niestety ta spółka wchodziła na giełdę z założeniem, że wyroluje akcjonariuszy było to możliwe dzięki ofe ale uważam, że jooseq będzie musiał się troszkę wysilić, żeby ją z giełdy ściągnąć
Do wyjścia z giełdy jeszcze dużo czasu upłnie. Chyba nie za joozka życia (no chyba że jest wampirem). Myślę że jakby chciał to już dawno skupiłby resztę akcji- tylko po co? Spłacić obligacje, wykupić pozostałe 5% to kupa kasy którą będzie się bawi ł do końca życia w luksusie. Popytu nie ma i nie będzie bo tu się nic nie dzieje nowego od dekady i tak pewnie następne 10 lat.
sytuacja jest dziwna ja uważam, że conajmniej 5.20 jooseq zapłaci za skup chociaż, może być też tak, że spółka zostanie na giełdzie tak jak zapowiadał po umorzeniu akcji będzie mu jeszcze więcej brakowało do 95% a oprócz tego raczej nie będzie się chciał narażać na procesy
oprócz tego z 50 baniaków przeznaczonych na skup wykorzytsano połowę (nawet chyba mniej) i skupiono 6m akcji i jw będzie musiał dać boś coś na końcu zarobić, 5.20 będzie powtórzone
Myślisz że znów zrobi wezwanie do sprzedaży? Chyba dla niecałego miliona tego nie zrobi. Myślę że boi się też przymusowego wykupu bo nie wie po ile będzie musiał zapłacić.. straszna lipa.
akcje które ma spółka
jakby ich nie było
wiec udział mniejszościowych teoretycznie rośnie
są dwa wyjścia
jw ściąga z giełdy
wtedy powtarza cenę 5.20 tak żeby bos tak jakkiedys pzu zarobiło
spółka zostaje na giełdzie
a umorzenie oznacza uwolnienie kursu i wtedy się zacznie zabawa
chyba ze jw chce spółkę sprzedać jak całość