GPW: w sprawie zawieszenia obrotu na Głównym Rynku GPW akcjami spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA SA Uchwała Nr 197/2021 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 26 lutego 2021 r. w sprawie zawieszenia obrotu na Głównym Rynku GPW akcjami spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A.
§ 1 W związku z przekazanym zawiadomieniem o zamiarze ogłoszenia przymusowego wykupu akcji spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., Zarząd Giełdy działając na podstawie § 30 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Giełdy zawiesza obrót akcjami tej spółki, oznaczonymi kodem "PLKRUSZ00016" - od dnia 1 marca 2021 r. § 2 Na podstawie § 110 ust. 10 - 12 Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia, co następuje: 1) zlecenia maklerskie na akcje spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., przekazane na giełdę, a niezrealizowane do dnia 26 lutego 2021 r. (włącznie), tracą ważność; 2) zlecenia maklerskie na akcje spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., począwszy od dnia 1 marca 2021 r., nie będą przyjmowane. § 3 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Chyba masz "marne szanse". Cena ta sama co w wezwaniu - a tam poszło wiele akcji - w tym od funduszu. Oni zapewne uważali cenę za godziwą, skoro odpowiedzieli na wezwanie. Ja niestety też zostanę "wykupiony", a szkoda bo to dobra spółka dywidendowa była. Trzeba będzie poszukać czegoś w zamian.
posiadając akcję, czy muszę coś robić aby się załapać na przymusowy wykup, czy następuje to z automatu ? Kiedy ewentualnie spodziewać się kasy na koncie ?
Ja także szukam czegoś ciekawego z regularną dywidendą, ale nie tak łatwo coś znależć , Mam mały pakiet gpw sa i jestem zadowolony ale nie włożę w nich tyle kasy co w kruszwice , Macie jakieś propozycje ??
Jeśli już mamy ogłoszenie przymusowego wykupu akcji, jako inwestorzy posiadający te akcje nic w zasadzie nie musimy robić. Giełda zamrozi notowania i nie sprzedamy akcji na rynku. Transakcji dokona za nas biuro maklerskie, a my dostaniemy przelew na rachunek. I teraz uwaga, możemy zaskarżyć do sądu uchwałę o przymusowym wykupie akcji. Pytanie, ile było takich przypadków i czy chcemy się ze spółką ciągać po sądach.
Dostał już ktoś środki za Kruszwice że wykupu? Nie mam na swoim koncie maklerskim ani środków ze sprzedaży ani akcji Kruszwicy. Jedynym śladem to zakup w historii rachunku.