• Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~combo [5.172.255.*]
    Minął miesiąc. Wykres piętro wyżej. Z sygnałem kupna na RSI (horyzontalnie) i barierą w postaci ema100 (obecnie 2,935).
    Na dziennym. Obecnie ciekawy technicznie moment retestu wybitego oporu 2,90. Udany retest to mocny sygnał kupna.
    Podsumowanie: na razie nic nie wskazuje na zmianę obowiązującego ruchu w górę.
    Ktoś ma jakieś inne obserwacje wykresu?
    Pozdrawiam.
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~miro [46.149.208.*]
    hej, dzięki za świetne analizy. jesteś tez na forach innych spółek z takimi analizami?
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~Tomenio [31.0.38.*]
    Zgadzam się w 100proc. GoodJob. Na H1, H4 podobnie. Kolejne dobre info i kolejna rameczka. Ciekawe jakie będą wyniki i jaka reakcja na nie (wg mnie bardzo dobre). Fundamentalnie spółka również rewelacyjna i spokój przez jakieś 2lata z uwagi na obecne kontrakty.
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~BobBudowniczy [94.254.226.*]
    Jeśli wszystko się zgadza to na koniec marca powinniśmy mieć jakąś informację co z tym przetargiem z grudnia 2020
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~combo [5.172.255.*]
    @miro
    dzięki za miłe słowo; obecnie nie mam analiz na innych forach ale jak masz jakieś typy to ja z chęcią spojrzę; tym bardziej że ostatnio dobrze na tym wychodzę, hehe
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~enzo1962 [195.60.242.*]
    Dość długo męczę się na pamapolu,spółka może ńie jakas gwiazda ale moje obserwacje sugeruja powolne podnoszenie się z kolan ,jakaś an.tech.w twoim wykonaniu(mam z tym problem) jak określić zasięg wzrostów i opory,z góry dziekuję(jak masz czas i chęci), pozdrawiam ,,enzo,,
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~enzo1962 [195.60.242.*]
    Zapomniałem dodać że jak by mi się udało namówić Ciebie combo to napisz to na forum pamapolu żeby kolegom nie zawracać ģłowy.
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: korben [31.0.2.*]
    A taki wykresik https://stooq.pl/q/?s=asb&c=1y&t=l&a=lg&b=0 (ASB)? - moj chyba najnudniejszy walor (fundamentalnie caly czas to samo, technicznie na moje niewprawne oko nawet dzisje sie na wykresie coraz mniej) ale i jeden z najbardziej satysfakcjonujacych ze wzgledu na stope zwrotu.
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: korben [31.0.2.*]
    cos sie porobilo na Bankierze z linkami - link trzeba skopiowac i wkleic bo klikanie prowadzi do pustej strony.
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~cooper [83.26.218.*]
    Dnia 2021-03-19 o godz. 13:08 ~combo napisał(a):
    > Minął miesiąc. Wykres piętro wyżej. Z sygnałem kupna na RSI (horyzontalnie) i barierą w postaci ema100 (obecnie 2,935).
    > Na dziennym. Obecnie ciekawy technicznie moment retestu wybitego oporu 2,90. Udany retest to mocny sygnał kupna.
    > Podsumowanie: na razie nic nie wskazuje na zmianę obowiązującego ruchu w górę.
    > Ktoś ma jakieś inne obserwacje wykresu?
    > Pozdrawiam.

Dzięki za rzetelne informacje. Ja też jestem zapakowany w POZ od 2,3 i nie ruszam papiera. Ponadto trzymam OAT od 20 zł i liczę na dalszy ruch w górę na tych walorach, ostatnio spójrz ładne sesje na OAT a w następnym tygodniu jest konferencja na temat przyszłych planów spółki. Posiadam tez SNT pod kardioznacznik i przyszłą umowę partneringową. Na razie u mnie na minusie wieje od PSH - kupowane po 14 zł. Raport roczny na mini plusie a w planach nowe gry jak Primitive Simulator, Police Shootout z PLW oraz Drug Dealer Manager z MOV a 25 marca premiera Mechów. Spójrz na te spółki i daj znać co myślisz, pozdrawiam
    @korben
    ASB frunie od pokonania kluczowego poziomu 4,90. Nad kursem nie ma sufitu ale wykupienie skrajne.
    Jedyne co technicznie możemy zrobić to ... zasięgi wybicia tego poziomu
    Kurs zrobił miesięczną korektę do wybitego zasięgu 161.8% (okolice 7,70)
    Obecnie wybił zasięg 261.8% (okolice 12,30). Czy zrobi korektę do tego poziomu? Na dniach odpowiedź, czy dzisiejsza świeca (na tą chwile) to zwiastun tej korekty, czy też ASB poleci na kolejne piętro zasięgowe?
    Tak widzę wykres.
    Pozdrawiam!
    @cooper
    OAT - podobnie jak ASB.
    48.66zł to 161.8% zasięgu wybicia
    73,50zł to 261.8% zasięgu wybicia.
    Jeżeli to nie próba narysowania rgr to gra jest w miarę jasna.
    Opory: 56, 61, 70
    Wsparcia: 48.66, 45, 38(ema200)

SNT
    Wybity opór na 26-27 dał możliwość dotarcia w punkt do zasięgu 161.8% fibo na 38,70.
    Poziom 26-27 respektowany. Najpierw wybicie, powrót pod i znów wybicie w górę. Teraz próba powrotu pod opór na 38,70.
    Niepokój dla posiadacza? Po zejściu poniżej 26-27 z sygnałem i nie utrzymanie ema200 na dziennym. Na razie nie ma zejścia i brak sygnału zmiany trendu.

