To nie ma żadnego sensu. Spółka nie spełnia warunków umowy z Saule...
"objęli w tej Spółce Giełdowej 90% Akcji Spółki Giełdowej w proporcjach, w jakich posiadają akcje Saule według stanu na dzień objęcia 90% Akcji Spółki Giełdowej (względnie aby Spółka Giełdowa podjęła działania prowadzące do połączenia z Saule, w następstwie którego akcjonariusze Saule uzyskają 90% Akcji Spółki Giełdowej)."
W wykazie akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% ze stycznia widnieją:
1. January Ciszewski, któremu przysługiwało 2.769.187 głosów na NWZ, które stanowiły 54,73% głosów na NWZ i które stanowiły 28,85% w ogólnej liczbie głosów, 2. Maciej Jakub Łaś, któremu przysługiwało 475.000 głosów na NWZ, które stanowiły 9,39% głosów na NWZ i które stanowiły 4,95% w ogólnej liczbie głosów, 3. Paweł Owczyński, któremu przysługiwało 475.000 głosów na NWZ, które stanowiły 9,39% głosów na NWZ i które stanowiły 4,95% w ogólnej liczbie głosów, 4. THEO INVESTMENT Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach, któremu przysługiwały 472.674 głosy, które stanowiły 9,34% głosów na NWZ i które stanowiły 4,92% w ogólnej liczbie głosów, 5. AMG1 MOTO Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, któremu przysługiwało 270.000 głosów, które stanowiły 5,34% głosów na NWZ i które stanowiły 2,81% w ogólnej liczbie głosów, 6. PIE POLSKIE INNOWACJE ENERGETYCZNE Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, któremu przysługiwało 270.000 głosów, które stanowiły 5,34% głosów na NWZ i które stanowiły 2,81% w ogólnej liczbie głosów.
Łącznie 60,7%... Przez ostatni rok przemieliło się 25.57% (2 455 656 szt), a przez ostatnie trzy miesiące 7.66% (735 428 szt).
W jaki sposób zamierzają spełnić te warunki? Ma ktoś pomysł?
Jako że przedstawiciele Saule bylli na konferencji i potwierdzili wejście przez Blumerang, może po prostu zmienili zdanie i zadowolą się mniejszym procentem?
Jak to w jaki sposób Emisja akcji i rozwodnienie kapitału i ulica znów ubrana po pachy została !! tak teraz robi się Interesy robia sobie dodruki po taniości i sypią w rynek bo cena jest duzo wyższa niż obejmią proste i jak zawsze na tym zarabiają tylko grubasy czyli ci którzy obejmują akcje i ci którzy nabyli za grosze jak JC itp.! Dlatego nie tykac akcji JC bo będziecie tylko płakać jak na wszytskich jego spółkach !!
W akcjonariacie prawdopodobnie prezes SheepYard - Owczyński, wiceprezes zarządu All In - Łaś... Dwie dziwne spółki, jedynie "PIE" ma jakiś związek z fotowoltaiką. Jak Ciszewski to wszystko dogada? Z wszystkimi ma już umowy przyrzeczone? Wpuści Saule na nie gotową spółkę?
@xxx Piszesz emisja... Ale skoro tak to jak spełnią kolejny warunek Saule o kapitalizacji 100 mln Euro?
"Jeżeli po wejściu Saule na Giełdę lecz nie później niż do dnia 31 grudnia 2021 roku Spółka Giełdowa nie osiągnie na dowolny dzień wartości kapitalizacji na poziomie stanowiącym równowartość co najmniej 100 000 000 EUR (sto milionów euro) obliczoną według kursu średniego NBP ogłoszonego w dniu 31 grudnia 2021 roku,JR Holding zobowiązuje się sprzedać p. Arturowi Kupczunas, p. Oldze Malinkiewicz, KIK oraz p. Dariuszowi Chrząstowskiemu po cenie 0,01 zł (jeden gorsz) za 1 (jedną) Akcje Spółki Giełdowej w ilości odpowiadającej łącznie 4 p.p. (cztery punkty procentowe) wszystkich Akcji Spółki Giełdowej, w proporcji do posiadanych przez te osoby Akcji Spółki Giełdowej według stanu na dzień 31 grudnia 2021. JR Holding wykona to zobowiązanie w terminie do 31 marca 2022 roku. Niniejsze postanowienie jest zastrzeżone na korzyść p. Artura Kupczunas, p. Olgi Malinkiewicz, KIK, p. Dariusza Chrząstowskiego (nie muszą skorzystać z uprawnienia)."
Wyemitują rozwodnią i co? Jak osiągną 100 mln Eur?
Szybko towarzyszu. Trzeba kłamać o emisji wszędzie gdzie się da, pod każdym wątkiem. Co tam, że na konferencji zostało powiedziane, że żadnej emisji nie będzie. Lecimy naganiać na spadki!
