• Inno-Gene - Podsumowanie Autor: pantaran [37.47.122.*]
    Od początku pandemii na świecie wykonano około 1,5 mld testów genetycznych na obecność zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2. Wartość rynkowa wykonanych testów genetycznych nie licząc kosztów obsługi testowania wyniosła w roku 2020 w przybliżeniu blisko 50 mld dolarów. Produkcja testów genetycznych w czasie pandemicznej koniunktury stała się więc jednym z bardziej intratnych biznesów dla spółek, które opracowały skuteczną diagnostykę oraz potrafiły prowadzić profesjonalną sprzedać własnych produktów.

Będąc tu od pół roku obserwowałem ewolucję akcjonariatu, początkowo niedowierzającego w potencjał Inno-Gene jeszcze w letnich miesiącach i uświadomionego nieco bardziej z początkiem jesieni. Na przełomie paru tygodni Inno-Gene stała się jedną z najpopularniejszych pozycji na GPW. Skupili się tutaj inwestorzy, których optymizm z czasem został wystawiony na próbę. 

Temat Inno-Gene, choć dalej istotny dla wielu akcjonariuszy, którzy zainwestowali w akcje grupy kapitałowej zwłaszcza na falach wzrostu, stał się jednakowoż dla znacznej części inwestorów - męczący z uwagi na niespełnienie wzbudzonych wcześniej oczekiwań co do wyników sprzedaży produktów grupy kapitałowej w roku 2020. Przypomnijmy, że zapowiadana wcześniej przez zarząd na minimum milion sztuk do końca grudnia - sprzedaż, nie doszła do skutku.

Wyznaczona przez zarząd za cel – sprzedaż minimum miliona testów RT-LAMP w roku 2020, przyniosłaby Inno-Gene zawrotne przychody w kontekście skomplikowanej przeszłości grupy kapitałowej. Umowa inwestycyjna z firmą profesora Mackiewicza CovidVax, również uwzględniona w wycenie, albo zamiar skierowania IGN do udziału w rynku regulowanym GPW, tak jak choćby zamówienie z Indii i jego realizacja, mapa genomiczna. Między innymi te informacje były preludium do jednych z najbardziej imponujących wzrostów na rynku New Connect w roku 2020. Wzrost kursu Inno-Gene po szumnych zapowiedziach zarządu był otwarciem linii kredytowej. Aby utrzymać pułap wyceny grupa musiała zrealizować najważniejsze założenia jak choćby dopełnić umowy inwestycyjnej z CovidVax, oraz poprowadzić masową sprzedaż testów RT-LAMP (zapowiadany minimum milion), jeszcze do końca czwartego kwartału. Jak wiemy, pomimo zapowiedzi, podstawowe założenia grupy kapitałowej w roku 2020 nie zostały spełnione.

Moje założenie inwestycyjne, gdy kupowałem znaczny pakiet IGN jeszcze w lipcu po średniej cenie około 15 pln, opierało się na utrzymaniu pozycji długoterminowo, jeśli do końca roku grupie kapitałowej uda się zrealizować masową sprzedaż, której ramy zostały określone w komunikatach prasowych zarządu - jako minimum sprzedażowe miliona sztuk produktu RT-LAMP. Zdecydowałem także zamknąć pozycje na inwestycjach związanych z pandemią do momentu rozpoczęcia pierwszych masowych szczepień. Z dniem dzisiejszym zaszczepiono już na świecie około 50 mln osób.

Warto docenić szerokie portfolio produktowe IGN, ale to właśnie test RT-LAMP był dla mnie wyłącznym powodem zainwestowania w Inno-Gene jeszcze w lipcu. Koniunktura pandemii w mojej opinii jest jedynym światłem w tunelu dla grupy IGN i jak sądzę – rozwój tej grupy kapitałowej - przywołującej w swojej obecnej formie na myśl interes w fazie start-upu, rozwój IGN jest uzależniony wyłącznie od skutecznego promowania testu RT-LAMP oraz handlu nim dopóki okoliczności ku temu pozostają najlepsze. Realizacja masowej sprzedaży produktu RT-LAMP zmieniłaby trwale oblicze Inno-Gene i pozwoliłaby sfinansować rozwój grupy na lata. 

