Nie bardzo rozumiem, skąd te wzrosty, może mi ktoś przybliży powody? Wskaźnik wg bankiera.pl cena/WK 2,93, gdzie przykładowo dla spółki Alta Cena/WK to 0,15; dywidendy nie było chyba od 1996 r.; nabycie akcji własnych, jeśli się nie mylę, było po 2,5zł/akcję, o co chodzi? Może wyszło jakieś info? Jeśli gdzieś się pomyliłem, to też proszę mnie poprawcie, są to dane, które udało mi się na szybko znaleźć i nie wiem czy są prawdziwe. Ktoś pisał o tej spółce na forum innej spółki i postanowiłem zajrzeć, ale nie rozumiem za bardzo tego, co tu się dzieje...
Weź sobie poczytaj forum to się więcej dowiesz. Tak w skrócie spółka po restrukturyzacji spodziewane zyski za rok ubiegły 5 ml A ten może być 10 mln .wskaznikowo przy tych zyskach jest bardzo tanio..
Muszę się przyznać że wczoraj podzielilem się akcjami z nowym narybkiem niech też zarobią. Poszło 26 tyś ale spokojnie jeszcze mam 30 tyś jak spadnie na 5 zł to odbiorę chętnie...
To sporo sprzedales. Ale należało się zrealizować zysk, szczególnie kiedy dzielnie pomagałeś w bronieniu kursu kiedy leciał na 4zl. Za te wszystkie lata stresu pewnie wczoraj odetchnąłes zamieniając akcje na gotowke, ;) Ładnie tez ktoś to odebrał. Czekamy aż się rynek uspokoi. Lock down ma być taki jak w zeszłym roku, A wiec inwestorzy w domu, wiec po uspokojeniu sytuacji chyba wracamy do wzrostów.
Też mam taką nadzieję że tu będzie jeszcze grubo. Musiałem sprzedać bo płynność jak jest każdy widzi A za dużo już tego towaru miałem. Wszystko poszło w jednym zleceniu kolo 11 godziny. Między 6,2-6 zł. Pozdrawiam wszystkich i życzę na perle sobie i innym sowitych zysków .Tak myślę że jak perła pójdzie na 12 zł to można by w Krakowie u brata w knajpie imprezę zrobić. Może by komuch wpadł nawet...
To pochwal się tu nowym ile zarobiłeś od powstania tej spółki. Tylko nie przypną się pasami do krzesła aby twardego ładowania nie zaliczyli. Tak Cię prezes swoimi wizjami wynagrodził. A zyski i były i poczytność pism rekordowa a dla akcjonariuszy takiego wała. To ile zarobiłeś, chwal się ? Bo tu w pierwszym poście nowy się pyta pod co to rośnie bez żadnego info. Co mu odpowiedzieć? Zapewne z Podkarpacia jest i nasłuchał się dziwnych rzeczy w TVP o wielkiej gospodarce. A co do Cara, prędzej w Krakowie zamówię ferrari 488 niż doczekam się tu 12 zł :). Oby w tej trzeciej fali covid tak jak wcześniej napisałem to mocno wszystko zanurkowało. W pmpg nie będę na razie inwestował wiec tu nie naganiam.
Nie zmieniłem zdania tylko napisałem, że szybciej kupię ferrari w salonie w Krakowie niż dojdzie tu kurs do 12 zł. A przymierzam się do kupna w wakacje.
A po wtóre może sami żeście przyblokowali szybkie wzrosty na pmpg wywalając tyle akcji jednego dnia. Teraz leszcze mając tyle akcji w portfelu będą mielić je i sprzedawać gdy giełda może się będzie osówac podczas tego już ostatniego twardego lockdaunu. Sądzę że PiS i ich gospodarcza wizja nakręci taką inflację że na każdej spółce będzie grubo niezależnie w co się zainwestuje.
Leszcz nie kupował od Cara tych pakietów. Były transakcje po 1k i były takie na 4,5 a nawet 9k. Teraz się wycofali, bo sytuacja na giełdzie zrobiła się nerwowa ( w ogóle nie zakładam dalszych spadkow - raczej stagnacja plus wzrosty na internatach i gierkach - dziś jedyna spółka, ktora mi urosła to było Jujubee) . Ale kurs wyglada na pilnowany i zbieranie tez jest. A ten nagły szum na forum, plus naganianianie na innych forach ( co wchodziłem na forum innych spółek, ktore mam, widziałem posty o naszej spółce - Medicalgorithmics, Trakcja, nawet na Lotosie byli, choć tego nie mam) to nie leszcz robił. Zreszta pojawił się ktoś, kto ostrzegał o spółdzielni. Komuchu, 12 zł może nie tak szybko, ale 10zl jest blisko - niech tylko pojawi się info komu sprzedali te 870k akcji własnych. Prezes cichy na Twitterze, znaczy praca wre. Teraz będzie lockdown, to drobni będą wyczekiwali info, żeby pod coś zagrać. A Car drugi raz tylu koła akcji nie rzuci, wiec droga wolna, ;) ja tez jestem ustawiony wyżej i nie będę sypał takimi pakietami. Mam więcej akcji, wiec muszę cześć sprzedać. Ale rozłożyłem to na pare miesięcy a nie na dzień czy tydzień. Wole nie nadwyrężać trendu. I coraz bardziej wierze w poziomy dwucyfrowe i przyszłość spółki. Znów coś z rządem robia, czyli dobrze się układają. ;)