• GAME CHANGER ! Autor: ~RafalZ [188.47.72.*]
    Witam.
    Doczekaliśmy się !!!
    Kilka miesięcy temu pisałem o komunikatach, których oczekuję od spółki w najbliższym okresie.
    Najważniejszym oczekiwanym była oczywiście informacja o podjęciu działań w celu przeniesienia na główny parkiet.
    Dodatkowo pisałem wówczas, że idealnym rozwiązaniem byłoby przejście na główny parkiet wsparte niewielką emisją.

Emisja będzie niewielka i co najważniejsze PUBLICZNA !!!
    Co ona oznacza ?
    Oznacza to, że spółka będzie musiała opublikować prospekt emisyjny, co za tym idzie (najważniejsze) co najmniej 3 instytucje będą musiały stworzyć wycenę spółki.

Polecam zatem przeanalizować prospekt DADELO i wycenę na poziomie 220 mln zł lub ANSWEAR na poziomie 600 mln zł.

Uważam, że cena emisyjna będzie mieścić się w przedziale 8-12 zł, tj ok. 1 milion nowych akcji.

Osobiście myślę, że zarząd, główny akcjonariusz nie zakładał, aż tak dynamicznego rozwoju i dość szybko umorzył te 3,3 mln akcji kupionych za bezcen. Mogłyby one zostać teraz zaoferowane w drodze ABB i spółka uzyskałaby potrzebny kapitał.

Nie pozostaje nic innego jak tylko trzymać, akumulować akcje i cieszyć się kolejnymi historycznymi rekordami.

Pozdrawiam.

• Re: GAME CHANGER ! Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.155.*]
    Co do wyceny porównawczej z Dadelo, to się zgadzam w pełni. To jest to na co czekałem. Obserwuję notowania Dadelo i ładnie się trzyma kapitalizacji 235 mln przy niecałych 70 mln przychodów w 2020.

Ale mi osobiście wychodzi, że spółka musi wydrukować ok. 2,6 mln akcji, by drobni byli w posiadaniu co najmniej 25% akcji. A to oznacza cenę emisyjną poniżej 1 euro. Chyba, że będzie w ofercie publicznej mix: emisja plus sprzedaż przez Prezesa albo emisja plus sprzedaż przez spółkę akcji nabytych w programie skupu akcji. To wg mnie zależy jaki jest finansowy interes CEO Pazdana.
  • Re: GAME CHANGER ! Autor: ~RafalZ [188.47.72.*]
    Witaj.
    Interes głównego akcjonariusza widzę tylko jeden. Maksymalna wycena spółki.
    Jeśli chciałby przejść na główny parkiet w najmniej skomplikowany sposób zaoferowałby część swojego pakietu inwestorom instytucjonalnym.
    W takiej formie zaproponowanej przez zarząd przejście na główny będzie miało charakter IPO (czyli najbardziej skomplikowany) ale też najbardziej przejrzysty.
  • Re: GAME CHANGER ! Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.155.*]
    Do tej pory widziałem interes CEO w tym, by skupować akcje (patrz skup od Walendziaka z Gym Glamour) i mieć dobry pieniądz z dywidendy. Spółka niedawno wydała gotówkę na rozbudowę magazynu, także nie zakładałem jakichś istotnych wydatków rozwojowych. Rozumiem, że za rok CEO będzie miał 75% zamiast 80% spółki, za to bardziej doinwestowanej i wyżej wycenionej przez duży parkiet.
  • Re: GAME CHANGER ! Autor: ~RafalZ [188.47.72.*]
    Przy tak dużym udziale głównego akcjonariusza, najbardziej korzystne długoterminowo dla niego byłoby ściągnięcie SFD z giełdy.
    Skoro zdecydował się pójść krok dalej w stronę rynku, uważam, że głównym argumentem dla niego jest prestiż (wysoka wycena).
  • Re: GAME CHANGER ! Autor: ~Xyz [185.179.58.*]
    Spokojnie do przejścia daleka droga, ale jest kolejna cegiełka do tego, by wartość spółki rosła. Może po tym info zaczną się zgłaszać fundusze zainteresowane kupnem akcji? Mogą otworzyć magazyn np w De lub innym kraju by móc działać szybciej i lepiej. Jeszcze dużo jest do zrobienia
[x]
SFD 2,31% 3,10 2025-09-26 16:09:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.