Najnowsze rewelacje ze świata, rozwinięty nadspodziewanie program szczepień, kolejne preparaty u progu rejestracji w europejskich i amerykańskich urzędach, także mają wpływ na decyzje inwestorów, którzy nie myślą już o testach, jako o doraźnym środku walki z pandemią jak było to jeszcze w październiku i wrześniem. Nastroje inwestorów przekładają się obecnie na exodus kapitału poza indeks spółek typowo covidowych, jaką jest między innymi Inno-Gene.

Nawet utraciwszy część zaufania do producenta nie należy przekreślać zupełnie możliwości realizacji wyczekiwanej sprzedaży masowej RT-LAMP, chociaż czas na realizację minimalnych założeń sprzedażowych (milion sprzedanych testów RT-LAMP) do końca grudnia - upłynął bez żadnego oficjalnego komunikatu. 

Osobiście czekałem na większy kontrakt pół roku z całkowitym zamknięciem pozycji, bo takie przyjąłem założenia. Liczę na to, że sukces Inno-Gene w takiej skali w jakiej określała go najwyższa zanotowana dotąd wycena jest jedynie kwestią czasu i życzę wszystkim obecnym akcjonariuszom, by wiadomość o zrealizowanym dużym kontrakcie - pojawiła się. Zapowiedzi na temat możliwych sprzedaży były konsekwentnie publikowane, więc można sądzić, że także podstawy do takich publikacji zostały spełnione, a jeśli zostały to Inno-Gene faktycznie otrzymywała zainteresowanie ze strony potencjalnych kontrahentów.

Warto pamiętać, że na forum udzielają się obecnie osoby, które poniosły stratę, albo nie zrealizowały tutaj takiego zysku jak można było, gdy w odstępie kilku tygodni trzykrotnie notowania uderzały w szczyt powyżej 90 pln. Osoby, które sprzedawały z kilkuset procentowym zyskiem nie wysuwają pretensji do spółki i prawdopodobnie temat Inno-Gene nie leży już w strefie ich zainteresowania. Oczywiście nawet tacy, którzy sprzedali swoje udziały powyżej 90 pln, mieliby w sobie negatywne odczucia, gdyby notowania spółki wystrzeliły na 150 pln po realizacji zapowiedzianych masowych sprzedaży testu RT-LAMP. Emocjonalne wpisy inwestorów są nacechowane frustracją i całkowicie pomijają czynnik wcześniej podjętej decyzji inwestycyjnej. To nie zarząd spółki pozbawia, albo dostarcza zyski, lecz każdy inwestor indywidualnie postanawia sprzedać, albo kupić akcje, a czas pokazuje tylko kto dobrze ocenił, kiedy akcje były tanie, a kiedy drogie.

Każdy z nas dał swoją inwestycją kredyt zaufania, a osobiście poświęciłem pół roku uwagi tematowi Inno-Gene. Następne pół roku spędzę już przy innym temacie. Czytałem forum Inno-Gene regularnie. Dziękuję w szczególności tym użytkownikom, którzy dzielili się źródłami, znajdowanymi dylematami i wszystkim co wnosiło do tematu Inno-Gene więcej światła.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.107.5.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.145.*]
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~karol [139.28.218.*]
    możliwe szybkie 100% na borucie

możliwe niebawem info wyniki testów prowadzonych z amerykanami perdue agribusiness

