Super gra, bawie się świetnie :) swoją drogą jak ktoś szuka game passa w dobrej cenie to z czystym sercem polecam ten poradnik - https://xgp.pl/poradniki/tani-xbox-game-pass-ultimate/ te sposoby faktycznie działają, nabiłem 36 msc za niecałe 600 zł :)
Słabo, Square Enix zapewnił sobie szybki zwrot kosztów, ale za to kopii sprzeda się mniej, więc dla PCF minus to jest raczej.
Doby goguś jesteś. Szybkie to tutaj będzie info o zwrocie kosztów.
Różnie, ostatnio się pojawił wywiadem z szefem odpowiedzialnym za game pass i mówił że są elastyczni jeśli chodzi o formę zapłaty, czasem płacą z góry aby pokryć koszta wydawcy albo część kosztów i część kasy z każdej kopii, luźna kwestia.
Zwrot kosztów szybszy to jedno, budowa społeczności to drugie. Tutaj jest mega szansa na globalną markę właśnie dzięki dostępności w xbox game pass gdzie z powodu braku większych premier dużo ludzi przetestuje gre
https://www.reddit.com/r/outriders/comments/m5mwgw/outriders_coming_to_xbox_game_pass_on_april_1st/
tutaj więcej infa jak rozwiązali temat zwrotów pre orderów
Orzeł74 też przeczuwasz wkrótce info o zwrocie kosztów produkcji jak ja? Deal z Microsoftem to game changer dla gry i spółki, oby tylko serwery wytrzymały natłok ludzi.
Hahaha zwrot kosztów to był za medium które kosztowało 30 baniek z czego finansował je MS buahaha. ja ... Hahaha ale cyrk. Dobrze że jeszcze jest szansa uciec
RoB chodzi mi - sprzedaż z pre order z wszystkich kanałów dystrybucji, plus pierwszy dzień premiery plus game pass.
Nie sądzę aby takie info jak zwrot kosztów pojawiło się przed uwolnieniem.
A to przepraszam Panie Pawle:)
Serio? Za darmo w cross Play? Zawsze mnie to zastanawia czy ludzie piszący takie rzeczy piszą to celowo żeby mało doświadczonych wprowadzić w błąd czy jesteście po prostu głupi?
Jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o kasę. Chcą jak najdłużej utrzymać niski kurs, aby skupić jak najwięcej akcji. Pewnie są na usługach jakichś instytucji i robią to na zlecenie za grosze... nie stać ich na pakiet akcji i dlatego są takimi malkontentami...
A tak to widza gracze pc
So? Game pass is not free. I regularly bought games on windows store regardless of game pass. Most notable being Gears of War 5.
Good for the outriders game though, larger userbase on xbox and smartphone(cloud?). Which in turn leads to larger crossplay userbase for everyone. For those who prefer to occasionally rent their games.
No rezygnują z pre orderów bo mają zaraz to game pass haha i naturalne że się narzeka, ci z ps też narzekają ze sony nie wyszło z taką inicjatywa jak MG ale nikt nic nie zarzuca twórcom gry a złość jest dobra bo to oznacza jak bardzo im zależy na grze. Ja znajduje natomiast komentarze gdzie ludzie mimo że mają grę w game passie nie rezygnują z pre orderów w ramach podziękowań dla twórców za transparentność i wypuszczenie demo. Brakuje Ci już kompletnie argumentów. Co jeszcze glupiego wymyślisz?
No i? Zdradź mi tajemnicę czy na swoich komentarzach jakoś zarabiasz i czy dałbyś radę mnie wkręcić bo jak dobrze płacą to z chęcią zmienię pracę. Możesz swojemu szfuńciowi powiedzieć, że napiszę wszystko co będzie chciał byle by dobrze płacił. Chciałbym ok. 7000 zł na rękę.
Czy ten wpis ze Steam nie charakteryzuje po części kogoś z tego forum
OP is just angry that people like something he hates, because it destroyed the idea that he's the center of the universe.
So many sad people like that stomp into game forums and scream 'I hate what you like! NOTICE ME!'
