Niestety od początku wdrażania systemu były sygnały, żę w ZPUE nie uda się wprowadzić SAP-a. Za dużo niestandardowych produktów, za dużo etapów produkcyjnych. Mimo to firma brnęlą w to..
Widzę Arnold, że byłeś w środku wdrożenia. Mam pytanko, bo też stoimy przed decyzją o wdrożeniu ERP a tyle się słyszy o nie fair działaniu firm wdrożeniowych ... czy tu ta Ipopema nie przeciągała w nieskończoność tego wdrożenia, przecież to chyba oni zeszli raz z projektu a potem przedłużali golife? Co to znaczy, że "za dużo etapów produkcyjnych"? To firma miała zmniejszyć ich ilość bo wdraża ERP'a? To ja mam zrezygnować z cynkowania elementu bo tego system czy wdrożeniowiec nie przewidział?...?
Ale za co? Podobno to kolejne fiasko ze strony ZPUE... Z tego, co słyszę na rynku, Ipopema ma świetnie przygotowanych konsumentów, zrobili tyle wdrożeń, że aż wierzyć się nie chce, że coś by zepsuli...
uuu widzę, że dział PR tych "konsumentów" się uaktywnił. Kto współpracował z ipopemom przy wdrożeniu ten potrafi ocenić jakoś ich usług.. Warto zapytać o terminowość wykonywania prac xD