CO JANKESY NIE KUPUJĄ PANIE PREZESIE? PAN WIE ŻE PANA SZANUJĘ, ALE PIENIĄDZ IDZIE DO TECHNOLOGII, TO Z RACJI DOŚWIADCZENIA I WIEDZY TEŻ PAN WIE, JA CZEKAM, SZKODA BO SPADKI, A JAK SZANOWNY PAN PREZES WIE, MOŻE BYĆ INACZEJ.
Dnia 2020-11-26 o godz. 15:31 ~MAZUR napisał(a): > CO JANKESY NIE KUPUJĄ PANIE PREZESIE? PAN WIE ŻE PANA SZANUJĘ, ALE PIENIĄDZ IDZIE DO TECHNOLOGII, TO Z RACJI DOŚWIADCZENIA I WIEDZY TEŻ PAN WIE, JA CZEKAM, SZKODA BO SPADKI, A JAK SZANOWNY PAN PREZES WIE, MOŻE BYĆ INACZEJ.
urwał bo grubasy kurs dołują ! a powodów jest 500+ albo i lepiej
Ja ci odpowiem tak, jak grubasy chcą kupić to kupują, robiłem to z Optimus S.A. jak szedł z 27 zł na 360 zł. Grubasów to wali jaka jest cena, nie ma to znaczenia, bo wiedzą w co grają i jakie będzie zakończenie. Przykład - Optimus kosztował w granicach27 zł - 37 zł, i aby zebrać 90% akcji bo miał w 2000 roku Onet, poszedł kurs na nietypowe 48 zł i tam był przewał na rynku blokowym. Po 48 zł to było ekstremum możliwości dla kursu jak wyliczyły geniusze i ta cena zadawalała ich. Po tej przewałce jak było już 90% akcji w portfelu, to ruszył na 360 zł. Tak że grubasy nie dołują, załatwiają sprawę szybko, by rynek wyczyścić do góry tak jak rynek zapyziałych lubi, bo czas to pieniądz. A więc twoje słowa są jak to zdanie, które nie zaczyna się od a więc.
A czasy się nie zmieniły? Od twojego przykladu minęło 20 lat, więc techniki zapewne też.... Wydaje mi się, że będzie przejście zrobione powoli i doważanie akcji w portfelach. Inna i jedyna opcja, to trup w szafie.... Pozdrawiam. Dywidendowy
Tak Gruby będzie straszył przez 5 lat i bawił się z małymi, kto po niskiej cenie odda? Szkoda czasu, technologia jaką prezentował Optimus, a dokładnie Onet była do brania natychmiast, technologia starzeje się i portale należało kupić szybko, bo tego dotyczyła hossa 2000, a kto się spóźnił to mógł kupić po 360 zł, takie wilcze prawa tu panują w High Tech. Oczywiście po 360 zł 1000 akcji, a nie 95% po 48 zł, gdzie średnia wyszła 42 zł. A dziś każda poważna spółka pracuje nad High Tech jak Asseco zaczynając technologię Dron i silników do dron, czy do aut. A ostatnich gryzą psy, taka piosenka.
mi w tej spolce nie pasuje ze cena akcji nie jest adekwatna do pozycji tej spolki na rynku i tym bardziej do srodkow finansowych inwestowanych w rozwoj firmy. tu powinno byc juz dawno 150 zl