• NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~Gregg [89.64.90.*]
    Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    Rodzina McGovern (m.in. AmRest; CCC) nie kupiła 10% akcji by sie pukac na NewConnect pakiecikami po 50 akcji.
    Grajcie jak ci NAJWIĘKSI. Oni teraz skupują....
    Od wczoraj przemieliła się olbrzymia ilosc akcji, a kurs wciąz z poziomu DEBIUTU!

Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!

Łączcie kropki!

• Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~dd [171.22.91.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 09:55 ~Gregg napisał(a):
    > Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    > > Rodzina McGovern (m.in. AmRest; CCC) nie kupiła 10% akcji by sie pukac na NewConnect pakiecikami po 50 akcji.
    > > Grajcie jak ci NAJWIĘKSI. Oni teraz skupują....
    > > Od wczoraj przemieliła się olbrzymia ilosc akcji, a kurs wciąz z poziomu DEBIUTU!
    > >
    >
    > > Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!
    > >
    > > Łączcie kropki!
    >

Nie panikuj , pewnie jak akcję nabędzie rodzina Adamsów to kurs wystartuje ;;))
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~Ksiegowy [89.64.90.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:00 ~dd napisał(a):
    > Dnia 2021-04-15 o godz. 09:55 ~Gregg napisał(a):
    > > Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    > > > Rodzina McGovern (m.in. AmRest; CCC) nie kupiła 10% akcji by sie pukac na NewConnect pakiecikami po 50 akcji.
    > > > Grajcie jak ci NAJWIĘKSI. Oni teraz skupują....
    > > > Od wczoraj przemieliła się olbrzymia ilosc akcji, a kurs wciąz z poziomu DEBIUTU!
    > > >
    > >
    > > > Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!
    > > >
    > > > Łączcie kropki!
    > >
    >
    > Nie panikuj , pewnie jak akcję nabędzie rodzina Adamsów to kurs wystartuje ;;))

Wracaj dzieciuchu do oglądania swoich bajek z Adamsami. Nie przeszkadzaj dorosłym. Sio!...
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~ElToro [89.151.46.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:15 ~Ksiegowy napisał(a):
    > Dnia 2021-04-15 o godz. 10:00 ~dd napisał(a):
    > > Dnia 2021-04-15 o godz. 09:55 ~Gregg napisał(a):
    > > > Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    > > > > Rodzina McGovern (m.in. AmRest; CCC) nie kupiła 10% akcji by sie pukac na NewConnect pakiecikami po 50 akcji.
    > > > > Grajcie jak ci NAJWIĘKSI. Oni teraz skupują....
    > > > > Od wczoraj przemieliła się olbrzymia ilosc akcji, a kurs wciąz z poziomu DEBIUTU!
    > > > >
    > > >
    > > > > Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!
    > > > >
    > > > > Łączcie kropki!
    > > >
    > >
    > > Nie panikuj , pewnie jak akcję nabędzie rodzina Adamsów to kurs wystartuje ;;))
    >
    > Wracaj dzieciuchu do oglądania swoich bajek z Adamsami. Nie przeszkadzaj dorosłym. Sio!...

Księgowy, a takie kocopoły wypisuje. Chyba, że wannabe księgowy?
    Sprawdźmy: Stawka podatku CIT dla nowo założonej Spółki z o.o.?
  • NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 80! Autor: ~milegi [188.65.43.*]
    tak to powinno brzmieć
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 80! Autor: ~Gregg [89.64.90.*]
    Na tym etapie miękkim gaciom trzeba pokazywac realne oziomy - gdyby wierzyli, ze niebawem bedzie 80 zł to by teraz ani sztuki nie sprzedawali. Ale dla myslących - prawda - 80 zł czyli wartosc spółki 100 mln to tylko kwestia czasu.
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 80! Autor: ~dd [171.22.91.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:13 ~Gregg napisał(a):
    > Na tym etapie miękkim gaciom trzeba pokazywac realne oziomy - gdyby wierzyli, ze niebawem bedzie 80 zł to by teraz ani sztuki nie sprzedawali. Ale dla myslących - prawda - 80 zł czyli wartosc spółki 100 mln to tylko kwestia czasu.

