• Re: Do anias Autor: ~bill [77.113.78.*]
    Witam jeszcze raz Panie Johny
    1.Czy to ważne że nie napisałem jednego "n" w nazwie firmy?? raczej nie więc się nie osmieszaj lejąc wodę na forum...
    2. Nie pracuje w budżetówce choć i tak tam zarabiają ludzie średnio więcej niż w HMI...
    3. PZU nie mogło zabezpieczać Mistrzostw Świata w Niemczech bo to nie jest Niemiecka firma i to chyba jasne. Chyba że jak to Prezes Grudniak mówi jesteś KASTRATEM MÓZGOWYM.
  • Re: Do anias Autor: ~Wiesia [83.8.198.*]
    Dnia 2008-03-12 o godz. 23:59 ~bill napisał(a):
    > Witam jeszcze raz Panie Johny
    1.Czy to ważne że nie
    > napisałem jednego "n" w nazwie firmy??
    > raczej nie więc się nie osmieszaj lejąc wodę na forum...
    2.
    > Nie pracuje w budżetówce choć i tak tam zarabiają ludzie
    > średnio więcej niż w HMI...
    3. PZU nie mogło zabezpieczać
    > Mistrzostw Świata w Niemczech bo to nie jest Niemiecka
    > firma i to chyba jasne. Chyba że jak to Prezes Grudniak
    > mówi jesteś KASTRATEM MÓZGOWYM.

Bill ,ale Ty mnie wkurzasz tymi swoimi poglądami ! Czy Ty naprawdę nie potrafisz się z niczego cieszyć? i spojrzeć na świat bardziej optymistycznie?
  • Re: Do anias Autor: ~michu2 [217.153.180.*]
    pozdrawiam ciebie i szacunek za to co powiedzialas..ludzie jak mozna wpakowac na forum takiego czlowieka mowie o tobie bill...zobacz na jedna sprawe...tylko ty sie tak rzucasz do kazdego ktory powie cos dobrego na temat eventusa nawet takiego ktory wie wiecej od ciebie i jest ze tak powiem ekspertem w dziedzinie doradzctwa finansowego i ktory zna zasade dzialania i wyplacania emerytur. nie rozumiem ciebie..mam ochote ci troche powrzucac ale jak juz wczesniej mowilem w poprzedniej wypowiedzi nie robmy slamsów z forum..daj sobie siana i cos na wstrzymanie..daj ludzia wybór..a nie zarzucasz tylko- okej zarzut ale poprzyj to logicznym argumentem a nie jak dzieci w piaskownicy moj tatus jest lepszy...dlaczego? no bo tak:) pozdrawiam wszystkich..
  • Re: Do anias Autor: ~wolwo [83.25.90.*]
    grudniak to kompletny imbecyl który nie ma pojęcia o ubezpieczeniach. tylko wie jak oszołomić tych biednych niby agentów.bo jak można zostać agentem po kilku dniach prania mózgu przez tego salcesona
  • Re: Do anias Autor: ~wer [77.253.180.*]
    Dnia 2008-01-01 o godz. 17:32 ~bill napisał(a):
    > Następny słaby agent HMI!!!
    firma Hamburg- Manheimer jest
    > firmą dużo mniejszą od polskiego PZU więc jak się nie znasz
    > to się nie wypowiadaj.
    A to co was uczą na szkoleniach to
    > jedno wielkie kłamstwo.
    Wiesz dlaczego inne firmy nie
    > gwarantują zysku??
    Bo inne firmy inwestują w akcje a HM
    > inwestuje w obligacje w 97%.
    I jeszcze jedno.... Skoro
    > mówimy o zyskach to sprawdź cwaniaku ile firma gwarantuje
    > zysku osobie w wieku 50 lat odkładającej 100zł. Mniej ma
    > zysków niż kapitału więc przestań mydlić oczy swoim
    > klientom...
