Tak się zastanawiam czy plotki o których słyszałem mogą być w ogóle prawdziwe?! W sumie zaplecze mają niezłe a dzisiejsze silniki pozwalają na tworzenie gier bez pisania dużej ilości kodu. Myślę, że z grą pokroju Detroit: Become Human spokojnie by sobie poradzili a to by byłby już nie lada sukces. Ewidentnie ktoś probował akumulować na niższych poziomach i zwalił ten wystrzał na 34zł z nadzieją, że dobierze więcej. Ale obroty nagle ustały wiec nikt nie chce oddać akcji. Wydając grę przestaliby być ludźmi od mrówczej pracy (assetów). Zastanawia mnie również prezes, który ma wykształcenie ekonomiczne(kiedyś też był maklerem), myślę, że może mieć ambicje na obranie innego kierunku firmy.
Myślicie, że plotki o tym, że chcą zrobić własną grę są prawdziwe?
TAK PRAWDZIWE DLA TEKIEGO ZESPOŁU GRA TO PIKUŚ pytanie z jakiej dziedziny ,,,,, oby im się udało ale teraz E-COMMERSS JEDZIE MERLIN REAKTYWACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w programie faux paux prezes określił się jako człowiek od oceny ryzyka, takiego wymaga ip wierzę w model hybrydowy grupy https://www.youtube.com/watch?v=IHlQfO9igAc
To nawet nie są plotki, chciażby w linku powyżej masz jednoznacznie sprawę postawioną.
Co nie zmienai faktu, że to bardzo długi i kosztowny proces, który nie musi skonczyc się powodzeniem, nawet mogą nigdy nei zacząć na poważnie. Pozostaje tysiące pytań i wątpliwości. Jednak wciąż wydaje się to naturalny kierunek dla PLI.
"Artyści z Platige zapowiadają, że rok 2021 również będzie obfitował w dużą ilość przygotowanych przez nich premier i niespodzianek...." link Może chodzi tylko o cinematiki i trailery a może o coś więcej, cholera ich wie...
Może, może, może ... 2021 i dalej bedzie już tylko fantastycznie. A dzisiaj dobra mikrofirma Pli póki co zmagać się bedzie z bronieniem 20zł. Fani pli znowu nabrali wody w usta bo wszystko o czym ględzili okazuje się ględzeniem bez sensu.
Dlaczego nabrali wody w usta?Nic się nie dzieje to i nie o czym pisać! Powiedz mi kibic co jest z tobą nie tak? Nawet jeśli tu stracę, to będziesz miał z tego radość? Masz jakiś problem z długością członka czy z psychiką??? Bo nie mogę jakoś tego ogarną. Zobacz ile ludzi stracili na CDR i jakoś mi wcale nie jest wesoło z tego powodu chociaż wiedziałem, ze tak się skończy...
Podaj timing kiedy zejdzie poniżej 20zł! Zbiorę kasę i poczekam, atak to wiesz piaskownica panie kibic, piaskownica!
Jeśli ktoś ma problemy z czymkolwiek to jesteś to ty bialoczerwony. Każdy negatywny komentarz na temat spółki kończy się twoją docinką ad personam, tym razem padło na długość członka kibica. Człowieku ogarnij się, bo aż ciężko się patrzy jak osoba w twoim wieku - a zakładam, że 1972 to twój rocznik - wypisuje takie rzeczy. I jeszcze zarzucasz komukolwiek piaskownice. Wstyd.
@Zbysiu wskaż mi w ostatnim poście kibica choć jedno zdanie nt działalności Platige! Dasz radę? To potem się nie dziw, że trolle jest tak traktowany :)
Dokładnie to jak jest traktowany? Traktowany komentarzem na temat długości jego członka, komentarzem napisanym przez 48-letniego typa z internetu? Nie no, pokazałeś mu! Ty to jesteś gość!
Cicho już nad ta trumną.
