• Ciekawy rejon Autor: korbatechnikat [83.142.158.*]
    Kurs dotarł do średniej SMA45 i wyraźnie poziom ~0,50, na którym znajduje się obecnie SMA45, jest uważany za wsparcie.
    Na tym poziomie popyt uaktywnił się dość mocno i to widać w arkuszu zleceń.

Czy to będzie dno obecnej tendencji spadkowej?
    Trzeba spojrzeć na wykres w dłuższej perspektywie. Polecam zainteresowanym otworzyć wykres przy czytaniu tego tekstu

Widać wyraźnie, że częściej falki spadkowe kończyły się jednak kiedy kurs przebijał w dół średnią SMA45
    Przebicia nie były długie i głębokie ale jednak częściej były niż ich nie było.

Na wczorajszej sesji (20.01.2021) na wykresie dziennym pojawiła się świeca dzienna, którą można uznać za młot.
    Na dzisiejszej sesji (21.01.2021) na wykresie dziennym pojawiła się świeca dzienna, którą można uznać za odwrócony młot.
    Obie te formacje to formacje odwrócenia i w przeszłości na Biztechu rzeczywiście miały dobrą skuteczność.

Jak zachowują się oscylatory:
    RSI - spada poniżej poziomu 50pkt ale ma jeszcze daleko do wyprzedania.
    MACD - jedzie w dół bez żadnych oznak hamowania
    DMI - tu zaskoczenie. Po niedawnym sygnale S, dzisiaj jest sygnał K.

Teraz średnie
    Średnie SMA 4-10 odpowiedzialne za trend krótkoterminowy są spadające o stałym nachyleniu. Brak oznak hamowania
    Trend średnioterminowy. SMA 15 spada ale SMA45 lekko rośnie.

Jak to wszystko "przeczytać"?

Ja uważam, że jesteśmy w pobliżu dołka obecnej falki spadkowej, która już jest ponad 18% niżej niż szczyt.
    Jednak nie jest wykluczony, krótkotrwały dynamiczny spadek poniżej SMA45 w rejon 45-40 gr, bo tak bardzo często w przeszłości kończyły się spadki na tym walorze.
    Taki spadek może zostać wywołany jakimś czynnikiem związanym ze spółką, lub około rynkowym, o którym teraz nie mamy bladego pojęcia.
    Pytanie jest takie, czy ten ewentualny spadek odbędzie na takich obrotach, że da się otworzyć pozycję o założonej wielkości?

Miłego wieczoru

Mam prośbę do specjalistów od rakiet, cięciw, kosmosów, zwał, armagedonów, sterników oraz osobników plujących chamstwem z czystej potrzeby plucia (rozgrzane czerepy, ujadanie, debile itd.) o powstrzymanie się od zabierania głosu na tym wątku.
    I tak nie wniesiecie niczego wartościowego do dyskusji, bo nigdy tego nie robicie.

• Re: Ciekawy rejon Autor: ~Inwestor [37.47.89.*]
    To był najbardziej merytoryczny i ciekawy post jaki kiedykolwiek przeczytałem na forum bankiera. Dzięki Ci za to.
    Dalsze spadki możliwe, ale bliżej mi do opinii, że okolice 50 groszy to będzie wartość przy jakiej się zatrzymamy. Raport 9 lutego będzie dość istotny jeśli chodzi o dalszą sytuację, a poprzedni komunikat spółki wskazuję na to, że będzie on pozytywny. Akumulacja akcji i powolne wzrosty mogą więc zacząć się już wcześniej.
  • Re: Ciekawy rejon Autor: ~nocomment [83.23.24.*]
    Autor: korbatechnikat [83.144.79.*] 2021-01-15 14:57
    Opublikowano przy kursie:  0,53 zł , zmiana od tamtej pory: 1,50%

Wykres pokazuje że kurs runie
  • Re: Ciekawy rejon Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Dnia 2021-01-22 o godz. 00:20 ~Inwestor napisał(a):
    > To był najbardziej merytoryczny i ciekawy post jaki kiedykolwiek przeczytałem na forum bankiera. Dzięki Ci za to.
    > > Dalsze spadki możliwe, ale bliżej mi do opinii, że okolice 50 groszy to będzie wartość przy jakiej się zatrzymamy. Raport 9 lutego będzie dość istotny jeśli chodzi o dalszą sytuację, a poprzedni komunikat spółki wskazuję na to, że będzie on pozytywny. Akumulacja akcji i powolne wzrosty mogą więc zacząć się już wcześniej.

Super, to dawaj.

