• :))) milo sie czyta Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    https://zdrowie.trojmiasto.pl/Naukowcy-stworzyli-wyjatkowe-drozdze-do-produkcji-bialek-n153839.html
    To takie dziwne, ze na chwile przed dobrymi info, pojawiaja sie zachety na forum, zeby wywalac tego smiecia...
    Az ciezko zrozumiec takie przypadki ;)
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~CzteryK [5.173.120.*]
    https://infowire.pl/generic/release/650821/unikatowa-platforma-do-produkcji-bialek-wykorzystujaca-psychrotolerancyjne-drozdze/

Czytałem to wczoraj i zrobiłem dokup tak jak powiedziałem. Choć Blirt będzie tylko korzystał z wynalazku. Do Czerwca mogę potrzymać zobaczymy
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Pamietam, jak mowiles, ze potrzymasz jeszcze :)
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Dd [195.181.174.*]
    No i to jest legancka informacja, nie jakieś AT-srate:)
    Tylko dlaczego takich wiadomości nie ma w komunikatach?? Przecież to nie jest takie byle co:

Dzięki temu zabiegowi otwiera się droga do skutecznej produkcji białek, którym szkodzą wyższe temperatury.

• Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Rusty [195.136.56.*]
    Dobór spółki: analiza fundamentalna
    Moment wejścia/wyjścia: AT

Różnica w wynikach jest diametralna

Rusty wez juz nie draznij Dd. ;)
    Dobra przyznaj ze miales zly dzien wczoraj.
    Ale ten wykres to Ci oprawie i kiedys wysle na pamiatke.
    :D

• Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Dd [195.181.170.*]
    Niestety Kuba, ale każdy mój dzień, to gorszy dzień, poniekąd dlatego tu jestem, żeby czymś się zająć.
    Humor mi tylko wzrosty poprawią, rachunek zbawią i konto oprawią;)
    No wiem. :( Niech bedzie tak jak piszesz.
    Zamykamy na dzisiaj ten straganik.

Bardzo ciekawy artykuł, dzięki za podesłanie :) to tylko dodatkowe potwierdzenie naszych przemyśleń
    Wrzucam wykres ze wskaznikiem A/D - czarna linia (w uproszczeniu jesli linia porusza sie w gore to rosnie akumulacja akcji, w dol dystrybucja). Zagadka do poduszki lub do kawy :) Czy od 16 lutego (dzien po raporcie) kiedy kurs byl uwalany do punktu wyjscia, nastepowalo wywalanie Blirta czy skupowanie? ;))) Co wiecej, chociaz w ostatnich dwoch tygodniach kurs dalej spada, to akumulacja dalej rosnie... A kiedy kurs spada a akumulacja rosnie, to sie nazywa dywergencja i jest sygnalem wczesnego ostrzegania - duze prawdopodobienstwo zmiany ruchu kursu na polnocny. Niekoniecznie z dnia na dzien, ta sytuacji moze jeszcze potrwac, a moze tez zgasnac. Warto raz na jakis czas odpalic kilka wskaznikow i zrobic sobie aktualny przeglad.

link
    To mialo byc w watku o akumulacji Anavrin. Sorry juz nie kontaktuje.
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Tom [91.109.16.*]
    Ależ śmielej trochę, nic się nie stało;)
    Na jakiej zasadzie jest przeliczany ten wskaźnik?
    Rozumiem, że akumulacji przez jedną osobę/instytucję nie da się wykazać.
    Zgadza sie, nie mozna uzyskac takich informacji. Za to sa narzedzia, zeby ukryc akumulacje lub dystrybucje jednego duzego gracza np. zlecenia WUJ. Nie ulatwiaja nam zycia. :) Co do szczegolow musisz poszperac w googlu - wskaznik A/D. Generalnie wskazniki stosuje raczej jako przeglad sytuacji, kiedy chce zrobic jakis ruch. Ale nigdy nie podejmuje na ich podstawie decyzji.
    Na TradingView są opisy do wszelkich wskaźników i oscylatorów. Od siebie dodam, że na mniejszych osiach pojawiają się już dywergencje na RSI, STOCH, MACD, na razie może klasy B, czyli cena spada, a oscylatory się wypłaszczają lub idą bokiem, ale to już jakaś zapowiedź. Jesteśmy na tym samym etapie akumulacji jak przed podbitkami w dniach 11.01 i 15.02, daty te dzieli 25 świec dziennych co odpowiada 35 dniom. Gdyby zachować tą zależność kolejne wybicie byłoby koło 22.03 i cena która nas ogranicza wynikająca z górnej linii klina w którym się znajdujemy wypada gdzieś koło 23,4 zł. Jeśli chodzi o linie wsparcia na klinie to ostatnie dwie świece z 4 i 5.03 pokazały, że respektują poziom. Także do trzech razy sztuka i jest duża szansa na wybicie górą (+ fundamenty te w cenie i w które nadchodzą). Oczywiście to żadna rekomendacja, każdy ma swój rozum, przedstawiam tylko swoje przemyślenia :)
    Możemy również narysować tutaj trójkąt zniżkujący i wybijemy się dołem, przed późniejszymi wzrostami.
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Ss [94.172.180.*]
    Dużo uda nam się zjechać w dòł dzisiaj?Pewnie na. 15 niema co liczyć
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Mars [89.64.83.*]
    Ale bym szarpał po 15 ...
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Ss [94.172.180.*]
    Ja też za całą kasę
    I dlatego ze jest taki sentyment do 15 (wielu uwaza to za moment do zakupow a nie oddawania) podejrzewam, ze nie nastapi. Ale noga w dol, ktora chociaz na chwile zblizy sie do dna zakresu bylaby b. pozytywnym ruchem przed gora.
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Chyba niepotrzebnie robicie sobie apetyt. :)
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: nabykadnesar [37.109.33.*]
    Obroty jak u żula pod lidlem. Ruch na forum podobny. Czekamy na jakieś cenotwórcze info typu: prezes opchnął milion akcji po 2 zł, albo że zaplanowano premię 60% zysków dla kadry kierowniczej i zarządu.
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Dd [195.181.170.*]
    "Czekamy na jakieś cenotwórcze info typu: prezes opchnął milion akcji po 2 zł, albo że zaplanowano premię 60% zysków dla kadry kierowniczej i zarządu."

