• Grubo się robi Autor: ~Rafcio [194.39.218.*]
    Negowanie kolejnych kontraktów plus cudowna kreska z AT. A "zboczki" cały czas zachodzą w głowę dlaczego, podejrzane, jakieś wały na pewno. I dzięki temu znowu dokupiłem. Może to C/WK trochę odstrasza choć przy takiej niskiej bazie i dynamice przychodów i zysków oraz perspektywach no to nie powinno raczej przerażać. Zobaczcie sobie na CDPROJEK tam po tej obsuwe C/WK >17 już nie wspomnę o C/P C/ZO a naiwniaki co już połowę stracili dalej walą z uśrednianiem za chwilówki bo "tak tanio".
    Oj krew się poleje poleje. Lepiej teraz być w Zielonym biznesie. Jak Wójek Biden mówi że to jest czas na Green no to sory ale
    będzie pompa.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~inwestor [176.115.240.*]
    Będzię, jeżeli pozwolą na nią spekulanci, którzy tu wszystkim sterują.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.157.*]
    Dobrze prawisz Panie jegomość :))
    Pozdrawiam.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~cezgol [188.47.51.*]
    A może giełda wycenia przyszłość i cena akcji już w tym roku przynajmniej powtórzy ubiegłoroczny wynik ?
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Skarbonka [31.0.58.*]
    Grunt to kupić za miedziaki które mogą poleżeć, nie miesiąc kwartał, może do przyszłego roku i wyników?
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Dobrze [31.0.123.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 21:35 ~Skarbonka napisał(a):
    > Grunt to kupić za miedziaki które mogą poleżeć, nie miesiąc kwartał, może do przyszłego roku i wyników?

prawisz ,dać szklaneczkę .
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Sorbus [89.64.91.*]
    https://youtu.be/tHFF7vmdZDU
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Rafcio [194.39.218.*]
    No ja cały czas wykorzystuję sypanko. Arkusz na S dziurawy jak ser szwajcarski. Dla mnie leszcza możliwość dokupienia akcji poniżej 4PLN to wydaje sie okazja zwłaszcza, że ten papier traktuję jako żelazny na min dwa-trzy lata. Tu się dopiero budzi wielki wykonawca GreenEnergy. CO2 idą w górę co musi dać dodatkowego kopniaka pisiorom w odnawialne źródła. Jak myślicie do jakich firm popłyną dziesiątki mld z unijnego budrzetu pomocy. Najlepsze że MDI to już nie firma krzak i ma w portwolio produktowym praktycznie wszystkie technologie "Green". Serio to mega okazja przy takiej dynamice i śmiesznej bazie. To będzie CD Projekt w branży GREEN
    oczywiście jesteśmy na początku wspinaczki :)))))) Zapamiętajcie tą korektę dobrze....za kilka lat trzeba bedzie ją szukać lupą:))
  • Re: Grubo się robi Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.149.*]
    Rafcio :))
    Pozdrawiam :))
  • Re: Grubo się robi Autor: ~re [37.47.1.*]
    z perspektywy nicka XLATNAHAKU filuternie brzmi że jesteśmy na początku wspinaczki, zdrowia życzę
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Rafcio [37.225.55.*]
    Trochę tu podbije nie tyle że mamy zieleń ale ze jakoś tak jest na tej firmie niesamowity rozdźwięk między tym co już się w niej dzieje o perspektywach nie wspominając a tym co się dzieje w obrocie giełdowym. To tak jakby banknot 100zl leżał na ulicy ale nikt nie chciał go podnieść bojąc się ale niewiadomo czego. Jak w kolejnych newsach i raportach zostaną rozwiane to się pozabijają tłumy o ten papierek. No chyba że jest jakiś haczyk o którym nie wiem. Może to że Ipopema zechce ściągnąć MDI z giełdy i będą robić wszystko aby kurs nie urósł już za wiele.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Trochę życzeniowo napisane. Niby czemu miała by być spółka zdejmowana z giełdy skoro dopiero co na nią weszła, i to w odrobinę niejasnych okolicznościach? Po drugie: zauważ, że z giełdy ściągane są spółki te, które są po przebytych kłopotach i które zaczęły zarabiać a główny akcjonariusz nie chce się z innymi dzielić zyskiem. Tu na razie mamy nędzne (w stosunku do kapitalizacji) grosze i dopiero kolejne kwartały ujawnią czy ta spółka jest rzeczywiście tyle warta. Jeśli nie będą w sposób widoczny rosły zyski z prowadzonej działalności w kolejnych kwartałach jeśli w tym roku spółka nie zarobi kilkunastu - dwudziestu kilku milionów złotych netto to fundamentalne i trwałe wzrosty na kursie można odłożyć do lamusa a samą spółkę traktować jako obiekt do krótkiej spekulacji - nic więcej.