• Re: Ciekawy rejon Autor: ~Mefisto [83.23.24.*]
    skubas a Ty nie jesteś pod wrażeniem tej dogłębnej analizy. Korba tyle się naprodukował, żeby dojść do konkluzji, że wzrośnie albo spadnie. To niczym tom i takaprawda w jednym. Ale to i tak pewien postęp bo jeszcze tydzień temu był biztech w ruinie tzn wykres wskazywał, że kurs runie :). Miłego weekendu
    Najważniejsze to postępować zgodnie z własną strategią i nie brać pod uwagę temu podobnych objawień.
    Owszem, nad niektórymi warto się pochylić, gdy są merytorycznie uzasadnione, aczkolwiek własne doświadczenie jak i nabyte przez lata inwestowania wyczucie rynku, które nie raz nie dwa pozwoliło osiągnąć ponad przeciętną stopę zwrotu, powinno być w tym wypadku pierwszoplanowe, inaczej można się pogubić i stracić okazję jak i kontrolę nad rynkiem.
    Reasumując, od kilku lat postępuję zgodnie ze swoim sumieniem i póki co dobrze na tym wychodzę.
    Dodatkowo nabyte doświadczenie nie raz nie dwa utwierdziło i nadal utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma bezinteresownych wpisów, każdy niesie za sobą jakiś emocjonalny przekaz...
    Pozdrawiam oraz sukcesów inwestycyjnych koledze życzę :))

PS. Najgorsza w tym wszystkim (na takim forum) jest jakaś dzika zawiść o to, że ktoś nie daj Boże może zarobić więcej ode mnie, a najlepiej jakby jak najszybciej wszystko stracił.
    To jest chore.

• Re: Ciekawy rejon Autor: ~Aptekarz [31.0.47.*]
    Jeśli chodzi o BIZTECH na tych poziomach, to luuuuuuuzzz i Metaxa..... Cierpliwości.....
  • Re: Ciekawy rejon Autor: korbatechnikat [83.142.158.*]
    Dnia 2021-01-22 o godz. 19:45 ~Mefisto napisał(a):
    > skubas a Ty nie jesteś pod wrażeniem tej dogłębnej analizy. Korba tyle się naprodukował, żeby dojść do konkluzji, że wzrośnie albo spadnie. To niczym tom i takaprawda w jednym. Ale to i tak pewien postęp bo jeszcze tydzień temu był biztech w ruinie tzn wykres wskazywał, że kurs runie :). Miłego weekendu

Nie potrafisz czytać?
    Prosiłem aby tacy jak ty nie zabierali głosu na tym wątku.

Gdybyś nie zauważył, to kurs jednak runął poniżej 0,50 ale fakty dla ciebie to rzecz bez znaczenia.

Przy okazji polecam ci otworzyć wykres i przeczytać jeszcze raz mój wątek oraz ZROZUMIEĆ co tam jest napisane, bo z rozumieniem czytanego tekstu u ciebie jest bardzo, bardzo słabo.
    Może się czegoś nauczysz poza rysowaniem trójkącików i prostokącików jak przedszkolak.
  • Re: Ciekawy rejon Autor: ~Mefisto [83.23.24.*]
    a to sorki korba, myślałem że chodzi Ci o takaprawda. Ale wiesz co dam Ci jeszcze szansę. Poproś mnie o coś jeszcze
    Dnia 2021-01-22 o godz. 22:11 ~Mefisto napisał(a):
    > a to sorki korba, myślałem że chodzi Ci o takaprawda. Ale wiesz co dam Ci jeszcze szansę. Poproś mnie o coś jeszcze

Wybaczy pan panie Mefisto ale kurs jest znacznie bliżej ceny o której pisze osobnik takaprawda niż pan panie Mefisto.

Zapowiada się bardzo pomyślny rok dla posiadaczy Bizka. Patrząc na wykres to pierwszą sesję powinniśmy zakończyć powyżej 60 gr, a wtedy to już nic nie będzie w stanie nas zatrzymać w drodze do 1 zł. A to tylko będzie uwertura.
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=9178033&strona=1

Pańskie marzenia poparte twardym naganiactwem na forum, jednak sromotnie przegrały z rynkiem.
    Niech się pan nie martwi, każdy robi błędy.
    Kiedy pan jednak w końcu się przekona, że bajdy plecione na forum, na podstawie marzeń i wyssanych z palucha prognoz, nie mają żadnego przełożenia na kurs, wówczas może zacznie się pan uczyć czytania wykresów i korzystania z narzędzi analitycznych, na lepszym poziomie niż trójkąciki i prostokąciki.

