• info Autor: ~info [83.6.60.*]
    Zarząd Bio Planet S.A. informuje, że Spółka w dniu 25 stycznia 2021 r. uruchomiła pierwszą część rozbudowanego centrum logistyczno-magazynowego przy ul. Fabrycznej 9b, Leszno. Natomiast pełne uruchomienie rozbudowanego centrum logistyczno-magazynowego przewidywane jest w II kwartale 2021 r. Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego Warszawski Zachodni udzielił Spółce pozwolenia na użytkowanie nowej części budynku biurowo-magazynowego wraz z infrastrukturą techniczną.
    Dzięki dzisiaj uruchomionej inwestycji istotnie zwiększyły się możliwości Spółki w zakresie maksymalnej liczby towaru możliwego do złożenia, zweryfikowania i wywiezienia w ciągu 1 dnia roboczego, co umożliwi Spółce dalszy rozwój i dalsze zwiększanie uzyskiwanych przychodów ze sprzedaży.
  • Re: info Autor: ~ładnie [83.6.60.*]
    wygląda technicznie. Blisko, kolejnego przesunięcia poprzeczki powyżej 50 zł
  • Re: info Autor: m.post [5.185.20.*]
    Fundamenty, przyszłość branży, operatywny, pracowity zarząd zdeterminowany na sukces.
    Komunikacja spółki oszczędna, bez grzania atmosfery wokół.
    Na forach cisza, nie ma głupiego spędu ulicy z rakietami, odpałami itd.
    Kupić, zakopać i nie kombinować.
    Kolejna poprzeczka to będzie 100.
    Myślę, szybciej tam będziemy niż ktokolwiek by przypuszczał.
  • Re: info Autor: ~jazz [188.146.2.*]
    No nie wiem, nie wiem.. Trzymam to od 10 pln / luty 2020 / i zastanawiam się czy nie sprzedać. Wiem że są trendy - eko, bio itd. i do tej pory spółka się pięknie rozwijała, ale jak będzie w tym roku ? Jak się rozwinie sytuacja szczepionkowo-pandemiczna ? Europa się zamyka - Italia,Hiszpania, UK, Francja, Czechy, Słowacja ...Co będzie jak w marcu ogłoszą w PL kolejny lockdown ze względu na brytyjską mutację ?? Czy przeciętny Kowalski nie będzie wolał kupić sobie kaszanki zamiast drogich eko-produktów ? A nie zapominajmy o tym że Bioplanet idzie od 2019 od ceny 5 pln. Z drugiej strony szkoda pozbywać się takiej perspektywicznej spólki. Ale czy te dobre perspektywy, potencjał nie są już zdyskontowane w 10-krotnym wzroście kursu ? A co jeśli na wiosnę będzie zwała na giełdach na zachodzie i u nas ? Najprościej byłoby zabezpieczyć kurs SL ale mam tego za dużo. Przy tych dziennych obrotach jakie tu są zwaliłbym kurs. Krótko mówiąc nie wiem co robić.
    Ciekaw jestem Państwa zdania , proszę o opinie.
    Pozdrawiam
    Kurs min. Bio Planet to nie 5 a 4,7 zł.
    Realnie to mi. ok 8-10, bo ta spółka wiele lat nie miała żadnej płynności. Ile po tej cenie można było wziąć?
    Kilkaset sztuk, przez lata skupując kilka tysięcy?
    Realnie obroty pojawiły się na poziomie ok. 20 - 30 zł. I to możemy realnie nazywać min. dla spółki.

CD RED jak rósł z 0,63 zł i przy tym poziomie były spore obroty, setki tysięcy można było wziąć po 1 zł.

Jakubas pożyczył chłopakom 14,5 mln zł i tyleż akcji za to dostał. Następnie sprzedał je za ok. 80 mln.
    Ile byłyby dziś warte? 5,29 mld zł. Czy zrobił dobry interes - zrobił, ale mógł lepszy. Myślę, że niejednokrotnie nie mógł zasnąć patrząc jak kurs przekracza kolejne granice.

