• Dlaczego? Autor: ~Bronek [37.47.156.*]
    Skoro jest potencjał do wzrostu a wytdaje sie ze jest to dlaczego tak masowo ludzie chcą się wysypać w przedziale 0,38 - 0,39 ? Przecież to sposób na rozkopanie tej górki.... czyżby jednak potencjału nie było? Wywalać PKC? Kurde....
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [159.205.228.*]
    ty zle czytasz
    ludzie nie chca sie wysypac po 0,38.
    ludzie sie chca wysypać po złotówce i wyżej

to reszta chce kupic nisko
    najlepiej za 1 grosz

za ostatni grosz
  • Re: Dlaczego? Autor: ~Bronek [37.47.156.*]
    Dnia 2021-04-12 o godz. 15:22 ~pawel napisał(a):
    > ty zle czytasz
    > ludzie nie chca sie wysypac po 0,38.
    > ludzie sie chca wysypać po złotówce i wyżej
    >
    > to reszta chce kupic nisko
    > najlepiej za 1 grosz
    >
    > za ostatni grosz

Ja to widze jednak tak ze wszyscy chca sie tego pozbyc po 0,38 jakgdyby nie wierzyli ze moze isc wyzej ....

https://i.ibb.co/dL46cgy/Zrzut-ekranu-z-2021-04-12-15-26-03.png

70k sztuk wystawionych do 0,39 .... nie tak to wyglada jesli ludzie widza potencjal do wzrostu .... a te liczby coi sesje tylko rosna

• Re: Dlaczego? Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Bronuś co Ty pokazujesz ??? Jeden news i po 100 K będą brać pkc . Ile jest te 70 k warte 27 000 tyś? Dalej jak pojawi się informacja pozytywna oczywiście , karnet momentalnie na S będzie bardzo ubogi . Ja bym popatrzył na wykres dzienny i tygodniowy
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [159.205.228.*]
    jak ci co teraz chcą kupic po 10 groszy się nie doczekają, a będa chcieli te akcje...to i po 50 w koncu kupią

• Re: Dlaczego? Autor: ~bronek [83.26.40.*]
    Tak,ponoć mają reglamentować,po 1000 szt na jedno zlecenie i dla jednego konta.Trzeba się spieszyć,ja będę zakładał więcej kont
    Bronek proszę Cię nie kpij , jeszcze będziesz prosił aby co Ci oddać , my wtedy zobaczymy po pozytywnym oczywiście rozpatrzeniu twojego wniosku o dopuszczenia do zacnych akcjonariuszy czy się po prostu nadajesz.
    Popatrz na całą giełdę , zwłaszcza na NC ,- nie dalej jak rok temu gro akcji walało się po 1 - 5 groszy, a dziś trochę zarobili na grach , trochę na maskach i szarpią po kolei jak leci wszystko do góry , dołóż do tego inflację , zerowe stopy, i newsy za parę dni z funduszy inwestycyjnych jakie mają stopy zwrotu . my siedzimy na rakiecie tylko q..... niech dają nam ten starter .
    ps. uczę się za kolarza , - kółko na lobocobo i z rana devoran teraz oddany - na lizak jest.
  • Re: Dlaczego? Autor: ~Bronek [37.47.156.*]
    Nie musisz mi noiczego oddawac mlody, mam swoje prawie 300'000 sztuk ze srednia ponizej 0,20 .... i moze dokupie wiecej ale najpierw niech zoacze ze to ma sile rosnac a tej nie widze .... widze koniec górki i ucieczke na jej szczycie na dodatek nie udana bo kompletny brak popytu czyli .... kolejy powod do spadku.

tyle faktów ... serio to juz wszytsko.

niby jestem zarobiony ponad 100% ale nie tak mialo to wygladac ....
    dziękuję Bi za młodego - fajny komplement
    Nie tylko Ciebie irytuje ta sytuacja , większość chyba sądziła, że nowy zarząd inaczej podejdzie tematu , widocznie nie chyba że to taka zabawa
  • Re: Dlaczego? Autor: ~sid [188.47.132.*]
    "70k sztuk wystawionych do 0,39 .... nie tak to wyglada jesli ludzie widza potencjal do wzrostu ...."

Pamiętaj, że inwestorzy mają różne sytuacje. Niektórzy potrzebują pilnie gotówki, niektórzy kupili po 0,15 i takie mają zasady, że chcą zamknąć inwestycję, niektórzy nie wierzą we wzrosty i mają do tego pełne prawo, a jeszcze inni wierzą we wzrosty, ale uważają, że wzrośnie za pół roku, a nadarzyła im się okazja zarobić 15% w ciągu miesiąca.
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [188.146.233.*]
    panowie

chce przypomniec:
    Zarząd Spółki Browar Czarnków S.A. w restrukturyzacji („Spółka”, Emitent”) informuje, że raporty okresowe w roku obrotowym 2021 będą przekazywane w następujących terminach:

