• 15zł Autor: ~Oracle [62.69.195.*]
    Witam jakis czas temu pisalem ze wittchen dobije do 10zł, byłem bardzo konserwatywny w tym osądzie, nie uwzględniłem bowiem faktu ogromnego popytu na turystyke po zakonczeniu pandemii. Wittchen historycznie z tego co patrzyłem kręcił się w okilicy c/z ~8.5 aktualne c/z z 12 msc to 8.5 tak więc najprawdopodobniej rekordowe wyniki finansowe dzieki wakacjom 2021 roku i ogromnemu popytowi na turystyke znacząco zaniżą c/z co sprawi ze spółka będzie drożeć. Uważam, że każdy rozsądny inwestor powinien już zacząć ten fakt dyskontować i kupować akcje. Ucziwa cena za wittchena to około 15zł na dzień dzisiejszy, natomiast uważam, że wyniki za ten rok wypchną kurs dużo wyżej. Zapraszam do dyskusji.
  • Re: 15zł Autor: ~Oracle [62.69.195.*]
    Jak wiemy prawie połowa sprzedaży wittchena pochodzi ze sprzedaży walizek i innych przedmiotów do podróży, dlateto ogromny popyt na podróże po pandemii bedzie miał bezposrednie bardzo pozytywne może i rekordowe przełożenie na wyniki finansowe Wittchena
  • Re: 15zł Autor: ~greenhorn [109.89.177.*]
    Myslenie mocno zyczeniowe.
    Turystyka nie odbije w tym roku, ludzie beda jezdzic tak jak w ubieglym roku - mniej I glownie po kraju.
    Jak dla mnie wazniejszy jest 4q, czas najwiekszego zysku firmy, oby wtedy bylo juz po wszystkim.
  • Re: 15zł Autor: ~Oracle [62.69.195.*]
    Dlaczego turystyka ma nie odbić w tym roku? Skąd takie informacje? Duża część populacji polski powinna być zaszczepiona do wakacji.
  • Re: 15zł Autor: ~Humanista [83.29.53.*]
    Po wynikach to będzie można pomarzyć o takim poziomie cenowym.....
  • Re: 15zł Autor: ~Chutliwiec [95.215.64.*]
    Warto by dodać, że spółka za 2019 i 2020 rok nie wypłaciła dywidendy. Prędzej czy później coś z tymi pieniędzmi muszą zrobić, nie wiadomo czy wypłacą wyższą dywidendę w przyszłości, czy jakoś zainwestują, ale można spodziewać się, że zrobią z tym kapitałem coś, co podniesie wartość akcji.
  • Re: 15zł Autor: ~Oracle [83.8.198.*]
    :)
  • Re: 15zł Autor: stachsgh [37.248.175.*]
    Kupujecie tą skórę z dermy Fiata 125p ?
[x]
WITTCHEN -0,39% 15,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.