Dobrze ten profesor mówi - PIS konstytucję dobrze już połamał - ja nie rozumiem jednego. Dlaczego PIS otwarcie się nie przyzna, że 3 przesłanki nie były spełnione do przym. restr. ale mieli ochotę bank przejąć to przejęli! A kto im zabroni? Przynajmniej by pokazali klasę a nie takie manipulowanie prawdą, po co to zabawa.
I gdyby powiedzieli - przejęliśmy, bo taki był nasz długookresowy plan i mieliśmy na nowoczesny bank ochotę - ja tam bym zrozumiał! Wtedy wiedziałbym, że wszystkie wyliczenia, które ja robiłem były prawidłowe ( bo były ) - no a niestety nasz Pan i Władca PIS zażyczył sobie na własność tego banku. I wszystko jasne! I nikt do nikogo nie ma pretensji!
Co TY gadasz? Od 2 lat prezesem Idei był Pruski, który lepiej od Tomaszewskiego i Jastrzębskiego razem wziętych zna przepisy przymusowej restukturyzacji ( bo sam razem z UE je konstruował ) i dzięki któremu bank po wpisaniu na listę ostrzeżeń publicznych nie tylko nie upadł ale jeszcze zwiększył zyski w dobie kryzysu! Amber Gold, hehe - może jeszcze GetBack i nie wiadomo co - to był naprawdę bardzo dobry bank - żaden bank państwowy po wpisaniu na listę ostrzeżeń publicznych nie przetrwałby ponad 2 lata a Idea przetrwała! Szkoda, że to przerwali, bo byłoby co opisywać w książkach dla studentów ( jako przykład wyprowadzenia banku w bardzo trudnych okolicznościach na prostą ) , naprawdę szkoda
Tak... Dzięki rządowi zostałem z niewielkim kredytem do spłacenia bez oszczędności więc nie pisz bzdur- gdyby się chociaż przyznali i uczciwie powiedzieli, że mieli na ten bank ochotę, bo pod względem biznesowym jest lepszym od Pekao w wielu dziedzinach i chcą się trochę rozwiązań poduczyć - trochę może byłoby mi lżej ( ok - jako patriota oddałem pieniądze Panstwu Polskiemu, byłoby to jakieś wytłumaczenie - a tak są tylko małymi, zwykłymi manipulantami i kłamcami o których nawet nie warto pisać ).
Już powiedziałem, że tego nie odpuszczę i moją cegiełkę tu dołożę. Choćby to miały być Syzyfowe Prace ( choć myślę, że będzie inaczej ) - warto je podjąć! Ech, nic nie zrozumiecie - PIS Was kupił i tyle! Szkoda na Was czasu.
Czym kupił nic od nich nie biorę patrzę na wszystko logicznie i racjonalnie póki co to jedyny rząd który walczy lepiej lub gorzej z aferzystami uważającymi się za elytę i tyle