Pytanie do starych bywalcow- czy jest szansa by ta spolka byla notowana w systemie ciaglym? Ciezko tu kupic nie mowiac juz o sprzedazy wiekszego pakietu
Dnia 2021-02-10 o godz. 10:43 ~Zwl napisał(a): > Ale to pewnie nie predko z uwagi na ujemne kapitaly wlasne - 30 mln wg Stooq
Spółka od początku finansowana jest wyłącznie pożyczkami udzielanymi przez spółkę matkę. I tylko u niej ma długi. Nie ma nawet dolara kredytu w bankach , nie ma wyemitowanych obligacji - to na pewno plus. A wynik nasz jest konsolidowany przez spółkę matkę.
Ale tak jak piszesz, ze względu na ujemne kapitały własne na notowania w systemie ciagłym jeszcze poczekamy. Albo będzie emisja związana z przejściem na główny GPW, albo poczekamy na zyski z Compuflo.
Emisja? Byly takie zapowiedzi? Lepiej dla drobnicy gdyby nie rozwadniali kapitału ...sa takie plany by wejsc na glowny?Jest tez ryzyko ze spolka matka bedzie chciala sciagnac z rynku nasze Milestone i oglosi np przymusowy wykup....bierzesz to pod uwage?.
Wspominales tez ze staraja sie o FDA z drugim produktem , kiedy zlozyli wniosek i kiedy mozna sie spodziewac decyzji? Pozdro
Dnia 2021-02-10 o godz. 11:10 ~Zwl napisał(a): > Emisja? Byly takie zapowiedzi? Lepiej dla drobnicy gdyby nie rozwadniali kapitału ...sa takie plany by wejsc na glowny?Jest tez ryzyko ze spolka matka bedzie chciala sciagnac z rynku nasze Milestone i oglosi np przymusowy wykup....bierzesz to pod uwage?. > > Wspominales tez ze staraja sie o FDA z drugim produktem , kiedy zlozyli wniosek i kiedy mozna sie spodziewac decyzji? > Pozdro
1.Emisji NA RAZIE NA PEWNO NIE BĘDZIE. Zostało to potwierdzone w jednym z ostatnich komunikatów. Emisja im niepotrzebna, bo jak wynika też z tego komunikatu - spółka matka ma wystarczająco dużo gotówki w kasie, by dalej finansować rozwój sprzedaży naszego Compuflo epidural.
2.Chęć wejścia na parkiet główny GPW zapowiadali odkąd weszli na New Connect.
3. Parę razy dyskutowaliśmy, ale powtórzę: moim zdaniem nie ma ryzyka ściagnięcia Milestone Medical z giełdy, bo spółka została wprowadzona na giełdę po to właśnie, by dwa przekazane jej urządzenia przez spółkę matkę ( Compuflo epidural i Compuflo intra articular) zyskały rynkową wycenę. O tym jakie oczekiwania co do tej wyceny ma prezes Osser świadczą najlepiej jego słowa przed debiutem na New Connect: "Chcemy, by Milestone Medical stał się spółką o największej kapitalizacji w Polsce w sektorze life science". Jeszcze do tego daleko.
4. Wniosek o FDA na Compuflo Intra Articular został już raz złożony - FDA miała dodatkowe wymagania. Prezes zapowiedział złożenie powtórnego wniosku. Potem uznali, że z powodu braku kasy (to było dwa-trzy lata temu) na razie skupią się na komercjalizacji Compuflo epidural i jak to urządzenie zacznie się sprzedawać - wyślą ponownie wniosek do FDA w sprawie urządzenia do iniekcji dostawowych.Myślę, że stanie się to niebawem, bo urządzenie jest gotowe, działa i co najwazniejsze - oparte jest w dużej mierze na systemie zaakceptowanym przez FDA w urządzeniu do znieczuleń zewnątrzoponowych, które zgodę FDA ma przeciez już od dawna.
