Postraszyli stare WSI i oddali akcje nowym. Co za szambo. A mówił koleś masz 50%+ sprzedawaj bo na bananowej nie dadzą zarobić. NIe wiem co robić bo nie mam dziesiątek tyś. akcji ale straciłem troche i czy jest sens pchać się w procesy czy jak?
Starego WSI nie było w PND od 2015 roku !!!! Bajeczka o WSI została wymyślona na potrzebę przejęcia za bezcen akcji będących w portfelach funduszy SP. W efekcie akcje zostały oddane przez fundusze SP ze stratą grubo przekraczającą 100 mln zł. Podobno jest jakiś parasol, który ma zapewnić bezkarność, ale jak to mówią, w d... parasola nie da się otworzyć.
Wszystkie tzw reformy pis to tylko i wyłącznie po to żeby kraść bez ograniczeń i nie odpowiadać za kradzieże? , bo to przecież takie patriotyczne narodowe działanie?, a w istocie głównie kradzieże i oszustwa , ewentualnie dowalenie podatkami i karami , żeby nic nie wyszło na jaw i nikt nie wiedział kto na tym i ile zarobił .,..
Moje doświadczenie podpowiada że jak przez rok nic nie zrobią z Giertych/Krause to znaczy że oddali ludzie WSI co mieli oddać i spokój. Już nie jedno widziałem, a wy dalej myślcie że tak nie jest. Kapitał ziemi 2mld zł+, a oni to za 300 marnych baniek mają. Do tego PHN czyli państwo kupuje wieżowce od PND za 100 baniek gdzie rynkowa wartość to 300. To też zbieg okoliczności w przeciągu 12 - 15 miesięcy. Jak ja żałuje że nie posłuchałem starego gracza i na 50+ nie oddałem.
Faktem jest że po zakupie od Polnordu za marne 100 mln biurowce PHN skoczył z 9 zł na 12 zł, a Polnordu zleciał ż 13 zł na 1,5 zł tyle że państwowe fundusze co straciły na Polnordzie to zyskały na PHN tylko drobnica poszła z torbami