    Pozdrawiam

Trochę póżnozacząłeś myśleć o emeryturze{masz 50 lat?] więc tylko w akcje skoro lubisz ryzyko i może będziesz miał emeryturę a może nie.Tego nikt Ci nie zagwarantuje.
  • Re: Do anias Autor: ~wy [83.17.80.*]
    racja... za późno pomyślał.
  • Re: Do anias Autor: ~My [89.231.107.*]
    Ludzie nie dajcie sobie zrobić prania mózgu! Sama brałam udział w tych zasranych szkoleniach w HMI, wraz z ponad 20 znajomymi osobami, które tak jak ja odeszły kiedy przekonały się co to za bzdura. Opowiadają tam takie niestworzone historie, dopiero kiedy dostaniesz od nich polisę i tak naprawdę wgłębisz się w to, to zobaczysz że to oszustwo. Zostałam na prawdę perfidnie oszukana, niestety zaufałam "miłym" Niemcom. To ubezpieczenie na życie, jest dokładnie takim samym badziewiem jak PZU lub OFE. Nie ma z tego odwrotu, zysku też nie ma, chcesz zrezygnować to tracisz wszystko. Nie prawdą jest, że Twoje pieniądze zarabiają nawet 10%, nie masz w to wglądu a co najśmieszniejsze inwestują środki w obligacje skarbu państwa. Wiadomo czemu nie reklamują się w mediach, bo by była wielka afera!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Do anias Autor: ~wy [83.17.80.*]
    Eventus jest najbardziej opłacalny dla osób młodszych. Dlatego nie każdy może go dostać i nie każdemu się będzie to opłacało.
  • bill-czyli smutna historia agenta PZU... Autor: ~PawełWrocław [83.27.19.*]
    Bill...
    starasz sie przedstawic jakies argumenty przeciw, które mogłyby zniechęcic do kupna Eventusa, robisz to natomiast tak nieudolnie, że w oczy razi jak bardzo mało rzeczy wiesz o tym produkcie. Co do PZU, osobiscie nie znam ani jednej osoby, która miałaby lat powiedzmy 25 i cokolwiek ubezpieczyła w PZU. We Wrocławiu jest na ulicy Oławskiej, nieopodal placu Dominikańskiego główna bodajże placówka tego byłego monopolisty, a pod nią przystanek, na którym od czasu do czasu stoje. Przyznam, ze kiedys oddałem się obserwacjom, któż to jeszcze układa sie z PZU!? Wychodzili z tamtąd ludzie około 40-stki, 50-tki w zwyż, tylko oni pamiętają te czasy kiedy PZU nie miało konkurencji i załoze sie, że w zdecydowanej wiekszosci starsi ludzie są "uwiązani" w PZU(nic dziwnego swoją drogą, skoro moj brat dostał od nich oferte na OC za prawie 2500zł, a kiedy powiedział do milej pani, ze powinna mu cos lepszego zaproponowac, bo u konkurencji miałby połowe taniej, ta oznajmiła, ze ona nie jest od targów i ze moze isc do konkurencji). Jak wiec widzisz, porównanie PZU do HMI jest conajmniej nie na miejscu. Za PZU stoją złodziejskie stawki i korupcja, a za HMI niemiecka kultura bankowosci i ubezpieczycielstwa pięciogwiazdkowego. Prosze Cie znajdz mi drogi bill'u odpowiedz ze strony jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej, która byłaby ofertą lepszą od Eventusa w obliczu emerytalnej katastrofy. Gdybys wiedział cos o Eventusie, to wiedziałbys, że 100zł jest najniższą stawką proponowaną raczej dzieciakom po 15 roku życia, wiedziałbys tez, ze kluczowe znaczenie ma tzw okres depo w naliczaniu zysków, którego 50-cio latek nie może miec, wiedziałbys tez, ze w niemczech wciąz Eventus jest sukcesywnie sprzedawany pod nazwą Golden Future(w Polsce kojazylaby sie ta nazwa zle z PZUsowską Złotą Jesienią) czego dowodem jest obraz niemieckiego emeryta-turysty, którego polski emeryt bedzie musiał dogonic, bo tez nalezy mu sie godny odpoczynek, wiedziałbys też o gwarancji więcej, wiedziałbys o projekcie pól solarnych na saharze, z którego Municher Ruck bedzie czerpał miliadrowe zyski w niedalekiej przyszłosci i wiedziałbys tez o tym, ze nie tylko obligacje są narzędziem w gwarancji zysku dla Eventusa. Fakt pozostaje niezmiennie faktem, nawet w obliczu Twojej tak druzgoczacej krytyki, że państwo polskie jest nieudolne, powstancy, którzy przywrócili Polsce granice po 125 latach nieistnienia pod rozbiorami po prostu przewracają sie w grobach widząc tych niedorobów, którzy każa życ Polakowi na starosc za 700zł miesięcznie. Eventus to mozliwosc, na którą Polska czeka jak pustynia na deszcz, bo ZUS to naprawde wyjałowiony grunt i jak to powiedział Pan Gwiazdowski współpracujący juz teraz z HMI: "(...)licz na samego siebie(...)".
