• Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.70.*]
    Niestety inwestując pomimo super wskażników zamiast zysku Marvipol przez pół roku przynosił straty albo stoi w miejscu jak kto woli .Dlaczego tak sie stało i jak do tego doszło >Niestety wchodzenie w spółkę w nieodpowiedniej fali tak sie konczy .
    Z doswiadczenia wiem że warto inwestować w spółke w trzeciej fali
    .NAJWAZNIEJSZE POWINNA BYC TRZECIA FALA
    i własnie w niej jesteśmy .
    Dlaczego to takie wazne żebyśmy byli napewno w trzeciej bo od tego zalezy nasz zysk ale tez poziomy korekty bo w trzeciej znosza tylko jedna trzecia fali
    Przeczytałem wiele pulikacji amerykańskich dowiedzialem się jak rozpoznać ( trzcia fala korekty pedzące lub luka cenowa ( nasze niestety publikacje żle to tłumacza nalezało by zmienić wiekszośc przykładów .
    najwazniejsze wg nich to żeby znależ trzecia trzeba wrócic do poczatku trendu i znależć ten pierwszy impuls który jest pierwsza fala
    i jest w całoscici prawie znoszony przez korektę a jednoczesnie prawidlowo pokazuje projekcje nastepnej fali link Mając ten impuls mamy projekcę zasiegu kolejnej fali czyli trójki .
    link
    Po trójce nastepuje czworka najbardziej nie lubiana przez inwestorów ktora nie może wchodzi na falę 1 czerwona linia na samym dole mając trójkę wyznaczamy zasieg kolejnej fali a wiemy że piatka to tylko 1,618 fali trzeciej czerwone oznaczenie otrzymujemy zasieg piatki która konczy cały cykl i jest jednocześnie
    piewsza fala wyzszego rzedu po niej nastepuje korekta czyli fala dwa wyższego rzedu znoszaca nam wzrosty w kwietniu 2020
    Po fali 2 znoszącej wiekszośc wzrostu zaczeła sie obecna fala trzecia najbardziej lubiana przez inwestorów
    Nic tylko trzymać i sie cieszyc .
    link 

• Re: Trzecia fala Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Jak myślisz, czy dalej występuje korelacja miedzy Marvipolem a Wig-deweloper ?

Czy mógłbyś przeanalizowac i wstawić wykres tyg wig dew. ?

Czy możesz podać jakieś najciekawsze publikacje Amerykanskie zwiazane z At ,które przeczytałeś?

Przeczytałem tez sporo publikacji Polskich i przelozen na nasz jezyk. Przeczytalem rowniez dużo biografi traderów i biznesmenów Amerykanskich. Nie zawsze były to różowe biografie. Nie ma też czysto technicznej odpowiedzi co ma wpływ na koncowy sukces. Wydaje się ze trzeba mieć szeroko otwarte oczy i reagować na dana sytuacje. Nie tylko fale są istotne czy technika. Wniosek z tych wszystkich publikacji jest jeden, ochrona kapitału.

Wiem ze Marvipol jest dobrym papierem i ze miałeś podobna średnia do mojej. To daje pewnosc swojej inwestycji. Jak chronisz swoj kapital , masz stop lossy, jakiś plan na zly scenariusz ? Jak zwykle dziekuje za odpowiedz.
  • Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.70.*]
    Nie nigdy tak nie myslałem że istnieje kooleracja tylko pisałem że Marvipol nalezy do Wig Dev. Marvipol od kwietnia kiedy wszedł w trzecia falę jest 60% wyżej od wig Dev który porusza sie plasko a ostatnia kooleracja jaka sie pojawia wynika z powrotu drugiej fali koronawirusa Dlatego nie analizuje wig DEv
    publikacje najlepsza książka Elliott Wave Principle
    Nie gram wiec nie stosuje stop lossów Nie chronie kapitału tylko pomnazam pracując miałem tydzień wolnego stąd duzo wpisów
    Nie mam zlych scenariuszy gielda w rzeczywistości nic dla mnie nie znaczy jedynie dziele sie wiedża
    Bóg moja milościa i nie brak mi niczego do szcześcia.
    link
    Trochę mnie ta odpowiedz przytkała. :)