Gregg ochłoń, bo chyba nicki pomyliłeś , jesteś tu Księgowym i Greggiem - po ci to, od ilości założonych wątków , napisanych postów kurs nie urośnie ;;))
    Gdybym nie wierzył w twoje dobre intencję, to pomyslałbym, że naganiasz ;;))
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 80! Autor: ~Gregg [89.64.90.*]
    Znam te firme niemal od samego poczatku ich istnienia.
    Wiem o kim pisze.
    Rozumiem ze dla ciebie analiza finansowa i techniczna to "rodzina Adamsów"... Oh,wait!
    Czy juz nie kazałem ci wracac do bajek?
    Na Cartoon Network z pewnoscia leci cos na twoim poziomie percepcji ;)))))
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 80! Autor: ~dd [171.22.91.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:36 ~Gregg napisał(a):
    > Znam te firme niemal od samego poczatku ich istnienia.
    > > Wiem o kim pisze.
    > > Rozumiem ze dla ciebie analiza finansowa i techniczna to "rodzina Adamsów"... Oh,wait!
    > > Czy juz nie kazałem ci wracac do bajek?
    > > Na Cartoon Network z pewnoscia leci cos na twoim poziomie percepcji ;)))))

Super, ale Gregg czemu jesteś raz Księgowym, innym razem Greggiem? ;;))
    ODPOWIESZ !!
    Gdybym chciał być nie miły, napisałbym, że naganiasz ale chyba tak nie jest? ;;))
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~lukee [5.172.255.*]
    no tak ja kupiłem, spółka jest perspektywiczna ale i ma wiele ryzyk przed sobą.

Jest szansa na 10 krotną przebitkę ale i na bankruta, aczkolwiek tani pieniądz tej spólce pomoze bo z tego co czytałem to ma spore długi i żyła z wypuszczania obligacji, które spłacała następnymi obligacjami. Dostali kase z emisji i poprawili wyniki i stopy spadły więc kredytowanie będzie dużo tańsze.
    Z ryzyk to jeszcze widze, że konkurencja możę sie uaktywnić, na audiobookach jest spora ale o dziwo to jest jedyna spólka jaką znam która koncentruje się na książkach w czytnikach i ma dość ciekawe ceny więc pólki konkurencja na to nie wpadnie a może wcale nie będzie zainteresowana to spółka będzie mogłą rosnąć w olbrzymim tempie. Jak zdobędzie pozycje na kilku rynkach i tam popracuje to będzie miała soidna pozycje i będzie nie do ruszenia. Wtedy mozę się rozwijać dalej albo może jakiś silny konkurent postanowi ją kupić ale to będzie dużo razy ta cena.

Jak bym miał komuś doradzać to doradziłbym żeby kupił sobie pakiecik ale nie jakis duzy i zakopał go, ja na IKĘ sobie skupuje. Jak wypali to na emeryturę będzie a jak nie to aż tak dużo nie stracę żeby mnie to zabolało jakoś super.
    Warto kupić kilka takich spólek bez koncentrowania się na 1 bo to są spółki ryzykowne ale ta od dawna mi się podobała wieć ciesze się, że przyzoita cena. Emisja była dośc dawno dlatego myśle że część osób chciała wyjść z tej spółki bo jak rok nie mogli nic zrobić ale to dobrze dla osób które chcą kupić bo cena wydaje się dośc rozsądna.

Fajnie też że weszli na rynek niemiecki bo to rynek nie 2 krotnie większy (jak liczba ludności) tylko z 10 razy większy bo jak się porówna czytelnictwo w polsce gdzie przeciętny Polak czyta 0.5 książki na rok z niemieckim to nie ma porównania. Dobrze, zeby ta spólka rozpoczęła dalszą ekspansję.

