• Witam na pokladzie Autor: ~Poldek [94.254.152.*]
    spółkę obserwowałem od jakiś 40-42 zeta. Trochę żal ze dopiero teraz wchodzę, ale lepiej póżniej niż późno. Widzę tu potencjał. Chociaż widzę że ostatnio prawie cały wig80 trochę podgonił. domyślam się ze kapitał z cdp i innych balonów spływa teraz do spółek typu selvita, asbis, torpol
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~tomson [89.64.62.*]
    Niezły ryzykant z ciebie kolego wchodzić tutaj na górce.
    Ja wchodziłem tu pare razy od kwietnia i udawało mi się zarabiać, ale raz ugrzązłem tu na pół roku z kursem 48 zł i dopiero po mocnym uśrednieniu do 45 zł po wpakowaniu dodatkowych 50 000 zł udało mi się wyjść ( po wynikach spółki) , ale psycha mi wtedy mocno siadła widząc ciągle mocną czerwień na koncie i świadomością braku możliwości sprzedaży akcji ( wtedy wolumen bywał zaledwie po kilkadziesiąt tysięcy złotych obrotu dziennie:-(((
    Ostatnio kupiłem mniejszą ilość akcji na dołku po 40 zł, ale wywaliłem po 45.
    Teraz te 54 zł jest dla mnie kosmicznie niewiarygodne i nie wpakuję się już w te akcje - chyba że kieszonkowe paręset sztuk po mocnej przecenie.
    Teraz wygląda to lepiej, obroty są większe ale obstawiam, ze to tylko chwilowo - może chorwaci teraz inwestują ale jakoś mnie już tu nie ciągnie a szczególnie po tej cenie. Brak płynności to jest koszmar inwestora- pamiętajcie.
    Pozdrawiam inwestorów
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~Poldek [5.173.88.*]
    Co prawda dzisiejszy kurs to ath, ale ciężko stwierdzić czy to górka, czy może za miesiąc będzie 65.
    Na pewno mam znacznie mniejsze możliwości inwestycyjne niż ty i mój pakiet to twoje ,,kieszonkowe’’ Które wspomniałeś.
    Zobaczymy co będzie. Poziomy 40-45 wydają się mocno tu uklepane. Jakby jakimś cudem spadło na 45 znowu, to wtedy dokupie.
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~tomson [89.64.62.*]
    Historyczne maksimum to nie jest dla Ciebie górka?
    Ok, nie będę się czepiał przy kieszonkowym inwestowaniu:-)
    Przy mniejszej kwocie inwestycji niż 50 tysia to płynność jest w miarę ok., ale co Ty chcesz zarobić kupując 100 akcji?
    Miłego weekenda:-)
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~Kaz [91.90.176.*]
    Ja natomiast odpowiem w sposób mądrzejszy. Zrobiłeś dobrze. Nie baw się w kolka. Pobaw się w longa a na pewno nie stracisz. Zobaczysz jak Selvita się rozwija. Ludzie zobaczą trzy razy większe przychody spółki to będą kupować. Ty już masz akcje. Poziom 50 złoty zdaje się w końcu uklepany. Co dalej zobaczymy. Jednak półroczny boczniak sprawia ze może to najwyższy czas rosnąć dłużej. Powodzenia
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~berg [5.174.159.*]
    Gdy jesteśmy w supermarkecie to kupujemy Coca-Cole, chodź Hop Cola jest znacznie tańsza. Na rynku działamy zupełnie odwrotnie kupujemy coś co tanieje, lub jest często bardzo tanie, a potem się okazuje, że te drogie spółki, są jeszcze droższe, a nasza jeszcze tańsza i się zastanawiamy co źle robimy?
  • Re: Witam na pokladzie Autor: ~Krisdm [5.60.218.*]
    Dobra decyzja, jeszcze do końca 1Q zarobisz na tej spółce.
[x]
SELVITA 1,18% 29,95 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.