• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.188.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Bankowiec [77.223.197.*]
    Niestety, ale to wszystko co wyżej napisane to prawda. Ludzie są bardzo źle traktowani, szanse na awans i podwyżkę są bardzo niewielkie (przejście na emeryturę kogoś z kierownictwa, to jest jedyna szansa awansu pionowego). Kompletny brak szkoleń, nawet ambitni pracownicy, którzy chcą się szkolić na własną ręke są gaszeni i odradza im się np. pójścia na studia podyplomowe (szefostwo jest po prostu z reguły słabo wykształcone i boi się zbyt ambitnych i nauczonych).
    U mnie mobingu zbytnio nie było, ale za to częsta praca po godzinach (oczywiście za friko). Notorycznie musisz wykonywać obowiązki, które nie należa do Ciebie.
    Klienci też nie są ślepi i zauważyłem, że coraz rzadziej przychodzili do odziału. Ciężko się dziwić, często widzieli kłótnie personelu, a oferta banku też pozostawia wiele do życzenia.

Pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~b. pracownik [78.154.71.*]
    Przyłączam sie do wszystkich, którzy odradzają pracę w tym banku. Pracowałam tam i sama odeszłam z powodów juz wymienianych. Zanim tam poszłam do pracy o MOBINGU tylko czytałam w gazetach, tutaj naprawdę on istnieje. W tej instytucji nie liczy się człowiek tylko plan, najlepiej do wykonania w 150%. Pracownika traktuje się przedmiotowo, nie ma żadnej pracy zespołowej tylko tzw "wyścig szczurów". Podobno zależy też do jakiego oddziału się trafi i na jakich ludzi. Ja akurat trafiłam do b. zamkniętej społeczności, którzy z góry eliminują każdego nowego.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~ola [10.2.1.*]
    Co do szczurów w ośrodku szkoleniowym to potwierdzam, pensja 1000 zł to też prawda, na rozmowie powiedziałam że chce 1200 na reke i powiedzieli mi ze to za duzo... Co do reszty to nie wiem bo nie zamierzam sie tam pchac, trzeba sie troche szanowac.
    Pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~maleńka [89.78.186.*]
    ja niestety nie miałam wyjścia, małe dośw. zawodowe, dziecko, mąż srednio zarabia, ale potwierdzam wszystko zarobki najniższe ze wszystkich banków, zero szans na rozwój, stare komputery, centrala nie szanująca i klientów i pracowników, ciągle sie ludzie zwalniają, co do szkolenia to fakt KOSZMAR byłam w kamińsku, całe dnie od rana do nocy przy kompie, bród, szczury, myszy, okropna wilgoć, grzyb, strasznie nie miły personel!!!!! jedzenie takie,że faktycznie ludzie głodni, a jak ktos miał jakiies ale to podobno dziewczyny wyrzucili z pracy!!! bo powiedziały ze coś nie tak jest!!! Także jeżeli nie masz noża na gardle to UCIEKAJ! szkoda zdrowia i życia na ten bank...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~razdwatrzy [83.9.118.*]
    zgadzam sie!!!ja również pracowałem jako Opiekun Klienta.Szkolenie tez odbywale sie w kamińsku,mialem fajna grupe wiec jakos przezylem ale to prawda od rana do nocy przy starym kompie i jedzenie paskudne i ciagle porcje jak dla 5 latków,a praca w samym banku dla mnie tragedia,nawet nie wiedzialem ze istnieja jeszcze takie zacofane i nieprofesjonalne firmy.Nie szanuja sie tam pracownika ,komputery z epoki kamienia i syf w papierach spowodowany starymi metodami i obrzydliwymi starymi systemami.Naprawde nie polacam pracy w tym banku tym bardziej ze dochod jest smieszny,w biedronce na kasie wiecej zarabiaja!!Nie chce miec nic wspolnego z ta firma.Z góry przepraszam za naduzywanie wyrazu ,,stary'' w roznych formach ale taki własnie jest invest bank!!!!!!fuuu
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~darek [89.68.102.*]
    Jeśli chodzi o invest bank to jest jak pisza w serwisach pracy typu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,18889 nie trzeba umiec duzo, pracuje sie dobrze, jednak zarobki poniżej sredniej krajowej.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~życzliwy [83.12.16.*]
    Ten bank to porażka. Pracowałam tam 10 lat. Nikomu nie życzę pracy w tej firmie. To stres jakiego nigdzie dotąd nie miałam. Wszędzie warto, ale nie tam. Pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~papcio [83.26.231.*]
    wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Po co tam tyle siedziałaś skoro to taki syf?