Zatem oceń realnie, czy żywność EKO ma przyszłość, Jak jest pozycja BIO PLENET na rynku, czy BIO Planet ma Zarząd który jest ukierunkowany na sukces, czy jest wiarygodny, czy i jak budowali potencjał spółki, gdzie są na rynku, na tak trudnym rynku, gdzie wielu próbowało i dziesiątki milionów poszły z dymem.

Im dłużej będzie trwała pandemia tym w większym stopniu będzie to działało na korzyść BIO PLANET, bo ludzie z większą jeszcze uwagą będą przywiązywać do tego co jedzą, zmieniać nawyki.

Jeżeli Ci zatem ciążą te akcje - wal, puszczaj z dymem i już. Możesz nawet kurs zwalać, nie bój się o to, to nie Twój problem.

Mnie osobiście cieszy taki wpis. Oj będzie tu się działo, jak odpowiednie ręce przejmą twoje akcje...

Można jeszcze rzucić kość lub iść do wróżki. Każdy ma swoje sposoby.

• Re: info Autor: ~jazz [188.146.3.*]
    Nie uważnie czytałeś mój wpis. Kupowałem po średnio 10 pln, przez kilka miesięcy ( od stycznia do kwietnia 2020 ) wierz mi można było sporo zebrać. Wpakowałem 200 tyś. to są oszczędności mojego życia , pofarciło mi się, co się dziwisz że teraz się miotam. Na razie to są zyski w komputerze. Jeśli się zdecyduję sprzedawać będę to robił na raty, po kilkaset sztuk. Dzięki za odpowiedż.
    A propos - właśnie czytam że dwa dni temu członkowie RN spółki CCC sprzedali 200 k akcji po kursie 82 pln. Mimo otwarcia galerii od 1 lutego. Przecież te akcje spadły z poziomu ok. 300 pln. Więc co się szykuje ? kolejny kryzys jak w marcu ?
    Nie chciałbym być żle odebrany. To są oszczędności mojego życia i udało mi się je wirtualnie pomnożyć. Chciałbym merytorycznie porozmawiać , bez wysyłania do wróżki :)

• Re: info Autor: ~kolego [83.6.26.*]
    moje zdanie, gracza z doświadczeniem od początku jak GPW istnieje. (Też posiadam te papiery), choć za dużo mniejszy wkład i po cenach znacznie wyższych. Wyniku gratuluję. Odpowiedz sobie na pytanie co tobą kierowało (poza chęcią zysku), że spółkę kupiłeś i gdzie w jakim czasie ją chciałeś/chcesz zobaczyć. Porównaj sobie ten biznes z innymi. z branży, sektora. Zobacz jak jest wyceniany, jaki ma potencjał wzrostu. Spójrz jak zaczynały inne firmy z innych branż, a były pierwszymi w danym obszarze działania. Ja Tobie nie odpowiem jak kiedyś spółka będzie wyceniona, ale powiem, że liczę na wielokrotność obecnej ceny. Pamiętaj, że zawsze są spółki które rosną, pomimo korekt na rynku. Pamiętaj, że ci co wtedy z różnych powodów redukują, inni korzystają i dokupują. . Oczywiście możesz zrealizować część zysku, cieszyć sią nim, ale jeśli jeść nie woła, to spokojnie trzymaj. Płynność nie jest duża, fakt, ale nie oznacza to, że z czasem to się nie zmieni. Twoje ok, zakładam 20 tys akcji nie jest z znowu tak dużo.
  • Re: info Autor: m.post [195.205.35.*]
    A ja myślę, że pod ksywą jazz kryje się fundusz, który chce nas wycyckać z akcji.
    Kto by pchał 200 tys.zł po 10 zł nie mając pojęcia o rynku akurat w BIP, miał czas i cierpliwość, by zbierać akcje po kilkadziesiąt sztuk na sesję przez tak długi okres... Żaden amator by nie umiał tego zrobić.
    To trzeba mieć czas i pewność (wiedzieć więcej)... kupując niepłynne akcje i jeszcze mówi, że to są pieniądze życia.
    I jeszcze na forum o tym mówić... He he

