• wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~akcjonariusz [77.115.125.*]
    Zrobiliście jeden wielki śmietnik na tym forum. Nie macie gdzie powymieniać się swoimi spostrzeżeniami? Jest tyle komunikatorów, fejsów i innych takich.
    Żenada Panowie. Dziwie się że Prezes wdał się z Wami w polemikę.
    Bankier to jeden wielki śmietnik a tutaj to jego wizytówka.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~wers [89.64.88.*]
    Łukasz , Ty się tak nie denerwuj z rana, bo Ci żyłka pęknie i kto dokończy trailer Gigantów ? :).
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Asfalt [37.249.87.*]
    To kiedy info ze zasiłku nie bedzie ,dzis? A moze czas zeby vars zaczął dzieci połodzic albo stworzył domy i rodziny wielodzietne dla korzystania z 500+? S
    Śmieciowa spółka śmieciowe forum
    ten vars to powinien z forum odejść raz na zawsze i więcej się nie pokazywać. Niech schroniska dla psów zakłada.

Tylko śmietnik tu robi. Kto jest za tym żeby odszedł? łapki w górę Panowie
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~bartek [88.156.128.*]
    Ciekawe czy pojawi się informacja typu - zrobiłem wszystko, aby pozyskać dalsze finansowanie projektów, ale niestety nie wyszło i musimy zrobić nową emisję. Oczywiście po 10 gr za akcję. :)
    Wiesz co Bartek, pisząc już serio, to nie chcę naganiać na spadki Var i straszyć emisjami.

Owszem, wczoraj sobie troszkę pokpiłem z Łukasza, ale w ramach przyzwoitości - tak uważam.

Trudno też siedząc na spółce przez 3 lata, nie widzieć ewidentnej nieudolności w zarządzaniu tą spółką.

Czy będzie emisja? - nie wiem. Czy złożył już jakieś wnioski o nową dotację? - też nie wiem.

Póki co poprawia trailer Gigantów - 14 miesiąc z rzędu. :(. I składa życzenia noworoczne na forum bankiera.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.136.*]
    A co ma składać życzenia Wielkanocne w grudniu?
    najlepiej niech się sam złoży :).
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Asfalt [77.112.127.*]
    Hahaha ale sie naśmiałem , choć Łukaszowi chyba nie do śmiechu. W sumie Łukasz po co ci gry i wycena, masz najlepsze forum na Bankierze hehehehe
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: komar_13 [109.243.231.*]
    Akcjonariusz, dzięki nam to forum jeszcze żyje inaczej widac by było tylko biegacze pustynne
    A tak na marginesie, to dawno nie uśmiałem się czytając espi od spółki. Ktoś też zauważył ten błąd? A może tak ma być?
    Emitowane przez Spółkę zależną akcje serii B zostały objęte przez 13 inwestorów, w tym Varsav S.A., tj. pomiot blisko związany z Łukaszem Rosińskim –
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.136.*]
    Oooo to było na grubo... 13tu wspaniałych to już niezłe zgromadzenie.
    Wers, skasowali a ja nie przeczytałem :(
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Reznor [188.147.97.*]
    Diabelski pomiot ... :) tez na to zwróciłem uwagę. Chyba chciał Prezes tak szybko to ogłosić, że nie doczytał... Komar, jak szukasz dobrego setup-u na najbliższe miesiące to Forek i ULT z gamingu. Tez warto śledzić infa z STA nie pisze o Carbon, bo masz już. Pozdro
    Nr 1 NS https://www.vgchartz.com/article/447174/global-hardware-week-2-2021/
    A tu rządzą właśnie FOR i ULT
    Reznor i co Ty robisz najlepszego? Przecież Ci akcjonariusz już napisał, żebyś siedział cicho.

Idź chłopie na jakiś fcb czy coś, a tutaj wchodź żeby chwalić Pana Prezesa. Nie masz nic dobrego do powiedzenia o spółce na której się aktualnie nic nie dzieje? - to się w ogóle nie wypowiadaj. Nie po to są fora inwestycyjne (!). Zabierasz tylko miejsce innym do merytorycznej dyskusji. XD.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.137.*]
    Reznorek kolekcjonuje akcje Var jak ja. Mamy piękne klasery. Wiem, że nasze zbiory mają wartość kolekcjonerską i sentymentalną. To jest najlepsze forum. Można tu się sporo nauczyć. Ale i też znaleźć przepis na sernik i kurs jak rozchylać pośladki i kiedy je zaciskać. Akcjonariusz nie czyta między wierszami.
    :)))))))))))))))) umarłem.
    Ja rozumiem rozgoryczenie co po niektórych kursem i nierealnymi oczekiwaniami odnośnie forum. Ale akurat tu klimat tego forum jest mega inspiracją do inwestowania. Dobrze że jest podejście na luzie.
    Ruchas, Ty mi lepiej powiedz gdzie jest klocnaczłonie? Dawno nic nie pisał. Myślisz że wyzdrowiał ? :)
    O też dawno go nie widziałem. Pewnie się czymś rozgrzewa bo zima.
    Pewnie tak:).
    W sumie na przestrzeni tych kilku lat, przewineła się masa czubków na tym forum. A dzisiaj nie ma nawet jednego porządnego trola spadkowego.
    Za to wyskakują jednorazowi "akcjonariusze " oburzeni poziomem dyskusji.:).
    Od dawna nikt też nie zwyzywał mnie od par.cha czy folksdojcza. Chociaż w tym miesiącu awansowałem na ciote i inwalide - i to w jednym wpisie. (pozdr. Cinu).