info z dziś strefainwestorow

„Skupiamy się na integracji systemów oraz działań operacyjnych spółki do tych funkcjonujących w naszej Grupie. 2021 r. będzie dla nas bardzo dynamicznym okresem, oprócz przejścia na rynek główny, jesteśmy w trakcie realizacji wielu innowacyjnych projektów m.in. multi-funkcjonalnego komponentu paszowego, nanoemulsji czy też herbicydu pochodzenia naturalnego. Wyniki badań z Perdue Agribusiness, amerykańskim koncernem rolniczym zainteresowanym naszą technologią, są bardzo obiecujące i już wkrótce zamierzamy się podzielić z inwestorami większymi szczegółami – mówi wiceprezes Boruta-Zachem, Marcin Pawlikowski.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Agrest [208.91.107.*]
    po takim info na borucie może być gruuuubo
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~lipton [91.235.142.*]
    Dnia 2021-01-20 o godz. 13:48 ~Agrest napisał(a):
    > po takim info na borucie może być gruuuubo

może być prawdziwa petarda
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Analityk [92.223.89.*]
    na borucie możliwa jest ogromna umowa z amerykanami, w lutym spodziewane rewelacyjne wyniki finansowe
    KAMILBART w analizie z 6grudnia określił zasięg długoterminowy nawet 4zł dla Boruty
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Aleksander [185.159.157.*]
    Boruta długoterminowo zmierza na dużo więcej niż 100%, moim zdaniem zasięg to 5-6zł w tym roku.
  • Boruta Hub Tech chce stworzyć największy hub biotechnologiczny w Europie Autor: ~lipton [91.235.142.*]
    Boruta Hub Tech chce stworzyć największy hub biotechnologiczny w Europie
  • Boruta Hub Tech chce stworzyć największy hub biotechnologiczny w Europie Autor: ~JANEK [37.120.143.*]
    boruta ma potencjał
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Pantaran [188.146.237.*]
    Pantaran jaki nowy temat na tapecie ? Z chęcią również się zainteresuje i zrobie research
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~czarodziejka [188.95.55.*]
    boruta zachem
    boruta zachem może być spółką roku
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Kokon [188.146.237.*]
    Pantaran o ile można wiedzieć jaki nowy temat na tapecie ? Z chęcią się zainteresuje i zrobie Research.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~xxx [92.107.5.*]
    Już łapie leszczyne na ścięcie :):):) ale wy naiwni jesteście. Nie macie własnego rozumu? Tylko chcecie inwestować bo jakis ziutek na forum wam cos napisze???
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Miki [185.16.207.*]
    boruta
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Kate [195.191.162.*]
    Hej szczerze zdziwiłam się Twoim wyjsciem ja też jestem od sierpnia po dokupieniu kilku pakietów wrzesień październik to znaczy nie wierzysz już w sukces spółki?
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Jasiek6 [5.60.73.*]
    Tak, on też już załapał, że to lipa.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Agrest [208.91.107.*]
    mocna ekipa na borucie
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Markopoli [185.237.157.*]
    czytać nie umiecie? naganił swoimi wpisami na zakup, sam zapewne gówno posiadał. Teraz robotę skończył i idzie na inne spółki
    Hej szczerze zdziwiłam się Twoim wyjsciem ja też jestem od sierpnia po dokupieniu kilku pakietów wrzesień październik to znaczy nie wierzysz już w sukces spółki? Skierowane oczywiście do Pantarana
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~zeglarz [5.173.113.*]
    To nie ten ...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.107.5.*]
  • NIEBAWEM BORUTA MOŻE POKAZAĆ WYNIKI BADAŃ PROWADZONYCH Z PERDUE USA Autor: ~lipton [91.235.142.*]
    NIEBAWEM BORUTA MOŻE POKAZAĆ WYNIKI BADAŃ PROWADZONYCH Z PERDUE USA $$$$$$$$$$$
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~MistrzK [37.47.27.*]
    To mięczak, wróci jeszcze z podkulonym ogonem ale już się nie przyzna, że jest hahaha
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Inwestorka [37.248.22.*]
    Najpierw Pan naganial żeby brali i nie sprzedawali bo im kurs odjedzie i trwało do momentu aż Pan nie sprzedał, teraz dobrze byłoby odkupić, to wrzutka w drugą stronę, że też się KNF za was nie weźmie..... Taniej już nie będzie!!!!!
    Tutaj codzmiennie jest taniej. Ślepy??
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~aaa [89.64.7.*]
    Ale kogo interesuja te twoje przemyslenia? ty jak i inni naganiacze jestescie zwykłymi oszustami, im mniej takich jak ty tym lepiej dla wszystkich
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Antypantaran [195.177.67.*]
    "To nie zarząd spółki pozbawia, albo dostarcza zyski, lecz każdy inwestor indywidualnie postanawia sprzedać, albo kupić akcje, a czas pokazuje tylko kto dobrze ocenił, kiedy akcje były tanie, a kiedy drogie."

