• GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    https://www.marketwatch.com/story/hedge-fund-melvin-capital-closes-out-gamestop-short-cnbc-2021-01-27?mod=bnbh

Czekam na dzień, w którym shortowcy pożałują swego uporu w trzymaniu shortów na Milestone w USA.
    Na razie ciągle duża część obrotu to shorty.
    Zgadnijcie, jakim cudem spadło wczoraj z 3,09 USD na 2,9 na zakończenie sesji?

http://shortvolumes.com/?t=MLSS

2 mln shortów to sporo jak na ten FF i te obroty

Ale dziś też jest dzień....
    Czekam na info np. o Chinach, Australii, Kanadzie, Bliskim Wschodzie albo z Europy ,np. Francja, Wielka Brytania, Niemcy... Zobaczymy, co będzie jak zaczną na wyścigi odkupować akcje, żeby zamknąć te pozycje, na których już dziś są mocno w plecy...
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: lawyer_mz [37.248.159.*]
    Kurka na gamestopie ulica zdemolowała szrociarzy, powstał precedens, piszą o tym na praktycznie każdej spółce i ziarno strachu u niedźwiedzi zostało zasiane :D Moc retailu jest nieograniczona, akcja na społecznościówkach i prawie każdy fund szortujący może zostać rozjechany walcem. Piękna sprawa, żałuję nieco, że nie dołączyłem do tego runu.
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: lawyer_mz [37.248.159.*]
    A dzisiaj jak niedźwiadki pomogą to może wpadnie BCRX pakiet, ustawiłem się na 8,63, wolałbym ANTX ale tam nawet o 30 centów nie spada a nawet było zielono przed chwilą.
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]

http://shortvolumes.com/?t=MLSS

https://www.marketwatch.com/investing/stock/mlss

Wczoraj w USA zapał shortowców do zrzucania kursu trochę osłabł i skończyło się na prawie 5-procentowym wzroście i obrotach ponad 600 tys. akcji.
    W after hours dołożyli centa do kursu i mają 2,99 USD.
    Kapitalizacja Milestone na giełdzie w USA to już 693 mln zł, a przecież jak na spółkę, która właśnie zaczęła sprzedaż takiego urządzenia jak nasze Compuflo- to wciąż bardzo mało.
    Wzrosty kursu - i w USA, i u nas - są przesądzone w skali miesiąca - kwartału - roku.

Ale dziś to u nas może spaść, nawet po tych wczorajszych wzrostach w USA.
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: ~milos [83.28.220.*]
    Doctore,a jakie to ma znaczenie, czy dziś trochę spadnie lub nieco wzrośnie po sprzedaży lub kupnie 100 akcji. Dla tych co tu siedzą 2-3 lata nie ma to zupełnie znaczenia, bo kto wierzy w finalny sukces bedzie dalej trzymał akcje, a kto nie wierzył już dawno pozbył
    się tych kilku akcji, które miał.Co do ogólnej sytuacji spółki w Stanach, to myślę,że po wyjściu ponad 3$ wzrost będzie raczej umiarkowany w zależności od ekspansji sprzedaży Compuflo. Covid spowodował,że obecnie na fali wzrostowej,co zrozumiałe, są spółki związane ze zwalczaniem tej epidemii, patrz BCRX,VAXART, nie mówiąc już o Modernie, Milestone musi poczekać, ale gdy strach opadnie po Covidzie, zysk może tu być na prawdę duży. pozdrawiam.
    No, akurat BCRX, o którym wspominam od jakiegos czasu nie ma w zasadzie w tej chwili nic wspólnego z Covid - wstrzymali badania Galidesiviru pod kątem koronawirusa.
    Co nie zmienia faktu, że BCRX pozostaje superspólką i liczę, że dziś ustanowi kolejny roczny rekord powiększając stan mojego konta :-) Zwłaszcza, że przed chilą podali info o FDA rozszerzającym stosowanie Rapivabu.

