No, akurat BCRX, o którym wspominam od jakiegos czasu nie ma w zasadzie w tej chwili nic wspólnego z Covid - wstrzymali badania Galidesiviru pod kątem koronawirusa.
Co nie zmienia faktu, że BCRX pozostaje superspólką i liczę, że dziś ustanowi kolejny roczny rekord powiększając stan mojego konta :-) Zwłaszcza, że przed chilą podali info o FDA rozszerzającym stosowanie Rapivabu.
VXRT - o którym też od dawna wspominam to - co innego - pracują nad szczepionką na Covid w formie tabletki i dziś być może prezes to i owo zdradzi. Wczoraj to był najmocniejszy punkt mojego portfela. Zobaczymy co dziś.
A co do Milestone, to ja nie lubię gdy spółka spada, chocby na mikroskopijnych obrotach, skoro ma wszystkie papiery na to, by rosnąć.
Myślę o Milestone na NewConnect , bo Milestone na NYSE radzi sobie tak jak powinien - wczoraj obroty ok. 2 mln USD i wzrost prawie 5 procent.
Nic dziwnego chyba zatem, że zęby mi lekko zgrzytają , gdy widzę zero zainteresowania ze strony nowych inwestorów spółką w Polsce. Przy obecnej kapitalizacji Milestone w USA prawie 700 mln zł i założeniu (baaaardzo skromnym), że stanowimy jakieś 60 proc. wartości spółki matki już dziś kurs Milestone na New Connect powinien wynosić 18,9 zł.
Pewnie - zdaję sobie sprawę, że wcześniej czy później rynek się obudzi, i kurs będzie nie tylko na poziomie 18 czy 20 zł, ale na pewno 40 i powyżej. Bo Milestone w USA dopiero zaczyna rosnąć. Więc i kurs Milestone w Polsce będzie rósł, choćby prawie nikt się nim nie interesował.
Symboliczna trójka dolarowa na Milestone w USA już się przed chwilą pojawiła w notowaniach przedsesyjnych i myslę, że szansa na zamknięcie powyżej 3 USD w USA mamy duże.
Milestone Scientific Inc.
WatchlistCreateMLSSAlert Premarket
Last Updated: Feb 3, 2021 7:04 a.m. ESTDelayed quote
$ 3.00 0.160.67%