Wracaj i dalej naganiaj na spadki na forum Openfinance. Widocznie tam nie chcą słuchać twoich głupot to zmień strategię. Tutaj jest forum IdeaBanku lub to co z niego zostało.
I znowu kłamiesz Krzychu. GNB nie zażąda spłat kredytów z trzech umów przed 2024 rokiem. Podjąłem się przeczytania paru informacji. Dlatego też żaden doradca nie wciśnie mi kitu. A jak spróbuje to gorzko tego pożałuje. Wracaj na forum openfinance a tu nie siej kłamstw. Płynność firmy Openfinanse nie jest zagrożona.
Przekonamy sie..ale spokojnie...uwazaj na pompke bo mamy ja jedna...na ideii tez mysleli tak jak Ty- zyczeniowo...ot co..zycie werfikuje czesto myslenie takich marzycieli...
Tu i tak na to forum nikt już nie wchodzi - Idei nie ma, trzeba jedynie dopracować skargę ze wszystkimi detalami... Jakie działania obstrukcyjne podjął Skarb Państwa ze swoimi instytucjami w stosunku do Idei ( ja też wyliczę szkody, na tym etapie niby nie trzeba ale inny byłby kapitał własny na dzień 30.12.2020 gdyby nie te działania - więc wszystko się wiąże w jeden system, który decyzja BFG jedynie domyka i stawia kropkę nad i )- pisanie na martwym forum nic nie da, nie pomoże również Krzychowi.
Więc jak ma potrzebę niech pisze jeszcze i 20 lat. Pozdr.
Dokladnie..dlatego pisze..moze inni sie obudza..ty chlopie 2 lata sie lociles na forum i xaklinales rzeczywistosc ktora okazala sie dla ciebie bardzo ciezka..nie ma ideii..nie ma kasy..gdzie terqz bedziesz pisal...na openie ? Mw trade?
Haha- mnie interesuje tylko idea i teraz będę pisał do sądów, haha. Nie skacze jak Ty z kwiatka na kwiatek. Wsa-trochę inny poziom niż forum Idei, zresztą tam bardziej docenia moje argumenty. Pozdr.
Nie chodzi o to, że Krzychu sobie pisze coś tam. Chodzi o to, że kłamie. Pisze o postawieniu kredytów w stan natychmiastowej wymagalności a jest dokładnie odwrotnie. Openfinanse ma zapewnione finansowanie na parę lat i nie trzeba będzie nawet aneksów do umów tworzyć. Jedna z umów jest skonstruowana z okresem karencji spłaty która to spłata rozpocznie się od 2025 roku. To jest łatwe do zweryfikowania a mądrala pisze jakieś brednie. Swoje opinie to może tworzyć jakie chce, ale fakty podaje nieprawdziwe.
Kłamie, bo ma dobrych nauczycieli - rząd PIS czy też jego "niezależne i bezstronne" instytucje jak KNF czy BFG. Choć najbardziej mi się podobają statystyki Pisowskie odnośnie COVID - coś pięknego jeśli chodzi o manipulację faktami.
Tu na forum już nikt nie został - jedynie Krzychu i jego Madziary - niech se chłopina popisze ( no i kilku innych zagorzałych Pisowców od czasu do czasu się uaktywnia), więcej szkód może ewentualnie narobić pisząc na forach aktywnych spółek Leszka.
Pisze o kredycie ktora mialbyc na poprawe plynnosci...wiec czytaj ze zrozumieniem..mike za dlugo byles na ideii i za dlugo wierzyles w bajki...pamietaj ze w sredniowieczu byl ezop od bajek...natomiast czarny nie bardzo sie sprawdzil ze swoimi bajkami o inwestorze..tworzyles post za postem z mchu i paproci..piszac o niczym...zero merytoryki...przytoczyc ci twoje posty? Poezja...tylko ideii ona nie byla potrzebna a realne dokapitalizowanie..ale sie nie bede nad tym rozwodzil bo szkoda pradu...idea przejeta a ty mozesz sobie skaldac zazalenia do samego siebie..ze ubrales sie w taki papier.
