• Zgłosić to to do KNF Autor: ~11 [79.189.66.*]
    Niech nie myślą, żę będą tu robić wałki w nieskończoność. Przecież oni dostali dofinansowanie z NCBR. To są publiczne pieniądze. KNF chętnie ich prześwietli choćby z tego względu.
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~KONIEC [79.186.240.*]
    Zgłosiłem, Paćkowski też zgłosił ze stockwatch,
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~bosh [88.156.138.*]
    Szczerze... ja zgłosiłem. Nie wiem jak to się robi, bo nigdy nie miałem okazji, ale wysłałem do KNF pismo ogólne przez epuap. Zobaczymy, czy w ogóle się do tego ustosunkują.

Przy okazji poczytałem sobie przepisy i takiego kuriozum to sobie nie wyobrażałem. Generalnie za takie coś grozi spółce zdjęcie z giełdy i wysokie grzywny/pozbawienie wolności dla osób, które wypuściły informacje. Czyli jako akcjonariusz zgłaszając ewidentne przestępstwo zagrażam sam sobie, bo spółka może zostać zdjęta z giełdy a ja zostanę z akcjami, których nie będę mógł łatwo sprzedać... i jak w tym kraju ma być normalnie?
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~fed [83.31.210.*]
    pytanie, na ile spółka mogła temu zapobiec. Jeden z możliwych scenariuszy to przecież wyciek info od pracownika szpitala. Ale możliwe również oczywiście, że sama spółka zawiniła jakoś, więc jak się strachu trochę najedzą to na pewno nie zaszkodzi (choć oczywiście zawieszenia notowań czy jakiejś istotnej kary finansowej im nie życzę, bo to w końcu nasza firma, jako akcjonariuszy)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.189.66.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~fed [83.31.210.*]
    Jesteś świetną ilustracją typowego polskiego wzmożonego emocjonalnie internauty - siedzisz przed kompem, nie znasz szczegółów sprawy ani przyczyn tej sytuacji, ale z zaciekłością i determinacją ferujesz wyroki i zwalniasz ludzi. Normalnie oskarżyciel, sędzia i kat w jednym. Ogarnij się
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~11 [79.189.66.*]
    Dnia 2021-02-26 o godz. 09:56 ~fed napisał(a):
    > Jesteś świetną ilustracją typowego polskiego wzmożonego emocjonalnie internauty - siedzisz przed kompem, nie znasz szczegółów sprawy ani przyczyn tej sytuacji, ale z zaciekłością i determinacją ferujesz wyroki i zwalniasz ludzi. Normalnie oskarżyciel, sędzia i kat w jednym. Ogarnij się

co ty za farmazony wypisujesz. To pierwszy raz jak poufna informacja wypływa przedwcześnie do wybranych osób? W zeszłym roku przed emisją akcji było to samo!!! Też ktoś wiedział wcześniej. Nazywaj mnie jak chcesz. Lata mi to co o mnie myślisz. Ja powiem że ty jesteś popychadłem, któremu plują w twarz a mówisz że deszcz pada. Chcesz być dymany to niech cie dymają. Ja nie pozwolę sobie na to.
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~11 [79.189.66.*]
    A "szanowny" zarząd nawet nie raczy wydać komunikatu odnośnie zaistniałej sytuacji. Skoro nie mają odwagi i ochoty wytłumaczyć się przed akcjonariuszami to niech tłumacza się KNF
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~KONIEC [79.186.240.*]
    A ja im życzę kary finansowej i zawieszenia notowań. To już 3 raz przez ostatnie 12 miesięcy. Podbitka w miarę dobrymi ESPI i nagle ogromne spadki a po fakcie słabe ESPI. Żałosne!
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~szczur4 [80.68.233.*]
    jeśli jakiś insider dostał nawet info ze szpitala o kontaminacji to dlaczego scope czekał 2 dni z wydaniem espi, ewidentnie coś tu śmierdzi
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~xxx [89.250.194.*]
    Dnia 2021-02-26 o godz. 10:55 ~szczur4 napisał(a):
    > jeśli jakiś insider dostał nawet info ze szpitala o kontaminacji to dlaczego scope czekał 2 dni z wydaniem espi, ewidentnie coś tu śmierdzi

Może ktoś celowo te próbki zanieczyścił, żeby zrobić taką akcję? Scope nie musiało o tym wiedzieć wcześniej.
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~Ramzes [79.185.225.*]
    co teraz?
  • Re: Zgłosić to to do KNF Autor: ~Aaa [37.47.196.*]
    Nic, czekamy, szampan chłodzi.
    :-)
[x]
SCPFL -1,56% 151,00 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.