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lotka [83.14.144.*]
    ja dopiero zaczynam tu prace na stanowisku opiekun klienta co do placy - 1400 na reke co do atmosfery w pracy jest naprawdę dobrze lepiej niż w poprzedniej pracy sprzet rzeczywiści jest stary ale bedzie wymieniony na dniach a co do reszty zobaczę i jak co to za jakis czas napiszę
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Gabi [79.188.132.*]
    popracuj chwile i daj znać, jak będziesz w stanie albo w ogóle będziesz tam jeszcze pracowała. Poza tym 1400? cóż jeżeli urządza Cie taka nędza to Twoja sprawa, nawet jak nie masz doświadczenia wszędzie indziej dają więcej. Mimo wszystko, powodzenia
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Lady [89.78.186.*]
    Pociesze Cie w moim byłym oddziale tak ten sprzęt wymieniali lada chwila przez 3 lata... rok prawie wytrzymałam... ale na st.doradcy a z tego co wiem to na ręke dziewczyny na twoim stanowisku dostają 1100zł/1200... to nie tylko kwesti sprzetu, system jest tak zacofany że szkoda pisać, do tego szans na awans czy podwyżke ZERO jak masz jakies doswiadczenie to radze szukaj innej pracy a jak nie masz też szukaj...;) !!!! bo po 13 latach pracy tam na nic Cie stac nie bedzie ... i nikt Cie juz nie zatrudni bo za stara bedziesz... z przukrościa patrzyłam na taką kobietkę kt ze mna pracowała. gwarantowana głęboko posunięta depresja... tego sie tam dorobisz i nerwicy...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~PL [192.168.1.*]
    Praca tam tak wygląda:wszyscy udają że jest dobrze przed klientami. Naprawdę wygląda to tak, jak ktoś zalega z kredytem to go nawet nie poinformują bo po co. Nikt nie pracuje na maksimum możliwości,bo jak tak pracuje to co chwile dorzucają więcej pracy więc lepiej robic sobie co jakiś czas przerwę. Stażyści zarabiają około 550zł netto :/ i siedzą po 8 godzin, przy poprzednio wspomnianych urządzeniach wspomnianymi jako komputery i w dodatku muszą dyskutowac z klientami na temat spłaty kredytu, reklamacji itp. Osoby co pracują dłużej dostają po 1200 - 1600 na ręke. Ale ich wygląd przypomina osobę bliską śmierci: blada twarz i worki pod oczami po kilku latach pracy. Na starcie w banku daje się 2600 brutto z średnim i brakiem doświadczenia. Bo 1200 na rękę dostają w każdej kasie w większym mieście, a nawet i więcej. Więc radzę uciekac jak najdalej od tego banku, ja w wieku 19 lat, po miesiącu stażu otrzymałem pracę w banku za 1500 - 2000 netto w zależności od premii. A informacje o tym banku znam od mojej partnerki co tam pracowała i dyrektor jednego z banków.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lotka [79.188.95.*]
    popracowałam juz trochę i co stwierdzam ... u mnie w pracy atmosfera ok ludzie mi pomagają jak czegoś nie wiem (poza 2 wyjątkami) co do samej pracy jest ciężko na okrągło obsługa klientów czuwanie nad kasą i do tego chcą żeby plany realizować i sprzedawać - dużo stałych klientów którzy codziennie przychodzą wybrać 100 zł mają cienkie produkty drogie konta i słabe lokaty 7,1 od 100 tys zł :/ i weź tu sprzedaj ... jak coś się zmieni to napiszę
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Oola79 [87.207.117.*]
    Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną na opiekuna klienta,po przeczytaniu wszystkich postów,szczerze mówiąc odechciało mi się pracy w tym banku.Skołowana jestem trochę i sama nie wiem co robić???Mam doświadczenie w innym banku,także będę chyba szukać gdzie indziej.Czy ktoś może napisać jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna???Jakie pytania padały??Z góry dziękuję.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~gracjanna [79.188.132.*]
    Rozmowa będzie przeprowadzona w taki sposób żeby Ciebie zatrudnić. Nikt nie chce u nich pracować więc biorą wszystkich którzy się nawiną. Nawet jakbyś w ogóle nie miała doświadczenia to i tak zapewne by Cie zatrudnili
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~on [89.78.186.*]
    Dokładnie tak jest, teraz zatrudniają jak leci, rozmowa to formalność, tam nie ma komu pracować, robili kiedys jeszcze takie pseudo testy psychologiczne, ale to żart a nie test. Zwolniłem sie po 3 mies. bo to koszmar jakiś, a pracowała ze mna np. dziewczyna która sie koszmarnie jakała i jedyne jej doswiadczenie zawodowe to praca w knajpie...chyba na zapleczu bo ona naprawdę miała problemy z mówieniem! Taki to "profesjonalny " bank. Do do reszty to wszystko sie zgadza, kasa żałosna, żadnych szana na lepszą, to szkolenie wspomniane to KOSZMAR i syf tam panował nieziemski i głód! systemy stare, sprzęt jeszcze starszy!!!! Ludzie sfrustrowani, atmosfera do d........
    Sam żałuje,ze tu nie zajrzałem na takie forum, bo bym nawet nie poszedł na rozmowę....!!!! a tyle mi pindzia obiecywała!
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~ivi [195.20.110.*]
    byłam na rozmowie w tym banku 2,5 roku temu. na doradcę czy jakoś tak. pracy nie dostałam mimo iż miałam roczne doświadczenie w bankowości, studiuję bankowość, miałam poprzednio bardzo dobre wyniki sprzedażowe oczywiście udokumentowane... oczywiście bardzo się cieszę teraz że jej nie dostałam bo moja kariera bardzo sympatycznie się rozwinęła ale cały czas się zastanawiam dlaczego nawet na drugą rozmowę mnie nie zaprosili... wątpię żebym krzyknęła za dużo kasy, nie pamiętam już ile ale wtedy na kasę tak nie zwracałam uwagi tylko na zdobywanie doświadczenia... dziwne to było. czyżbym zawaliła te testy?? bo sama rozmowa była baardzo normalna... wprawdzie w jakiejs ciemnej klitce z dwiema paniami - kadrowa wyglądała jak sprzątaczka a Pani Dyrektor jak typowa pracownica Poczty Polskiej no ale cóż... Cały czas nie wiem dlaczego nie ;)
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~On [89.78.186.*]
    Jeżeli wypełniałaś testy przez internet, to pewnie testy. Z tego co mi wiadomo sporo osób je zawala, a zupełnie nie wiem po co je robią... skoro zatrudniają w swoich szeregach takie kreatury jak np trenerki z którymi sie zetknąłem... kłamliwe, fałszywe mendy niby one maja Cię czegoś nauczyć! chyba jak sie upić jednym piwem i kleić do każdego kolesia w okolicy. Co do wyglądu i klasy starych datą pracowników, to dokładnie tak jak napisałaś, tylko ja bym pracownic poczty nie obrażał;)
    Jeżeli testów nie miałaś to pewnie byłaś zbyt dobra, lepiej zatrudnić panienkę dla której "praca w banku" to marzenie i będzie wyrobnica za 1000zł , niż osobę z ikra doświadczeniem i ambicjami na która ich zwyczajnie nie stać.
    Jest jeszcze trzecia opcja, znalazła się kuzynka "Pani Zosi" i to ona dostała prace w tej firmie kolesiostwo zwłaszcza byłego SLD wygrywa z dobrym pracownikiem. Ale akurat z tego powinnaś się cieszyć:) bo tam byś się dorobiła depresji i frustracji a nie rozwijała.