    P.S.
    Zobacz sobie film Kill Bill i zobacz co spotyka Billa. Jesli nie kupisz sobie Eventusa, to ja Ci będe wrzucał do kubka pieniazek kiedy bedziesz siedział na schodach w jakims miescie z karteczką pod nogami, ze nie masz na wykupienie recepty.
    Pozdrawiam z romantycznego Wrocławia
    Uprzejmie ostrzegający Paweł HMI
    Oglądnij Kill Bill'a i zobacz jaki czeka Billa los i
  • Re: bill-czyli smutna historia agenta PZU... Autor: ~jolanta.mich.@tlen.p [83.8.90.*]
    Paweł czy to ty.To Jola od zwierząt.Jeśli to ty to napisz do mnie jolanta.mich@tlen.pl.Obojętnie kim jesteś to dobrze napisałeś bo ten Bill nie tylko tobie zalazł za skórę jak można być tak głupim człowiekiem i pisać takie bzdury wszyscy są zbulwersowaniijego wypowiedziami,ale zawsze znajdzie się taka menda co nie zrobiła kariwry i szuka winowajców.Pozdrowiania.Jola
  • Re: bill-czyli smutna historia agenta PZU... Autor: ~bill [89.76.96.*]
    Witam!!!
    Chciałbym sprostować pewien fakt :)))
    Nie jestem agentem PZU więc chyba coś dane macie błędne. Ale to normalne w HMI czy HMP
    Pozdrawiam :)))
  • Re: Do anias Autor: ~WiśniowY [83.17.80.*]
    Pieniądze wypłacane są beneficjentom do 80 roku życia osoby, która Eventusa miałą wykupionego. I wypłacana renta nie jest stała - ROŚNIE gdyż pieniądze cały czas pracują.
  • Re: Do anias Autor: ~Amadeusz [83.3.151.*]
    co za bzdury gościu poczytaj warunki
  • Re: Do anias Autor: ~weronika04021966 [77.253.180.*]
    Dnia 2007-10-22 o godz. 13:47 ~zainteresowani napisał(a):
    > Mam pytanie skąd wiesz, że zarobili w 2006 roku 10 %.
    Gdzie
    > to można wyczytać.
    Według moich obliczeń, to oni najpierw
    > zbierają od klienta pieniądze,
    mają od tego odsetki, a jak
    > idziesz na emeryturę w wieku 65 lat, to wypłacają ci
    > odsetki od zebranej kwoty, bo przecież te zgromadzone
    > pieniądze, a jest ich sporo, nadal procentują.
    Potem ty
    > umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich
    > odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te
    > lata.
    Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość
    > pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65
    > lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas
    > będzie ta sama. itd
    co ty na to ????????????????????
    ile już odłożyłaś?
