Dnia 2021-06-20 o godz. 13:09 ~Qgen napisał(a):
> Dnia 2021-06-20 o godz. 12:41 realista7201 napisał(a):
> > Chce byc lepszy niz jestem i pomagac innym kazdego dnia. Self-realization. Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia.
>
> Nawet Ci wierzę że chcesz być lepszy niż jesteś, to nawet zacne i szczytne ….chcesz ludziom pokazać to co było podstawą strategii postawienia na wartość po krachu nowojorskim przez takich jak B. Graham....Długoterminowo a to okres jak guma kupowanie akcji ale tych wg kryteriów Grahama jest opłacalne bo kto kupował np. po krachu w Rosji KGHM po 9zł (byli tacy) obojętnie jaki krach zawitał mogą spać spokojnie...czy krach Dot Comów czy Lehman Brothers, czy Covid-19...
>
> Twoim problemem jest to że tak jak po krachu w Rosji z KGHM po 9zł czy po krachu Covid to kupiłeś po 9zł Cargo Twoim celem nie jest pomoc innym ale pokazanie na własnej osobie że jesteś "uczniem Grahama"
>
> Mając dochód poświęcasz go na konsumpcję i oszczędności. Pisząc że sam się realizujesz - egocentryzm - nie widzisz potrzeb innych, jeden zarobi na giełdzie na nowy telefon, drugi na nowy komputer, trzeci na samochód a czwarty może na dom... ale cały zbiór "kurek" nie jest jednolity …
>
> Twoim chyba największym problemem jest to że chcesz rosnąć ograniczeniem free float a Graham rósł nie ograniczeniem płynności ale wzrostem wartości podmiotu który jest rentowny...kompletnie oderwałeś się o rzeczywistości.....namawiasz jedynie do technicznego zabiegu a nie do patrzenia kondycję.
>
> Dlatego napisałem: forum to "mięso armatnie dla ciebie"....
>
> Jak sprzecznym i wykluczającym jest twoje przesłanie widać na przykładzie cen jakie nakreśliłeś, 2-3 lata i uciekasz, jesteś takim samym spekulantem jak każdy inny tylko horyzont czasowy masz inny.....
>
> Doskonale wiesz że kto ma 100 akcji musi wiedzieć że 10 osób mając po 10 akcji ma taką samą siłę i tego się obawiasz, bo doskonale wiesz że nawet drobni zorganizowani mają siłę rekina: gdzie leszczy "ku----pa" to i rekin "du…"....
>
> Doskonale wiesz że mając nawet zysk na PKPC inne akcje mogą silniej spaść a muł porusza się słabo bo nie ma podstaw by był gazelą, i wykorzystują kapitał w innym miejscu.....
>
> Pisząc wczoraj "Real panikuje" właśnie to ujmuję,
>
> versus słowa: "Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia."
>
> więc winno ci to być obojętne......a nie jest czy korekta to 15zł czy 17zł. Zwalczasz Blacka i innych....
>
> Twoja liczba akcji się nie zmieni, wycena portfela odrobinę więc w czym problem...?
>
===================
BRAWO !!!