    Pozdrawiam i zdecydowanie odradzam pracę w tym NIBY banku
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Oola79 [87.207.117.*]
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi,od rozmowy kwalifikacyjnej się wykręciłam i dalej intensywnie poszukuję pracy:)))
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~cxz [79.188.95.*]
    dużo się nauczysz jeżeli dopiero zaczynasz pracę ale jest ciężko pracuję już 5 miesięcy i naprawdę po pracy marze o ciszy i spokoju .... musisz pilnować kasy odpowiadasz za plany sprzedażowe a wszystkie produkty masz sprzedawać (samochodówka, konta karty kredyty hipoteczne przelewy odnowienia kredytów w rorach, lokaty firmy i produkty dla nich ...) papiery mnie zasypują i często trzeba zostawać
    podsumowując duży zapier*** za słabe pieniądze i duża odpowiedzialność - aha co do systemu i sprzetu to zgoda że jest lmusowy - no ale jak tu zdobyc doświadczenie po studiach???
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.162.38.*]
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~ivi [195.20.110.*]
    ojj ja za takie pieniądze jak piszecie w samochodówkę i hipotekę to już bym się nie bawiłą... rozumiem za 1500 siedzieć na kasie i od czasu do czasu coś sobie tam sprzedać i dorobić do podstawy jak to w innych bankach bywa ale w przypadku bardziej pracochłonnych produktów to powinni co najmniej dwa razy tyle płacić...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Adam [84.10.75.*]
    Zdecydowanie odradzam, firma obóz pracy, b.duża odpowiedzialość na najniższym stanowisku, kasa żałosna, robisz wszystko tak jak to wyżej napisano, co do tego szkolenia to TRAGEDIA, głód, syf, śmierdzi stęchlizną w tym niby osrodku, woda leje się z sufitów, stare kompy, gigantyczne problemy z netem(na szkoleniu)- bo w banku nie ma go wcale, systemy okropnie stare! co do trenerek, to laik by to lepiej zrobił a te tzrymaja ludzi o d rana do 19! przy kompach!!!!!!! i próbuja cos przekazać z żałosnym skutkiem ODRADZAM i PRZESTRZEGAM
    miałem małe doświadczenie a dostałem bez układów prace w przyzwoitym banku za prawie 4tys. laptop, komóra i oddają mi za paliwo, pracuje z firmami.SZUKAJCIE a ZNAJDZIECIE
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~re [83.238.151.*]
    Właśnie siedzę przed komputerem i zastanawiam się nad wypełnieniem tego testu. Za 2 tyg kończy mi się umowa w innej spapranej firmie - Eniro (najszczerzej odradzam) i zastanawiam się co dalej... lojalka jest i zastanawiam się co z nią dalej zrobić...
    Podstawowe pytanie: ile tam jest kasy na wejściu (o odpowiedź proszę w szczególności "lotkę" bądź osoby, które tam dopiero zaczęły pracę).
    Po drugie jaka tam jest atmosfera? - opisy rozmowy kwalifikacyjnej odzwierciedlają jak najbardziej rzeczywistość i zastanawiam się co dalej będzie...
    A jak z godzinami pracy? Czy rzeczywiście oddają wszystko to, co się ponad te 8h przesiedzi w danym dniu?
    Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź, gdyż dziś jest wtorek, a do piątku maja mi dać znać jak to będzie...
    Z góry dziękuję...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~On [84.10.75.*]
    na umowie pewnie jako opiekun klienta dostaniesz 1500/1600 zł(brutto) o premiach tam nie ma mowy, po 6 mies. pracy jest niby ocena pracownika i powinna być szansa na podwyżkę ale nie ma zapomij... zajmujesz się wszystkim obsługa kasowa(odpowiadasz finansowo, jak cos będzie nie ok płacisz ) sprzedaża, kart, kredytów(gotówki samochodówki itd) obsługa rorów, lokat, robieniem babciom przelewów na polsat, toniesz w papierach, tłumaczysz sie dlaczego rekalmacja nie została od 3 mies rozpatrzona, pracujesz na złomienazywanym komputerem z systemem który zamiast ci pomagać utrudnia... i doprowadza do frustracji, a produkty maja tak beznadziejne, ze naprawde jak ci się cos uda sprzedać to cud!
    będziesz siedzieć po godzinach, bo nie jestes w stanie siedziec na tyłku i robić kasówki a jednoczesnie porządkować papierów, zapomij o tym że ktos ci za to zapłaci! Co do atmosfery to zależy od ludzi ale trudno zeby pracujacy w beznadziejnej firmie ludzie mieli miłe usposobienie, po pewnym czasie psycha siada każdemu i jest jeden wielki dół no i jesteś ich konkurencją a nie współpracownikiem.