  • Re: Do anias Autor: ~jan [91.193.161.*]
    Dnia 2007-10-22 o godz. 13:47 ~zainteresowani napisał(a):
    > Mam pytanie skąd wiesz, że zarobili w 2006 roku 10 %.
    Gdzie
    > to można wyczytać.
    Według moich obliczeń, to oni najpierw
    > zbierają od klienta pieniądze,
    mają od tego odsetki, a jak
    > idziesz na emeryturę w wieku 65 lat, to wypłacają ci
    > odsetki od zebranej kwoty, bo przecież te zgromadzone
    > pieniądze, a jest ich sporo, nadal procentują.
    Potem ty
    > umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich
    > odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te
    > lata.
    Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość
    > pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65
    > lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas
    > będzie ta sama. itd

w Eventusie jest gwarantowany 15 letni okres wypłat emerytury dla osób uposażonych .
    Nic nie przepada.
    a szczegóły najlepiej znaleźć na stronie
    www.hmi-world.pl
    Samemu pewnie można uzbierac pieniadze tylko trzeba miec troche samodyscypliny.
    Co nieczęsto sie zdaża.
    A poza tym jak ktos nie bedzie mógł pracowac to kto za niego te pieniadze badzie wpłacal do banku ?
    a Eventus leci dalej i to jest piękne

pozdrawiam
  • Re: Do anias Autor: ~Ewcia [83.3.68.*]
    Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65 lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas będzie ta sama. itd

Jeśli chcesz sama zbierać taką kwotę regularnie - chwała Ci za to.
    Eventus w tym momencie ubezpiecza taką składkę na każdym etapie Twojego życia.
    Jeśli więc po drodze coś Ci się przytrafi (jakiś wypadek), a nie masz Eventusa, to sama musisz zadbać o to, by mieć pieniądze na leczenie - i wtedy zazwyczaj rozwalasz swoje konto - bo musisz przejść rehabilitację, bo opłacasz leczenie...
    W Eventusie następuje wypłata odszkodowawcza w stopniu szkody jaką doznałaś, lub przejęcie opłacania składek nawet w wysokości 100% jeśli jesteś przez to całkowicie niezdolna do pracy. Kwota Twojego kapitału mimo wszystko nadal pracuje i zgodnie z umową na koniec wieku emerytalnego otrzymujesz swoje umówione świadczenie.
    To oznacza, że poza zbieraniem pieniędzy - coś Cię dodatkowo ochrania i daje poczucie bezpieczeństwa. Może warto o tym pomyśleć...? Ja dlatego zdecydowałam się na program emerytalny, bowiem mam rodzinę i każdy wypadek niesie ryzyko finansowe czyli dodatkowy ciężar dla rodziny, a ja ciężarem być nie chcę. Pozdrawiam :)
  • Re: EVENTUS Autor: ~ewentus [77.91.32.*]
    może jakiś agent eventusa coś napisze
    czekam

ewentus
  • Re: EVENTUS Autor: ~jan [83.8.231.*]
    zachęcam -oszczędzajcie w EVENTUSIE to się opłaca naprawdę są niezłe emeryturki,
    jeśli chcesz wiedzieć coś więcej napisz odpowiem konkretnie. pozdrawiam -jestem z woj kuj.pom. ale mogę dojechać wszędzie ja lub moi współpracownicy
  • Re: EVENTUS oszustwo Autor: ~maik [89.167.47.*]
    Nie wal ściemy i nie nabijaj ludzi w butelkę
  • Re: EVENTUS oszustwo Autor: ~zapobiegliwa [83.23.168.*]
    do butelki się nie zmieszczę , a z ręką w nocniku nie chcę się obudzić , gdy przyjd\zie mój wiek emerytalny, bo emerytuta z ZUS -u do mnie nie przyjdzie. Mimo to jestem zmuszona do płacenia co miesiąc prawie 400 zł. I dla własnego dobra "zmuszam się " do dodatkowego zabezpieczenia. Mam Eventusa.
    Skąd wiem , że ZUS nie da mi emerytury, bo z pustego i Salomon nie naleje.
