Witam jeszcze raz Panie Johny
1.Czy to ważne że nie napisałem jednego "n" w nazwie firmy?? raczej nie więc się nie osmieszaj lejąc wodę na forum...
2. Nie pracuje w budżetówce choć i tak tam zarabiają ludzie średnio więcej niż w HMI...
3. PZU nie mogło zabezpieczać Mistrzostw Świata w Niemczech bo to nie jest Niemiecka firma i to chyba jasne. Chyba że jak to Prezes Grudniak mówi jesteś KASTRATEM MÓZGOWYM.
Dnia 2008-03-12 o godz. 23:59 ~bill napisał(a):
> Witam jeszcze raz Panie Johny
1.Czy to ważne że nie
> napisałem jednego "n" w nazwie firmy??
> raczej nie więc się nie osmieszaj lejąc wodę na forum...
2.
> Nie pracuje w budżetówce choć i tak tam zarabiają ludzie
> średnio więcej niż w HMI...
3. PZU nie mogło zabezpieczać
> Mistrzostw Świata w Niemczech bo to nie jest Niemiecka
> firma i to chyba jasne. Chyba że jak to Prezes Grudniak
> mówi jesteś KASTRATEM MÓZGOWYM.
Bill ,ale Ty mnie wkurzasz tymi swoimi poglądami ! Czy Ty naprawdę nie potrafisz się z niczego cieszyć? i spojrzeć na świat bardziej optymistycznie?
pozdrawiam ciebie i szacunek za to co powiedzialas..ludzie jak mozna wpakowac na forum takiego czlowieka mowie o tobie bill...zobacz na jedna sprawe...tylko ty sie tak rzucasz do kazdego ktory powie cos dobrego na temat eventusa nawet takiego ktory wie wiecej od ciebie i jest ze tak powiem ekspertem w dziedzinie doradzctwa finansowego i ktory zna zasade dzialania i wyplacania emerytur. nie rozumiem ciebie..mam ochote ci troche powrzucac ale jak juz wczesniej mowilem w poprzedniej wypowiedzi nie robmy slamsów z forum..daj sobie siana i cos na wstrzymanie..daj ludzia wybór..a nie zarzucasz tylko- okej zarzut ale poprzyj to logicznym argumentem a nie jak dzieci w piaskownicy moj tatus jest lepszy...dlaczego? no bo tak:) pozdrawiam wszystkich..
grudniak to kompletny imbecyl który nie ma pojęcia o ubezpieczeniach. tylko wie jak oszołomić tych biednych niby agentów.bo jak można zostać agentem po kilku dniach prania mózgu przez tego salcesona
Dnia 2008-01-01 o godz. 17:32 ~bill napisał(a):
> Następny słaby agent HMI!!!
firma Hamburg- Manheimer jest
> firmą dużo mniejszą od polskiego PZU więc jak się nie znasz
> to się nie wypowiadaj.
A to co was uczą na szkoleniach to
> jedno wielkie kłamstwo.
Wiesz dlaczego inne firmy nie
> gwarantują zysku??
Bo inne firmy inwestują w akcje a HM
> inwestuje w obligacje w 97%.
I jeszcze jedno.... Skoro
> mówimy o zyskach to sprawdź cwaniaku ile firma gwarantuje
> zysku osobie w wieku 50 lat odkładającej 100zł. Mniej ma
> zysków niż kapitału więc przestań mydlić oczy swoim
> klientom...
Pozdrawiam
Trochę póżnozacząłeś myśleć o emeryturze{masz 50 lat?] więc tylko w akcje skoro lubisz ryzyko i może będziesz miał emeryturę a może nie.Tego nikt Ci nie zagwarantuje.
Ludzie nie dajcie sobie zrobić prania mózgu! Sama brałam udział w tych zasranych szkoleniach w HMI, wraz z ponad 20 znajomymi osobami, które tak jak ja odeszły kiedy przekonały się co to za bzdura. Opowiadają tam takie niestworzone historie, dopiero kiedy dostaniesz od nich polisę i tak naprawdę wgłębisz się w to, to zobaczysz że to oszustwo. Zostałam na prawdę perfidnie oszukana, niestety zaufałam "miłym" Niemcom. To ubezpieczenie na życie, jest dokładnie takim samym badziewiem jak PZU lub OFE. Nie ma z tego odwrotu, zysku też nie ma, chcesz zrezygnować to tracisz wszystko. Nie prawdą jest, że Twoje pieniądze zarabiają nawet 10%, nie masz w to wglądu a co najśmieszniejsze inwestują środki w obligacje skarbu państwa. Wiadomo czemu nie reklamują się w mediach, bo by była wielka afera!
