Jak41 akcja jest bo wiedzą, że już ostatni dzwonek na złapanie jeleni za 15-18 koła za metr... Ludzie... willa z basenem, do tego sauna, jacuzzi, kort tenisowy obok to mogę dać 20 dychy ale nie za dziurę w ziemi i to w bloku 12 albo 16 pięter!!!!
Każdy kraj w Europie się wyludnia to kto ma zająć te mieszkania... A zapomniałem można ludzi o ciemnej karnacji sprowadzić, tylko że oni ani grosza za to nie zapłacą!!!
męczę się po kilka ptk podwajaniem sell jutro napływy do funduszy emerytalnych i na skupy się zaczną kiedyś tej kasy braknie ale od wielu miesięcy podbijają po 1 dniu miesiąca będę aktywnie grał dopóki jakaś linia na piachu nie padnie ! trzymam stałe sell od 4197 tego nie obstawiam ani tp ani sl
Wielka Brytania znów ma coraz większe problemy z koronawirusem. Żeby nie było wątpliwości - dane nie umywają się do dramatycznych statystyk z ostatnich miesięcy. Ale mimo wszystko na Wyspach notuje się najwięcej nowych zakażeń od blisko dwóch miesięcy. Dane wskazują na panoszący się indyjski wariant koronawirusa, pojawiające się obawy przed kolejną falą. Wszystko pomimo ponaddwukrotnie wyższego odsetka w pełni zaszczepionych osób niż w Polsce. Dzisiaj mieliśmy dziwną zwałkę na KGHM-ie w końcówce. Może chcieli zamknąć konie niżej bo wiedzieli, że jutro indeksy pójdą w dół ? Orlen i PEKAO nieźle napompowali ale KGHM zasługuje na więcej niż te spółki.
Po wynikach CDR to pewnie dzisiaj z z 20-30% na minusie będzie, także obstaiwam kolejne wzrosty PKO,ORLEN,KGHM zeby troche zrownowazyc co CDR zabierze WIG20
a swoja droga straszne łobuzy ze nie otworzyli kontraktów na cdr co to jest za złodziejstwo jak ktos przewidywał slabe wyniki to go pozbawili zysku banda zlodzieji
Witam, co oni takie wyciągi robio....? pewnie świeczka miesięczna musi ładnie wyglądać na koniec, knocik dłuuuugi :) cdr idzie jak przewidziano na 125 ,ale czy tam warto zakupić ...? imo chyba jeszcze nie...
Czy przy takim otoczeniu to jest możliwe cofnięcie jak wszystko mówi rośnij ? No ale szczyt nowy mamy zaklęcie TKM padło to lokalnie mogli by się cofnąć.
Ładnie pompują, śmiesznie wygląda indeks WIG20 jak odleciał od średnich EMA100/50 :D. Aktualnie coś czuję długo poza rynkiem będe, bo nigdy S nie czułem, a wchodzić w L po takich cenach nie czułbym się pewnie czy nie nadejdzie taki dzień, że w końcu to spuszczą w kiblu :D
Te wzrosty na giełdach moim zdaniem są spowodowane nie bumem gospodarczym, a bumem fiskalnym. Kiedyś ten dopalacz się skończy i będzie płacz, ale pewnie ten rok jakoś przelecimy na skrzydłach optymizmu. Potem mogą zacząć się spore schody.
Jak sztucznie napompowane te spółki. To nie jest zdrowy wzrost tylko wypchnięcie indeksu jak najwyżej, pewnie przygotowanie już pod rozliczenie. Po takim ruchu jak spadnie poniżej 2200 to wszystko odbiorą od grubasów jak ciepłe bułeczki.
Biorą wszystko co się rusza, surowce waluty EM, akcje na rocznych szczytach. Ciekawe jak to się skończy a kiedyś się skończy, może jutro a może za rok ?
Po co miało by się teraz kończyć skoro dopiero jest faza wariactwa na rynkach ? Choć u nas to lubią z zaskoczenia wajchę przełączyć ale teraz przed rozliczeniem ? Chyba nie. Jak dziś nie skorygują wzrostu to raczej trudno będzie wrócić do testowanie 2200 przed rozliczeniem. Sam wzrost się nakręca.
A po co mi cdr do tego ? Wystarczy, że PKO ciut ruszą i sprawa załatwiona. Swoją drogą jakby się uparli to przy wsparciu DAXa dzisiaj mogą i wyżej wejść. No bo kto im zabroni?
Inflacja w Polsce 5% a nawet w Eurolandzie +2%. Stopy procentowe pójda w górę już wkrótce. Gospodarkom konieczne jest schłodzenie bo bez pomocowych funduszy popyt na wiele towarów i usług się załamie a przeinwestowane firmy zbankrutują.
Wyskoczyli w górę ja szaleńcy i stanęli w miejscu. pewnie czekają na Amerykanów, którzy wezmą wszystko za coraz mniej warte dolary. Zalewają nimi świat ale czy to jeszcze są pieniądze czy zadrukowany bezwartościowy papier ?
Wyskoczyli i stanęli bo PKO się cofną po infie o sprzedaży akcji przez byłego prezesa. Rano jeszcze jako tako się trzymał ale widać kumple/fani prezia poszli w jego ślady i też sprzedają.
pojawiła się mała nadzieja na korekte, ale bazowe nie odpuszczają. DAX w ogóle nie mam ochoty nawet na najmniejsza korektę. Chyba chce dzisiaj 15700 zrobić a może wiecej...
Podczas majowej korekty W USA to DAX jakoś nie specialnie się kwapił do spadania. W prawdzie skorygował trochę, ale bardzo szybko odbijał po zjazdach w dół...Czy może ktoś wie czy DAX jest przewartościowany? TZ, wiem, że pewnie jest przewartościowany jak wszystko, ale czy np. bardziej niż S&P albo DJI?