Łukasz za to wiedział doskonale kiedy bezpiecznie pojawić się na forum :). Nie ma jak timing.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.23.*]
    Wers tym nasz CRJ? Szaleje , właśnie pik dochodzi do 13.000 tys a sprzedać na top 10-12
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~wers [89.64.87.*]
    Nie. Jakoś się nie złożyło. Nie sądziłem że coop tak odpali, byłem zapakowany w coś innego, a potem to już było za późno. Ale spółka dobra, przejrzysta i uczciwa - przynajmniej na razie :).

Patrząc na te wszystkie wały dookoła januarych, karkosikow i innych, to się człowiek nie powinien dziwić, że stary Techland ani myśli żeby się babrać w tym giełdowym bagienku.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.23.*]
    Jak im się znudzi albo wyczują zmierz branży to wejdą, dla mnie to będzie znak końca gamingu. Ja jestem zapakowany w CRJ od kilku sesji, nawet GOP sprzedałem żeby wejść mocniej . Jutro zobaczymy jak rynek do tego podejdzie ?
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~izdek [5.173.56.*]
    Jak już płacz na forum sięgnie zenitu wtedy będzie okres na nową rozgrywkę na kursie. Tylko tak jak pszczelarze nie kupili Bee tak ci powyżej 2m wzrostu nie nakręca sprzedaży Gigantów. Może już nie będzie tutaj takiego nakręcania na nierealne oczekiwania. Wzrosty jeszcze przyjdą.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: komar_13 [5.173.136.*]
    Reznor, dzięki za info. Wygląda to ciekawie. Na razie mój plan to jeszcze jeden większy zakup PCF(jak na moje możliwości). Potem będę szukał okazji. Chciałbym trochę rozszerzyć portfel. Jak na razie dominuje gaming, ale jest OZE i technologie. Może będzie okazja dołożyć znowu ORLEN. Po 52 sprzedawałem to kto wie, może odkupię :). Węgiel zaczyna się rozgrzewać i to mi się podoba. Przydałby się jakiś trailer albo może info z datą przejścia na główny :).

CLC nie wiem czy tutaj nie będzie grany podobny scenariusz jak rok temu. Zrobią zjazd do 25, w sierpniu górka a potem spadek. W styczniu 2022 znowu kolejne rozwodnienie.

Ruchaś, Ty to potrafisz poprawić humor :).

Izdek, wzrosty pewnie przyjdą, ważne żeby się utrzymały. Jak na razie to skoki na kursie są do kręcenia małych kółeczek, tak żeby było na Harnasia i chipsy.

Komar, co do CLC to ostatnie wydarzenia nie napawają mnie optymizmem.
    A mówiąc w prost, to jest to mega mega wał !!!
    Po pierwsze, to z umowy tag long wcale nie wynika, że te pożyczki muszą być spłacone w przyszłym roku.
    Po drugie, konwersja długu na akcje, nie jest jedynym rozwiązaniem. Spółka ma kasę więc, więc mogła uregulować zobowiązania "w gotówce". Wał polega na tym, że pożyczki firmie clc udzieliła rodzina i znajomi królika, którzy "pożyczyli " kase - a teraz za każde pożyczone 2 zł odbiorą po 50zł (aktualnym kursie). Też bym columbusowi pożyczył gdybym wiedział, że taki procent dają :)))).

Jest jeszcze na GPW grupka inwestorów, którzy puścili papier po tym info i już nigdy na to nie wrócą.
    Umieją czytać raporty finansowe i zwyczajnie nie lubią być dymani. Niestety są w mniejszości :).
    Bo za takie zagrywki przeciw akcjonariuszom mniejszościowym, to się sprowadza kurs na 2 zł lub niżej i robi w wała cały zarząd :))).
    No ale na spółce jest za mały FF by to zrobić, poza tym moda na fotowoltaikę i "krótka pamięć giełdy" zrobią jeszcze swoje na kursie.