Tylko, że decyzje oparte na kłamstwach prezesach i banialukach można nazwać tylko i wyłącznie oszustwem, które należy prawnie ścigać i ukarać. My nie mieliśmy szansy na jakikolwiek wgląd w rzeczywistą sytuację firmy więc mogliśmy wyrabiać zdanie i podejmować inwestycje tylko w oparciu to co przekazuje do wiadomości publicznej spółka. A 90% wszystkiego co zapowiadali, że "już mają" nie doszło do skutku.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~NY [84.29.47.*]
    Pantaran dalej w Covidach robisz????
  • Dlaczego Kazik nie komentuje? Autor: ~Markopoli [185.237.157.*]
    Dlaczego Kazik nie komentuje wpisów Pantaran?
  • Re: Dlaczego Kazik nie komentuje? Autor: ~Jasiek6 [5.60.73.*]
    ~Kazik_1969 ma chyba dzisiaj wolne bo nie widziałem, że gdzieś, coś pisał.
  • Re: Dlaczego Kazik nie komentuje? Autor: ~Eeee [31.0.48.*]
    Na biomedzie siedzi
  • Re: Dlaczego Kazik nie komentuje? Autor: kazik_1969 [212.102.39.*]
    Bo w przeciwieństwie do trolli-naganiaczy mam inne sprawy niż forum innogene sa
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Markopoli [185.237.157.*]
    Jeżeli piszesz cytuję
    " Przypomnijmy, że zapowiadana wcześniej przez zarząd na minimum milion sztuk do końca grudnia - sprzedaż, nie doszła do skutku."

to ja się pytam...skąd masz informację że taka sprzedaż nie doszła do skutku? Na podstawie czego takie informacje przekazujesz?

Dziwna sytuacja na tym forum...z jednej strony są osoby które swoimi wpisami zachęcały do zakupu, są również osoby, które swoimi szczegółowymi informacjami oczerniają spółkę...
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: nanako [176.221.120.*]
    No to ja jestem zupełnie na innym biegunie w chwili obecnej. Nie wiem za bardzo jak można teraz wychodzić ze spółki, kiedy faktycznie coś zaczęło się dziać. Możliwość spadku kursu już jest niewielka, względem potencjalnego wybicia.

Siedzieć pół roku i wyjść teraz ? Kiedy pokazali, że coś sprzedają? - jeszcze nie wiemy na ile to prawda, ale nie wydaje mi się, żeby informacja o sprzedaży była bujdą. Cóż, każdy podejmuje swoje decyzje samodzielnie.
    No właśnie, sęk w tym, że teraz nikt im nie wierzy bo nikt nie wie co jest prawdą a co nie. Dopiero raport pokaże jak jest naprawdę.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~Interesujące [31.179.247.*]
    Ludzie! przeciez zawsze jest na odwrót jak on pisze. Pamiętacie jak pisał przy 90 zł ze to będzie kluczowy i najwazniejszy tydzien dla spolki i czeka nas SKY IS THE LIMIT i wtedy kurs jebn**ł o 50%. Jak on pisze ze wchodzi tzn ze wychodzi i na odwrót. Od razu jak widziałem co wypisuje to sprzedałem. Pamiętajcie - zawsze na odwrót niż ONI pisza.

Skoro teraz napisał to co napisał to szykujcie się do UP UP Up już wkrótce. Przypomnę się za kilka dni.