• raport kwartalny za IV kwartał 2020 r. - 15 lutego 2021 roku;
    • raport kwartalny za I kwartał 2021 r. - 17 maja 2021 roku;
    • raport roczny za 2020 r. – 31 maja 2021 roku;
    • raport kwartalny za II kwartał 2021 r. – 16 sierpnia 2021 roku;
    • raport kwartalny za III kwartał 2021 r. – 15 listopada 2021 roku.

takkie cos było w styczniu podane
    luty juz minął i tamtego zartząduy juz nie ma
    jest nowy, ale mi sie wydaje ze nowy wlasciciel jak lubi działac na spokojnie i bez rozgłosu robic swoje to dowiemy sie co w trawie piszczy dopiero 17 maja
    własciciel działa bo zaczyna reklamowac swoje piwo chociazby przez akcje probnocyja której link w innym poscie zamiesciłem.

kto cierpliwy będzie czekał i cieszy sie zyskami
    niecierpliwi wysiadą z tego pociągui wsiada do innego. moze kiedys na jakiejs stacji znowu sie spotkamy

• Re: Dlaczego? Autor: ~Johnny [37.47.111.*]
    Jak to ma lecieć na 1 zł?
    190 mln kapitalizacji po nowej emisji!?!?
    Cena 0,38 to już ponad 72 mln.

Tak to trzeba liczyć, nikt tego browaru harytatywnie nie uratowal.

Chyba nie myślicie, że dostaniemy tu prezent od kogoś..

Na wyższą kapitalizacje trzeba zapracować. Na dzień dzisiejszy dla wyczyszczonej Spółki obecna kapitalizacja to ogromna premia, która dyskontuje kosmiczny wzrost przychodów i wyników.

Pozdrawiam
  • Re: Dlaczego? Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    O 15tej jeden gość kupił jedną akcję po 38 groszy. ;-)
  • Re: Dlaczego? Autor: ~ludwik [83.26.40.*]
    No co,ja zakupiłem,na razie jedną,a zobaczę póżniej,może dokupię dziesięć ale na razie nie wiem czy warto
    haha, ciekawe jaki miał wyraz twarzy drugi, co miał na sprzedaż kilka tysięcy i zeszła mu jedna akcja ;D może tu jest?
  • Re: Dlaczego? Autor: ~ktoco [46.134.171.*]
    chyba, że było odwrotnie, chciał kupić trochę tysi a dostał 1 haha
    nie no, było chyba z 40k akcji po 38 groszy.
    Dzisiaj nie chcialem dokupywać, ale jak było ostatnio 0,344 to ani jednej nie udało się po godzinie 0.00. a przecież niby popyt/podaż, no i nie wyszło. Ja już tam nie wiem z tymi widłami. Odnoszę wrażenie, że coś tu nie klepi. Brak info, jakby właściel wszystko robił, żeby cena nie rosła s spółka była głęboko ukryta przed widzem z zewnątrz. Ty czy ja gdybysmy kupili, wyłożyli sporo kasy to by i telewizję się sprowadziło - jedyny polski browar w polskich rękach co jest na giełdzie, plany etc, żeby akcje szły do góry a tu wszystko na opak. Dobre wiadomości o zniesieniu upadłości, nowych inwestorach a akcje w dół. Dziwoląg ten "nasz" czarnków, ale <<ktoś 1>> ma rację - trzeba na luzie - 190 mln akcji - pur fiction a może palp. Gadać można wszystko, papier NWZA też przyjmie,później może się odwidzieć, póki nie ma - to nie ma, a wiadomość się rozeszła i budzi u niektórych sporo emocji. Może o to chodzi. Tylko jak Jantar śpiewała" nic nie może wiecznie trwać"
    widzisz 1 najlepszą ofertę sprzedaży w swoim biurze maklerskim? godzina 11, kurs 0,38, akcji jest powiedzmy 1000. jak się wszystkie sprzedadzą kurs jest 0,38 ale najlepsza oferta to np. 0,40. wtedy już nie kupisz. kolejna sprawa, że ta sesja się kończy kiedy chce. np poszło trochę akcji, nic się nie dzieje i chyba zamykają interes, idą na kawę. hehe. też chciałem kupić ze dwa razy, eMakler pokazywał, że jeszcze sesja się nie skończyła a tu zonk. ogólnie szachy i nuda. ze dwa dni notowań ciągłych by ogarnęły kurs, przewietrzyły akcjonariat.
    Te nasze teorie jakie by się nie pojawiły w naszych głowach i dalej przelane na forum ni jak się mają do rzeczywistość. I do puki spółka coś nie oznajmi , to tylko klepanie w klawiaturę . Ale ja osobiście widzę zaje........y plus tego " klepania" . Nie wiem czy zauważyliście to jest chyba jedyny wątek w którym jest wymiana zdań - opinii zwał jak zwał , w sposób nader kulturalny. I niech tak pozostanie. Nawet komplementy padają - " młody" ech jak jakbym nim chciał być . Bronek moimi pierwszymi akcjami były tonsil, próchnik , capital - cała giełda 20 spółek . Wykres robiłeś w domu na papierze milimetrowym , a notowania raz za dnia koło południa w radiu podawali lub następnego dnia z gazety . Wracając uparcie twierdzę ,że to jest moja emerytura giełdowa
    pozdr
    dobranoc
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [159.205.253.*]
    o universalu zapomniałeś?? ale tonsil to tez było coś