Takie mam przemyślenia, chętnie poczytam jak ktoś ma swoje - krytyczne czy podobne do moich. Za oba bede wdzięczny.
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~Gregg [89.64.90.*]
    Najwieksze ryzyka już dawno za nimi.
    Na tamtym etapie obligacje były dla nich najlepszym rozwiązaniem wiec z nich korzystali. Mimo kryzysu na rynku obligacji dali sobie rade i dzis są w zupełnie innym punkcie.
    Jesli sie kiedykolwiek o nich marwiłem to w 2018.
    Teraz zastanawiam sie gdzie zaatakują - duże rynki czytelnictwa to duża szansa i na rozwój - i na inwestora strategicznego.
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:40 ~Gregg napisał(a):
    > Najwieksze ryzyka już dawno za nimi.
    > Na tamtym etapie obligacje były dla nich najlepszym rozwiązaniem wiec z nich korzystali. Mimo kryzysu na rynku obligacji dali sobie rade i dzis są w zupełnie innym punkcie.
    > > Jesli sie kiedykolwiek o nich marwiłem to w 2018.
    > > Teraz zastanawiam sie gdzie zaatakują - duże rynki czytelnictwa to duża szansa i na rozwój - i na inwestora strategicznego.

Super, ale Gregg czemu jesteś raz Księgowym, innym razem Greggiem? ;;))
    ODPOWIESZ !!
    Gdybym chciał być nie miły, napisałbym, że naganiasz ale chyba tak nie jest? ;;))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.90.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2021-04-15 o godz. 11:10 ~Gregg napisał(a):
    > Mówił ci juz ktoś ze gdy starasz sie konkurowac z natretna muchą to wygrywasz większym smrodem kału?
    > > Zaiste - g.ó.wno do tej pory wiedziałeś ;)))))

hmm ale kto jest tą natrętną muchą ?;;))
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~milegi [188.65.43.*]
    odejdz mendziarzu :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.90.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~dd [89.64.90.*]
    Dnia 2021-04-15 o godz. 10:34 ~lukee napisał(a):
    > no tak ja kupiłem, spółka jest perspektywiczna ale i ma wiele ryzyk przed sobą.
    >
    > Jest szansa na 10 krotną przebitkę

A ja zapytam bo wciaz nie wiem, a co na to ksiegowy?
    Ja z natury stoje do swiata otworem - licze na te 10krotną przebitke ;)))
    > Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    > > Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!
    > >
    > > Łączcie kropki!
    >

Ale kredyt sam się nie spłaci?
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~Gacek [31.60.136.*]
    Kupiłem dwa lata temu za 16 zł i nie ma zamiaru oddawać, 28 zł to dopiero początek.
  • Re: NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30! Autor: ~-dd [89.64.90.*]
    Bo ona jest warta sporo powyzej 50
    Dnia 2021-04-17 o godz. 19:14 ~-dd napisał(a):
    > Bo ona jest warta sporo powyzej 50

Brawo Gregg ala Księgowy, wstyd pod tamtymi nickami pisać ;;;)) Ubrałeś się dzieciaku ;;;))
    Podszywasz się pod mój nick, żałosny dzieciak ;;))
    Zobacz profil Legimi
    Autor: ~Gregg [89.64.90.*] 2021-04-15 09:55
    Opublikowano przy kursie:  28,10 zł , zmiana od tamtej pory: -7,44%
    NIE ODDAWAĆ PONIŻEJ 30!
    Pieniadze płyna od nerwowych do cierpliwych! - stare giełdowe porzekadło.
    Rodzina McGovern (m.in. AmRest; CCC) nie kupiła 10% akcji by sie pukac na NewConnect pakiecikami po 50 akcji.
    Grajcie jak ci NAJWIĘKSI. Oni teraz skupują....
    Od wczoraj przemieliła się olbrzymia ilosc akcji, a kurs wciąz z poziomu DEBIUTU!

Nic Wam to nie mówi? Te akcje nie znikły - ktoś je po tej cenie w takiej ilosci OBJĄŁ!

Łączcie kropki!
    a co na to Gregg ala księgowy??;;))
    >
    > > Łączcie kropki!
    >

Nie wymagaj od prostych ludzi startegicznej wiedzy nt. finansów i gierek na giełdzie.
    Podaż przewyższa popyt. To oznacza, że więcej jest sprzedających niż chętnych na zakup. To oznacza, że kurs jest NADAL ZBYT WYSOKI.
[x]
LEGIMI -3,51% 33,00 2025-10-14 11:37:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.