Niestety wada zapisu na kontach w biurach maklerskich jest to ze nie posiadamy tych akcji fizycznie. Wiec w "kiblu" sa nie uzyteczne! 100 tys. kary dla ktoregos z olszewskich to pikus w porownaniu z wydrukowanymi akcjami na prawie 40 milionow zl. Niestety Policja nie ma elementarnej wiedzy o rynkach finansowych,prokuratura chyba tez? Wiec mozna okradac leszcza bez ograniczen,a jak mu szczescie dopisze i gdzies odrobi strate to zaplaci 19% podatku,wlasnie na to zeby obie instytucje mogly dobrze funkcjonowac
Chyba że ktoś będzie chętny kupić na umowę cywilną. Mam nadzieję że jednak ta sprawa tak się nie skończy. Całą tę bandę postawimy przed wymiarem sprawiedliwości. Szkoda tylko że KNF nie reagował kiedy widać było cały ten proceder. Nie ma co tutaj pisać więcej Sprawa w toku. Pokrzywdzonych wielu. Bądźmy dobrej myśli.
Dlaczego chłopie?? Też mam dużo. Też nie mogę odliczyć. Od jakich 3 lat sprawa? Sprawa jest od niecałych 2 lat ale widać że nie masz pojęcia o tym. Czy interesujesz się chociaż sprawą czy tylko wymagasz? Ich miejsce jest w więzieniu . Mnie samo rozliczenie straty nie interesuje. Niech złodzieje z nami rozliczą się a potem za kraty.
Tez jestem za tym tylko znam polish realia i te kolesiostwo uklady. Taki prokurator czy knf i cba to powinni tam wjechac dwa lata temu zabezpieczyc dowody i zamknac firme. A my co mamy piszemy czekamy po sadach chodzimy nerwy tracimy. Nigdy tych pien8edzy nie odzyskamy nigdy niech chociaz strate daja odliczyc gnoj...
Kto z dziennikarzy, prasy zajal sie ta sprawa? G.W. Od kiedy i jak dlugo na New connect byla notowana spolka M-trans? To wszystko wydarzylo sie w czasie kiedy zlodzieje w bialych kolnierzykach mieli zmienic ubranka na "pasiaki". Jakos nie wierze w rychla sprawiedliwosc.
U mnie 80 000 papieru. Jak czytałem artykuł w GW to przestałem wierzyć w jakąkolwiek sprawiedliwość i nie liczę że odzyskam te pieniądze. To była dla mnie droga lekcja, ale może potrzebna. Skalą patologii państwa jest nieskuteczność służb w takich sprawach. Trzeba pamiętać że w obecnych czasach rynek finansowy w Polsce to w dużej mierze banda złodziei, zobaczycie ile tego wypłynie w powiązaniu z krypto. Niestety ale KNF i Państwo jest nadal ślepe, a złodzieje myślą z wyprzedzeniem. Ja padłem ich ofiarą. Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych również umyło ręce. Dodam że zapisywałem się na walne, ale te cfwaniaki odwoływali i kantowali, że to wina akcjonariuszy i inne tam bzdety. Byłem na Policji, składałem zeznania. Sprawa w prokuraturze utknęła i nie mam wiedzy czy coś się dzieje, podejrzewam że nic, patrz artykuł w GW. A ta banda nadal ma interesy i pewnie dalej okrada ludzi.
Też jestem pokrzywdzony przez te osoby. Proszę cię tylko nie wyzywaj SII bo dzięki niemu tak naprawdę ruszyło w tym temacie. Skkro piszesz że nic w tej kwestii nie dzieję się to pewnie nawet nie znasz nr sprawy. Nie sądzę że to skończy się niczym. Złodzieje nas okradli i myślę że dobitnie to pokazaliśmy. Ja tej sprawy nie zamierzam tak odpuścić. Za dużo pieniędzy...... Tak więc cierpliwości a jako pracę domową idź do prokuratury podaj nr sprawy i sprawdź czy rzeczywiście nic się nie dzieje. To jest za gruba afera. Prezesi rada nadzorcza biegła rewident a także....inni. nie poddawaj się.
Kolego pokrzywdzony, nie pisz bzdur. Przecież to SII samo mnie poinformowało że wg ich wiedzy nic w tej sprawie się nie dzieje i może zgłoszą do prokuratury krajowej, ale nie ma ekonomicznego sensu żeby to dalej kontynuować. Więc po co robisz sobie i innym nadzieję? Bo na mnie to za mało.
Przecież to ze wykluczyli było do przewidzenia.. nie zmienia to faktu odpowiedzialności pewnych osób.. czy interesujesz się przynajmniej jak się sprawy mają? Znasz numer sprawy? Pewnie też nie. Ja nie odpuszczę i będę działał. Szkoda zresztą tutaj pisać. Tutaj każdy w gębie odważny a podstaw sprawy nie zna.