    Mieli podnieść wiek emerytalny , nie podniosą - boją się , Za to obniżą OFE I PODNIOSĄ NAM SKŁADKĘ. I to wszystko dla ratowania aktualnuch świadczeń , a co będzie za 10 ,20 lat niech się inni rządzący martwią.
    Jak myślicie wyjdziemy na ulice za 20, 30 lat i będziemy strajkować ;(
    a TO WOGÓLE COŚ DA.
  • Re: EVENTUS Autor: ~weronika04021966 [77.253.180.*]
    Dnia 2007-10-23 o godz. 22:40 ~ewentus napisał(a):
    > może jakiś agent eventusa coś napisze
    czekam

ewentus
    co chcesz wiedzieć?Przeczytaj co napisałam wceśniej
  • Re: EVENTUS Autor: ~ewntusik [83.19.151.*]
    może jakiś agent eventusa coś napisze

ewentusik
  • Re: EVENTUS Autor: ~"agent Eventusa" [83.13.156.*]
    Pytanie o "urośnięcie" pieniędzy na polisie jest nie całkiem na miejscu. Takie wzrosty można obserwować na alkatach, funduszach inwestycyjnych czy innych krótkoterminowych instrumentach finansowych. Eventus ma inną konstrukcję. Jest programem bardzo dłogoterminowym. W takich programach ważniejsz sa gwarancje kwoty i wypłat, mozliwości dynamiki wpłat oraz opcje wypłat. Świadczenie emerytalne ma być gwarantowane i dożywotnie, z ustalona minimalną kwotą pierwszych wypłat. Proszę mi wskazać choć jedną osobę, która ma wiedzę o wysokości zwojej emerytury z ZUS. W poszukiwaniu argumentów zapraszam na bloga Pana Roberta Gwiazdowskiego, prezesa Rady Nadzorczej ZUS.

• Re: EVENTUS Autor: ~zainteresowana [87.207.78.*]
    Witam.
    Zastanawiam sie nad podjęciem pracy w HMI. Jednak mam duże wątpliwości co do systemu wynagrodzen i ogólnie całego tego przedsięwzięcia. Rozmawiałam z kobietą,która chyba rekrutuje. Wszystko przedstawiała mi w takim świetle,że mogłabym zacząć od dziś,ale...No właśnie. Nie usłyszałam od niej ani jednego negatywnego słowa. Wiadomo,kto robiłby antyreklamę swojej firmy. Jednak ciągle zastanawiam się gdzie jest w tym wszystkim jakaś pułapka... Czy ktoś kto pracuje,lub też pracował dla HMI mógłby udzielić mi jakichkolwiek informacji?
  • Re: EVENTUS Autor: ~gosia [195.74.91.*]
    Ja zaczęłam tam prace w październiku tego roku, wiec jestem nowicujszką :) ale może zdołam odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania odnośnie pracy :)
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.132.*]
    Znam wielu ludzi w HMI którzy pracuję tam już od 3 lat mają strukturę po 10 osób i zarabiają tylko 500-1000 zł
  • Re: EVENTUS Autor: ~gosia [195.74.91.*]
    skoro tak mało zarabiają to znaczy ze są leniwi :)
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.115.11.*]
    Nie są leniwi tylko mają sumienie
    Nowy agent za wniocha na 200 zł dostaję 500 prowizji.... Gdzie jeszcze płacą tak mało??
  • Re: EVENTUS Autor: ~Johny [79.188.180.*]
    bill-gamoń :) nie rozumie o czym mówi... albo pracuje w firmie konkurencyjnej.
  • Re: EVENTUS Autor: ~and [83.17.2.*]
    powiedz czym się rózni twoja firma od ZUS-u? niczym
    tu pieniądze przepadają i tam przepadają odpowiedz kolego co się dzieje z kapitałem ubezpieczonego po śmierci w wieku 80 lat? kto go dostaje?