Też czekam, ale bardziej realnie spodziewam się końca prac nad tą platformą do testów i grubego wejścia na europejski rynek albo ponownych mocnych zamówień na testy. To, że są zamówienia, to wiadomo, ale takimi o stałej wysokości tutaj się nie chwalą.
    PS a może coś odnośnie prac w nowym labie..
    Przypominajka przed wspomnianym wcześniej 22, od mojego wpisu z 07.03 kurs sukcesywnie kierował się ku górze :) bardzo podobnie to wszystko wygląda, z tym że teraz mamy ładniejszą bazę do wybicia, konsolidacja z tamtego tygodnia dała nam ogromną ilość energii na mniejszych interwałach czasowych. Dniówkę i 4h chciałbym jeszcze zobaczyć bardziej naładowaną, więc bardzo możliwe że będzie jeszcze wywołana jakaś panika przed szacunkami. I to by w sumie pasowało, ponieważ poruszamy się w formacji trójkąta zniżkującego (jako, że jesteśmy od początku grudnia w trencie wzrostowym jest to formacja z większym szansami na kontynuację trendu), a patrząc na poprzednie zagrywki to nie zdziwiłbym się jakby poszedł teraz fakeout, potem spring i ostateczne odebranie akcji od niecierpliwych i mocne wybicie na dużych obrotach w okolicy szacunków - co do których chyba nie ma wątpliwości, że będą co najmniej dobre. Dla mnie widząc to szaleństwo które się dzieje na świecie to upraszając sprzedają te odczynniki jak wodę...

*Wcześniej pisałem o klinie bo jakby ciągnąć kreski do cieni to ten trójkąt zawiera się właśnie w klinie. A z takiego klina niedawno wybił się Biomed i zrobił 100% w jednym ruchu. Byłoby świetnie zobaczyć to i u Nas :) dobrej niedzieli
    Na tygodniowym wygląda to cudownie

https://ibb.co/W5YXfXf

• Re: :))) milo sie czyta Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Myślę ,że nie ma już czasu na tzw spring , na piątkowej sesji mało kto już chciał sprzedać w tej cenie, chociaż wskaźniki giełdowe były na sporym minusie.
    W obecnej dramatycznej sytuacji Świat może liczyć tylko na spółki biotechnologiczne.
    Również uważam, że najzwyczajniej w świecie może już brakować czasu na ubicie kursu. Chyba, że typowo w locie w ciągu jednej sesji strzał na 18-17 i powrót na 22.
    Tak tak, chodziło mi o zbicie ceny w locie i wytworzenie się świecy z długim cieniem, natomiast samo zamknięcie sesji na plus.
    I na taką ewentualność troszkę PLNów odłożyłem :)
    Rusty bardzo dobry opis.
  • Re: :))) milo sie czyta Autor: abesiak [5.173.245.*]
    Z tego co tu widzę na tygodniowym mamy potwierdzony outside bar z wybiciem nowej ceny, wolumen potwierdza, cień ostatniej świecy raczej świadczy o sile rynku. Wygląda na prawdopodobną zmianę z niedźwiedziego na byczy.
    Dokładnie tak to widzę
    Mamy wygenerowany sygnał. Prawdopodobny test ceny i jechane na północ :)
    a czemu ma się nie miło czytać? :D
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.