• ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~Rakieta [87.205.151.*]
    6 największa firma IT w Europie wchodzi do WIG20 zamiast Play!
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~Stefek [95.41.111.*]
    Prawda, ale szczerze liczyłem na Mercatora w WIG20. Bardziej płynna i na czasie firma. Ale może to i dobrze.
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~123 [87.205.151.*]
    Właśnie dlatego ani Mercator ani Biomed nie weszły. Bo są "chwilowo modne" a przy tym kółeczka i spekulacja na potęgę a nie inwestowanie. Za pół roku obroty na Biomed mogą być takie jak rok temu.
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~Jurgen [37.47.57.*]
    Na czasie? Chlopie na jakim Ty swiecie zyjesz. Asseco ma perspektywy na 15 lat do przodu conajmniej, a mercator 5miesiecy a biomed to szulernia, ktorej realna wycena to 100mln pln.
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~azx [192.166.203.*]
    Super wiadomość, będzie papier zbierany przez większych :)
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~Mozbach [104.160.33.*]
    Dla mnie AssecoPol jest jednym z największych fenomenów giełdowych. Perspektywiczny sektor, stabilne zyski, a wzrost kursu w porównaniu do innych dużych spółek mizerny (biorąc pod uwagę rentowność). Teraz wiadomość o WIG20 i nawet to nie ruszyło specjalnie kursu.

Chociaż na ten moment jestem bardzo zadowolony, że ludzie są tacy "mądrzy", bo miałem okazje dokupić dzisiaj pod korek. W końcu ruszy, to pewne.

Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: ASSECO POLAND w WIG20!!! Autor: ~Karoluch [5.173.144.*]
    https://stooq.pl/q/g/?s=acp
    C/Z = 16,6.

https://stooq.pl/q/g/?s=wig_info
    Średni C/Z dla branży: 21.36

Jeśli te C/Z mają się zrównać, to kurs powinien wynosić 87,4 zł.

Bo przecież C/Z = ok. 20 dla spółki informatycznej, rozwijającej się, należy się jak psu buda.

Zresztą i rekomendacje domów maklerskich są na tym poziomie:
    ostatnia z 20 października wydana przez Haitong Bank mówi "kupuj", poziom docelowy 78 zł.

No to potencjał wzrostu jest.

Ogólnie cieszę się, że do Wig20 weszła spółka pewna, która nie budzi kontrowersji. A która ma się czym pochwalić. I która jeszcze ma potencjał wzrostu i można na niej zarobić :-). I my jako Polacy możemy się nią pochwalić za granicą.
[x]
ASSECOPOL 1,56% 221,00 2025-10-24 17:04:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.