VXRT - o którym też od dawna wspominam to - co innego - pracują nad szczepionką na Covid w formie tabletki i dziś być może prezes to i owo zdradzi. Wczoraj to był najmocniejszy punkt mojego portfela. Zobaczymy co dziś.

A co do Milestone, to ja nie lubię gdy spółka spada, chocby na mikroskopijnych obrotach, skoro ma wszystkie papiery na to, by rosnąć.
    Myślę o Milestone na NewConnect , bo Milestone na NYSE radzi sobie tak jak powinien - wczoraj obroty ok. 2 mln USD i wzrost prawie 5 procent.
    Nic dziwnego chyba zatem, że zęby mi lekko zgrzytają , gdy widzę zero zainteresowania ze strony nowych inwestorów spółką w Polsce. Przy obecnej kapitalizacji Milestone w USA prawie 700 mln zł i założeniu (baaaardzo skromnym), że stanowimy jakieś 60 proc. wartości spółki matki już dziś kurs Milestone na New Connect powinien wynosić 18,9 zł.

Pewnie - zdaję sobie sprawę, że wcześniej czy później rynek się obudzi, i kurs będzie nie tylko na poziomie 18 czy 20 zł, ale na pewno 40 i powyżej. Bo Milestone w USA dopiero zaczyna rosnąć. Więc i kurs Milestone w Polsce będzie rósł, choćby prawie nikt się nim nie interesował.

Symboliczna trójka dolarowa na Milestone w USA już się przed chwilą pojawiła w notowaniach przedsesyjnych i myslę, że szansa na zamknięcie powyżej 3 USD w USA mamy duże.

Milestone Scientific Inc.
    WatchlistCreateMLSSAlert 
    Premarket
    Last Updated: Feb 3, 2021 7:04 a.m. ESTDelayed quote

$ 3.00  

0.160.67%
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dnia 2021-02-03 o godz. 13:34 ~dr_wezol napisał(a):
    > VXRT - o którym też od dawna wspominam to - co innego - pracują nad szczepionką na Covid w formie tabletki i dziś być może prezes to i owo zdradzi. Wczoraj to był najmocniejszy punkt mojego portfela. Zobaczymy co dziś.
    --------------------------------
    Dziś zaczęli luką 60% w dół, polały się wiadra zimnej wody na fanów biotechu a szczegolnie tych co mieli Vaxarta kupionego w ostatnich dniach. Cały sektor przez to wydarzenie zmrożony się wydaje oby szybko opadł kurz i wróciła wiara w możliwości biotechnologii :)

Dnia 2021-02-03 o godz. 16:03 lawyer_mz napisał(a):
    > Dnia 2021-02-03 o godz. 13:34 ~dr_wezol napisał(a):
    > > VXRT - o którym też od dawna wspominam to - co innego - pracują nad szczepionką na Covid w formie tabletki i dziś być może prezes to i owo zdradzi. Wczoraj to był najmocniejszy punkt mojego portfela. Zobaczymy co dziś.
    > --------------------------------
    > Dziś zaczęli luką 60% w dół, polały się wiadra zimnej wody na fanów biotechu a szczegolnie tych co mieli Vaxarta kupionego w ostatnich dniach. Cały sektor przez to wydarzenie zmrożony się wydaje oby szybko opadł kurz i wróciła wiara w możliwości biotechnologii :)
    >

No, lanie było solidne :-)
    Wczoraj jak VXRT urósł o 50 proc. żałowałem, że jakiś czas temu skracałem Vaxart na rzecz BCRX. Dzis już nie :-)
    Ale najlepszy numer będzie, jak się okaże, że z tej szczepionki w formie tabletki, choć nie wywołuje produkcji przeciwciał w takim stopniu jakby chcieli, jeszcze wbrew pozorom duzo da się wyciagnąć. Kto wie, czy to nie będzie taka druga szczepionka - uzupelniająca - dla tych znanych dziś, podawanych w zastrzykach.