    Pewnie cie przyjmą bo ludzie masowo odchodzą.
    Ta firma nie powinna nazywać sie "bankiem" jak wszyscy odradzam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~pmk [87.205.42.*]
    hej moglby ktos napisac co znajduje sie w tym tescie i ile jest czasu na jego wypelnienie?? i po ilu dniach od otrzymania tego testu trzeba go wyplnic??
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~ona [77.253.4.*]
    Test ma 126 pytań. Mnie proszono o wypełnienie go w ciągu 2 dni. Wypełniłam i dostałam się, ale zastanawiam się...
    Nie powiedzieli mi jeszcze ile mi dadzą,a bez tego nie podejmę decyzji. W firmie obecnej mam baaaaardzo dobry system premiowy, ale Invest-bank mimo wszystkich negatywnych opinii jest bardziej rozwijający. Mam zatem dylemat: czy pójść na te 6,5 miesiąca na próbny, a potem szukać w innym banku, czy też zostać gdzie jestem i próbować gdzie indziej, bo mam tylko 4 mies. stażu pracy w ramach umowy o pracę w innym banku i nie wiem czy to wystarczy na rekrutację do innego banku...

Wracając do testu to rozwiązuj go szybko i nie próbuj koloryzować. Jest to test psychologiczny. Chodzi w nim o 2 rzeczy:
    1. Czy twoje cechy charakteru zgodne są z profilem kandydata na to stanowisko
    2. Czy nie próbujesz ściemniać

W kwestii ściemniania, to pytania w teście poprostu się powtarzają i jeśli na te same pytania odpowiesz w różny sposób, to test jakoby wykaże, że niby nie jesteś z nimi do końca szczery.
    Takie testy maja zatem zazwzczaj ograniczenie czasowe, ale w tym przypadku je usunieto...
    ODPOWIADAJ SZYBKO, TO PRZYNAJMNIEJ NIE OCENIA, ZE JESTES Z NIMI NIESZCZERY...
    P.S. TEST JEST PROSTACKI...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~lotka [79.188.95.*]
    ja przed investem miałam 1,5 roczne doswiadczenie w tym 6 mc w banku dostalam 1900 brutto - atmosfera w pracy (ludzie) są spoko pomagaja doradzą (poza 1 wyjatkiem) co do testu to sie zgazdam pytania się powtarzają tylko treść jest zmieniona - przykładowe odpowiedzi to np.tak, raczej tak, raczej nie, zdecydowanie nie - jest naprawdę duża odpowiedzialność i to nie tylko jeżeli chodzi o obsługę kasową ale też dokumentację np do kredytów - to ty za wszystko odpowiadasz....jest ciężko jedyny dobry produkt to konto studenckie reszta słaba a za sprzedaż też odpowiadasz...
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~aneta 37 [93.105.233.*]
    jestem nie zadowolona z tego banku ,po pierwszeladowalujac komorke musze czekac do 24 godzin,po drugie sprawdzajac kato niemam ze walsnie dzis bralam pieniadze,,internetowo ,mam drugie kato w mbanku jestn o wiele lepsze tam mam natychmistowo .
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~pkm [87.205.186.*]
    dziekuje za informacje, sama nie wiem gdzie juz szukac pracy , studiuje jestem na ostatnim roku, zero doswiadczenia jedynie praktyki, moze ktos zna bank w ktorym jest mila atmosfera dla poczatkujacych...Próbowalam juz w BZWBK ale niestety sie nie dostałam, ciezko jest sie dostac bez doswiadczenia pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Anna86 [83.6.40.*]
    Chciałabym się dowiedzieć na jaki okres czasu podpisywana jest pierwsza umowa o pracę. Stanowisko to opiekun klienta.

Z góry dziękuję za odpowiedz
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Gladiator [79.188.132.*]
    Kobieto, jak nie chcesz stracić zdrowia to daj sobie lepiej spokój z tym bankiem. lepiej sprzedawać kurczaki z rożna.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~On [84.10.75.*]
    Posłuchaj Gladiatora!
    A pierwsza umowa jest na 6 miesięcy, ale Ty podpisujesz lojalkę, ze przez 12 mies. się nie zwolnisz(bo kara pieniężna itd) oczywiście ludzie się zwalniają i nic im nie mogą zrobić i nie mają prawa, bo to koszmarne szkolenie to nie studia podyplomowe na SGH za które płacą tylko szkolenie adaptacyjne bez którego tam być wyrobnikiem nie można.
    A opiekun klienta... to najniższy szczebel z którego nie ma szans na awans czy rozwój, a jedynie na permanentnego doła i mega stres, ciągle mają wakaty na tym stanowisku.
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~DB [83.28.176.*]
    A ja jak zadzwonili do mnie i pytali o zarobki to powiedzialem 2,5 brutto:) Nic dziwnego ze Pani juz sie nie odezwala:)
  • Praca w invest-bank Autor: ~misiek [94.42.62.*]
    pkm, jak szukasz niezlej pracy z dobrymi zarobkami, to zloz podanko przez www do eurobanku, sadzac po twoich wypowiedziach, to masz nie wiecej niz 27 lat, wiec sredniej wieku ludzi tam pracujacych nie przekroczysz. zarobki sa naprawde ok, jak trafisz na ok kierownika, to praca bedzie dla ciebie przyjemnoscia. system jest prosty, po 4 tygodniach obserwacji wiekszosc rzeczy sama bedziesz umiala zrobic. po 6 miesiacach bedziesz juz samodzielnym pracownikeim, w duzym miescie z pensja przekraczajaca srednia krajowa. osobiscie szczerze polecam.
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~lotka [193.59.255.*]
    jestem w tym banku juz jakis czas i nie jestem zdowolona maja byc naciski na plany sprzedażowe a do tego konta maja pójść do góry - praca na komputerach sprzed kilkunastu lat system ktory utrudnia prace aha teraz samipracownicy przeprowadzaja wstepne badanie zdolnosci kredytowej a to powinna robic weryfikacja - bo od czego ona niby jest ??? niestety jest padaka na rynku i trzeba dalej tu siedziec :/
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~zzz [213.158.196.*]
    invest traci klientow - wiecej ludzi zamyka konta niz je zaklada (to samo jezeli chodzi o karty kredytowe) dlatego teraz pracownicy maja gigantyczne plany na konta - chyba maja otwierac tak kolo 40 do 50 kont miesiecznie na glowe a tyle to moj oddzial przez pol roku nie zalozyl w skali kraju to podobno ponad 10 tys. kont = czytaj nowych klientow i to wszystko w 2 moze 3 miesiace ...:/
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~mix [83.20.37.*]
    A ja jestem zadowolona z pracy w Invest Banku. Mam nadzieję, że osoby które tak negatywnie się wypowiadały już tu nie pracują lub niedługo przestaną. Owszem pracy jest dużo, ale można nabrać doświadczenia i mieć satysfakcję, że nie pracujesz byle gdzie i z byle kim. Atmosfera jest naprawdę przyjazna, ale to zależy od ludzi i od nas samych. Ja spotkałam się z dużą życzliwością i współpracownikami, którzy naprawdę mi pomagają.
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~Ex Investowiec [89.78.153.*]
    Ciekawa jestem jak długo będziesz tak mówiła, że jesteś zadowolona z pracy tam. Z kimkolwiek nie rozmawiam kto pracuje/pracował w inveście każdy narzeka. Pensja 1300 brutto za taką odpowiedzialność ?! Skandal! Pracownik po kilku latach pracy tam zarabiał 1700 brutto! I to nie kwestia tego czy ktoś się wykazał czy też nie. Po prostu te punkty obcinają jak tylko się da do podwyżek. Żyj dalej w swojej ułudzie. Ciekawa jestem kiedy zmieni się Twoje zdanie ;]

I jestem szczęśliwa że już tam nie pracuję. Burdel niesamowity, za duża rotacja pracowników, mała kasa i niezbyt mili ludzie ;] przynajmniej ja trafiłam na taką ekipę ;]
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~lol [89.78.153.*]
    Jakiego doświadczenia ? Chyba oglądania jak klienci spierniczają z banku. Ja uważam że praca w invest banku to praca byle gdzie. Z byle kim to nie wiadomo.
