Opór nadal nie pokonany. Popytu na tych poziomach nie ma za wiele a to oznacza kontynuację korekcyjnych spadków. Widać rynek musi nabrać siły na skuteczny atak na opór.
Poziom ~0,45 wydaje się w zasięgu tej korekty jako pierwszy poziom wsparcia. Jak pokazuje analiza wykresu, wzrosty i spadki na tym walorze trwają dość długo i mają spory zasięg, dlatego nie jest wykluczone że możemy zobaczyć też ~0,40.
Dnia 2020-12-23 o godz. 18:23 ~skubas napisał(a): > Tutaj wciąż jest czas na kupno dobrej i perspektywicznej spółki, bo kurs na minimach w kontekście potencjału wzrostu :))
W tym roku kupowałem Biztecha około 10gr za akcję. Dzisiaj kosztuje ok. 50gr czyli jest 5 razy droższy a ty mówisz o minimach. Przepraszam, że zapytam czy aby jesteś trzeźwy?
400% w rok, też mi wynik, spółka się rozwja i działa w perspektywicznej branży, więc tutaj jest wciąż tanio i wciąż duży potencjał do kolejnych wzrostów, pogadamy za kolejny rok. No ale ty jak widać dopiero od roku na giełdzie :))
Dnia 2020-12-23 o godz. 23:15 ~skubas napisał(a): > 400% w rok, też mi wynik, spółka się rozwja i działa w perspektywicznej branży, więc tutaj jest wciąż tanio i wciąż duży potencjał do kolejnych wzrostów, pogadamy za kolejny rok. > No ale ty jak widać dopiero od roku na giełdzie :))
Skubas, wybacz ale pisanie o minimach po 5 krotnym wzroście ceny to jest zwykłe naganianie i nie ma nic wspólnego z rzetelnością ani prawdą. To piramidalna bzdura i głupkowaty hejt. Liczysz zapewne jak większość dzieciaków, że pitolenie idiotyzmów na forum bankiera ma jakikolwiek wpływ na kurs. Uwierz mi - nie ma żadnego. Takich jak ty naganiaczy widziałem na forum bankiera dziesiątki jak nie setki i do dzisiaj, pomimo wielu lat doświadczenia, strasznie drażnią mnie tacy oszuści, piszący bzdety i debilizmy w celu próby wywołania jakiegoś efektu na rynku.
Co do mojego stażu na giełdzie - "prawie" masz rację. Pierwsze akcje kupiłem w ofercie pierwszej piątki. Był to Próchnik i Krosno. Jestem na GPW od pierwszego dnia notowań.
Zamiast wypisywać bzdury na temat osób, których nie znasz, zajmij się lepiej pogłębianiem wiedzy a wówczas nie trafią ci się takie "babole" jak ten o "minimach" cenowych po 5 krotnym wzroście ceny. Zacznij od podstaw, dowiedz się co to jest minimum, maximum, trend, jak konstruowane są wykresy i co to jest wolumen. Potem pójdzie ci już łatwiej. Zawsze możesz liczyć na moja pomoc.
No i skup się raczej na pisaniu o spółce a nie na temat innych uczestników forum.
myślę, że najzwyczajniej w świecie kłamiesz, że jesteś tu od 10 gr. Obserwując Twoją aktywność na forum raczej byś się popisywał swoimi wywodami od początku a ja Ciebie kojarzę może od 35 gr, ale to nieważne. Zobaczymy czyje przewidywania będą bliższe rzeczywistości. Wg mnie opór został złamany na 55 gr, aczkolwiek 60 gr jest ważnym etapem naszej wspinaczki, jak go przejdziemy powinni do gry włączyć się technicy bo sytuacja będzie już bardzo jasna. Co do obecnej korekty. Akumulacja trwała ponad 3 miesiące, następnie ruszyliśmy w górę i mamy obecnie korektę, która wg mnie będzie płytka. Jeśli byłoby tak jak pisałeś, że mamy wisielca to kolejna czarna świeczka byłaby już sygnałem do ewakuacji i zmiany trendu. Cały czas jesteśmy w trendzie rosnącym, z ograniczoną podażą na tym poziomie.Zobaczymy na czyje wyjdzie.
Mnie natomiast drażnią takie domorosłe inwestorzy, co to uważają się za guru forum, co pozjadali wszystkie rozumki, ale papier wszystko przyjmie, tak więc możesz sobie dowoli wypisywać te swoje farmazony i być z tego jeszcze zadowolony, wolno ci :))
A co do minimów i maximów to nie musisz alfo i omego nikogo uczyć, wiem co oznaczają, natomiast w tym konkretnym przypadku najzupełniej w świecie nie załapałeś swoim świetlanym umysłem przekazu, tak więc zanim zaczniesz kogo kolejek nauczać z wiedzy tajemnej i inwestowaniu, najsampierw zadbaj o umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Wesołych....
Wesołych :) mam nadzieję skubasie, że nie masz do mnie pretensji że może faktycznie zbyt impulsywnie zareagowałem na tego wisielca, ale wiesz jak to jest angażujesz się w złamanie oporu, również dla Ciebie i tego korbogamonia, a później wypisujecie tu historie o wisielcu. Wiem, że świeczka była brzydka i zapowiadała odwrót. Wisielec jest zdefiniowany i jakieś pierdy o elastycznym podejściu roz..erdalają mnie. Pozdro i jeszcze raz wszystkiego dobrego i wesołych świąt
Luzik......nie było tematu.
Swoją drogą karbocośtam pisze o braku wpływu naszej pisaniny na bieg wydarzeń na bananie, ale jednak gdzieś z tyłu głowy go to bardzo uwiera...... dziwne, nie prawdaż xD
Tak więc zdrowych, wesołych.......i 70-ciu grochów na Nowy Rok :))
Dnia 2020-12-24 o godz. 13:12 ~Skubas napisał(a): > Luzik......nie było tematu. > > Swoją drogą karbocośtam pisze o braku wpływu naszej pisaniny na bieg wydarzeń na bananie, ale jednak gdzieś z tyłu głowy go to bardzo uwiera...... dziwne, nie prawdaż xD > > > > Tak więc zdrowych, wesołych.......i 70-ciu grochów na Nowy Rok :))