Jak masz problem naciskaj PKC i zobaczysz co się stanie... Hi. Śmiało. Ja z chęcią to zbiorę. Co po 20 możemy się umówić?
  • Re: info Autor: ~Ggyoo [5.173.153.*]
    Jazz nie chce Ci doradzać ale zweryfikować to co napisałeś. Po 1 martwisz się, że ludzie podczas kolejnej blokady gospodarki będą sięgać po salceson zamiast eko produktów? Widać że prawdopodobnie nie znasz wyniku sprzedażowego za marzec 2020 który był rekordowy. Po 2 boisz sie zwały na rynkach. Ok może tak być wczoraj mieliśmy małą wyprzedaż na indeksach, a kurs bioplanet nawet nie drgnął. W marcu 2020 na kursie też nie było widać paniki a w maju 2020 byliśmy już ponad 100 procent wyżej. Po 3 spółka uruchamia nowe centrum logistyczno-magazynowe. Jak widac akcjonariat jest mocny co pokazał wczorajszy dzień i co pokazuje arkusz zleceń. Jak tego nie widzisz i masz inne zdanie to sprzedaj
  • Re: info Autor: ~jazz [188.146.3.*]
    Dzięki serdeczne wszystkim za opinie. Mieszkałem kilka lat temu w EU / w Berlinie /. Tam były trendy kupowania ekologicznej żywności już wtedy rozpowszechnione, szczególnie wśród młodych. Wiedziałem że ta moda na eko, bio, dotrze również do PL i stąd był mój pomysł inwestowania w BIP. Może tak rzeczywiście jest jak piszecie , że dobra spółka nigdy nie będzie za droga nawet mimo kilkuset % zwyżki. Martwi mnie co innego - ta bardzo niska płynność. Ile dzisiaj akcji się obróciło ? 27 sztuk.
    Gdyby faktycznie się coś złego działo na rynkach, nie można wyjść z takiej inwestycji. Zyski pozostają na papierze. A ja już przerabiałem 2001 rok i 2008 rok , pamiętam co się wtedy działo. Nie było dobrych spółek. Kto z Państwa był wtedy na naszym bananie wie o czym piszę. Teraz mamy 12 lat wzrostów w USA i szalonej hossy. Ludzie w USA biorą na zakup Tesli i Appla kredyty. Do tego mamy tą histerię pandemiczno-szczepionkową o której pisałem. Nie wiem czym to się wszystko skończy. Ale dość już , przemyślę sobie jeszcze raz to wszystko na spokojnie, jeszcze raz dziękuję za opinie , chętnie dalej porozmawiam.
    Na razie idę posłuchać dla relaksu jakiegoś jazziku. Miles Davis ładnie gra na trąbce :)
    Jezz wiem kim jesteś!!!
    Jak kupowałeś niepłynne w takiej ilości, to nie myślałeś jak z tego wyjdziesz? Nie kituj tu nam na forum. Że taki niedoświadczony jesteś. A może nawet Licencję masz.... Hi
    To normalne, że papiery w początkowych fazach wzrostu skupowane przez silne ręce nie mają płynności. Patrz Mercator itd.
    A porównaj ją przy 5-10, 10 - 20, a między 40 - 50... Przy setce jak już będzie więcej funduszy na pokładzie będą i obroty. Choć nigdy duże bo kto by się pozbywał spółki przy kapitalizacji 100 czy 200 mln zł z takim potencjałem.

Puść mówię Ci PKC w poniedziałek, nie czaj się. Ja ustawiam kosz. Ile masz 10k - dawaj je.
    Możesz za to kupić na przykład BIOGO:

link 

Popatrz sprzedawane w ofercie pierwotnej przy wycenie nie nawet 2 ale 3 x BIOPLENET i idą akcje jak świeże bułeczki.
    Już za 600 tys. sprzedali. Aktywa 9,5 mln, a co w nich jest? Znaki firmowe i zero majątku. Ale absolutnie spółka z potencjałem. Silne BIOGO to jeszcze silniejsze Bio Planet - przecież patrząc na spoty - Bio Planet to główny i strategiczny dostawca BioGo.

