Pisalem ze bedzie 400 bo do tego krotkofalowo kurs zdazal i fund pewnie jeszcze znizy by dobrac bo ma duzo gotowki by to upakowac po wywalaniu w środę.
Kurs będzie sie mielil na wymeczenie bo inaczej gdyby chcieli to zebrac szybko bylibysmy powyzej 500:) a po co ma przeplacac przeciez.
Nikt mi nie placi za zaden post i nie naganiam jak niektorzy np grubyjanuary ktory pisze niestworzone rzeczy o marzeniach 1900 a skeszuje sie duzo szybciej tak jak jemu podobni i wywola lawine zeby dobrac niżej.
Panu prezesowi nie zalezy na takich jazdach 770 a potem 3 dni zjazd na 500. No przeciez wyniki za 3q były super. Teraz gdy bedzie lepiej za 4q kiedy byłby zjazd? Kto będzie kupowal nawet w tym samym dniu jesli nastepnego dnia bedzie wywalanie? Firma krzyknie 800mln w kwartal przykladowo i nagle zjazd 50% co to banan? To nie covid i jesli taki sentyment sie utrzyma za 2 lata tu nikogo nie będzie.
Życzę wszystkim rownych wzrostow z korektami po wynikach max 20% z szybkim odbiciem w wiare o nastepne wyniki :) teraz 1mld w 2020 lub wiecej. 2021 to pewnie 2mld to czemu to ma zachowywac sie jak BML czy 4MASS czy jakis inny badziew co nie generuje zyskow.
Wedlug mnie powoli i nawet moze tu nie być jakiejs podbitki czy zjazdu zaraz po wynikach.
Przy 3Q ATH było 770 to jesli będzie 650 w styczniu to ilu sie bedzie tu nagle keszowac jak 4Q zaskoczy jeszcze bardziej? :) (BOS sobie moze robic rekomendacje np JSW na 10zl gdy wegiel koksowy bedzie potrzebny jeszcze bardziej do odbudowy gospodarki.)
A jesli będzie ostra jazda na 1000 przed szacunkowymi to kto wam to odbierze? Będzie sie bal szybkiej zwaly i zawisniecia ma haku. Lepiej powoli wedlug mnie i bez spoldzielni
Az mnie mdlilo naganianie grubegojanuarego w dzien ABB ze bedzie roslo. Wszystkie wzrostowe nagonki w tym momencie byly po to żeby sprzedaz była po 480 a wiedzieli ze spadnie nizej. I po co wieszac na haku ludzi było ktorzy kupowali bo korekta i okazja. Od tamtego momentu wielu -20% ma i oby odbilo przed swietami to beda milsze a nie na hakach
Dnia 2020-12-12 o godz. 11:04 ~Xxx napisał(a): > Az mnie mdlilo naganianie grubegojanuarego w dzien ABB ze bedzie roslo. Wszystkie wzrostowe nagonki w tym momencie byly po to żeby sprzedaz była po 480 a wiedzieli ze spadnie nizej. I po co wieszac na haku ludzi było ktorzy kupowali bo korekta i okazja. Od tamtego momentu wielu -20% ma i oby odbilo przed swietami to beda milsze a nie na hakach
Dlatego napisałem wczoraj,że albo mi się wydawało albo grubyjanuary pisał swego czasu,że sprzedał przy 750-760zl. Niestety nie odpisał już wiem dlaczego :)