Dla mnie osobiście są skończeni, mityczny january i jego kolesie.
    Mega, mega wał, nad którym powinno się pochylić stowarzyszenie inwestorów indywidualnych , w celu ochrony praw akcjonariuszy mniejszościowych. Dla mnie clc to śmieć do spekulacyjnego rozegrania. Jeżeli w ogóle. Wielka szkoda.
    ps. będą rozgrywki na kursie, bo jesienią wchodzą na rynek regulowany, żeby łatwiej było papier upchnąć wiosną przyszłego roku. pozdr.
    Wers, mam podobne odczucia. Podobno było, w któryś espi, kiedy mogą zdejmować lockup-y, ale przyznam szczerze, że ja nie zwróciłem uwagi na takie informacje kupując CLC. Myślę, że dużo osób kupujących również. Po tej informacji w styczniu, dla mnie bardziej prawdopodobny scenariusz był, że nastąpi dystrybucja. Dlatego cieszę się, że udało się wyjść bez bólu. Teraz kurs będzie krążył w okolicach 40 - 45 zł, ale za jakiś czas znowu zejdzie niżej. Jeżeli miałbym wchodzić spekulacyjnie, to z poziomu 25 zł i żadnego trzymania na dłużej. Najlepsze wyjście to zaraz po info, kiedy dokładnie przechodzą na rynek regulowany.

A jeżeli chodzi o OZE, to zdecydowanie bardziej do gustu przypadł mi 01C. Jak dla mnie obecny poziom jest dużo bezpieczniejszy na zbieranie. Po wrześniowych zmianach, 8 zł można przyjąć za nominał akcji i widać, że pilnują, żeby poniżej nie spadało. Trochę brakuje obrotów na przebicie 9,3 zł, ale może po wynikach za 4Q coś się ruszy.
    nie wiem jak to będzie rozgrywane i czy zjadą aż na 25. Ale rozgrywane będzie. Na walnym 10.02 mogą przedłużyć lockup.
    Potem są wyniki w marcu i też może być różnie. No w każdym razie to jest już papier podwyższonego ryzyka.

ja się siedziałem na tym ostatnio 39-52 i starczy. Oddałem też trakcję i grodno przed wynikami. W ogóle to dogram te shorty na indeksach i się zwijam. pozdro.
    Na trakcje to się chyba dobrze wstrzeliłeś, bo pamiętam ja w zeszłym roku wspominałeś o tej spółce.
    Tak, brałem w zeszłym roku i namowilem Reznora :). On 1.55/off 2.35. Chciałem z tego 1zl wyciągnąć ale się nie dało. Trakcja to słaba spółka ale na takich czasem też się da zarobić.

My tu gadu, gadu a varsav leci na pysk. Źle wygląda to bezustanne wyprzedawanie się :(.
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Mały [91.188.100.*]
    A jest ktoś z was na Serinusie ? Jaką tam walneli pionową ścianę na wykresie to masakra
  • Re: wERS , rEZNOR i reszta Autor: ~Slawku [79.185.220.*]
    No wlasnie , kiedy u nas taką sciane zobaczymy , oczywiscie zieloną:):):)
    Skup trwa Ruchaś, ale nic więcej pisać nie będę... tutaj mega cierpliwości i twardego charakteru potrzeba, żeby poświęcać kapitał... sorry Wers juz nie będę ide napisać coś na ścianie, mojej ścianie. Widzę Panowie, że wracacie do formy :) Ruchaś, jak zawsze celne uwagi :) kreatywność 11/10 pozdro
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Santa_k15 [178.43.217.*]
    Nie zgadzam się z autorem wątku - to jest najlepsze forum na bankierze i w zasadzie jedyne które warto poczytać:)
    Panowie pozdrawiam!
    W zasadzie przychodzę tutaj tylko dla kilku osób bo akcji Varsav nie mam już od kwietnia zeszłego roku.
  • wers Autor: ~wers [89.64.87.*]
    Ho ho ho. Święty Mikołaj się odnalazł :).

Ja rozumiem że gwiazdka, prezenty i zarobiony człowiek był , ale bez przesady ::).

