spółkę obserwowałem od jakiś 40-42 zeta. Trochę żal ze dopiero teraz wchodzę, ale lepiej póżniej niż późno. Widzę tu potencjał. Chociaż widzę że ostatnio prawie cały wig80 trochę podgonił. domyślam się ze kapitał z cdp i innych balonów spływa teraz do spółek typu selvita, asbis, torpol
Niezły ryzykant z ciebie kolego wchodzić tutaj na górce. Ja wchodziłem tu pare razy od kwietnia i udawało mi się zarabiać, ale raz ugrzązłem tu na pół roku z kursem 48 zł i dopiero po mocnym uśrednieniu do 45 zł po wpakowaniu dodatkowych 50 000 zł udało mi się wyjść ( po wynikach spółki) , ale psycha mi wtedy mocno siadła widząc ciągle mocną czerwień na koncie i świadomością braku możliwości sprzedaży akcji ( wtedy wolumen bywał zaledwie po kilkadziesiąt tysięcy złotych obrotu dziennie:-((( Ostatnio kupiłem mniejszą ilość akcji na dołku po 40 zł, ale wywaliłem po 45. Teraz te 54 zł jest dla mnie kosmicznie niewiarygodne i nie wpakuję się już w te akcje - chyba że kieszonkowe paręset sztuk po mocnej przecenie. Teraz wygląda to lepiej, obroty są większe ale obstawiam, ze to tylko chwilowo - może chorwaci teraz inwestują ale jakoś mnie już tu nie ciągnie a szczególnie po tej cenie. Brak płynności to jest koszmar inwestora- pamiętajcie. Pozdrawiam inwestorów
Co prawda dzisiejszy kurs to ath, ale ciężko stwierdzić czy to górka, czy może za miesiąc będzie 65. Na pewno mam znacznie mniejsze możliwości inwestycyjne niż ty i mój pakiet to twoje ,,kieszonkowe’’ Które wspomniałeś. Zobaczymy co będzie. Poziomy 40-45 wydają się mocno tu uklepane. Jakby jakimś cudem spadło na 45 znowu, to wtedy dokupie.
Historyczne maksimum to nie jest dla Ciebie górka? Ok, nie będę się czepiał przy kieszonkowym inwestowaniu:-) Przy mniejszej kwocie inwestycji niż 50 tysia to płynność jest w miarę ok., ale co Ty chcesz zarobić kupując 100 akcji? Miłego weekenda:-)
Ja natomiast odpowiem w sposób mądrzejszy. Zrobiłeś dobrze. Nie baw się w kolka. Pobaw się w longa a na pewno nie stracisz. Zobaczysz jak Selvita się rozwija. Ludzie zobaczą trzy razy większe przychody spółki to będą kupować. Ty już masz akcje. Poziom 50 złoty zdaje się w końcu uklepany. Co dalej zobaczymy. Jednak półroczny boczniak sprawia ze może to najwyższy czas rosnąć dłużej. Powodzenia
Gdy jesteśmy w supermarkecie to kupujemy Coca-Cole, chodź Hop Cola jest znacznie tańsza. Na rynku działamy zupełnie odwrotnie kupujemy coś co tanieje, lub jest często bardzo tanie, a potem się okazuje, że te drogie spółki, są jeszcze droższe, a nasza jeszcze tańsza i się zastanawiamy co źle robimy?