    Dnia 2008-03-04 o godz. 13:56 ~and napisał(a):
    > powiedz czym się rózni twoja firma od ZUS-u? niczym
    tu
    > pieniądze przepadają i tam przepadają odpowiedz kolego co
    > się dzieje z kapitałem ubezpieczonego po śmierci w wieku 80
    > lat? kto go dostaje?

Józef Sztacheta dostanie resztę baranie, widzę, że daleko ci do zrozumienia pewnych zasad, po drugie sprawdź gdzie pracuję, to że się wypowiadam nie znaczy, że pracuję w hmi.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Józef [83.6.73.*]
    Johny jesteś NIESAMOWITY!!!!!
  • Re: EVENTUS Autor: ~andi [83.17.2.*]

Józef
    > Sztacheta dostanie resztę baranie, widzę, że daleko ci do
    > zrozumienia pewnych zasad, po drugie sprawdź gdzie pracuję,
    > to że się wypowiadam nie znaczy, że pracuję w hmi.
    czyli uważasz że podstawowązasadą jest skubać ubezpieczonego? a zasady troszkę znam w eventusie bo znajoma go rozprowadza ;) dla mnie wielki szajs kolejna odmiana zusu gdzie wmawiają że fundusze kapitałowe to barachło a tylko eventus jest super pozdro
    Dnia 2008-03-06 o godz. 07:36 ~andi napisał(a):
    > podstawowązasadą jest skubać ubezpieczonego? a zasady
    > troszkę znam w eventusie bo znajoma go rozprowadza ;) dla
    > mnie wielki szajs kolejna odmiana zusu gdzie wmawiają że
    > fundusze kapitałowe to barachło a tylko eventus jest super
    > pozdro

no widzisz, to musisz poznać lepiej, a nie troszkę. Troszkę, to można bułki ugryźć. Jakbyś chciał wiedzieć, to eventus na życzenie klienta też jest inwestowany w fundusze, natomiast wcale nie powiedziałem, że fundusze to barachło. Pozwól klientowi wybrać.
    Osobiście mam i fundusze i eventusa, a wiesz o czymś takim jak rozproszenie kapitału?, chyba nie, większość firm tak robi, jak nie wszystkie. Poczytaj więcej i wtedy możemy porozmawiać. Pozdrowienia mądraliński.
  • Re: EVENTUS Autor: ~andi [83.17.2.*]
    widzę johny że poza hamstwem i arogancją nie masz nic ciekawego do powiedzenia a rozproszenie kapitału ? co na to twoi właściciele podoba im się taka wspaniała lojalność? i nie ubliżaj innym wieśniaku
  • Re: EVENTUS Autor: ~Józef [83.6.150.*]
    Andi Widze że Ci nerwy puszczają i Ty zaczynasz ubliżać. Tak sie wtrącę, Ty równiez masz jakiegoś swojego właściciela że porównujesz innych do siebie????? Bo nie znam ludzi którzy są niewolnikami i mają swojego właściciela.
  • Re: EVENTUS Autor: ~JUICE-MEN [83.9.10.*]
    zamiast zarabiac pieniadze praca to liczycie na jakies fundusze emerytalne polisy itp..hehhe zarobcie tyle zeby emeryture na starosc miec w dupie a nie liczcie na jakis EVENTUS ... nikt wam w zyciu nic nie da jak sami sobie nie wezmiecie...!!! pozdrawiam...