Jak tam? na creepy dalej siedzimy?
  • Re: wers Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.139.*]
    Reznor dobierasz teraz Var? Ja myślę że jeszcze zleci...
  • Re: wers Autor: ~Reznor [188.147.100.*]
    Witam Santa i pozdrawiam :) Ruchas mam poustawiane zlecenia na K, dzisiaj skromnie, tez widzę, że jest sypanie, tez ciekawe, że zaczyna się mocniejszy ruch na 2 -3 tygodnie przed mitycznym trailerem, przypadek... nie sądzę. Taki aktualnie sentyment i tego nie zmienimy. Wczoraj info o zakupie akcji Moon przez Pana Januarego za nieco ponad bańkę. Korzystam na tym i kolekcjonuje akcje. Zapewne za jakiś czas będzie wajcha w drugą stronę, pytanie z jakiego poziomu, ale srednia coraz niższa. To mi wygląda na downstream merger w praktyce. Zapewne będą przychody z tego tytułu uwzględniane w sprawozdaniach. Niedlugo się dowiemy. Santa trzymaj kciuki za 10.02 premierą GH w Japonii na NS :)
    Już nie raz było tu 1.7- 4.x
  • Re: wers Autor: ~Spekuła [52.56.124.*]
    Wszystko ma swój koniec, to że kiedyś tak było nie oznacza że teraz tak będzie. Tu 4 zł może już nigdy nie być, spółka jest spslona na rynku. Na forach się z niej śmieją i mówią że to syf więc na ulicę nie na co liczyć. Teraz wielu kupuję bo liczy że znów będzie po 4 zł i właśnie dlatego może już nigdy nie będzie po 4zl.
    Może być w każdą stronę.
    Jak zacznie dynamicznie rosnąć to znajdzie się kapitał tak to działa
  • Re: wers Autor: ~wers [89.64.87.*]
    Jak giganci będą znów klapą to lecimy na groszówki Panowie :(.
    Mozliwe Wers, na szczęście jest jeszcze kilka gier w rękawie
    Tia.
    Wers, widziales Ciech ? Tym razem powinno przebić 40,xx czekam z niecierpliwością i ostatnie info , sodą i uzyskaniem patentu powinno ostatecznie pomóc w odbiciu. Dzisiaj kupiłem ponownie pakiet CDR na fixie pod lutowego patcha. Co myślisz o zlocie i aktualnym kanale jako technik? Wczoraj sprzedałem srebro i zostało mi złoto oraz platyna z surowców + spółki na rope
    Zloto dla mnie w konsolidacji 1825-1875. Wybicie z tego rangu w którąkolwiek stronę spowoduje większą zmienność. Zloto trzymam od 3 lat. Sprzedam po 2300. Co do ciechu to opory to 34, 37, 40- osobiście nie gram na tym. Jeśli chodzi o cdr to czekam na zwałę poniżej 240. Może się nie doczekam, ale wyżej nie biorę :))). . Wsparcia to 218 i 205. Tam się zastanowię. Byłoby to dla mnie dobre wejście, na kilka sesji, przed końcem sezonu. Zobaczymy. Powodzenia.
  • Re: wers Autor: ~Santa_k15 [178.43.217.*]
    Witam witam, widzę że wszyscy na CDP się czaimy:) miałem i sprzedałem w czwartek ale wyszedłem niewiele na + bo kupowałem od 360, 300 i 220 wreszcie - kupiłem jak się otworzyło po ściągnięciu z PS Store rano i tak jakoś weszło. Pierwsze po 360 miałem bardzo długo, w czwartek sprzedałem all po 357. Chcę kupić ponownie ale taniej, dużo taniej niż 280 obecne. wiadomo jak wyszła premiera:)) niestety dałem się częściowo nabrać na obiecanki prezesa:) "gra chodzi zaskakująco dobrze na starych konsolach" he he he dowcip roku:)))) wiem, że Ty Reznor wychodziłeś przed premierą - niestety tutaj porażka z mojej strony, chociaż realnie wyszedłem kilka % na -.

Na CDP czekam na powrót do 240-250 - identycznie jak Ty Wers, po prostu powrót do sytuacji sprzed wyjścia fundów. Ale też bez presji, nie wejdzie to nie ma problemu.

Powiedzcie co sądzicie o Nemesis? Ovid oczywiście.. Ale znowu spółka Pana Ł częściowo..

A co do CRJ to owszem, cały czas obecny jestem:) szukam dalej stale ale tutaj (Varsav) wchodzę tylko dla ekipy.
    Na CRJ liczę na Chimerę - startuje od razu z coopem z tego co się orientuję w EA w 22 ale no to jeszcze trochę czasu.
    Wers pisałeś że CRJ jest rozegrany pod konsole i w sumie się zgadzam - nie liczę na jakieś super wzrosty w tym roku:) ale oczywiście zobaczymy.

Co do mojej oceny Cyberpunka to uważam że gierka jest niesamowita ale niestety jest to najlepsza wypuszczona gra w EA jaka wyszła:P zarówno pod względem bugów jak i wyciętej zawartości:)

[x]
VARSAV -0,73% 0,55 2025-09-30 16:16:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.