Milestone 2,99 USD - czekam na przebicie trójki dziś na zamknięciu
  • Re: GameStop, Melvin Capital a Milestone Autor: ~milos [83.28.220.*]
    No właśnie inwestowanie w bio w tej chwili to taka trochę ruletka,może być duży zysk,ale może być też poważna wtopa. Osobiście maksymę "no risk no fun" zostawiam raczej do jazdy na nartach, na giełdzie wolę takie spółki jak Milestone, kupione nisko i przyglądanie się im jak rosną wierząc w sukces predzej czy póżniej. Oczywiście próbuję czasem wskoczyć do pędzącego pociągu i wysiąść na właściwej stacji, ale w wypadku Milestone mam nadzieję dojechać do końcowej.
    Dnia 2021-02-03 o godz. 18:03 ~milos napisał(a):
    > No właśnie inwestowanie w bio w tej chwili to taka trochę ruletka,może być duży zysk,ale może być też poważna wtopa. Osobiście maksymę "no risk no fun" zostawiam raczej do jazdy na nartach, na giełdzie wolę takie spółki jak Milestone, kupione nisko i przyglądanie się im jak rosną wierząc w sukces predzej czy póżniej. Oczywiście próbuję czasem wskoczyć do pędzącego pociągu i wysiąść na właściwej stacji, ale w wypadku Milestone mam nadzieję dojechać do końcowej.

No, ja Vaxart kupowałem w ub. roku wiosną za ok 2 USD, potem dobrałem po 3-4, więc też raczej nisko :-) Sporo sprzedałem po ok. 8.
    Dzis straciłem masę zysków, ale ciągle to są ładne zyski. I naprawdę nie wiadomo, czy jeszcze coś z tej ich szczepionki w pigułce ciekawego nie wyjdzie. Spodziewam się komunikatów, które z powrotem dadzą inwestorom nadzieję.

Co do Milestone - ten pociąg będzie się jeszcze długo rozpędzał, ale największe zyski powinnismy zobaczyć w tym roku po zalewie komunikatów o Compuflo.
    W odróżnieniu od Twoich prognoz, ja uważam, że po przekroczeniu 3 USD w USA wzrosty w USA nabiorą tempa.
    Olewanie Milestone w Polsce uważam za co najmniej dziwne, ale z rynkiem się nie dyskutuje. przy odpowiednio dużej róznicy w kapitalizacji między USA i Polską musi nastąpić wyrównanie.

• milestone a poziom 3 $ Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    Zgadzam sie w pełni z Dr... , jak przeleci 3$ to szybko dobije do 4$.
    Ja wiekszosc mam w stanach ale MMD tez upakowane . Jak zrobi sie zrobi jeszcze wieksza dysproporcja to zaczne konwertowac na polskie akcje i wtedy naturalnie przesuniemy sie na wyzszy poziom w Polsce bo pewnie nie bede sam w tych działaniach.

MLSS ostatnio utracił korelacje z nasdaqiem i czesto zachowuje sie jakby miał ujemną Betą wzgledem nasdaqa ( wzialem nasdaqa bo to jakies proxy na ryzykowne aktywa )

• Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~Miras [5.173.153.*]
    Biorąc pod uwagę wszystkie te spółki o których tutaj rozmawiamy to Milestone wychodzi na zdecydowane prowadzenie .
    W najbliższym czasie może być największym beneficjentem wzrostów .
    Mi na srebrze udało się skubnąć kawał grosza . W piątek zeszłego tygodnia kupiłem Avino Silver na otwarciu .
    Na koniec sesji byłem na delikatnym minusie ale w poniedziałek na otwarciu wywaliłem wszystko 130% plus.
    Czasami człowiek skubie po troszeczku przez długi czas a czasem uda się w krótkim czasie kawał grosza zarobić.
    Ale i tak daniem głównym jest Milestone i mocno trzymam kciuki za sukces ich i nasz.

• Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Dnia 2021-02-03 o godz. 21:00 ~Miras napisał(a):
    > Biorąc pod uwagę wszystkie te spółki o których tutaj rozmawiamy to Milestone wychodzi na zdecydowane prowadzenie .
    > W najbliższym czasie może być największym beneficjentem wzrostów .
    > Mi na srebrze udało się skubnąć kawał grosza . W piątek zeszłego tygodnia kupiłem Avino Silver na otwarciu .
    > Na koniec sesji byłem na delikatnym minusie ale w poniedziałek na otwarciu wywaliłem wszystko 130% plus.
    > Czasami człowiek skubie po troszeczku przez długi czas a czasem uda się w krótkim czasie kawał grosza zarobić.
    > Ale i tak daniem głównym jest Milestone i mocno trzymam kciuki za sukces ich i nasz.
    >

Gratulacje, Miras ! :-)
    Prawdziwie złoty interes na srebrze :-)
    Nic nie cieszy tak jak szybki udany ruch, zwłaszcza jak się zdąży przed zwałą.

Na Milestone to nam się raczej zapowiada dłuższy czas bez większych emocji - wzrosty większe, mniejsze, czasem jakaś korekta. Wyskoki to może będą po takich głośniejszych medialnie komunikatach typu własnie wejście do Chin, albo jakaś umowa z większą siecią szpitali w którymś z bogatszych krajów: Kanada, Australia, Niemcy.

Wczoraj Milestone w USA nas nie zawiódł i wyszedł bez problemu ponad 3 USD. Obroty - jak dzień wczesniej, ok. 600 tys. akcji. Jak na moje oko, jacyś zdesperowani szortowcy mogą jeszcze dziś probowac zepchnąć kurs poniżej 3 USD, żeby zasugerowac rynkowi, że "to taki szczyt, a teraz będzie spadać", ale bądźmy poważni: po tych informacjach, który juz napłynęły ostatnio ze spółki fundy nie mają wątpliwości, że nasze Compuflo się będzie sprzedawać i spółka może tylko rosnąć. Dlatego kupują.
    A szorty muszą się chyba próbować ewakuować zamykając pozycje. To powinno dodatkowo wesprzeć wzrosty.

My to chyba musimy poczekać, żeby w Polsce więcej osób zrozumiało, co się dzieje.
    I co się będzie dziać z Milestone na NewConnect przy takim FF - 311 tys.sztuk
  • Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~Miras [5.173.138.*]
    Wczoraj mocna sesja przebiliśmy 52 tygodniowe maximum . Widać że szorty mają pełne gacie.
    W każdej chwili może polecieć jakieś info.
    Ale nawet bez info w końcu ludzie zrozumieli z czym mają do czynienia i kurs idzie w odpowiednim kierunku.

• Re: milestone a poziom 3 $ Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dnia 2021-02-04 o godz. 13:24 ~Miras napisał(a):
    > Wczoraj mocna sesja przebiliśmy 52 tygodniowe maximum . Widać że szorty mają pełne gacie.
    > W każdej chwili może polecieć jakieś info.
    > Ale nawet bez info w końcu ludzie zrozumieli z czym mają do czynienia i kurs idzie w odpowiednim kierunku.
    >
    Racja, idzie bez infa więc czas dokupić, walor wyjątkowo silny.

• Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
      USD 3.20  
    0.113.56%
    Before Hours Volume:5.71K

Na razie w premarket szorty nie próbują kombinować. Albo nie mogą, bo oferty kupna za wysoko
  • Re: milestone a poziom 3 $ Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Już 3,3$ a liczyłem na mała cofkę w okolice 3,05 a tu nie ma litości, wolumen przekonujący, żarty sie skończyły.
  • Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    3,47 $ !!!! czyzby do 4 $ wystarczyla im tylko jedna sesja ?
  • Re: milestone a poziom 3 $ Autor: ~Piotrek [185.234.73.*]
    Jestem jednak na MLSS. Za 2.80-2.85 wychodziłem, żeby wrócić za 2.90 tylko za 25% kasy. Nie ma co, Gamestop pochłonął i kasę i czas, ale niech się dzieje co chce, jestem z tymi wariatami do końca :)
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.