• Obrót akcjami zawieszony Autor: ~bonobo [212.91.28.*]
    GPW: w sprawie zawieszenia obrotu na Głównym Rynku GPW akcjami spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA SA
    Uchwała Nr 197/2021 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 26 lutego 2021 r. w sprawie zawieszenia obrotu na Głównym Rynku GPW akcjami spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A.

§ 1
    W związku z przekazanym zawiadomieniem o zamiarze ogłoszenia przymusowego wykupu akcji spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., Zarząd Giełdy działając na podstawie § 30 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Giełdy zawiesza obrót akcjami tej spółki, oznaczonymi kodem "PLKRUSZ00016" - od dnia 1 marca 2021 r.
    § 2
    Na podstawie § 110 ust. 10 - 12 Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia, co następuje:
    1) zlecenia maklerskie na akcje spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., przekazane na giełdę, a niezrealizowane do dnia 26 lutego 2021 r. (włącznie), tracą ważność;
    2) zlecenia maklerskie na akcje spółki ZAKŁADY TŁUSZCZOWE KRUSZWICA S.A., począwszy od dnia 1 marca 2021 r., nie będą przyjmowane.
    § 3
    Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

http://biznes.pap.pl/pl/news/all/info/3057952,gpw:-w-sprawie-zawieszenia-obrotu-na-glownym-rynku-gpw-akcjami-spolki-zaklady-tluszczowe-kruszwica-sa
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~eee [89.64.119.*]
    ilu z was zamierza zaskarzyc przymusowy do sadu? w mojej ocenie cena nie jest godziwa...
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~yogeeboo [185.25.122.*]
    Chyba masz "marne szanse". Cena ta sama co w wezwaniu - a tam poszło wiele akcji - w tym od funduszu. Oni zapewne uważali cenę za godziwą, skoro odpowiedzieli na wezwanie. Ja niestety też zostanę "wykupiony", a szkoda bo to dobra spółka dywidendowa była. Trzeba będzie poszukać czegoś w zamian.
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: juratt [83.8.153.*]
    posiadając akcję, czy muszę coś robić aby się załapać na przymusowy wykup, czy następuje to z automatu ?
    Kiedy ewentualnie spodziewać się kasy na koncie ?
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~xxx [85.128.2.*]
    Czemu na stronie kruszwicy nic nie ma
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: dyllu [37.130.24.*]
    Ja także szukam czegoś ciekawego z regularną dywidendą, ale nie tak łatwo coś znależć ,
    Mam mały pakiet gpw sa i jestem zadowolony ale nie włożę w nich tyle kasy co w kruszwice ,
    Macie jakieś propozycje ??
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~tonik [5.173.152.*]
    Pozbud PKP Cargo lub Delko płaci dywidendy ciekawa wycena.
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: juratt [83.8.75.*]
    Jeśli już mamy ogłoszenie przymusowego wykupu akcji, jako inwestorzy posiadający te akcje nic w zasadzie nie musimy robić. Giełda zamrozi notowania i nie sprzedamy akcji na rynku. Transakcji dokona za nas biuro maklerskie, a my dostaniemy przelew na rachunek. I teraz uwaga, możemy zaskarżyć do sądu uchwałę o przymusowym wykupie akcji. Pytanie, ile było takich przypadków i czy chcemy się ze spółką ciągać po sądach.
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~Jnfjxjjejdn [5.184.89.*]
    Jaka uchwałę ty chcesz zaskarżyć?
  • Re: Obrót akcjami zawieszony Autor: ~Mat [31.0.65.*]
    Dostał już ktoś środki za Kruszwice że wykupu? Nie mam na swoim koncie maklerskim ani środków ze sprzedaży ani akcji Kruszwicy. Jedynym śladem to zakup w historii rachunku.
[x]
KRUSZWICA 0,30% 66,00 2021-02-26 16:11:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.