Bill...
starasz sie przedstawic jakies argumenty przeciw, które mogłyby zniechęcic do kupna Eventusa, robisz to natomiast tak nieudolnie, że w oczy razi jak bardzo mało rzeczy wiesz o tym produkcie. Co do PZU, osobiscie nie znam ani jednej osoby, która miałaby lat powiedzmy 25 i cokolwiek ubezpieczyła w PZU. We Wrocławiu jest na ulicy Oławskiej, nieopodal placu Dominikańskiego główna bodajże placówka tego byłego monopolisty, a pod nią przystanek, na którym od czasu do czasu stoje. Przyznam, ze kiedys oddałem się obserwacjom, któż to jeszcze układa sie z PZU!? Wychodzili z tamtąd ludzie około 40-stki, 50-tki w zwyż, tylko oni pamiętają te czasy kiedy PZU nie miało konkurencji i załoze sie, że w zdecydowanej wiekszosci starsi ludzie są "uwiązani" w PZU(nic dziwnego swoją drogą, skoro moj brat dostał od nich oferte na OC za prawie 2500zł, a kiedy powiedział do milej pani, ze powinna mu cos lepszego zaproponowac, bo u konkurencji miałby połowe taniej, ta oznajmiła, ze ona nie jest od targów i ze moze isc do konkurencji). Jak wiec widzisz, porównanie PZU do HMI jest conajmniej nie na miejscu. Za PZU stoją złodziejskie stawki i korupcja, a za HMI niemiecka kultura bankowosci i ubezpieczycielstwa pięciogwiazdkowego. Prosze Cie znajdz mi drogi bill'u odpowiedz ze strony jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej, która byłaby ofertą lepszą od Eventusa w obliczu emerytalnej katastrofy. Gdybys wiedział cos o Eventusie, to wiedziałbys, że 100zł jest najniższą stawką proponowaną raczej dzieciakom po 15 roku życia, wiedziałbys tez, ze kluczowe znaczenie ma tzw okres depo w naliczaniu zysków, którego 50-cio latek nie może miec, wiedziałbys tez, ze w niemczech wciąz Eventus jest sukcesywnie sprzedawany pod nazwą Golden Future(w Polsce kojazylaby sie ta nazwa zle z PZUsowską Złotą Jesienią) czego dowodem jest obraz niemieckiego emeryta-turysty, którego polski emeryt bedzie musiał dogonic, bo tez nalezy mu sie godny odpoczynek, wiedziałbys też o gwarancji więcej, wiedziałbys o projekcie pól solarnych na saharze, z którego Municher Ruck bedzie czerpał miliadrowe zyski w niedalekiej przyszłosci i wiedziałbys tez o tym, ze nie tylko obligacje są narzędziem w gwarancji zysku dla Eventusa. Fakt pozostaje niezmiennie faktem, nawet w obliczu Twojej tak druzgoczacej krytyki, że państwo polskie jest nieudolne, powstancy, którzy przywrócili Polsce granice po 125 latach nieistnienia pod rozbiorami po prostu przewracają sie w grobach widząc tych niedorobów, którzy każa życ Polakowi na starosc za 700zł miesięcznie. Eventus to mozliwosc, na którą Polska czeka jak pustynia na deszcz, bo ZUS to naprawde wyjałowiony grunt i jak to powiedział Pan Gwiazdowski współpracujący juz teraz z HMI: "(...)licz na samego siebie(...)".
P.S.
Zobacz sobie film Kill Bill i zobacz co spotyka Billa. Jesli nie kupisz sobie Eventusa, to ja Ci będe wrzucał do kubka pieniazek kiedy bedziesz siedział na schodach w jakims miescie z karteczką pod nogami, ze nie masz na wykupienie recepty.
