Witam jakis czas temu pisalem ze wittchen dobije do 10zł, byłem bardzo konserwatywny w tym osądzie, nie uwzględniłem bowiem faktu ogromnego popytu na turystyke po zakonczeniu pandemii. Wittchen historycznie z tego co patrzyłem kręcił się w okilicy c/z ~8.5 aktualne c/z z 12 msc to 8.5 tak więc najprawdopodobniej rekordowe wyniki finansowe dzieki wakacjom 2021 roku i ogromnemu popytowi na turystyke znacząco zaniżą c/z co sprawi ze spółka będzie drożeć. Uważam, że każdy rozsądny inwestor powinien już zacząć ten fakt dyskontować i kupować akcje. Ucziwa cena za wittchena to około 15zł na dzień dzisiejszy, natomiast uważam, że wyniki za ten rok wypchną kurs dużo wyżej. Zapraszam do dyskusji.
Jak wiemy prawie połowa sprzedaży wittchena pochodzi ze sprzedaży walizek i innych przedmiotów do podróży, dlateto ogromny popyt na podróże po pandemii bedzie miał bezposrednie bardzo pozytywne może i rekordowe przełożenie na wyniki finansowe Wittchena
Myslenie mocno zyczeniowe.
Turystyka nie odbije w tym roku, ludzie beda jezdzic tak jak w ubieglym roku - mniej I glownie po kraju.
Jak dla mnie wazniejszy jest 4q, czas najwiekszego zysku firmy, oby wtedy bylo juz po wszystkim.
Warto by dodać, że spółka za 2019 i 2020 rok nie wypłaciła dywidendy. Prędzej czy później coś z tymi pieniędzmi muszą zrobić, nie wiadomo czy wypłacą wyższą dywidendę w przyszłości, czy jakoś zainwestują, ale można spodziewać się, że zrobią z tym kapitałem coś, co podniesie wartość akcji.