Życzę powodzenia i mam nadzieję, że cena dojdzie do 50zł i dywidenda będzie powyżej 4zł. Ja niestety wyszedłem, ze względu na maly obrót na akcjach. Z 168k z połowy zeszłego roku zrobiło się 270k, ale wychodziłem z tego 3 tygodnie. Trochę obawiam się spadku na giełdze w USA które może pociągnąć naszą giełdę w doł i wyjście z Eurotelu może byc wtedy bardzo problematyczne.
Powodzenia w zarabianiu. Ja przerzuciłem się na PZU i BP gdzie obrót jest dużo większy
Też mam tak naprawdę cel dywidendowy, ale kupiłem dość dużo akcji BP licząc na odbicie w drugiej połowie tego roku. Jak nie odbije to pozostanie 6% dywidendy rocznie(dzisiaj BP leci w doł o 4% ale od początku inwestycji dzięki kasie z Eurotelu między innymi jestem 11% do przodu więc na razie nie jest źle.
W sumie to tak na chlopski rozum, jak jest tania spolka, ktora zarabia i dzieli sie zyskiem, to sprzedawanie nie bardzo sie oplaca.
To tak jakbym mial tanie mieszkanie w centrum miasta z lokatorami ktorzy placa na czas, sprzedac cos takiego to jak "wyrwac kurze zlote jaja".
Ja kupilem ETL jak bylo po 18-22zl i trzymam.
Pozdrawiam