Pozdrawiam z romantycznego Wrocławia
Uprzejmie ostrzegający Paweł HMI
Oglądnij Kill Bill'a i zobacz jaki czeka Billa los i
Paweł czy to ty.To Jola od zwierząt.Jeśli to ty to napisz do mnie jolanta.mich@tlen.pl.Obojętnie kim jesteś to dobrze napisałeś bo ten Bill nie tylko tobie zalazł za skórę jak można być tak głupim człowiekiem i pisać takie bzdury wszyscy są zbulwersowaniijego wypowiedziami,ale zawsze znajdzie się taka menda co nie zrobiła kariwry i szuka winowajców.Pozdrowiania.Jola
Pieniądze wypłacane są beneficjentom do 80 roku życia osoby, która Eventusa miałą wykupionego. I wypłacana renta nie jest stała - ROŚNIE gdyż pieniądze cały czas pracują.
Re: Do anias Autor: ~weronika04021966 [77.253.180.*]
Dnia 2007-10-22 o godz. 13:47 ~zainteresowani napisał(a):
> Mam pytanie skąd wiesz, że zarobili w 2006 roku 10 %.
Gdzie
> to można wyczytać.
Według moich obliczeń, to oni najpierw
> zbierają od klienta pieniądze,
mają od tego odsetki, a jak
> idziesz na emeryturę w wieku 65 lat, to wypłacają ci
> odsetki od zebranej kwoty, bo przecież te zgromadzone
> pieniądze, a jest ich sporo, nadal procentują.
Potem ty
> umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich
> odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te
> lata.
Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość
> pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65
> lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas
> będzie ta sama. itd
co ty na to ????????????????????
ile już odłożyłaś?
Dnia 2007-10-22 o godz. 13:47 ~zainteresowani napisał(a):
> Mam pytanie skąd wiesz, że zarobili w 2006 roku 10 %.
Gdzie
> to można wyczytać.
Według moich obliczeń, to oni najpierw
> zbierają od klienta pieniądze,
mają od tego odsetki, a jak
> idziesz na emeryturę w wieku 65 lat, to wypłacają ci
> odsetki od zebranej kwoty, bo przecież te zgromadzone
> pieniądze, a jest ich sporo, nadal procentują.
Potem ty
> umierasz, ewentus przestaje ci wypłacać emeryturę z t woich
> odsetek, i zabiera całą kwotę jaką uzbierałaś przez te
> lata.
Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość
> pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65
> lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas
> będzie ta sama. itd
w Eventusie jest gwarantowany 15 letni okres wypłat emerytury dla osób uposażonych .
Nic nie przepada.
a szczegóły najlepiej znaleźć na stronie
www.hmi-world.pl
Samemu pewnie można uzbierac pieniadze tylko trzeba miec troche samodyscypliny.
Co nieczęsto sie zdaża.
A poza tym jak ktos nie bedzie mógł pracowac to kto za niego te pieniadze badzie wpłacal do banku ?
a Eventus leci dalej i to jest piękne
Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65 lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas będzie ta sama. itd
Jeśli chcesz sama zbierać taką kwotę regularnie - chwała Ci za to.
Eventus w tym momencie ubezpiecza taką składkę na każdym etapie Twojego życia.
Jeśli więc po drodze coś Ci się przytrafi (jakiś wypadek), a nie masz Eventusa, to sama musisz zadbać o to, by mieć pieniądze na leczenie - i wtedy zazwyczaj rozwalasz swoje konto - bo musisz przejść rehabilitację, bo opłacasz leczenie...
W Eventusie następuje wypłata odszkodowawcza w stopniu szkody jaką doznałaś, lub przejęcie opłacania składek nawet w wysokości 100% jeśli jesteś przez to całkowicie niezdolna do pracy. Kwota Twojego kapitału mimo wszystko nadal pracuje i zgodnie z umową na koniec wieku emerytalnego otrzymujesz swoje umówione świadczenie.
To oznacza, że poza zbieraniem pieniędzy - coś Cię dodatkowo ochrania i daje poczucie bezpieczeństwa. Może warto o tym pomyśleć...? Ja dlatego zdecydowałam się na program emerytalny, bowiem mam rodzinę i każdy wypadek niesie ryzyko finansowe czyli dodatkowy ciężar dla rodziny, a ja ciężarem być nie chcę. Pozdrawiam :)
zachęcam -oszczędzajcie w EVENTUSIE to się opłaca naprawdę są niezłe emeryturki,
jeśli chcesz wiedzieć coś więcej napisz odpowiem konkretnie. pozdrawiam -jestem z woj kuj.pom. ale mogę dojechać wszędzie ja lub moi współpracownicy
do butelki się nie zmieszczę , a z ręką w nocniku nie chcę się obudzić , gdy przyjd\zie mój wiek emerytalny, bo emerytuta z ZUS -u do mnie nie przyjdzie. Mimo to jestem zmuszona do płacenia co miesiąc prawie 400 zł. I dla własnego dobra "zmuszam się " do dodatkowego zabezpieczenia. Mam Eventusa.
