• Dla cierpliwych inaczej Autor: ~Kruger [89.64.49.*]
    Tak naprawdę 5 z przodu to kwestia czasu, nie wierzę, że ktoś z krótkoterminowych spekulantów będzie chciał przegapić dywidendę rzędu 10%. Osobiście mam kupiony mały pakiet, ale robię eksperyment i każdy pieniądz z dywidendy + za pewną kwotę miesięcznie będę kupował Eurotel i na emeryture podliczę swój zysk, bo straty pod uwagę nie biorę :D
  • Re: Dla cierpliwych inaczej Autor: ~Inwestor_dywidendowy [5.173.97.*]
    Dobre ale pomyśl nad skupowaniem co kwartał jeśli będzie miał niskie pbv. Niskie znaczy niższe od swojej średniej. A co kwartał, niższe koszty prowizji. Ja tak robię i działa na wielu dywidendowych spółkach. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Dla cierpliwych inaczej Autor: ~Sereli [149.74.142.*]
    Zalezy ile Panu brakuje do emerytury.
    Absolutnie nie chce siac fermentu. Jest jednak mozliwosc ze w przyszlosci telefony beda sie sprzedawaly za posrednictwem amazon lub innego duzego gracza, bez posrednikow.
    Sam trzymam eurotel, i zamierzam trzymac, jednak kto wie co bedzie za 5 czy dziesiec lat.
    Moze telefony komorkowe beda przezytkiem?
    Pozdrawiam
  • Re: Dla cierpliwych inaczej Autor: ~Inwestor_dywidendowy [5.173.97.*]
    Dużo do emerytury ale zawsze ma się kilka spółek dywidendowych i którąś można sprzedać, żeby kupić inne dywidendowe. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Dla cierpliwych inaczej Autor: ~Kruger [89.64.48.*]
    W sumie ma Pan rację, do emerytury brakuje mi naprawdę dużo czasu i jednak muszę wziąć pod uwagę to, że telefony tak jak zostało wspomniane będą sprzedawane przez Amazon i Allegro, a taki Eurotel będzie musiał czerpać zyski z innych branż. Brałem pod uwagę co najmniej 40 lat :)
  • Re: Dla cierpliwych inaczej Autor: stachsgh [31.0.52.*]
    Ładne przewidywania dywidendy :)
    To lubię i do syta
    Mocne, zobacz koniecznie :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=oVrdIXQ2g30
[x]
EUROTEL -0,56% 26,85 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.