Teraz już wiadomo dlaczego giętki kurs,śmiem twierdzić, że te akcję przez parę ładnych sesji będą grane.Panowie jak pójdzie do góry, powyżej 1.50 sam dokupić,myślę.ze dlatego ten kurs był trzymany za pysk,gratuluję tym osobom,którzy posiadają akcję.
Przed położeniem spółki dostali nakaz spłacenia jak największej kwoty zadłużenia w GNB dlatego muszą sprzedać wszystko co jest coś warte, to nie jest uzasadnienie do wzrostu kursu
Żebyś się nie zdziwił. Gdzie jest napisane, że sprzedaje OL i OB za 50mln? Ja tam widzę, że mają zamiar zbyć akcje o wartości nominalnej 50mln. A gdzie jakiś nabywca? Za ile ostatecznie sprzedadzą? Czy starczy na spłatę obligacji objętych przez Idea bank (dzisiaj Pekao)? Akcje OL stanowią zabezpieczenie tych obligacji. To jest stan agonalny spółki, sprzedają wszystko co ma jakąś wartość. Mają opóźnienia w płatnościach, ludzie odchodzą. A to ludzie robią biznes w tej spółce. Nie maszyny, nie technologia...
Zgadza się oni to sprzedają bo nie mają wyjścia a nie z chęci biznesowej. W rankingu branżowym spadli już o kolejne miejsce. To ja się pytam ile wart wg Was jest taki Expander lider rynku bez zadłużenia?
Ekspander i notus mają swoich właścicieli, chyba avive i National-niderlander, w ich sprawozdaniach można znaleźć wypracowane zyski i wartość jak ktoś jest dociekliwy, open spadł w rankingu bo musiał spaść jak zwalniał, koszty spadły o połowę, sprzedaż też, ale poprawili rentowność
Sprzedają bo jest to sposób na dofinansowanie i zmianę modelu biznesu, Budimex sprzedaje teraz pion deweloperski a kasę mają ogromną, prezes twierdzi że wszystko jest na sprzedaż a oni mają inne lepsze pomysły, np.może chcą się skupić na swoim głównym biznesie lub rozwinąć kolejowy i to jest dobre
Nie przesadzajmy z tymi opóźnieniami w płatnościach. Są , owszem, ale kilkudniowe max, przynajmniej jeśli chodzi o prowizje dla ekspertów. Co do odejść to odchodzą pojedyncze osoby.