Dnia 2021-02-10 o godz. 12:17 ~Zwl napisał(a): > Pamietam jak polecales Milestone na watku Infoscanu w 2017 r , wtedy Infoscan chodzil po 10 zeta a Milestone po...40 gr...a dzis...ehh
Tak, napisałem kilka postów na Infoscanie, Brasterze i Nestmedic bo wydawało mi się oczywiste, że niedługo kurs Milestone będzie wielokrotnością kursu kazdej z tych spółek. Nie trzeba było być prorokiem - wiadomo jakie kłopoty finansowe miały tamte spółki, a Milestone - dzięki swojej spółce matce - był ich pozbawiony. I nadal jest, choć pierwsze istotne przychody ze sprzedazy Compuflo dopiero przed nami. Ale chyba nikogo nie przekonałem wtedy :-)
Dziś chyba na razie ludzie (poza naszą garstką) tez nie rozumieją, że notowany na New Connect Milestone Medical to taki "creme de la creme" - i całej branży producentów sprzętu medycznego na naszej giełdzie i oczko w głowie spółki matki Milestone Scientific. Nic dobrego spółce matce nie może się przydarzyć, jesli to nie będzie nasz sukces :-) To taka nasza gwarancja sukcesu :-)
Jest nas tutaj moze 5-10 gości w Polsce, którzy maja Milstone w polsce i aktywnie patrzymy ma MLSS w Stanach . Myslę ża kazdy z nas ma akcje w Stanach . Prawie kazdy z nas ma kupione czesc akcji na IKZE bo tam nie świerzbi aby wywalac skoro to na emeryturę :-) . Nie latamy po forach i nie reklamujemy papieru . Bo i chyba lepiej jak sa tu ludzie z klasą niż kółkowcy . Ale brak nowych graczy powduje ze papier nie reaguje teraz na szczyty spólki matki w US a my nie dokupujemy na tych poziomach w Polsce bo niektorzy kupili po 1 pln inni po 3 pln a jescze inny po 7-8 pln i pewnie wszyscy mamy pod korek . Natomiast mamy tutaj fajna wymiane idei na inne spolki w US . I szczerze powiedziawszy jeszcze 1-2 lta temu mialem ok 10% w stanach to teraz mam 70% zagranica a tylko 30% w polsce .
Prawda ze papier jest nieznany dla reszty inwestorów . Ja uważam ze jest ryzyko squeeze out inwestorów. Ale broni nas srednia która z kazdym dniem idzie do góry . Ale raczej jest to scenariusz na jakies 10% . Ja obstawiam sprzedaz całej społki ( polskiej) do giganta z branzy i przy okazji sciagniecie spolki z gieldy ale to byłoby na godziwych wartosciach .
Ja mam w głowie ok 20$ za MLSS w Stanach co daje ok 1 mld $ Mcap czyli ok 4 mld pln , co powinno sie przełozyc pewnie na jakies 3-3,5 mld pln za polską odnoge co przy ok 22 mln akcji daje jakies 130-150 pln za akcje . Ale kiedy i czy to sie zrealizuje zobaczymy . Ale zycze tego wszystkim długoterminowcom .
Dnia 2021-02-10 o godz. 12:34 ~dr_wezol napisał(a): > Dnia 2021-02-10 o godz. 12:17 ~Zwl napisał(a): > > Pamietam jak polecales Milestone na watku Infoscanu w 2017 r , wtedy Infoscan chodzil po 10 zeta a Milestone po...40 gr...a dzis...ehh > > Tak, napisałem kilka postów na Infoscanie, Brasterze i Nestmedic bo wydawało mi się oczywiste, że niedługo kurs Milestone będzie wielokrotnością kursu kazdej z tych spółek. Nie trzeba było być prorokiem - wiadomo jakie kłopoty finansowe miały tamte spółki, a Milestone - dzięki swojej spółce matce - był ich pozbawiony. I nadal jest, choć pierwsze istotne przychody ze sprzedazy Compuflo dopiero przed nami. > Ale chyba nikogo nie przekonałem wtedy :-) ------------------------- No jak nie przekonałeś, przeca ja z Infoscanu się przybłąkałem :D Zresztą bardzo ci dziękuje za tamto naganianie ;) bo dzieki temu stałem się wiernym fanem Milestonu i juz kawałek grosza zarobiłem, a moje konto IKE dzięki 595 akcjom MMD kupionym po 1,7 wyszło z głębokiej dziury i zamiast umrzeć po kolejnych "złotych strzałach" dało szanse obstawiania dziś koni w USA.