Dwie stypy dziś nie zniese. :(
Mała burza już się kończy i wracamy do marazmu na kursie. Jeszcze pewnie PLI dostanie rykoszetem od cyklonu na cyberpunku
nie ma nic dziwnego w polemice na forum ale, na argumenty merytoryczne albo fakty wpisy negatywne jak najbardziej są pożądane, ale w jakiejś logicznej formie albo w tezach popartych faktem infantylne pytanie kibica o gwarancje niespadnięcia poniżej 20 zł są śmieszne albo jest to prowokacja osoby zakochanej w trolling ps> jeśli ktoś uważa, że ta spółka jest do kitu i nie osiągnie sukcesu np w ip to niech napisze to konkretnie i merytorycznie dlaczego akurat tak uważa? 20 lat istnienia i różne meandry biznesowe, doświadczenie i wiarygodność spółki powinny jednak dawać podstawy aby wierzyć w jej kompetencje i umiejętności w realizacji postawionych celów( m in model hybrydowy) a, nie jakieś ''dreptanie w miejscu''...
ip wg mojej opinii to ewentualnie w takiej kolejności: - mini serial - raczej z aktorami, miło było coś z fantastyki - jakaś gra plus towarzyszący mini serial animowany - sama gra, ale to wydaje się najmniej prawdopodobne...choć możliwe ps> cóż,pracownicy cdr wydają się skatowani nadgodzinami i małym efektem, może część będzie chciała zmienić pracę? https://businessinsider.com.pl/przecieki-ze-spotkania-microsoft-store-i-cd-projekt-beda-zwracali-pieniadze-za/xp4kdh4
Do połowy stycznia będzie taka zabawa, choć widać, że ogień spekulacji gaśnie i może na święta wrócimy do podłogi, czyli 22 zł.
Poza nielicznymi naiwniakami stary beton nie skruszał i trzyma dalej, choć kto wie... może cash flow na przyszły rok będzie istotniejszy. Obyście wytrzymali presje, choćby TJS nie dał ostatniego słowa i będzie pewnie jeszcze z raz atak na 30 .
jakiś czas temu dokładnie przewidywałem odpuszczenie popytu owszem jest ale relatywnie nisko tym samym powoduje jakąś podaż akcji\ wtedy sprzedający chętnie oddają, a jak rośnie to nie ma komu... w każdym razie transakcje nadal uważam za zagadkowe i dość dziwne i chyba guru spekulacji nie odpuścił jeszcze tematu?
24,5zł jak pisalem wczesniej dzisiaj zaliczone, nawet 23zł przez chwilę. Jak spadnie 20-21zł zaryzykuję zakup chociaż wolalbym taniej. Owszem nie piszę co ma zamiar lub robi PLI, mnie interesuje kurs spółki. Możecie wielbić PLI, mieć w domach ołtarzyki, a na forum spijać sobie z dziubkow, ale jak na razie PLI to giełdowe dno z NC i obawiam się, że cwaniaki z zarzadu na razie was dmuchają bez mydła. Ściskać zwieracze bo idą nieciekawe czasy na GPW.
Ile chcesz kupić 100 akcji??? No co za typek :) Weź człowieku się nie ośmieszaj, spadło do 23zł ( 1 akcja i 25 papiera po 23,50zł) no w sumie 1500 akcji po 24zł haha Weź kredyt bo ci kasy zabraknie jak będziesz ładował e swoje akcje po 21zł
Dnia 2020-12-21 o godz. 17:25 ~Kibic napisał(a): "Możecie wielbić PLI, mieć w domach ołtarzyki, a na forum spijać sobie z dziubkow, ale jak na razie PLI to giełdowe dno z NC i obawiam się, że cwaniaki z zarzadu na razie was dmuchają bez mydła"
Ale po 21zł to już nie będzie dno bo ty kupisz i ciebie dymać nie będą? Kabaret z przygłupem :)
jest to moja najgorsza spółka w jaką zainwestowałem od 2 lat. Porażka. Niech sobie piszą co chcą fani spółki, ale i dalej niech tkwią w swoich marzeniach.
Weź ochłoń. Larum na CDR, które wzrosło z 5zł? na 400zł, a dzisiaj spadło na 250zł. Rzeczywiście larum. Jak to w ogóle można porównywać z garażową firmą z warszawaskiego Mokotowa? CDR zna cały świat, a PLI garstka fanów. Nie rozśmieszaj mnie. Jak PLI dojdzie do 500zł-1000zł? przyznam racje, ale dzisiaj brednie sekty to obciach intelektualny. Ot zebrały się bidoki i marzą o fortunie, mannie z nieba, a cały czas leją się na nich pomyje.
kibic nawet nie komentuję tych bzdur co napisałeś tylko nie mogę zrozumieć po co tutaj jesteś naczelnym defetystycznym pisarzem? przecież taka garażowa spółka nie jest w stanie sprostać oczekiwaniom takiego asa gpw jak ty i to wyłącznie w kategoriach ewentualnego rozpatrywania jej w skład portfela... nie szkoda twojego cennego czasu?