Skąd wiem , że ZUS nie da mi emerytury, bo z pustego i Salomon nie naleje.
Mieli podnieść wiek emerytalny , nie podniosą - boją się , Za to obniżą OFE I PODNIOSĄ NAM SKŁADKĘ. I to wszystko dla ratowania aktualnuch świadczeń , a co będzie za 10 ,20 lat niech się inni rządzący martwią.
Jak myślicie wyjdziemy na ulice za 20, 30 lat i będziemy strajkować ;(
a TO WOGÓLE COŚ DA.
Pytanie o "urośnięcie" pieniędzy na polisie jest nie całkiem na miejscu. Takie wzrosty można obserwować na alkatach, funduszach inwestycyjnych czy innych krótkoterminowych instrumentach finansowych. Eventus ma inną konstrukcję. Jest programem bardzo dłogoterminowym. W takich programach ważniejsz sa gwarancje kwoty i wypłat, mozliwości dynamiki wpłat oraz opcje wypłat. Świadczenie emerytalne ma być gwarantowane i dożywotnie, z ustalona minimalną kwotą pierwszych wypłat. Proszę mi wskazać choć jedną osobę, która ma wiedzę o wysokości zwojej emerytury z ZUS. W poszukiwaniu argumentów zapraszam na bloga Pana Roberta Gwiazdowskiego, prezesa Rady Nadzorczej ZUS.
Witam.
Zastanawiam sie nad podjęciem pracy w HMI. Jednak mam duże wątpliwości co do systemu wynagrodzen i ogólnie całego tego przedsięwzięcia. Rozmawiałam z kobietą,która chyba rekrutuje. Wszystko przedstawiała mi w takim świetle,że mogłabym zacząć od dziś,ale...No właśnie. Nie usłyszałam od niej ani jednego negatywnego słowa. Wiadomo,kto robiłby antyreklamę swojej firmy. Jednak ciągle zastanawiam się gdzie jest w tym wszystkim jakaś pułapka... Czy ktoś kto pracuje,lub też pracował dla HMI mógłby udzielić mi jakichkolwiek informacji?
powiedz czym się rózni twoja firma od ZUS-u? niczym
tu pieniądze przepadają i tam przepadają odpowiedz kolego co się dzieje z kapitałem ubezpieczonego po śmierci w wieku 80 lat? kto go dostaje?
Dnia 2008-03-04 o godz. 13:56 ~and napisał(a):
> powiedz czym się rózni twoja firma od ZUS-u? niczym
tu
> pieniądze przepadają i tam przepadają odpowiedz kolego co
> się dzieje z kapitałem ubezpieczonego po śmierci w wieku 80
> lat? kto go dostaje?
Józef Sztacheta dostanie resztę baranie, widzę, że daleko ci do zrozumienia pewnych zasad, po drugie sprawdź gdzie pracuję, to że się wypowiadam nie znaczy, że pracuję w hmi.
Józef
> Sztacheta dostanie resztę baranie, widzę, że daleko ci do
> zrozumienia pewnych zasad, po drugie sprawdź gdzie pracuję,
> to że się wypowiadam nie znaczy, że pracuję w hmi.
czyli uważasz że podstawowązasadą jest skubać ubezpieczonego? a zasady troszkę znam w eventusie bo znajoma go rozprowadza ;) dla mnie wielki szajs kolejna odmiana zusu gdzie wmawiają że fundusze kapitałowe to barachło a tylko eventus jest super pozdro
Dnia 2008-03-06 o godz. 07:36 ~andi napisał(a):
> podstawowązasadą jest skubać ubezpieczonego? a zasady
> troszkę znam w eventusie bo znajoma go rozprowadza ;) dla
> mnie wielki szajs kolejna odmiana zusu gdzie wmawiają że
> fundusze kapitałowe to barachło a tylko eventus jest super
> pozdro
no widzisz, to musisz poznać lepiej, a nie troszkę. Troszkę, to można bułki ugryźć. Jakbyś chciał wiedzieć, to eventus na życzenie klienta też jest inwestowany w fundusze, natomiast wcale nie powiedziałem, że fundusze to barachło. Pozwól klientowi wybrać.