Według mnie to już bez znaczenia.zobacze jak po espi akcjonariat odbierze. ja się czuję z tym info. Bardzo źle. Z jednej strony dobrze ,bo teraz nie muszę gry kupować...
Buahaha idź się upokarzać gdzie indziej. Nie spotkałem jeszcze tak upartego i glupiego trola jak ty. Nie wiem czy serio wierzysz ze wpisy na bankierze mogą coś zmienić z kursem czy po prostu przez swój podły charakter masz za dużo wolnego czasu a z powodu braku bliskich przyjaciół/ rodziny.
Orzeł miałem również na myśli espi w okolicy premiery, do tej pory spodziewałem się najwcześniej z 2~3 tyg po premierze teraz możemy to dostać nawet dnia następnego po premierze.
Dokładnie.
Kluczowe będą dni w okresie 29.03 - 04.04. Zresztą zobaczymy jak będziemy się pozycjonować na Steam od 26.03.
Dzisiaj był dzień tabletowo, gdzie dla mnie to jakaś abstrakcja aby opis z malej strony miał wpływ na kurs a tym bardziej na reakcje akcjonariuszy w podjęciu decyzji o sprzedaży akcji.
Nie znasz tego powiedzenia? Tonący brzytwy się chwyta. Przypadek że tylko małe strony, serwisy, kanały na YouTubie dają nie korzystne recenzje? Bo to clickbaitowe recenzje. Ludzie są już z natury zawistni, że wola czytać jak komuś coś nie idzie niż jak ze mu się udało.
Dnia 2021-03-15 o godz. 18:09 ~RoB napisał(a): > Nie znasz tego powiedzenia? Tonący brzytwy się chwyta. Przypadek że tylko małe strony, serwisy, kanały na YouTubie dają nie korzystne recenzje? Bo to clickbaitowe recenzje. Ludzie są już z natury zawistni, że wola czytać jak komuś coś nie idzie niż jak ze mu się udało.
Ja tego podejścia nie znoszę. Jak się komuś udaje to ok, trzeba się postarać zapracować na swoje. Mentalność "fajnie jak sąsiadowi spali się samochód" jest chora.
Oj jak mała wiedza wiedzę. Panowie (i Panie). Nie słuchajcie tego co Wam bełkot PRMKT mówi tylko tego jakie są fakty. Pojawienie się gry na oremiere w usłudze abonamentowej pokazuje jak mało jest preorderow na nią. Nie ma znaczenia czy gra jest dobra czy nie. Ludzie nie chcą za nią płacić.
A no tak Microsoft do Game Pass na premierę bierze tytuły które nie maja zainteresowania wśród graczy Buhahahaha.
Tutaj decyzja została podjęta przez MS po udostępnionym demo i wzroście zainteresowania tytułem, to nie jest casus The Medium. Podpowiem ci - nie byłby dostepny od poczatku pre-order na Xbox.
Steam top 7 , brak zainteresowania?
A czym się różni gracz konsolowy od gracza z pc. W tym gatunku - niczym.
Już się zlatuja znawcy tematu szukający dziury w całym. Jak można głupoty gadać ze coś się słabo sprzedaje jak jest podgląd sprzedaży choćby na steam? To jest mega news i sytuacja win/win dla wszystkich stron i znajdź jedna chociaż opinie z portalu branżowego która powie inaczej, czekam.
Oczywiście ze ma ale MS patrzy długoterminowo i jak widać ma racje bo wszędzie znowu piszą o gamepasie. To jest kluczowe a nie jakaś tam gra PCF. Chcesz wierzyć to wierz sobie w co chcesz. Ja tłumacze jak ten biznes wyglada
Po pierwsze tego typu kategoria gier (loot shooter) zawsze się sprzedaje lepiej na PC niż konsolach. Nie chce mi sienprzytaczac cyfr i tytułów z tej kategorii ale poguglaj i zobaczysz ze 90% to ślepe zaułki. Niemniej 7 pozycja na dwa tygi przed premiera gdzie nie ma innych premier na horyzoncie to dość słabo.