stare dobre czasy
  • Re: Dlaczego? Autor: ~ktoś-no1 [46.215.158.*]
    Nie ,ale na śmierć zapomniałem jak było z upadkiem universalu - nie potrafię sobie przypomnieć - taki jestem młody - muszę poczytać . Ach to były czasy , banki - śląski 2 dni w kolejce po 10 akcji , komitet kolejkowy to było coś - to byli ważni ludzie .
    No dobra co dziś szarpiemy do góry ,alb dalej 10 góra i 10 dół
    zapomniałem przepraszam - dzień dobry
  • Re: Dlaczego? Autor: ~Bronek [79.186.178.*]
    Miśki drogie ... jak ktoś mi mówi że jest na giełdzie od dawna i niejedno widział a jednoczesnie patrzy na BRO i twierdzi ze tzreba poczekac bo to inwestycja dlugoterminowa to cóż .... tylko sie usmiecham!

Zacznie rosnac dokupie pewnie, wywale jak uznam ze koniec i moze znow dokupie .... moj cel to uzbierac tego z 500000 ale w znakomitej wiekszosci zakupionych z ZYSKU wypracowanego tutaj. I jesli taki plan sie uda to wtedy tak ... wtedy moge zaryzykowac i niech lezy dluzej. Do tego czasu nie ukrywam .... zero wiary w cokolwiek i nie uciekam tylko dlatego ze mam stop loss ustawiony tak ze nie strace tylko malo zarobie gdyby cus, dwa bo nie bardzojest jak uciec nie powodujac lawiny samemu, trzy .... no troche jednak ufam ze pojawi sie cos co to pociagnie i nie bede plul sobie w brode dluzej ze nie wypierdzielilem tego po 0,50 :D
  • Re: Dlaczego? Autor: ~ktoś-no1 [46.215.158.*]
    Bronek -śmiech to samo zdrowie , jak Ty robić kółka zamierzasz to ja również się pośmieję , zwłaszcza jak piszesz " może dokupię , ale za zysk ? , może wywalę , może będę trzymał , nic bardzo przejrzysta strategia ostatecznie SL . Kończę tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi. Może pośmiejemy się za rok ?
    pozd
    Ależ to proste .... mam tego 300k nie planuje dokupic teraz bo nie ma szans na moje oko aby wzroslo ... jesli zacznie rosnac wyraznie to byc moze dokupie powiedmzy 100k i jak uznam ze to szczyt gorki to sprzedam (inne) 100k. Znow bede mial 300k ale czesc juz z zysku tak? Serio to az takie proste ....

tymczasem obstawialem ze niedziwadki przewaza i przewazaja .... moze jednak czytam to lepiej? :P
    Dnia 2021-04-12 o godz. 21:35 ~ktoco napisał(a):
    > chyba, że było odwrotnie, chciał kupić trochę tysi a dostał 1 haha

Rano było zlecenie na 2090 (nie wiem czy jedno ale tyle bylo na kupnie) 2090 * 0,28 sprzedalo sie rano 2089 i ta jedna wciaz wisiala klepnela sie o 15 .... cała tajemnica. LOL

• Re: Dlaczego? Autor: ~sgege [37.30.18.*]
    WHY ?
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [159.205.253.*]
    why what?
  • Re: Dlaczego? Autor: ~pawel [159.205.221.*]
    ktosiu...przypomnienie:)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/30-lat-GPW-30-spolek-ktore-napisaly-historie-gieldy-8094006.html
  • Re: Dlaczego? Autor: ~inwestor [83.26.87.*]
    No i grosiczka przytuliłem,
    Paweł bardzo dziękuję , czasy jakiegoś tam szaleństwa , komitety kolejkowe i te wyimaginowany biznesy na akcjach.Cza później pokazał ,że da się zarobić , ale i stracić można wszystko. Jeszcze raz dzięki i zarazem młodszym kolegom polecam ciekawy artykuł
  • Re: Dlaczego? (ktoś 1) Autor: ~ktoco [188.147.61.*]
    ktoś 1 - dałoby radę skontaktować sie? 516096800 Pzdr.
  • Re: Dlaczego? (ktoś 1) Autor: ~Lucjan [83.26.87.*]
    Dzwonię,dzwonię i nikt nie odbiera,co z tobą?
  • Re: Dlaczego? (ktoś 1) Autor: ~ktoco [188.147.40.*]
    lucjan nie o Ciebie chodzi ::::))))
  • Re: Dlaczego? (ktoś 1) Autor: ~lucjan [83.26.87.*]
    A widzisz ,a ja dzwonię i dzwonię,niepotrzebnie
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,08 2025-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.