  • Re: EVENTUS Autor: ~optym. [83.8.255.*]
    i tym się różnią ludzie normalni od tych nie.....pozdrawiam ..sprawdz co niemcy i belgowie robią w Polsce i nie tylko w wakacje..pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.2.*]
    Dnia 2008-06-03 o godz. 12:52 ~optym. napisał(a):
    > i tym się różnią ludzie normalni od tych nie.....pozdrawiam
    > ..sprawdz co niemcy i belgowie robią w Polsce i nie tylko w
    > wakacje..pozdrawiam
    gdybyś zarabiał całe życie tak jak oni i oszczędzał też mógłbyś robić to samo ;) więc nie wciskajcie nam kitu o tym jak zachodni emeryci dzięki eventusowi moga do nas jeździć użyj innych argumentów no ubliżanie już kidyś przerabialiśmy
    pozdrawiam wszystkim myślących sorki według akwizytorów eventusa chyba niem.... ;)
  • Re: EVENTUS Autor: ~jw [87.98.222.*]
    jw
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.113.78.*]
    Chłopcze nie masz 1% tej wiedzy na temat Eventusa co ja mam :)))
    Zaliczysz test to porozmawiamy
    Pewnie nawet 100 pkt nie masz a się masz za wielkiego agenta
  • Re: EVENTUS Autor: ~tak jest [83.8.255.*]
    poco ta agresja ..każdy musi liczyc na siebie jak emeryt z holandii czy niemiec...Zusy jemu wypłacają grosze ..resztę sam oszczędza..pozdrówka
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.148.*]
    To nie agresja tylko próbuje wam przemówić że eventus jest nic nie wart i tyle. A agenci HMI oszukują
  • Re: EVENTUS Autor: ~naukowiec [89.78.173.*]
    Witaj uparty człowieku.
    Twoja wiedza na temat ekonomi i zagadnień ubezpieczeniowych jest na poziomie mojego psa.Musisz jeszcze raz przejść etap edukacji np.od szkoły podstawowej,gdzie uczą liczyć ile jest 2+2 oraz odróżniać znaczenie słów np.kapitał a świadczenie a odprawa.
    Wiesz inteligencja to jedno a ignorancja oraz udawanie finansisty to drugie.
    Jeśli masz już coś do powiedzenia to się najpierw doucz.Struktury ubezpieczeniowe zasady jej działania oraz rozumienie produktów ubezpieczeniowy ( nie ma żadnych złych-każde służy do czegoś innego) gwarancje ryzyka uczą min.po maturze na studniach ,których na pewno nie byłeś słuchaczem.Zyski firm szukasz na stronach firm , a nie na stronach pośredników.
    Mam i tak wątpliwości czy będąc na tym poziomie jakim jesteś coś zrozumiesz. !!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: EVENTUS Autor: ~ula [79.187.70.*]
    A dlaczego tak sadzisz? Nikt nikogo nie oszukuje,wszystko oparte jest na umowie cywilno prawnej, a firma istnieje na rynku od 120 lat i nie jet firmą krzak,powstała wczoraj. więcej informacji na ulaa.k@wp.pl albo gg 7699547
  • Re: EVENTUS Autor: ~Alexandra [86.143.153.*]
    I ze niby jak on to ma oszczedzac? do swinki skarbonki? w banku trzymac? firme zalozyc?
    ja tez moge sobie odkladac co miesiac 200 zl do skarpety. Po 30. latach bede miala worek pieniedzy i chyba tylko po to, zeby sobie nimi pokoj wytapetowac. Bo jaka bede miec gwarancje, ze moje 200 zl dzis bedzie mialo taka sama wartosc za 30 lat??????
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.112.175.*]
    Gdyby nie para gamoni to byś się nie narodził
  • Re: EVENTUS Autor: ~xxx [92.48.194.*]
    jw
  • Re: EVENTUS Autor: ~Pit [82.34.139.*]
    eventus to gwarancjia dozywotniej emerytury!!!
    okres wyplacania zaczyna sie w wieku 65 lata i do tego jest zabezpieczenie ( w przypadku smierci klienta) polisa jest wyplacana osobie uposazonej przez 15 lat czyli nie innaczej jak do osiagniecia rocznikowo 80 roku zycia denata.
    w przypadku smierci kllienta przed momentem ukonczenia 65 lat polisa jest wyplacana osobie uposazonej w calosci jednorazowo z calym zyskiem i kapitalem.
    eventus juz w dniu podpisania polisy gwarantuje staly minimalny procent do konca trwania polisy czyli do konca zycia klienta..!!