1) Wydawca od Microsoft dostaje WSTĘPNE dane sprzedaży z 2-3 tygodniowym opóźnieniem. Ostateczne z minimum 1.5 miesięcznym opóźnieniem.
2) Jakim sposobem Sqare Enix mógł podjąć decyzję w oparciu o fatalne wyniki sprzedaży pre-o którą to tezę ferujesz na forum, aby sprzedać czasowo IP w usługę do Game Pass ratując twoim zdaniem wynik sprzedaży. Demo funkcjonuje niespełna 3 tygodnie.
3) Microsoft znając potencjał z algorytmu podjął decyzje o nawiązaniu rozmów z wydawcą Outriders. Rozmowy zazwyczaj trwają dłuższy czas, tutaj deal opłacał się obydwu stronom stad szybka decyzja podjęta na 18 dni do premiery.
4) To nie wydawca zgłasza akces przystąpienia do usługi Microsoft'u
5) To ty sobie "pogugluj" , różnice per tytuł są różne w gatunku, ja piszę o średniej w ls.
6) Gdybym zaczął czytać od ostatniego twojego zdania nie zawracałbym sobie głowy wpisem. Teraz juz wiem że nie zrozumiesz.
Kilka tytułów blisko premiery Outriders.
EvilGenius2 - premiera 30.03. Global 93 i 10% rabatu.
MassEfekt E.L - premiera 12.05. Global 140.
Humankid - premiera 22.04. Global 185 i 17% rabatu.
Nier Replicant - premiera 23.04. Global 230.
Jak wyglada pozycjonowanie od momentu udostępnienia wersji demonstracyjnej - 1 tydzień średnia top 5, drugi tydzień średnia top 10, trzeci trwajacy tydzień średnia top 10.
Jeżeli jeszcze coś wytłumaczyć, służę pomocą.
Płacone jest MG i potem od sztuki pobranej niemniej jeśli gra pojawia się znienacka (a tak jest) w takiej usłudze jak GP oznacza ze preorderow jest bardzo mało i Square próbuje ratować się jak może bo już widać ze stopili kasę a po wtopię avengersow słabo wtopić na kolejnym projekcie
Buahhahaha ubili wam marzenia o milionach i mi też a wy leszczyki chcecie szampany otwierać buahahah. Wszystko leci na zwrot ,a o zwrocie kosztów zapomnijcie
Swoją drogą co to za kre....tyński nick to Buahaha; mam nadzieję, że kurs wzrośnie i kupisz coś innego za to swoje 65 pln; co zmniejszyć powinno do zera okoliczność obcowania z twoją osobą i infantylną argumentacją. Tu jest giełda troliku i każdy chce kupić taniej i sprzedać drożej, nie tylko ty.
PCF nie ma nic do powiedzenia bo jest developerem a nie wydawca. Square zapłacił XXX kasy jako MG i resztę rozlicza w rojkach. Na razie to wyglada na to ze przepłacił jak robi takie ruchy. Przypominam grę Bulletstrorm. Nie ważne jakie miała recenzje. Nie sprzedała się. Ot takie jest PCF. Robią dobre gry ale trafiają w nisze a tam kasy nie ma. Szanuje bo Polska firma ale nie oczekujcie ze tu się fundamentalnie coś zmieni przez następne kilka lat
Poprzednicy w Xbox pass raczej nie narzekali
„ W ramach abonamentu gracze już wcześniej mogli bawić się przy takich tytułach jak Wiedźmin 3: Dziki Gon i Wojna krwi: Wiedźmińskie opowieści od CD Projekt RED, Frostpunk i This War of Mine od 11 bit studios czy Observer, Blair Witch i The Medium od Bloober Team. Outriders od People Can Fly jest bardzo miłym uzupełnieniem tej bazy”
Dnia 2021-03-15 o godz. 19:30 ~Tfu napisał(a): > Wszystkie wątki zaśmiecają, pamiętam tę bandę buraków z naganiania na spadki w Boombicie. To samo słownictwo, chamstwo.
Jeśli tutaj lamentuje tylu trolli, to znaczy, że gra jest bardzo ważna i ma super rokowania. Inaczej by czasu i energii nie tracili...