Pantaran to ściemniacz razem ze swoją bandą cymbałów zoldak, bart, dziobak, zeglarz itd
    No i doczekaliśmy się nowego barda Innogene, jest nim: ~konfucjusz_gpw
    Podobny styl, długie, wyglądające profesjonalnie i wzbudzające zaufanie.

https://www.bankier.pl/forum/temat_zestawienie-espi-prosze-o-przeczytanie-przez-inwestorow,40544139.html
    ja prd czego to juz oni nie wymyslą. konfucjusz hahahaha
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~InwestorWig [69.10.63.*]
    Boruta może dać zarobić
    zobaczcie sobie IP Pantarana (PAWEŁ mu na imie) w google. Jakie jeszcze nicki uzywał. Zaraz obalimy i wyrzucimy stąd tą pseudo wyrocznię

1. Dyzio -> https://www.bankier.pl/forum/temat_re-uwaga-na-groznego-peronowicza-ehh-ip-37-47-122,40136463.html

2. rew(podyszwał się pod kogoś o takim nicku używając tego samego) -> https://www.bankier.pl/forum/temat_mam-nasladowce-rew-37-47-122-podszywka,30034993.html

3. waszZiom --> https://m.bankier.pl/forum/temat/7395015

4. AK47 --> https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8223487&strona=1

5. Stein11---> https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=9025519&strona=1

6. PrzykraRzeczywistość --> https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=9241625&strona=1

7. Pablo1 ---> https://m.bankier.pl/forum/temat/8588333

8.Ghost ---> https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=7564249&strona=1

IP nie oszukasz kolego Pantaran
    i CO DALEJ UFACIE SWOJEMU PANTARANOWI? to jest wojskowy. typ z wojska razem z kumplami.
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: bart2020 [94.254.225.*]
    Gratuluje postu, Pantaran. Klasa. Powodzenia przy kolejnych inwestycjach!
    Następny skompromitowany gamoń
    no patrzcie i od razu bart wyskoczył jak tylko pantaran się pojawił. Przed chwilą o tym pisałem. Ekipa chce zrobić drugi raz akcjonariuszy w konia i bajkami karmic.

WON z forum żołdaki za 2 grosze
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: bart2020 [94.254.225.*]
    Śledzę forum IGN bardzo często. Mam sentyment do spółki i trzymam kciuki za jej sukces. Rzadko można znaleźć coś wartego skomentowania na forum więc sie nie udzielam. Swoje tu zrobiłem będąc aktywnym od kwietnia do grudnia. Przypomnę, że kurs wystrzelił 30 września...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.169.255.*]
    Hej Bart znaczy że Ciebie też już tu nie ma? Hmm szkoda bo co innego pisałeś..
  • Re: Inno-Gene - Podsumowanie Autor: ~realista [81.15.130.*]
    hahahahaaa,
    Pantaran kupuje ile potrzebuje, a potem wrzuca info dla stada, co podbijają kurs i zainteresowanie - przecież dobrze przeanalizował spółkę.
    Sprzedał pewnie ign , gdy w szczycie poganiał i nagle zamilkł.
    Teraz pewnie napisał, że sprzedał, bo chce właśnie odkupić lada moment, więc liczy że swoim wpisem zbije kurs jeszcze niżej, bo to ostatni dzwonek. Spółka zakomunikowała, że bardzo mało, ale idzie w górę - tym razem REALNIE coś sprzedała a nie tylko obietnicą i komunikowaniem co to chce..... Obskoczy jakąś imprezę z testami /nie tylko z rtlamp/ i to nie samowywiad prezesa tylko espi.
    I sprzedał....?
    Już więcej tu się nie odezwie, bo to by go już zbłaźniło zupełnie, a tak to trochę trzyma fason.

Kto z was wierzy, że osoba tak znająca się na GPW jak on, wielu tak wierzy w jego mądrość i analizy/, kto z was wierzy że trzymał akcje przy tak długim trendzie spadkowym do tej pory /choć kupił po ok.15pln/ - odpowiedzcie sobie sami :D

i myślcie samodzielnie.
[x]
HYENERGY -3,73% 2,32 2025-08-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.