Osobiście mam i fundusze i eventusa, a wiesz o czymś takim jak rozproszenie kapitału?, chyba nie, większość firm tak robi, jak nie wszystkie. Poczytaj więcej i wtedy możemy porozmawiać. Pozdrowienia mądraliński.
widzę johny że poza hamstwem i arogancją nie masz nic ciekawego do powiedzenia a rozproszenie kapitału ? co na to twoi właściciele podoba im się taka wspaniała lojalność? i nie ubliżaj innym wieśniaku
Andi Widze że Ci nerwy puszczają i Ty zaczynasz ubliżać. Tak sie wtrącę, Ty równiez masz jakiegoś swojego właściciela że porównujesz innych do siebie????? Bo nie znam ludzi którzy są niewolnikami i mają swojego właściciela.
zamiast zarabiac pieniadze praca to liczycie na jakies fundusze emerytalne polisy itp..hehhe zarobcie tyle zeby emeryture na starosc miec w dupie a nie liczcie na jakis EVENTUS ... nikt wam w zyciu nic nie da jak sami sobie nie wezmiecie...!!! pozdrawiam...
Dnia 2008-06-03 o godz. 12:52 ~optym. napisał(a):
> i tym się różnią ludzie normalni od tych nie.....pozdrawiam
> ..sprawdz co niemcy i belgowie robią w Polsce i nie tylko w
> wakacje..pozdrawiam
gdybyś zarabiał całe życie tak jak oni i oszczędzał też mógłbyś robić to samo ;) więc nie wciskajcie nam kitu o tym jak zachodni emeryci dzięki eventusowi moga do nas jeździć użyj innych argumentów no ubliżanie już kidyś przerabialiśmy
pozdrawiam wszystkim myślących sorki według akwizytorów eventusa chyba niem.... ;)
Chłopcze nie masz 1% tej wiedzy na temat Eventusa co ja mam :)))
Zaliczysz test to porozmawiamy
Pewnie nawet 100 pkt nie masz a się masz za wielkiego agenta
Witaj uparty człowieku.
Twoja wiedza na temat ekonomi i zagadnień ubezpieczeniowych jest na poziomie mojego psa.Musisz jeszcze raz przejść etap edukacji np.od szkoły podstawowej,gdzie uczą liczyć ile jest 2+2 oraz odróżniać znaczenie słów np.kapitał a świadczenie a odprawa.
Wiesz inteligencja to jedno a ignorancja oraz udawanie finansisty to drugie.
Jeśli masz już coś do powiedzenia to się najpierw doucz.Struktury ubezpieczeniowe zasady jej działania oraz rozumienie produktów ubezpieczeniowy ( nie ma żadnych złych-każde służy do czegoś innego) gwarancje ryzyka uczą min.po maturze na studniach ,których na pewno nie byłeś słuchaczem.Zyski firm szukasz na stronach firm , a nie na stronach pośredników.
Mam i tak wątpliwości czy będąc na tym poziomie jakim jesteś coś zrozumiesz. !!!!!!!!!!!!!!!!
A dlaczego tak sadzisz? Nikt nikogo nie oszukuje,wszystko oparte jest na umowie cywilno prawnej, a firma istnieje na rynku od 120 lat i nie jet firmą krzak,powstała wczoraj. więcej informacji na ulaa.k@wp.pl albo gg 7699547
I ze niby jak on to ma oszczedzac? do swinki skarbonki? w banku trzymac? firme zalozyc?
ja tez moge sobie odkladac co miesiac 200 zl do skarpety. Po 30. latach bede miala worek pieniedzy i chyba tylko po to, zeby sobie nimi pokoj wytapetowac. Bo jaka bede miec gwarancje, ze moje 200 zl dzis bedzie mialo taka sama wartosc za 30 lat??????
eventus to gwarancjia dozywotniej emerytury!!!
okres wyplacania zaczyna sie w wieku 65 lata i do tego jest zabezpieczenie ( w przypadku smierci klienta) polisa jest wyplacana osobie uposazonej przez 15 lat czyli nie innaczej jak do osiagniecia rocznikowo 80 roku zycia denata.
w przypadku smierci kllienta przed momentem ukonczenia 65 lat polisa jest wyplacana osobie uposazonej w calosci jednorazowo z calym zyskiem i kapitalem.
eventus juz w dniu podpisania polisy gwarantuje staly minimalny procent do konca trwania polisy czyli do konca zycia klienta..!!