Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,44 zł , zmiana od tamtej pory: 9,84%

Analiza techniczna marzec 2021

Kolega z innego forum poprosił mnie o spojrzenie techniczne na PMP.
Nie poznałem fundamentów firmy i akcjonariatu.
Przedstawiam prywatną czystą analizę techniczną. Wykres miesięczny.
Dla wzrokowców: https://imgur.com/06Jc6RL
Szansa na co najmniej ABC.;Długoterminowo trend spadkowy; Pierwszy poziom zniesienia spadku 23,6% fibo dopiero na 8,72. Rynek mocno wykupiony;
Mocny sygnał kupna: 1,46;
Obecna płynność pozwala na operowaniem na bieżąco 20-30k risk 2-5%, 100k risk.5-10%
Znaczące skoki wolumenu: 15.03 i 21.06.2020
Wybity ważny opór 1,73-1,88, który teraz - już jako wsparcie - to na razie klucz do powodzenia obecnej byczej akcji. Jego retest jest możliwy [opinia własna: 40/60] ponieważ oprócz dwóch ryzyk:
- podwójnego szczytu na dziennym;
- nie wybicia w kolejnym miesiącu ema100 na miesięcznym
ja nie widzę żadnych innych istotnych ryzyk oprócz armagedonu.
Kurs obecnie próbuje wybić średnią ema100 [2,29] (ciągle mowa o wykresie miesięcznym).
Powodzenie tej operacji to szansa na 2,89-3,21. Trwałe pokonanie tych poziomów to zaproszenie do kolejnych pięter: ema200 na miesięcznym, okolic 8zł jako opór horyzontalny, 8,72 - to z kolei 23.6% zniesienia fibo.
Wykres dzienny:
Kurs pod górnym ograniczeniem flagi, a 2,46 to najbliższy opór. Kolejne opory to poziomy które podałem powyżej.
Najbliższe wsparcia to 2,06-2,09; a potem zbliżamy się do kluczowego 1,73-1,88
SL łatwe do ustawiania. Kurs respektuje sygnały.
Enzo - z tym powolnym podnoszeniem się z kolan to w sumie niezłe zobrazowanie czwartej próby, która w końcu wybiła ważny opór no i przy okazji wyprowadziła kurs pierwszy raz od roku 2008 na więcej niż chwile powyżej ema200 na tygodniowym. Obecnie ema50/ema100 już również powyżej ema200.
Powodzenia w inwestycjach, dla wszystkich !
Jeżeli ktoś ma jeszcze inne obserwacje zapraszam do dyskusji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FOODHUB 0,00% 2,68 2025-10-16 15:10:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.