Miłego wieczoru panie Mefisto
  • Re: Ciekawy rejon Autor: ~Mefisto [83.23.2.*]
    czy kurs już runął? Powiadasz, że runął z 53 na 49 na spółlkce na której często spread wynosi 3 gr (patrz sesja piątkowa). Kroisz się na giełdowego eksperta a zaczynasz wychodzić na forumowego błazna. Różnica między nami jest taka, że ty już 45 nie zobaczysz, nie mówiąc o 40 a ja 1 zł owszem. Cytowany post był to post napisany w euforii noworocznej, nie zmieniam jednak zdania, że po przebiciu 60 droga do złotówki będzie otwarta, oczywiście z korektami. Można powiedzieć, że twoje naganianie jest równie skuteczne jak moje.
  • Re: Ciekawy rejon Autor: ~Tom [88.199.145.*]
    Mow za siebie i nie oceniaj bo nie masz takiego prawa.
    Powiem tak:
    To ze napisalem zeby kupowac poki tanio to byl dobry ruch bo w przyszlym tygodniu juz na takich poziomach nie kupicie tylko duzo wyzej.
    Nikogo nie namawiam kazdy ma swoj rozum ,nie chce mi sie pisac takich elaboratow na temat analizy tech. Kazdy niech sobie sam sprawdzi wskaźniki..napisalem kupować poki tanio i to byla moja rada a kazdy zrobi jak chce.
    Jasne!
    Korbattechnik i takaprawda tak sie naplodzili ze miało spasc do 0 40 i co z tego wyszlo to widać.
    To ze napisal fachowo o wskaznikach itp. Ale nic sie nie sprawdzilo z ich analiz Lipa jednym slowem
    Ja napisalem konkretnie prosto i na temat moze niezbyt wiarygodnie ale dosadnie.
    Widac kto w falszywy sposob nagania na sprzedaz aby taniej kupic takaprawda...
    I myslec swoim mozgiem a nie i nych cwaniaczkow.
    Wszystkim zycze zysku.
    tom - specjalisto od rakiet i odpałów, bądź łaskaw nie bajdurzyć na tym wątku.
    Polecam ci przeczytać moje wątki dotyczące Biztech i porównać z zachowaniem wykresu - ale nie po jednej sesji od napisania tylko w dłuższej perspektywie

Poniżej linki.

https://www.bankier.pl/forum/temat_sygnaly-rozpoczecia-trendu-wzrostowego,40803007.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_jeszcze-nie-czas,42932717.html

Dla wyjaśnienia - patrz na kierunek ruchu i przestań się podniecać tym, że 49gr to jednak o 4gr więcej niż 45gr

dla porównania twoje prognozy:

https://www.bankier.pl/forum/temat_styczen-po-2zl-bedzie,42950349.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_w-tym-tygodniu-1zl-juz-czas,43346691.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_cieciwa-sie-napina,43398705.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_wzorcowy-trend-wzrostowy-jedziemy-na-maxima-3-zl-powinno-byc,42714071.html

Porównaj swoje wypierdziny naganiacza z zachowaniem kursu.
    Zobacz geniuszu prognoz, różnicę procentową pomiędzy tym co wysmarowałeś a tym co jest rzeczywiście.

Rozumiem że dla ciebie różnica pomiędzy prognozą 1,0PLN a osiągniętym kursem 0,49 wynosząca 104% jest dowodem na to, że twoje prognozy są świetne i bezbłędne, natomiast różnica 4gr 0,49/0,45 czyli 8,8% jest kompletnie nietrafiona.

Teraz czekam do końca stycznia na twoje prognozowane 2,0PLN. Od wczorajszej ceny kurs przez 5 sesji wzrosnąć o 277,4% aby twoja, jak zwykle bezbłędna prognoza, okazała się trafiona.

• Re: Ciekawy rejon Autor: ~Takaprawda [5.173.40.*]
    Tom pisałeś aby wskakiwać w rejonie szczytu czyli około 15% wyzej niż można kupić teraz. Jesteś tylko paskudnym naganiaczem, niczym więcej.
    Cześć Aptekarz, dawno Cię nie było, co porabiasz albo na czym siedzisz :))
    Pozdro
    A propos pewnego zakazu...

Nie wiem jak inni ale dla mnie dziwnym jest uzurpowanie sobie prawa przez co poniektórych do danego tematu tudzież wydawania cenzury na zamieszczaną treść.

Można przecież zawsze założyć sobie swoje własne forum, takie dla wybranych użytkowników, z pewnymi obostrzeniami odnośnie podnoszonych tematów i nikt nie proszony nie będzie zakłócał na nim świętego spokoju samozwańczego miszcza AT :))
    Rejon dna się umacnia, dzisiaj było znowu 0,49 ale kontra popytu była szybka i zdecydowana
  • Re: Ciekawy rejon Autor: korbatechnikat [83.144.79.*]
    kurs 0,471 - do 0,45 brakuje 2gr
[x]
BIZTECH 4,39% 0,24 2025-09-19 16:29:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.