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~mario [83.11.43.*]
    obecnie pracuje w citku jednak mam jutro rozmowe do invest. z tego co tu przeczytałem włos sie jeży i do konca nie jestem przekonany czy warto.na rozmowe sie przejde zobacze chociaż na czym polega ten test..
    pozdrawiam wszystkich z citihandlowego
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~ex pracownik investu [193.59.255.*]
    na jakie stanowisko startujesz i w jakim mieście (podaj przyblizona liczbe mieszkancow)... nie wiem czemu przechodzisz z citybanku ale to dziwne bo invest naprawde marnie placi - np opiekun ma od najniższej krajowej do 1500 -1600 netto
  • Re: Praca w invest-bank Autor: ~On [89.74.12.*]
    Pracujesz w citku i idziesz do investyu na rozmowę...?
    Test jest prostacki sprawdzają czy nagminnie nie kłamiesz ale jak dobrze kłamiesz to luzik;) ogólnie beznadziejny i prostacki jak cała instytucja.
    Zarobki biorąc pod uwagę zakres obowiązków i odpowiedzialność żenujące! 1000/1600 max zero premii Zatrudnią Cię, bo fluktuacja pracowników jest gigantyczna ludzie nie chcą tam pracować... średnio raz na miesiąc mają w Kamińsku szkolenie grupy ok.20 osób a nowych placówek sie nie otwiera więc to chyba jasno pokazuje jak się ludzie zwalniają.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.205.*]
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Irek [83.26.145.*]
    Witam serdecznie
    Wszystkie Wasze wypowiedzi dotyczą stanowiska opiekuna klienta, a jak jest w przypadku dyr oddziału?
    Z tonu komentarzy wnioskuję, że na tym stanowisku równiez nie ma rewelacji?
    pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~investbankowiec [85.222.86.*]
    witam,
    przeczytałem wszystkie te wypowiedzi i rzeczywiście kilka jest trafnych, ale z taką całkowitą krytyka sie nie zgadzam. Ja pracuję w tym banku już od 2,5 roku, robiłem dużo, trafiłem na oddzial gdzie była totalna plaża w sprzedaży, ale chcialem i zrobiliśmy bardzo dużo, oddzial ma rewelacyjne wyniki teraz, zmienilem stanowisko - bez problemu !!! szans na zmianę rzeczywiście nie ma, ale tylko ten co nic nie robi ! Wynagrodzenie - na podstawowych stanowiskach nie jest duże, ale od czegoś trzeba zacząć, teraz zarabiam netto tyle co średnia krajowa brutto i jest OK - pewnie zawsze może byc lepiej ... Atmosfera - jest OK, tylko trzeba ludzi lubić, a nie patrzeć na wszystkich jak na potencjalnych wrogów, Sprzęt - rzeczywiście stary, a system trudny i ciężki do nauki. I to chyba tyle, no może jeszcze jedno napiszę, ZAPRASZAM wszystkich do pracy w IB - wcale nie jest gorzej niż w wiekszości innych banków ... pozdrawiam
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~MODO [79.188.132.*]
    dobry i jeden pozytywny głos, choć przy tak miażdżącej większości krytycznych opinii nie jestem w stanie Ci uwierzyć w to co piszesz. W każdym bądź razie życzę szalonej kariery w prestiżowym Banku
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~Ktoś tam [83.19.236.*]
    Od pięciu lat wiele się tu zmieniło, na gorsze niestety..... Pracownik tu to śmieć. Pensja to jałmużna. Narzędzia do pracy...... żadne. Papieru do drukarek w oddziałach brakuje, czasem trzeba kupić za swoje. A klient coraz częściej odchodzi ,bo warunki tak rygorystyczne, że lepiej iść gdzie indziej, gdzie Cię uszanują. BAGNO, TOTALNE BAGNO !!!
  • Re: praca w invest-bank Autor: ~opiekun [212.122.223.*]
    Ja się troche z tą wypowiedzią nie zgadzam. Pracuje od trzech lat i regularnie otrzymuje podwyzke. U nas w oddziale nigdy nie było sytuacji byśmy cos sami kupowali zawsze zamawiane produkty do nas docierają. To chyba kwestia organizacji oddziału.