• Mike75 Autor: ~xxx [31.0.90.*]
    Prezes ING banku śląskiego bardzo pozytywnie wypowiadał się o przejęciu banku przez Państwo, stwierdził że podjęto dobry krok. I ja uważam że skoro gruba ryba, insider tak uważa to ma więcej racji niż Ty.
  • Re: Mike75 Autor: ~Mike75 [188.47.52.*]
    Haha - Prezes ING miał w tym swój interes ( dzięki tej decyzji BFG jego bank możliwe, że jego bank zaoszczędzi na składkach oraz pozbył się groźnego w sektorze MSP konkurenta ) - nie jest w ogóle osobą, która powinna się w tej kwestii wypowiadać, gdyż nie spełnia on kryterium niezależności. Przez to wypowiedź w moich oczach też ten człowiek stracił - tym bardziej, że obraża kilkadziesiąt tysięcy ludzi poszkodowanych tą decyzją a to tez potencjalni klienci ING. Marketingowo zrobił więc błąd - wypowiedź w niczym jemu jeśli chodzi o biznes ING nie pomoże a jedynie wtrąca się niepotrzebnie już nie do końca w swoje sprawy. Jeśli sąd natomiast stwierdzi wadliwość decyzji BFG - tym gorzej ta jego wypowiedź będzie odebrana ( jego słynne "nareszcie").

A propos - jako przesiębiorca przeniosłem konto z Idei do mBanku - i od razu mi naliczają po 1,5 za przelew wychodzący, Idea czegoś takiego nie robiła, ba - jeszcze za przelewy do ZUS premiowali mnie początkowo po 30 zł miesięcznie za darmo - ja naprawdę jako mikroprzedsiębiorca byłem bardzo zadowolony z IDEA BANK.

Zdaję sobie sprawę, że ja też z drugiej strony nie jestem osobą obiektywną - gdyż straciłem dużo pieniędzy w wyniku działania struktur państwowych a nie uważam siebie za złego inwestora i generalnie wiem co robię.

Dlatego Sąd rozstrzygnie kto miał rację. Dla mnie to prawdopodobnie jedyna moja walka w życiu w sądach polskich a następnie europejskich - i to mi wystarczy na całe życie jeśli chodzi o sądy - jestem ostatnią osobą, żeby w sądach szukać sprawiedliwości ale tu niestety się inaczej nie da.
  • Re: Mike75 Autor: ~CCCP [83.31.147.*]
    Teraz Mike 75 piszesz rozsadnie zaczynasz myslec, dobry to znak.
  • Re: Mike75 Autor: ~SkądWasBiorą [31.182.233.*]
    Konkurenta, buchacha. To taki konkurent jak kiosk, kontra hipermarket.
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.