Trolowanie przed kaskadą ESPI trwa i nie ma się czemu dziwić. To jest czysta gra psychologiczna obliczona na wyleszczenie z akcji, ale nie o tym tym razem, bo to już zrobiło się zwyczajnie nużące. Wielu porównuje, pyta o przyszłość BMX. Więc w odpowiedzi na tak postawiony problem proponuję prześledzić krótką, roczną historię spółki Pure Biologics. Porównać jej aktualne wyniki finansowe łącznie z kapitałem własnym, z wynikami BMX, poczytać raporty, popatrzeć na wykresy łącznie z wolumenami, no i zobaczyć o ile wzrosła wartość w ciągu roku oraz od momentu przejścia na główny parkiet, zaledwie w ciągu miesiąca. Wnioski pozostawiam zainteresowanym, niech każdy sam podejmuje optymalne dla siebie decyzje.
Jednak mam nieodparte wrażenie, że odkąd zarząd zdecydował o przejściu na gpw, słabo im zależy nad utrzymywaniem kursu i zwlekają z dobrymi ESPI..
Wiem, wiem... powiesz mi, że nie muszą... pewnie... ale o wiele lepsze jest komunikowanie się z akcjonariatem niż nic nie robienie, ile trwa publikacja takiego ESPI, kilka zdań, godzinę do dwóch na maksa..?
Co do spółki i jej oferty, pisałem Blirt sprzedaje własne z Polski odczynniki i jest konkurencyjny tak, zgadzasz się?
A Biomaxima robi testy i się nie może przebić?? Może warto zacząć współpracę z Blirtem, na przykład, wyolbrzymiam, ale coś robią nie tak lub proszę zatrudnić lepszych przedstawicieli...
Jednak jeśli okaże się, że nie było ESPI, a wiedzieli o czymś co mogło wpłynąć na kurs.. proponuję akcjonariuszom wezwanie do Sądu i można wręcz zablokować środki sądownie na rachunkach spółki, na Krynicy zrobił to fundusz..bo Pan prezes krył dobre informacje przed fundem do momentu gdy On i/lub jego insiederzy nakupili akcji. Jeden wniosek do Sądu!! Da się!
- czy było jakieś info odwołujące to w/w stwierdzenie prezesa BMX.... - nawet jeśli każdy dzień to roboczy, gwarancji stało się zadość.
p.s. było też coś w stylu, gdyby komunikować każdy w/w kontrakt/umowę każdego dnia trzeba byłoby zatrudnić do tej pracy co najmniej 1 osobę a espi byłoby zdominowane przez jedną firmę
Ba... kto miał info o przetargu w jakimś tam szpitalu???
To takie publikowanie niby potwierdzonych, ale jednak nie potwierdzonych info przed Zarządem powoduje, że nie ma tu żadnego WOW, info idzie, że coś kurs drgnie, zarząd milczy 3 tygodnie, ktoś napisał, że za 14 dni zgodnie z regulaminem gpw ma być info...
..i tak następuje ciągłe zniechęcanie...ludziom puszczają nerwy bo całe gpw rośnie a my tylko tracimy, czekając od 4 miesięcy na wielkie info i odbicie....a co najgorsze po dobrym info zawsze kurs tu spada, mam na myśli wyniki...
Wierzysz, że spółka nic nie robi i nie zależy jej na utrzymaniu kapitalizacji i kursu...
A za rok się okaże, że pewne osoby z miasta Lublin i okolic są okupione tanimi akcjami
Takie zycie Swiezaku. Każdy ponoć ma swoj rozum i każdy może czytać raporty, ESPI , ktore moze analizować i podejmować decyzje. Każdy tez ma dostęp do neta, radia , tv ,prasy i moze sam wyrobić sobie opinie na temat przyszłości firmy oraz jej otoczenia w nawiązaniu do sytuacji na świecie. Czego Wy oczekujecie? Umiecie tylko patrzeć na kurs i tylko na jego podstawie podejmować decyzje i oceniać działania firmy? Jest dzida to Królowa, jest spadek to Syf. Przedszkole. Tylko ze nawet przedszkolaki tak się nie wyplakuja.
Akurat nie podniecam się i nie piszę ani o syfie ani o królowej, a oceniam po wartości kapitału, jaki zainwestowałem i stratach jakie ciągle mam żeby zejść z tej super gwiazdy porównywanej tu do mercatora...
pewnie będzie dobre ESPI, jak tylko zjedzie kurs po korekcie szerszej na rynku, taki przypadek jak zawsze...a może nie
Masz rację spółka ewidentnie na covidzie nie zarobiła tyle ile mogłaby...
i wewnętrzna intuicja mówi,uciekaj wyjdź z tego shitu i naganiaczy napelańców i wejdź w normalną spółkę na gpw jak tylko będzie to miało jakiś sens i chociaż minimalne odbicie strat...
Dnia 2021-01-20 o godz. 11:01 ~Świeżak napisał(a): > Masz rację spółka ewidentnie na covidzie nie zarobiła tyle ile mogłaby... > > i wewnętrzna intuicja mówi,uciekaj wyjdź z tego shitu i naganiaczy napelańców i wejdź w normalną spółkę na gpw jak tylko będzie to miało jakiś sens i chociaż minimalne odbicie strat...
Zamiast spamować całymi dniami i tracić czas proponuję postudiować stronę ted.europa.eu i zobaczyć co się dzieje w styczniu a nie pisać z częstotliwością jeden post na trzy minuty :)
Świeżak i bez wiedzy o tym co się dzieje. Przetargi w toku w Polsce i Europie :-) Ten z Wrocławia odwołany bo miał jakąś wadę prawną uniemożliwiającą zawarcie umowy bodajże. Trudno będą kolejne. Plus zamówienia od prywatnych odbiorców jak np, największą sieć laboratoriów diagnostycznych w Polsce :-) Świeżak jak nie umiesz sprawdzać stron z zamówieniami publicznymi oraz śledzić linków i raportów spółki, które tu były publikowane to ciężko, żebyśmy to my się tego za Ciebie uczyli i śledzili ;-).
To są Twoje wnioski. Ja o firmie mam wyrobione zdanie od dawna i go nie zmieniam. Jestem bardzo zadowolony z inwestycji w Biomaxime i jeżeli firma dalej bedzie tak dobrze prowadzona jak do tej pory to nie mysle o pozbyciu sie jej akcji. Ale kazdy ma prawo do swojego zdania. Pozdrawiam i powodzenia życzę.
JA się negatywnie nie nakręcam z powodu braku nie wiadomo jakich skosków, lecz mega denerwującym jest ciągłe ubieranie kursu i spadki po historycznie najlepszych wynikach
Nie tylko Ty zapewne. To normalne, ale czy w firmie coś złego się stało? Gdyby nie czasem jeden ciekawy post ( np. Olo wrzucil wczoraj link do ciekawego artykułu) na 1000 innych bezwartosciowych to by mnie na tym forum juz dawno nie było. Lepiej ten czas spędzić na wyszukiwaniu kolejnych obiecujących firm.