Musi być emisja. Do rynku nie dociera co to za firma i jakie perspektywy ma. I to nie za 5lat tylko już. Fabryka stoi kontrakty są dogrywane. Ale komunikacja z rynkiem - przyznam - fatalna. Spółka może być warta miliardy raz dwa natomiast powinni mieć profesjonalistów do organizacji takich wydarzeń bo to to nie wiem co było...
No ale czego nie rozumiesz? Emisja będzie, przeprowadzona pewnie przez Blumerang dla Saule. Tu się wypisuje mega bzdury na tym forum ale Columbus zainwestował w tę spółkę już kilkadziesiąt milionów. Technologia jest przełomowa, fabryka stoi a kontrakty są dopinane. Ale nie jakieś tam tylko międzynarodowe. To jest biznes wart w niedługim czasie miliardy a już teraz grube miliony.
Czytałem to wiele razy. Mnie bardziej interesuje fakt, że Columbus wydał chyba prawie 40mln na nich. Tzn, że mieli taki due diligence, że artykułów nie potrzebuję. Stawka idzie o rewolucję na rynku oze.
Ale ja nie twierdzę, że nie będzie. Ale to nie będzie emisja publiczna tylko dla Saule.Będzie i właśnie super bo mamy tu Saule. Spółkę, która pozamiata OZE w Polsce a może i na świecie. Mam wrażenie, że niektórzy nie mają pojęcia co tu się dzisiaj wydarzyło.
Sądzę że warunki Saule spełnione będą.
Zrobią wycenę Saule i wtedy będzie wiadomo ile trzeba dodrukować akcji. Moim zdaniem sporo boakcje dla Saule nie będą po 9 czy 10 złotych a po kilka groszy.
Saule wnosi spółkę i za to dostanie akcje. Ale to dla nas bez znaczenia bo akcje trafią do firmy a nie na rynek. Jakby Saule wchodziło przez normalne ipo to pewnie już teraz by była emisja na miliard albo lepiej i płacilibyśmy za akcje pewnie po 50pln. To jest gotowy, rewolucyjny biznes i moim zdaniem sto razy lepiej dla mnie jako akcjonariusza, że to właśnie Saule a nie Elite. Z całym szacunkiem dla tamtej firmy ale przy Saule mamy okazję zarobić sto razy więcej. Rynek nie wie jeszcze co tu ma. Spółka nie przemyślała jak to przekazać rynkowi i wyszło tak jak wyszło ale to nie zmienia faktu, że mamy tu teraz firmę, o której będzie niedługo głośno pewnie na całym świecie.
Ja cały czas polowałem na saule widząc napalenie rynku ta spółka i liczyłem na podbitkę z 200proc. Osobiście nie wierze w sukces ich pomysłu. Pomysl " stary jak swiat" , konkurencyjna spółka rozwinęła ich pomysl o chyba krzem z tego co pamietam
Jasne. Nie wierzysz ale na akcje jak to piszesz - polujesz. :) A teraz aktywnie piszesz post za postem. Tak wygląda jakbyś sprzedał i próbował namówić innych... :) Oni zamiotą rynek Oze. Nie twierdzę, że będą jedyni do końca świata ale są gotowi już i zakład stoi. Jak ogłoszą podpisane kontrakty to już nie będzie kwestia wiary ale ceny będą inne :)
1. Skoro tutaj ma wejść Saule to dlaczego dzisiaj są spadki ? Dlaczego ludzie oddawali ? Tyle osób czekało na Saule i tylu na to polowało, że po takiej informacji to powinno wisieć dzisiaj max 30 min po podaniu ESPI....
2. Dlaczego Ciszewski ma tutaj tak mało udziałów skoro mają tutaj wejść ?
3. miały być dwie emisje :
Seria E 38,4 mln akcji w zamian za 100 tys. akcji Columbus Elite ( cena emisyjna 0,5 zł ) - ona nie może dojść do skutku, bo pisze wyraźnie, że ta seria musi być pokryta akcjami Columbus Elite
Seria F 16 mln akcji w zamian za wkłady pieniężne z ceną emisyjną 0,5 zł, ta seria przeznaczona jest tylko dla Columbus Energy
Są rozne opcje , według mnie
Emisja , bo skup się nie opłaca ewentualnie zmiana spółki i wejście przez inna. Chociaż mam nadzieję że niezależnie od sytuacji nie będzie rozwiązania umowy
Tak tylko biorąc pod uwagę JC i te wszystkie podmioty plus 16 mln akcji CLC,które obejmie w emisji to daje im łącznie max 81% co raczej odbiega od warunków saule tj 90%...
Ja się spokojnie przyglądam, z japą zadowoloną, że przypadkiem trafiłem na Saule zamiast Elite. Zobaczymy jak technicznie to rozwiążą. Nie sądzę, żeby to był problem.
