Czy nie prościej jest samemu odkładać taką samą ilość pieniędzy na konto np. oszczędnościowe, a potem w wieku 65 lat zacząć sobie wybierać same odsetki, a kwota cały czas będzie ta sama. itd
co ty na to ????????????????????
Jeśli chcesz sama zbierać taką kwotę regularnie - chwała Ci za to.
Eventus w tym momencie ubezpiecza taką składkę na każdym etapie Twojego życia.
Jeśli więc po drodze coś Ci się przytrafi (jakiś wypadek), a nie masz Eventusa, to sama musisz zadbać o to, by mieć pieniądze na leczenie - i wtedy zazwyczaj rozwalasz swoje konto - bo musisz przejść rehabilitację, bo opłacasz leczenie...
W Eventusie następuje wypłata odszkodowawcza w stopniu szkody jaką doznałaś, lub przejęcie opłacania składek nawet w wysokości 100% jeśli jesteś przez to całkowicie niezdolna do pracy. Kwota Twojego kapitału mimo wszystko nadal pracuje i zgodnie z umową na koniec wieku emerytalnego otrzymujesz swoje umówione świadczenie.
To oznacza, że poza zbieraniem pieniędzy - coś Cię dodatkowo ochrania i daje poczucie bezpieczeństwa. Może warto o tym pomyśleć...? Ja dlatego zdecydowałam się na program emerytalny, bowiem mam rodzinę i każdy wypadek niesie ryzyko finansowe czyli dodatkowy ciężar dla rodziny, a ja ciężarem być nie chcę. Pozdrawiam :)