Jest nas tutaj moze 5-10 gości w Polsce, którzy maja Milstone w polsce i aktywnie patrzymy ma MLSS w Stanach . Myslę ża kazdy z nas ma akcje w Stanach . Prawie kazdy z nas ma kupione czesc akcji na IKZE bo tam nie świerzbi aby wywalac skoro to na emeryturę :-) . Nie latamy po forach i nie reklamujemy papieru . Bo i chyba lepiej jak sa tu ludzie z klasą niż kółkowcy . Ale brak nowych graczy powduje ze papier nie reaguje teraz na szczyty spólki matki w US a my nie dokupujemy na tych poziomach w Polsce bo niektorzy kupili po 1 pln inni po 3 pln a jescze inny po 7-8 pln i pewnie wszyscy mamy pod korek . Natomiast mamy tutaj fajna wymiane idei na inne spolki w US . I szczerze powiedziawszy jeszcze 1-2 lta temu mialem ok 10% w stanach to teraz mam 70% zagranica a tylko 30% w polsce .
Prawda ze papier jest nieznany dla reszty inwestorów . Ja uważam ze jest ryzyko squeeze out inwestorów. Ale broni nas srednia która z kazdym dniem idzie do góry . Ale raczej jest to scenariusz na jakies 10% . Ja obstawiam sprzedaz całej społki ( polskiej) do giganta z branzy i przy okazji sciagniecie spolki z gieldy ale to byłoby na godziwych wartosciach .
Ja mam w głowie ok 20$ za MLSS w Stanach co daje ok 1 mld $ Mcap czyli ok 4 mld pln , co powinno sie przełozyc pewnie na jakies 3-3,5 mld pln za polską odnoge co przy ok 22 mln akcji daje jakies 130-150 pln za akcje . Ale kiedy i czy to sie zrealizuje zobaczymy . Ale zycze tego wszystkim długoterminowcom .