Mają dwa wyjścia, zbierać z rynku lub zwołać kolejne walne,gdzie przegłosują kolejna emisję. Bardzo dziwne było to,że dzisiaj po espi zamiast odciąć od papiera drobnych, to dali drobnym kupować.
No i pewnie tak będzie. Saule to inny kaliber niż Elite. Zupełnie inny. I trochę jak Yeti. Wszyscy go widzieli w każdej nowo przejmowanej spółce JC tylko nigdzie nie trafiali. No to teraz już wiadomo i niech panie i panowie z saule działają. Potencjał mają ogromny a z tego co mówià to są w zasadzie gotowi do startu...
Kilka komunikatów i do końca roku będzie 100 ml euro na bank. Za max miesiąc będzie takie info ze kurs 100%. Jest technologia, jest kasa jest fabryka jest najnowocześniejsze laboratorium i patenty. Ludzie na co czekać to trzeba mieć w portfelu.
Tak więc dlaczego dzisiaj dali kupić drobnym ? Dlaczego po takim espi zamiast wisiec na górnych, to spadło ? Kto sprzedawał? Drobno,którzy czekali i polowali na saule ?
Ale nie patrzcie już na to co miało być z Elite. Tej umowy nie ma, rozwiązana bez roszczeń, jest komunikat. Będzie Saule i tyle. Nowe rozdanie i duuuużo lepszy temat niż Elite... Ale przyznam, że bajzel informacyjny wynikł mega. Ja czekam na Saule i zacieram ręce na to co mówił pan z Saule na konferencji. O tych dopinanych umowach międzynarodowych.
Jaki problem zrobią emisje akcji np. 50 mln po 0,50 zł i mają wszystko no oprucz ulicy ubranej po 10 zł która wisi na haku teraz pieknie !Tak się kończy granie w akcje JC który tylko bazuje na emisjach akcji i waleniu potem w rynek !! i tak się zarabia kase !!Dlatego radze nie tykać teraz bo kurs runie to pewne a jak będzie emisja to koniec runie w przepaść wtedy bo oni maja po groszach więc będą sypać do bólu !
Nie no. Co za bzdury. Spółka wnosząca innowacyjny biznes wkrótce wart miliardy powinna dać się przejąć spółce wartej po wzrostach 50baniek. Żeby Mietek z forum mógł jutro zarobić 10000% w jeden dzień. A jego wkład w firmę to wypisywanie bzdur na forum. Ludzie gdyby Saule szło przez IPO to kupowalibyście te aukcje przy redukcji po dla przykładu 50pln a nie teraz po 10. Przez to właśnie, że to jest nowy biznes. Za pół roku jak już będą mieli pierdyliard przychodów i kontraktów to takie wejście przez odwrotne przejęcie to by im latało tak jak aktualnie forum bankiera... A że JC a przede wszystkim Columbus wyłożył grube miliony, żeby to było w ogóle możliwe to ja się cieszę i spokojnie czekam na premie na kursie Saule.
Jeden komunikat np podpisanie umowy na ich folie z.duzym graczem na świecie budynki hale sklepy i mamy co milionowe obroty tonkest logiczne i akcje up 50% Kolejne info i up 50%.
Romek widzę dalej w letargu haha człowieku myślisz, że przy saule na serio dzisiaj ulica mogłaby tak brać garściami ? Odpowiecie na moje pytania ? Bo widać uniakcie i nie potraficie odpowiedzieć
Ty tak serio ? Pól.gieldy wyczekiwało saule, szukali,gdzie wejdzie i teraz by oddali po tym info jak ma być jak to piszecie bardzo dobrze i potężne wzrosty? Oddaliby z 100% zysku jak mają zarabiać miliardy jak to piszecie ?
Zobacz sobie jak wzrosły obroty w ostatnich trzech tygodniach i jaki był wolumen. Porównaj z tym co było dzisiaj i będziesz wiedział kto wywalał. Dla niektórych 50% zysku to sporo. Jeszcze zobaczysz jakie będzie odcięcie.
Ależ spokojnie. Liczyłem na Elite a jest Saule. 1000 razy lepiej. Czekam i zobaczymy. To jest biznes lepszy niż Columbus gdy był po 5 zeta. Game changer OZE. Ja tu się po cichu cieszę a Wy róbcie co chcecie... Mamy to co może zmienić reguły na mega modnym rynku obecnych czasów.
Kuku serio taki naiwny jesteś ? Saule to musi mieć jak najmniej drobnych u siebie, a tutaj widać,że pół bankiera ma akcję... Napiszcie wreszcie dlaczego po takim espi leciało na dół,a nie było odcięcia od akcji tak jak powinno być po takim espi ?! Kto sprzedawał akcje ? Ta ulica,która czekała i polowała na saule ? Serio ?! Ulica brała dziś akcję, ale kto sprzedawał ?