Ja przeczytałem ze zrozumieniem. Open finance ma 3 aktywne kredyty w GNB i ten ostatni kredyt na kilkanaście mln zł jest właśnie na podratowanie płynności. Kredyt jest do 2027 roku, a pierwsze raty płatne od 2025 roku. Jest to kredyt odnawialny. Open finance ubiegał się o bliźniaczy kredyt na nieco wyższą kwotę jako kredyt nieodnawialny ale z tego nic nie wyszło. Koniec końców OF ma zapewnioną płynność i jeżeli upadnie to na pewno nie z powodu braku płynności finansowej. Ja dokładnie przeczytałem wszystkie infa o aneksach do umów pierwotnych i wiem jaka jest sytuacja, a ty klepiesz głupoty.
Jak trzeba było, to pisałem merytorycznie - akurat na sprawozdań finansowych się bardzo dobrze znam, dużo lepiej od przeciętnego inwestora. Widzisz - można źle zainwestować, stracić pieniądze i się pomylić na giełdzie - wszystko się zgadza. Ale obowiązkiem instytucji państwowych, takich jak BFG czy KNF jest zachowanie równości, zwłaszcza w kryzysie w stosunku do wszystkich podmiotów gospodarczych. W przypadku Idei Bank te 2 instytucje, jak również media publiczne itd. - działały w sposób celowy na szkodę banku ( oczywiście bank też nie postępował etycznie ale to się zmieniło w ciągu ostatnich 2 lat za czasów Pruskiego ) - i tylko i wyłącznie o to chodzi. Gdybym uważał, że wszystko odbyło się sprawiedliwie nie pisałbym skargi do WSA, nie uzupełniał tej skargi teraz itd. I tu trochę się zgadzam z Leszkiem Czarneckim - też czekam na to, że za kilka lat ( mam nadzieję, że szybciej ) ktoś powie, że przeprasza za błedną decyzję BFG i że niepotrzebnie stała się ogromna krzywda dla dziesiątek tysięcy ludzi ( a nie musiało do tego dojść). A Ty Krzychu pisz dalej o Madziarach, Openie i sam nie wiem o czym jeszcze - to jest jednak forum Idei a raczej ... wspomnień po moim ulubionym banku. W tym miesiącu zamykam tam konto, jak widzę sms z Pekao to tylko mi się cała sytuacja przypomina, niech szukają innych do strzyżenia.
Bredź dalej. W przerwach poczytaj i porzuć wszelką nadzieję.
https://www.wnp.pl/finanse/bfg-przypisanie-nam-odpowiedzialnosci-za-sytuacje-obligatariuszy-getback-nietrafne,449073.html
Haha - ale ja nie jestem obligatariuszem GetBack - choć przyznaję, że instytucje PIS ładnie ich załatwili - zresztą tak jak i nas akcjonariuszy Idei. Dla mnie 2 rzeczy się liczą: 1 ) Przymusowa restr. - wadliwa decyzja BFG 2) Działanie na szkodę Idei instytucji państwowych - straty jeszcze szacuję ale oceniam na minimum 1 mld zł do maks 2 mld zł. WSA dostanie dokumentację ( w zasadzie już dostał ale chcę to zrobić jeszcze raz w spokoju a nie na szybko jak wariat w trakcie 6 dni jak to było na początku stycznia ). Tu nie chodzi tylko o wygraną lub przegraną - chodzi o pokazanie argumentacji, uzasadnienie jej i przynajmniej możliwość wypowiedzenia tego co czują pokrzywdzeni. Ja się już pogodziłem ze stratą - o odszkodowanie natomiast będę walczył, bo mam do tego słuszne prawo - natomiast żadne pieniądze nie zrehabilitują BFG i KNF ( świetnym kuratorem był BFG dla IDEI, dziękuję bardzo za takiego kuratora! ).