Dnia 2023-09-18 o godz. 14:34 ~black944 napisał(a): > OMG > czyli to już 3 lata bez grosza zysku i jeszcze ta inflacja > a na dodatek to jest twoja najlepsza inwestycja ? > > Kozak jesteś . . . >
To u mnie normalka, w miedzyczasie czyscze baseny i zyje. Tez bys tak mial, jakbys umial odsunac gratyfikacje. Niektorzy nie potrafia, to trolluja.
Dnia 2021-06-20 o godz. 12:21 realista7201 napisał(a): > a) agresywni jestescie wy (3 naganiaczy spadkowych na 4 aliasach) i rzucacie oskarzenia wzgledem mnie bez pokrycia, a nuz cos sie przyklei.
================
przecież to ty cały czas oskarżasz i pomawiasz innych, wielokrotnie kłamiąc i dobrze o tym wiesz, więc do kogo masz teraz pretensje? wszyscy są przeciwko realowi i nawet moder? zawsze miałeś paranoje i nie widzę wielkiej zmiany u ciebie pod tym względem
ps. idź sobie na steaka, na playa, pojeździj na rowerze - wklej nam fotkę z nad morza tam
Skumulowana inflacja drenuje portfele Polaków, co oznacza, że siła nabywcza pieniądza spada, a ceny wielu towarów i usług rosną.Przykładowo, niektóre analizy wskazują, że w latach 2021-2023 skumulowana inflacja mogła wynieść około 40%
Najbardziej drobnym pomagam tutaj ja. Szlachectwo zobowiązuje, wszyscy moi przodkowie troszczyli się o swoich chłopów. Finansowo, mentalnie, czasami, dla edukacji, pociągnęli nahajką po grzbiecie.
Gdyby drobni mnie słuchali, wszyscy bylibyśmy milionerami. RSI to potęga, pamiętajcie o tym!
Dnia 2021-06-20 o godz. 13:09 ~Qgen napisał(a): > Dnia 2021-06-20 o godz. 12:41 realista7201 napisał(a): > > Chce byc lepszy niz jestem i pomagac innym kazdego dnia. Self-realization. Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia. > > Nawet Ci wierzę że chcesz być lepszy niż jesteś, to nawet zacne i szczytne ….chcesz ludziom pokazać to co było podstawą strategii postawienia na wartość po krachu nowojorskim przez takich jak B. Graham....Długoterminowo a to okres jak guma kupowanie akcji ale tych wg kryteriów Grahama jest opłacalne bo kto kupował np. po krachu w Rosji KGHM po 9zł (byli tacy) obojętnie jaki krach zawitał mogą spać spokojnie...czy krach Dot Comów czy Lehman Brothers, czy Covid-19... > > Twoim problemem jest to że tak jak po krachu w Rosji z KGHM po 9zł czy po krachu Covid to kupiłeś po 9zł Cargo Twoim celem nie jest pomoc innym ale pokazanie na własnej osobie że jesteś "uczniem Grahama" > > Mając dochód poświęcasz go na konsumpcję i oszczędności. Pisząc że sam się realizujesz - egocentryzm - nie widzisz potrzeb innych, jeden zarobi na giełdzie na nowy telefon, drugi na nowy komputer, trzeci na samochód a czwarty może na dom... ale cały zbiór "kurek" nie jest jednolity … > > Twoim chyba największym problemem jest to że chcesz rosnąć ograniczeniem free float a Graham rósł nie ograniczeniem płynności ale wzrostem wartości podmiotu który jest rentowny...kompletnie oderwałeś się o rzeczywistości.....namawiasz jedynie do technicznego zabiegu a nie do patrzenia kondycję. > > Dlatego napisałem: forum to "mięso armatnie dla ciebie".... > > Jak sprzecznym i wykluczającym jest twoje przesłanie widać na przykładzie cen jakie nakreśliłeś, 2-3 lata i uciekasz, jesteś takim samym spekulantem jak każdy inny tylko horyzont czasowy masz inny..... > > Doskonale wiesz że kto ma 100 akcji musi wiedzieć że 10 osób mając po 10 akcji ma taką samą siłę i tego się obawiasz, bo doskonale wiesz że nawet drobni zorganizowani mają siłę rekina: gdzie leszczy "ku----pa" to i rekin "du…".... > > Doskonale wiesz że mając nawet zysk na PKPC inne akcje mogą silniej spaść a muł porusza się słabo bo nie ma podstaw by był gazelą, i wykorzystują kapitał w innym miejscu..... > > Pisząc wczoraj "Real panikuje" właśnie to ujmuję, > > versus słowa: "Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia." > > więc winno ci to być obojętne......a nie jest czy korekta to 15zł czy 17zł. Zwalczasz Blacka i innych.... > > Twoja liczba akcji się nie zmieni, wycena portfela odrobinę więc w czym problem...? >