To pokazuje z jaką przyszłością branży mamy tu do czynienia.
    Miłych przemyśleń i jakbyś chciał poważnie sprzedać skontaktuj się ze na PRV, dasz dyskonto weźmiemy co masz.

• Re: info Autor: ~John [83.7.128.*]
    Jazz jeśli chcesz sprzedać to mnie cena akcji 40-42zł interesuje. Całego pakietu napewno nie wezmę ale 4-5tyś sztuk chętnie bym kupił. Jeśli jesteś zainteresowany to w poniedziałek mogę brać w tych cenach
    Jazz jeśli przyjdzie bessa to trzeba się liczyć ze spadkami 50%
    Pytanie tylko czy trafisz idealnie w górkę. Dla spółek wzrostowych C/Z 10 w czasie bessy jest neutralny. W czasie hossy dla wzrostowych spółek poziom 20-25 też jest neutralny. BioPlanet w takim przypadku może spaść w okolice 20zł. Trzeba brać pod uwagę że spółka mocno poprawia wyniki i kurs może spaść o 50% ale z zupełnie innego poziomu. C/Z też z każdym kwartałem będzie się obniżał albo będzie na tym samym poziomie a kurs będzie odpowiednio szedł do góry.
    Jeśli bessa przyjdzie za rok albo dwa to szkoda sprzedawać. Jeśli za kilka tygodni to raczej warto
    Niestety tego nie wiemy. Jeśli źle się czujesz z tak dużym pakietem akcji w jednej spółce to sprzedaj część akcji. Moim zdaniem to jest dobra spółka z fajnymi perspektywami i chętnie kupię pokiecik akcji. Jestem zainteresowany i jeśli chcesz sprzedać w cenie 40-42 zł to chętnie kupię
    Nie pobijmy się tylko o te akcje. Hi
    Widać, że gość ściemnia, jak ktoś chciałbym sprzedać, to o tym nie trąbi - tylko robi to.
    Po 42-40 można sprzedać każdą ilość.
    Wg mojej oceny podłączył się na na BIP automat, z zadaniem skupu akcji.
    Dorzucę w ukrytym na 40 w poniedziałek kolejne 5k na kupi i ustawiam się po 10 tys. na poziomie 20 zł.
    Kto ma pełen arkusz może sprawdzić.
    Oczywiście czekam jezz na kontakt PRV, możemy zrobić też transakcję poza rynkiem między domami maklerskimi.

JAZZ ściemniaczu? Stoję z popytem na 15 tys. akcji, a Ty gdzie jesteś?
    Oddaj i będziesz miał spokój.
    W BIP wchodzą poważne kapitały.
    Mijamy 50 i sądzę, że jest szansa w tym roku pokonać 100.
    Oczywiście jak to na rynkach nic nie jest pewne.

KTO GRA GRUBO - WYGRAĆ MUSI!!!

M.post chyba miałeś rację tem Jazz to ściemniacz. Mimo wszysto ja w cenach 40-42 jestem nadal zainteresowany
  • Re: info Autor: ~Mgt [31.135.192.*]
    Również jestem zainteresowany po 40 złotych.
    No i widzisz Jaaz jak dobrze idzie, daj więcej. Do końca przyszłego tygodnia Ci się skończy.
    Uwielbiam dobierać jak kurs na czerwono.
    Przecież wyniki 4Q będą kiepskie i sprzedaż w 1Q 2021 będzie maleć...

No i po promocji. Taniej jak 44 już nie będzie.
    W przyszłym tygodniu jesteśmy powyżej 50.
    A po 12 i 14 jest 70 i w drodze do pierwszej 100-ki.
  • Re: info Autor: ~Inwestor [37.47.116.*]
    a jak idzie nowa inwestycja?
  • Re: info Autor: ~Heh [89.64.44.*]
    Jedź i sam zobacz
  • Re: info Autor: ~autor [109.95.143.*]
    dobra inwestycja, będzie szansa na wyższą sprzedaz
[x]
BIOPLANET 0,00% 18,40 2025-10-10 16:48:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać