• Rolowanie aqt Autor: ~Hehe [31.60.226.*]
    W tym przypadku rolowanie wałka. Teraz pawluk roluje, cos czuje ze i niedlugo babina wjedzie na bialym koniu
  • Re: Rolowanie aqt Autor: ~sapling [213.152.188.*]
    Ech te wspomnienia z 2020-08-24 21:55:
    moja rozkmina o AQT Water "hehe 4% dziennie stabilna inwestycja", w które jestem (aktualnie: niestety, chociaż kupowałem w opór zajarany) załadowany. w 2014 mieliśmy spółkę Sapling zarządzaną przez CEO Macieja Pawluka. branża ta sama co AQT - woda/ścieki, plany były podobnie wielkie, tu mały cytat z PB o Saplingu:

Debiutant liczy na spory kawałek ekorynku wartego miliardy złotych. W planach ma akwizycje. Chce też sięgnąć po dotacje. Dziś na NewConnect debiutuje Sapling, spółka specjalizująca się we wdrażaniu opatentowanych przez siebie technologii dla ochrony środowiska, głównie w zakresie oczyszczania ścieków i zagospodarowania osadów ściekowych. Z prywatnej emisji akcji pozyskał 700 tys. zł na bieżącą działalność i rozwój. 
spółka obecnie w upadłości. najpierw mieliśmy rezygnację wszystkich członków RN, potem upadłość z powodu "niemożności uregulowania zobowiązań wobec innej spółki z branży". Pan Pawluk pojawia się w AQT Water z 5% udziałem jako członek zarządu, następnie z powierzeniem zagranicznej części biznesu.
    w AQT mamy też przypominającą Sapling sytuację rezygnację rezygnację wszystkich członków RN - wymianę na kolejnych, niby nowy prezes D.S. „jak krem na pryszcze”, kolejna zmiana RN, prezesów, i nagle się okazuje że z oparów mgły na białym koniu pojawia się on, nieoślizły Maciej Pawluk. 

Zadałem wtedy pytanie:
    "skoro są takie super perspektywy rozwoju czemu ktoś miałby robić wały?". po kilku miesiąc ach odpowiadam:
    Ano po to, aby podbić kurs (było), sprzedać akcje (było), zdołować kurs (było), odkupić tanio akcje(jest-było), podbić kurs (będzie), sprzedać akcje (przed nami), wymienić RN (przed nami), utopić spółkę (przed nami).
    Pytanie dnia: ten kto wrócił z odmętów, ile akcji posiada? Kto dziwnym trafem ma absolutorium? Ten ma bowiem interes, kto ma akcje, saplingi kochane.
  • Re: Rolowanie aqt Autor: ~Ainuin [94.254.152.*]
    Cała technologia z Saplinga poszła do AQT. Początkowo Dominik Staroń był przeze mnie postrzegany jako osoba, której zadaniem było rozmontowanie spółki. Losy potoczyły się inaczej. Kurs poszedł w dół na żenujący poziom.

AQT jest biznesem o dużo większej skali niż Sapling.
    Perspektywy dobrej kasy przez najbliższe 2-3 lata to coś czego Wojtek nie mógł odpuścić. Natomiast kurs zachęcał do zrzutu i odcinaniu kuponów do końca życia.
    Oto jest też Maciej, który pociągnie kurs do góry, zrobi grunt pod zrzut dla kolegów i słupy, następnie emisję pod nowe inwestycje, a jak emocje opadną to i Wojtek powróci.

Biznes dobry, tylko kombinacji zbyt wiele.
  • Re: Rolowanie aqt Autor: ~rulnik [5.184.40.*]
    chcem być prezesem
[x]
AQUATECH 9,16% 0,11 2025-03-24 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.