• Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Junior-Leszcz [192.132.225.*]
    Czy ktoś chce się dopisać ?

tutaj można wysyłać
    link 

Dzień dobry

Składam skargę na KNF.  Ponieważ instytucja która odpowiada ze nadzór nad rynkiem papierów wartościowych po mojej informacji z listopada 2019 roku nie uruchomiła żadnego zabezpieczenia interesu małego udziałowca. Napisałem zawiadomienie do KNF że szykuje się scenariusz przejęcia siłowego w firmie Polnord. W 2021 roku ziścił się ten scenariusz. Zadzwoniłem do KNF w 2021r. z pytaniem co zrobili w związku z moim zawiadomieniem i usłyszałem że oni nic nie muszą mi mówić. Ja i mi podobni przez to że Oni nic nie zrobili i nawet nie napisali "Panie, szukaj sobie pan gdzie indziej pomocy" straciłem pieniądze w spółce którą Węgrzy przejęli za 1/3 ceny, a która ma bank ziemi warty miliard+ zł. Rażąco obniżyli uchwałą kurs akcji poprzez dodatkową emisje akcji dedykowaną dla Cordia i potem wykupili za bezcen. do tego w międzyczasie spółki skarbu Państwa oddawały akcje poniżej ceny zakupu (PZU). ....

Nie chce bić piany więc pytanie czy coś jeszcze. ?
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Sel [83.30.142.*]
    Dopóki rządzi dojna zmiana nie ma najmniejszych szans na uczciwość i sprawiedliwość w Polsce , mafia zagarnia wszystko pod siebie i udaje świętych , a Polska oddycha tylko małą częścią zgniłego płuca , zdrowa reszta jest odcięta od podziału podatków etatów i uczciwości. Zawsze złodzieje najgłośniej krzyczeli łapać złodzieja i na tym jadą piąty rok..

• Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Alex [46.204.32.*]
    Czy zgłosiłeś się też do tej kancelarii prawnej, o której była mowa we wcześniejszych postach?
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Kra [31.0.55.*]
    Napisz jeszcze, że po swoim przyjściu do spółki w czasie hossy w deweloperce, zatrzymali budowy i sprzedaż mieszkań, czym celowo wpędzili spółkę w problemy finansowe i celowo pozbawili spółkę środków na wykup obligacji w grudniu 2019r. Właśnie brak środków na wykup obligacji stanowił bezpośrednie uzasadnienie emisji na złodziejskich warunkach BEZ PRAWA POBORU. Emisja została przegłosowana głosami funduszy SP, które straciły na tym setki milionów złotych. Wątpliwości budzi również uznanie przez zarząd za godziwą ceny z wezwań i wykupu przymusowego. Doradca na podstawie wycen zarządu wskazał, że zaproponowana cena znajduje się w dolnym przedziale. Co ciekawe w księgach były wyceny gruntów sprzed kilku lat, które nie zostały zaktualizowane, co oznacza, że na dziś bank ziemi jest wart więcej, niż miliard.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~korzeń [83.26.237.*]
    pisanie do KNF jest jak pisanie na przysłowiowy Berdyczów. Kiedyś napisałem pismo (dotyczyło innej spółki) i odpisali mi że ewentualne roszczenia akcjonariuszy są rozpatrywane przez sądy powszechne. Kolega też napisał donos (dotyczący jeszcze innej spółki) i odpisali mu dokładnie to samo.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Gość [37.248.222.*]
    Dlatego ~Junior-Leszcz pisze skargę na KNF. Może ktoś z góry zmobilizuje nadzorcę do zajmowania się tym, do czego został powołany.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Junior-Leszcz [192.132.225.*]
    ~Gościu - taki jest świat, w USA jest to samo. Powołano instytucje nadzoru finansowego żeby brały na garba wały - jak coś gruchnie to rządy mówią - wina banksterów i białych kołnirzyków. Następnie powołują kolejna instytucję od niczego nie robienia! Oczy ludzi i mediów kierują się na KNF, a nie na władze. A potem mówią dyrdymały odkładajcie na emeryturę poprzez fundusze akcje i inne bzdury.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~folia [85.221.155.*]
    Nie oznacza to, że winno się rezygnować z pisania zgłoszeń...
    Jeśli dostaną set zgłoszeń od mniejszościowych, będą musieli wszcząć postępowanie. Przy jednostkowych kilku zgłoszeniach łatwiej jest zbyć jednego czy drugiego leszcza taką właśnie odpowiedzią. W skali jak zwykle siła. Tylko trzeba takiego, co nas zorganizuje.
    KNF jest powołany do pełnienia nadzoru, którego m.in. w tym wypadku nie spełnił. Trzeba nagłaśniać sprawę.
    Moje spostrzeżenie po tym co się dzieje to takie instytucje jak KNF czy w USA nadzory są po to by po gruchnięciu rynku władza nie dostała w du.. tylko wtedy ma się chłopca do bicia - czyli regulator. A ci co mieli zarobić to zarobili.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~vv [213.158.197.*]
    Też pisałem, po reminderze po jakimś pół roku odpisali jakąś bzdurę...
    Pomału, zbierzemy dokumentacje i przed wyborami spróbuje zainteresować pewną grupę polityków w debacie publiczne. Znam pare osób tylko trzeba dostarczyć konkretne fakt. Niestety musi być droga służbowa wyczerpana.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Lolek [31.0.89.*]
    Można zgłosić do chłopaków z Superwizjera TVN. Mogą się tym zająć.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~starywyga [83.20.239.*]
    Jesteś naiwny myślisz że Superwizjer lub czarno - biało to zainteresuje. Jeżeli nie ma zamówienia politycznego to tematu nikt nie ruszy. Ja to już raz przerabiałem. Usłyszałem info że ciekawy temat , ale brak zamówienia.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Jajo [5.173.41.*]
    TVN chroni interesy Krauzego i Giertycha dlatego takiej sprawy Nie ruszą
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~Gość [31.0.54.*]
    A co mają wspólnego Krauze i Giertych z przejęciem Polnordu za bezcen przez Cordię? Dokładnie nic. Zostali wykorzystani do przykrycia tematu głównego.
  • Re: Pisze skarge na KNF, coś takiego Autor: ~-R- [91.149.196.*]
    Problem w tym, że KNF to "atrapa" a wszelkie przepisy są stworzone nie dla "maluczkich" takich jak my a dla tych co je stworzyli bo tworzyli je pod siebie i nie ma znaczenia czy to rządzi po, ko, pis, sld tudzież inne. Uważam, że należałoby zebrać wszystkich poszkodowanych akcjonariuszy (z polnordu, getbacka, midasa, hawe i wielu innych) i skarżyć instytucję knf oraz inne organy państwa. Jednak ze względu na przepisy i dupochrony w przepisach nie wróżę powodzenia. Być może skala by zadziałała ale do tego trzeba pospolitego ruszenia ograbionych a z tym też trudno bo większość machnie ręką i chce zapomnieć, nie chcą tracić czasu.
[x]
POLNORD 0,14% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.