PSH
    Zbyt krótka historia na głębszą AT. Jak wierzysz, że to będzie kiedyś wielkie to ok. Na razie kurs poniżej debiutu. Brak sygnału kupna.
    Opory: 14,30; 15;50
    Wsparcia: 11,50; 11

Pozdrawiam

Dzisiaj podrzucam wykres dzienny POZ ver. dla długich
    https://imgur.com/q4nNp9z
    Jak mawiają mądrzejsi ode mnie: Zdrowy trend to taki, gdzie dołki i szczyty mają pewną regularność, a dodatkowo coś spina kurs.
    Zupełnie przypadkiem tym czymś może być w przypadku wykresu dziennego POZ średnia krocząca ema50. Na razie płaci materializacja byczego nastroju na tej średniej. Zobaczymy jak długo.

...i żeby nie być posądzony o stronniczość podrzucam wykres dzienny POZ ver. gdzie można spojrzeć czy zasięgi fibo na razie płacą tym którzy materializują swoje pozycje.
    https://imgur.com/qDup9Cq
    Tak myślę że można wykorzystać do swojego pomysłu inwestycyjnego także połaczenie tego wykresu z wcześniejszym. Nie namawiam na zagrania. Przedstawiam różne sposoby wykorzystania AT. Warto spojrzeć też na inne możliwości. Z chęcią sam takie poznam. Zapraszam do dyskusji!

• Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~Kuba [91.212.223.*]
    Patrzc na AT pokonalismy na dosc duzym obrocie 2,90 ktore bylo duzym oporem. Wiec zgodnie z tym kurs mial isc na 3,50-3,60 gdzie jest kolejny opór ..ale nie poszedł. Jestesmy caly czas blisko 2,90 czyli teraz juz poziomu wsparcia. Mysle ze impuls do pojscia kursu da jakies info..lub wyniki lub ogolnie wzrosty na budowlance. Jestem dobrej mysli ale poprostu trzeba cierpliwie czekac.
    @Kuba
    2,90 to teraz poziom do utrzymania wynikający z 38.20% zniesienia całego ruchu od szczytów w okolicach 6,50.
    A tak pomyślałem że to koresponduje z 2,93 na miesięcznym.
    Podrzucam grafikę gdzie można zobaczyć jeszcze inne spojrzenie na wykres POZ, przez pryzmat ema 100 na miesięcznym i wolumen generowany w lutym 2018 i teraz.
    https://imgur.com/4sY7MBH
     Pozdrawiam wszystkich!
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~mike [205.201.55.*]
    Hej combo. Dzięki za wykresy!
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~mike [205.201.55.*]
    Jestem bardzo ciekaw jaki kurs będzie dziś o 17.00!
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~mike [185.135.2.*]
    Pozbud rules.
    Ja zastanawiam się kiedy dobierać. Z jednej strony idealnie byłoby kupić na korekcie do wybijanej średniej ema100 na miesięcznym. No ale pokaz siły jest imponujący i nie wolno negować scenariusza z kolejną wzrostową świeczką w kwietniu. No i co robić się pytam w erze dobrobytu na POZ?:)
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~Karol [94.251.133.*]
    4 zł witamy w kwietniu
    Witam wszystkich,
    Ponieważ jutro koniec miesiąca polecam spojrzenie na wzrostową świeczkę miesięczną na POZ.
    Tak z ciekawości, kto gra na wzrost w przyszłym miesiącu (jakie pułapy), a kto na korektę (jakie pułapy). I dlaczego?
    Pozdrawiam!
  • Re: Analiza techniczna marzec 2021 Autor: ~martinez [185.179.58.*]
    tylko czekac info z oze i jedziemy:)
    Dla mnie obecnie kluczowy jest wykres miesięczny.
    Ale ponieważ to wątek techniczny to podrzucam kolejny wykres dzienny z 4 zasięgami fibo. Uwaga! Bez istotnych poziomów horyzontalnych.
    https://imgur.com/99vu6dF 
    Może komuś się przyda.

Od strony technicznej mamy jasny kierunek na północ. Znam różne teorię jak wykorzystać trend wzrostowy. Ale w praktyce działa w zasadzie tylko jeden:) Nie bać się jak znalazłeś na wykresie prawidłowość, która płaci.

A dokładam też średnie obroty, aby pozbyć się wrażenia że czas z wolumenem to odległa przyszłość na POZ. Spotkałem na tym forum taką sugestię B921. Nie kolego - już teraz jest wolumen. W pierwszym kwartale 2021 obrót akcjami to 11.3mln sztuk. Proszę rzucić okiem jaka jest ilość akcji w obrocie i zobaczyć jaka część tortu jest w obrocie.
    A tak wyglądają średnie obroty (źródło: TOPSTOCK)
    Średni obrót 3M 486 088 zł
    Średni obrót 6M 313 957 zł
    Średni obrót 1Y 225 038 zł
    I to nieprawda, że tu możliwe są tylko zakupy 2-3k. Gram na tym papierze aktywnie na każdym istotnym oporze i wsparciu. Nie ma najmniejszego problemu z pozycjami dwu cyfrowymi.

Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji!
[x]
COMPREMUM 0,22% 0,93 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.