• Potrzebna mądra głowa Autor: ~Sandra [46.204.53.*]
    Rozumiem że jeśli nie odpowiem na wezwanie to czeka mnie przymusowy wykup. Czy cena przymusowego wykupu może być niższa niż cena wezwania
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~piotr [46.77.89.*]
    Nie w przymusowym cena jest kaka sama
    3,55 zł
    Od 16 czerwca do 01 12 2020 przemielono 2 686 813 sztuk z tego ja kupiłem 60000 szt
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Sandra [46.204.53.*]
    Czyli nic nie tracę. W takim razie mam ich w nosie. Czekam dalej
    Tylko czas a jak nie skupią 95 % to morze podniosą cene bo chcą zdjąć spółkę z GPW
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Sandra [46.204.53.*]
    Wisze tu już tyle, że dwa miesiace nie zrobią mi różnicy. Nawet nie liczę, że odzyskam chociaż połowę, ale za darmo reżim nie zamierzam dobrowolnie oddać
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Kulawy [37.30.41.*]
    Ja też chcę być mądra głową więc potwierdzę że minimalnie po cenie z wezwania. Generalnie też znam takiego Pana co lubi takie zabawy i mnie się np pytał czy nie zostałem kiedyś wykupiony przymusowo bo jest jeszcze opcja i to nie całkiem nierealna sądzić się już po tym jak Cię wykupią bo wykupu podważyć się nie da ale to że wykup nie był w cenie godziwej to juz co innego. Ktoś komu się trochę nudzi i ma czas być może można coś ugrać. Jeszcze tak jako ciekawostka to jak zdobędą 95 procent to samemu można zadać żeby wykupili akcje od Ciebie ale to się nie zdarza bo wszyscy wykupują. Była też opcja dla większościowego żeby wyprowadzić spółkę z giełdy trzeba tylko 90 procent na walnym i zgodę KNF ale z tego nie skorzystali. Oczywiście nie ma sensu się zapisywać na wezwanie. Pierwsza sprawa że sam zapis na wezwanie to około 1 procent prowizji dla domu maklerskiego a przymusowy to nie ma żadnej opłaty.
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~vic [83.24.255.*]
    Spólka poprawiła wyniki. Cordia kupiła pakiet większościowy Polnord za śmieszne pieniądze. Za te pozostałe na rynku 6 mln brakujących akcji mogą zapłacić zdecydowanie więcej, jeżeli im zależy żeby zdjąć spółkę z GPW. Byleby tylko nie skupili ok. 1,973 mln akcji po których przekroczą 95% stan posiadania
    Ale na spółce chyba pozostali już tylko ci co nie są zainteresowani obecną ceną. Ja również licże na podniesienie ceny w wezwaniu. W końcu wiele się nie traci czekając.
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~black944 [78.11.154.*]
    dzisiejszy volumen = 329 K
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Greg [37.47.148.*]
    Przymusowy wykup to cena minimum z wezwania więc odpowiadanie na to wezwanie nie ma najmniejszego sensu. Trzymać i tyle, nie dać się wyleszczyć !
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Sel [83.30.145.*]
    Połowa GPW to balony 100 razy wk, a tutaj chcą kupić za 5% wartości?
    To co dali za swoje akcje te 2,12 to mają w kasie w całości i tylko dla siebie , a nasze akcje jak sami zauważyli mają spooro wyższą wartość i powinny mieć dużo wyższą cenę szczególnie gdy wszystko drożeje 5% dziennie , a pieniądze drukują i tak kilka razy szybciej ..
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: sel [83.30.145.*]
    Walne 8 go podniesienie cenę?
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~blebleble [91.235.231.*]
    tak. podniesie do nieba...

ja obstawiam dwie dychy :-)
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~vv [213.158.197.*]
    kurs nie rośnie, więc pewnie nie:(
    Nie pytam kapuścianych głów tylko myślących...Jak zbiorą bez podnoszenia to podnoszenie nie będzie miało sensu , ale może zbierać ktoś pod podbitkę i ..
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~AA [89.76.153.*]
    Wg mnie nie podniosą , zobaczą układ sił na NWZA ,

uchwała o delistingu zostanie z pewnością zaskarżona - sam będę na walnym i będę głosował przeciw z zaprotokołowaniem sprzeciwu (podstawa zaskarżenia )
    należałoby powołać niezależnego biegłego - np. wskazanego przez SII ( pod żadnym pozorem przez obecny zarząd) w celu ustalenia prawdziwej wartości godziwej tych akcji , kosztami obciążyć obecny zarząd - za brak rzetelnej wyceny :) i brak opublikowania strategii spółki .....
    ps.
    ciekawostka : dlaczego np. nie ma Sopotu w sprzedaży pomimo pozwolenia na budowę wydanego w listopadzie 2019 r?
    bo czekają na ściągniecie z parkietu i wówczas się pojawi ....:) - ot taki czarny humor
    dodatkowo mógłby podbić wycenę akcji :(
    W zkrócie zarząd dalej działa na szkodę mniejszościowych akcjonariuszy firmy i to od wielu lat..
  • Re: Potrzebna mądra głowa Autor: ~Janczyk [83.26.181.*]
    no ale jak zbiorą 95% to już nie będą sie bawić w uchwały tylko zrobią przymusowy wykup. ale nie mogą zapłacić mniej niż cena wezwania.
[x]
POLNORD 0,14% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.