@kibic
Ty jednak masz problem z logicznym myśleniem! Jaka różnica czy tracisz na CDR czy PLI? Napisz to tym setkom ubranym w palta, że przecież wzrosło z 5zł i że to nie firma garażowa. Ty nawet nie rozumiesz sensu prostego postu hehe
z poziomu garażu najwięcej można osiągnąć z wysokiej bazy natomiast to oczekiwania są jeszcze wyższe ot cdr to dobry przykład i nie mają pretensji ci co kupowali sporo taniej tylko ci co ulegli czarowaniu czarowaniu i zarządu i analityków a teraz pozwy zbiorowe chcą robić, że niby manipulacji ulegli... https://www.ppe.pl/news/152828/cd-projekt-moze-miec-powazne-problemy-szykuje-sie-pozew-zbiorowy-i-zawiadomienie-o-popelnieniu-przestepstwa.html i ciekawe te amerykańskie pozwy: cyt ''''Amerykańskie kancelarie ogłosiły dochodzenia w sprawie potencjalnych roszczeń dotyczących papierów wartościowych w imieniu akcjonariuszy CD Projekt w USA. Podobne pomysły pojawiają się również w Polsce. Zapewnienia szefów CDR, że „Cyberpunk 2077” jest w pełni gotowy, mogą niedługo wyjść polskiemu producentowi bokiem. Jeśli poniosłeś straty w ADR CD Projekt SA, skontaktuj się z Wolfem Haldensteinem, aby dowiedzieć się więcej o swoich prawach jako inwestora w CD Projekt SA.
– pisze kancelaria Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP Podobny zamiar ogłosili prawnicy z The Schall Law Firm. W komunikacie kierowanym do inwestorów czytamy, że dochodzenie ma koncentrować się na tym, czy CD Projekt nie wydał oświadczeń wprowadzających w błąd inwestujących. CD Projekt oszukał inwestorów ws. „Cyberpunka”? Amerykańscy prawnicy chcą w szczególności przyjrzeć się oświadczeniu przedstawicieli CD Projekt, którzy publicznie przyznali, że byli zbyt skoncentrowani na wydaniu gry i zignorowali głosy swojego zespołu o potrzebie udoskonalenia „Cyberpunka 2077” pod kątem konsol starszej generacji.''
kibic wysilił swój potencjał intelektualny formułując swoją złotą myśl: cyt ''Jak PLI dojdzie do 500zł-1000zł? przyznam racje, ale dzisiaj brednie sekty to obciach intelektualny. '' brawo! o to chodzi na giełdzie! aby, przyznać rację, że jednak się jej nie miało... to cel nadrzędny! i nie chodzi o to aby zarobić wcale nie chodzi o to, aby znaleźć spółkę zapomnianą, fajną fundamentalnie, z szybko rozwijającej się branży i zaryzykować kupując jej niedrogie akcje w poszukiwaniu potencjału wzrostu hehe, chodzi o to aby kibicować innym i w końcu przyznać się do złej oceny czy, w kontekście gry giełdowej? to nie jest właśnie ten wspomniany obciach intelektualny?
@fanpli Przecież kibic to ignorant. Gdy kurs PLI wyniesie 500zł to z osób które tu piszą na forum pewnie nikt już nie będzie miał akcji, ale nawet gdyby ktoś miał to na pewno mu będzie przyznanie racji przez jakiegoś kibica, który od 50zł będzie ogryzał paznokcie z nerwów że ktoś może zarabiać. Tu nawet przy 100zł to mi twoje przyznanie racji to będzie potrzebne jak psu kleszcz :) Przejrzałem sobie stare fora gdy CDR chodził po kilkanaście złotych, wtedy tez byli r tacy kibice ludzi wierzących w sukces nazywali sektą, jehowymi itd, itd
Gdy człowiek myśli, że już go nic na tym forum nie zadziwi to wtedy właśnie pojawia się post o Platige i kursie wynoszącym 500 xD o dobry Boże, ci ludzie to są dopiero oderwani od rzeczywistości xD
@Zbysiu przeczytaj mój post jeszcze raz. Może potem drugi jak masz problemy ze zrozumieniem. A potem to już jakieś korepetycje mogą pomóc :) Wydaje się prosta treść postu, a są ludzie którzy nie potrafią zrozumieć o co w nim chodzi....