• Re: Grubo się robi Autor: ~Ggolas [5.173.249.*]
    paaulinka a jak oceniasz wyjście Graala z gp zdaje się że nasi też tam byli :) , albo Energa i zamieszanie z "drobnymi akcjonariuszami"
    Energia to inna liga, a skarb państwa niekoniecznie w swoich decyzjach kieruje się dobrem akcjonariuszy. Częściej przeciwnie -przerabiałam to na Bogdance. Co do Graala to przyznam że tą branżą (spożywczą) się zbytnio nie interesowałam ale pobieżne spojrzenie pozwala na stwierdzenie iż to właśnie jest typowa spółka w której prezes i główny akcjonariusz stwierdza, że korzyści z bycia na giełdzie mają się nijak do obowiązków jakie z tym są związane. Miałam swego czasu, zbieranę przez wiele lat akcje spółki Ergis, która weszła na giełdę zebrała kapitał, zrobiła liczne przejęcia, zrestrukturyzowala się i gdy wszyscy oczekiwali że zacznie w końcu odpowiednio do swojego potencjału zarabiać to prezes z przewodniczącym rady dogadał się z funduszami i bankami i zrobił przymusowy wykup.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Rafcio [194.39.218.*]
    No co do ściągania to oczywiście taki scenariusz którego bym nie chciał i dot. sytuacji że w firmie tak dobrze się dzieje że główny udziałowiec nie chce się dzielić zyskami z drobnicą i woli opchnąć 100% do innego grubego gracza na rynku. Co nie mamy takich przykładów na GPW?:)))))))
    Co do kapitalizacji to tak jak mówiłem jestem raczej z tych co szukają "padalców" z C/WK<<1 które powstaną jak Fenix z popiołów niż czegoś co ma C/WK>>1. Tu mnie po pierwsze zachęciła branża której chyba popularności i potencjału nie trzeba nikomu wyjaśniać i bardzo niska baza ksiegowa która w połączeniu z dużą dynamiką przychodów i rentowności może się zmieniać skokowo co z koleji
    odwrotnie pororcjonalnie będzie rzutować na wyceną. Z doświadczenia wiem że pospulstwo bardzo lubi rubrykę NETTO a nie koniecznie skupia się na C/WK czy tak nie mówiąc już o innch piedołach. Więc ten teges. Ja się zapakowałem sporawo i mam nadzieję po taniości a Wy se rubta co chceta.
    Kiedyś wszystko jest możliwe. Na dziś, scenariusz zdjęcia z giełdy MDI ma 0% szans na zrealizowanie się. Z prostego powodu: przy tej kapitalizacji i zyskach jakie osiąga z prowadzonej działalności spółka jest potwornie przewartościowana Musiała by albo radykalnie spaść cena za akcję, albo spóła zacząć odpowiednio zarabiać. Nie da się inaczej po prostu. Natomiast gdy żaden z tych scenariuszy nie wystąpi, to za 3,5,10lat dalej będziecie tu dyskutować o nieodkrytym przez rynek potencjale MDI, a cena za akcję dalej będzie wynosić 4 zł lub mniej.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~Rafcio [37.225.55.*]
    Słowo klucz "będziecie" no to już Paulinka przynajmniej wiemy gdzie Ty teraz jesteś i nawet chyba wiem gdzie byłaś a właściwie na czym straciłaś. Złe sentymenty nie są dobre bo człowiek żyjący przeszłością nie idzie do przodu. Ale ok pozostawmy twoja motywację do MDI z tyłu. Nie chcę się powtarzać ale z tego co ty piszesz to mam nieodparte wrażenie że mówisz o dalekiej przeszłości i chciałabyś aby to nadal była teraźniejszość i przyszłość a to stety dla MDI i akcjonariuszy półki co se neo wrati.
    Czytasz czasem raporty, interesujesz się branżą, wiesz co to Green Energy ? Słuchałaś nowego BigBrothera Bidena? No to zacznij bo może twoja najlepsza decyzja w życiu będzie odkupienie akcji MDI.
  • Re: Grubo się robi Autor: ~West [5.172.239.*]
    Dnia 2021-04-30 o godz. 17:56 ~Rafcio napisał(a):
    > Słowo klucz "będziecie" no to już Paulinka przynajmniej wiemy gdzie Ty teraz jesteś i nawet chyba wiem gdzie byłaś a właściwie na czym straciłaś. Złe sentymenty nie są dobre bo człowiek żyjący przeszłością nie idzie do przodu. Ale ok pozostawmy twoja motywację do MDI z tyłu. Nie chcę się powtarzać ale z tego co ty piszesz to mam nieodparte wrażenie że mówisz o dalekiej przeszłości i chciałabyś aby to nadal była teraźniejszość i przyszłość a to stety dla MDI i akcjonariuszy półki co se neo wrati.
    > > Czytasz czasem raporty, interesujesz się branżą, wiesz co to Green Energy ? Słuchałaś nowego BigBrothera Bidena? No to zacznij bo może twoja najlepsza decyzja w życiu będzie odkupienie akcji MDI.

Wszystko fajnie ,
    ale polecam zerknąć na dołowaną spółkę ,
    FOREVER ENTERTAINMENT ,
    raport przyspieszony .
  • Re: Grubo się robi Autor: ~misio_gogo [178.43.15.*]
    MDI Energia SA została oficjalnym Sponsorem Akademii Badmintona Roberta Mateusiaka oraz partnerem Polskiego Związku Badmintona 10.04.2021
  • Re: Grubo się robi Autor: ~abrm [193.36.116.*]
    http://abrm.pl/mdi-energia-sponsorem-abrm/
  • Re: Grubo się robi Autor: ~misio_gogo [178.43.15.*]
    MDI Energia SA została oficjalnym Sponsorem Akademii Badmintona Roberta Mateusiaka oraz partnerem Polskiego Związku Badmintona 10.04.2021 teraz wiadomo skad ta korekta z 6 zl
[x]
MDIENERGIA 0,22% 0,89 2025-10-09 16:26:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.