Dzięki za rekomendacje książki.
    I jeszce najwazniejsze ktos powie po co szukać pierwszego impulsu jak to było dawno w miedzyczasie przyszedł koronawirus pokrył siez i piata fala i zakłócił działanie
    projekcji tego pierwszego impulsu Nie we wszechswiecie nic nie może byc zakłócone wszystko musi sie zgadzać ta projekcja musi sie dalej iśc tak samo rynek musi odbudowc te wydaje sie utracona projekcję Ktos napisze a co sie dzieje przyjdzie taki pan Transek sprzedał duzo bedzie chciał przebić dolek zeby zakłucić te projekcje i kpic taniej Nie zakłóci bedzie walil w rynek 10 tys 50 tys i pomimo ze nie ma zlecenia kupna akcje znikaja jak w wode niewidzialna reka ryku mu to zabierze Projekcja musi sie zgadzać link 
    Inwestujemy tłumaczyłem ci juz ze nic nie chciałem zaklocic. Byłem zmuszony do sprzedaży akcji , tzw ochrony kapitału. To nie jest spolka do robienia kolek.
    Zgadzam się z tobą w pkt ze co ma być to będzie. Wiele razy to omawialiśmy, zawsze znajdzie się ktoś wiekszy do odkupienia od mniejszego, to samo dzieje się w drugą stronę. Zdziwiła mnie bardzo Twoja odpowiedz odnośnie braku ochrony kapitału i ze nie zależy Ci na pieniądzach w religie nie będę wchodził. :)

Pamiętasz jak ci pisałem przed corona ze na wig20 utworzył sie rgr i teraz będzie spadal ? Były to poziomy chyba w okolicach 5,6 na Marvipolu i 2150pkt na wig20. Pamiętam to jak dzis, nie obchodziło cie to wtedy co się dzieje z wig20, a powinno. Uchronił byś wtedy 50% kapitału i zarobil przy odkupie 100%. Teraz mamy podobna sytuacje ale na wig deweloper . Dlatego zapytałem się o to czy możesz zrobić AT wig dew. Zeby znowu czegoś nie przegapić. Jak juz pisałem nie kupię juz Marvipolu za żadna cenę, nic z tej branży , wynajmy, mieszkania,maja swój okres swietlnosci juz za sobą. Mam nadzieje ze Twoja teoria fal sie sprawdzi i będziesz mial profi na którym Ci nie zależy. :)
    Nie liczy się jak dochodzisz do profitu na giełdzie, liczy się osiągnięty cel i czas. Chyba nie chodzi o to, żeby jedna ze stron miala rację na forum bankiera, dla mnie liczy się tylko zysk/czas i ochrona kapitału.

Z tego co opisałeś wynika, ze albo grasz mala kasa, albo nie swoja. Moze po prostu tylko doradzasz tym większym. To już nie moja sprawa. Życzę Ci powodzenia
    To nie WIG zakłócił tylko koronawirus . A jakbys obracał dziesiec razy wiekszym kapitalem niz Twój to dałbys rade grac
    przy takich obrotach Po prostu nie gram tylko inwestuję . Jesli chodzi o wiare To musisz doswiadczyć
    Boga doswiadczyłeś kiedys uzdrowienia uzdrowień zamiast czytać falę co teoretycznie nic nie da
    oglądnij ojca Boshabore Uwielbienie Boga
    https://www.youtube.com/watch?v=AUzyeiOWJY8

• Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.74.*]
    Prosze pamietac podporzadkowanie jest odwrotne chociaz to logice wbrew . To nie super wyniki i informacje powoduja powstawanie trzeciej fali tylko trzecia fala powoduje że pojawiaja sie superinformacje i wyniki z zasięgiem 12 zł . Po trzeciej fali mamy 4 najbardziej nie luiana przez inwestorów a lubiana przez graczy i dopiero po niej jest 15 zł i to koniec 5 fali i jednoczesnie 1 fali nizszego rzedu dlatego zasieg 15 i znaczna korekta lepiej sprzedać na gorce i po tej korekcie dopiero trzecia fala jeszce wyzszeg rzedu z olbrzymim zasegiem 40 zł rok 2022 .
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Novy [89.64.70.*]
    Ten 2022 rok to nie taki odległy czas. Zobaczymy. Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: Trzecia fala Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    Nie żebym się wtrącał, ale religii i zen bym do tego nie mieszał. Po prostu wyniki w 4 kwartale były świetne i przez to taki skok. Jeżeli "zen" ma coś wspólnego to jak określlić Biomed w teorii 5 fal?
  • Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.74.*]
    Nie wiem co to jest Zen wiec niewiem kto tu co miesza . Nie mieszam religi jest dobra dla dzieci do nauki .Stwierdzam tylko Bóg jest moja miłościa odoswiadczyłem jego obecności Podałem przyklad ojca Boshabory bo on gdy był dzieckiem doswiadczył tez tej obecności ochronil go znak krzyża przed zjedzeniem zatrutej zupy .Na ten znak talerz pekł i zupa sie wylała jego ojciec który nie uczynil znaku umarł po zjedzeniu tej zupy . Oczywiscie nauczyli go tego misionarze ale nie mogł zrozumiec dlaczego ludzie z jego wioski umieraja zamiast byc uzdrowieni gdy zawolaja ksieży na namaszcenie chorych .Postanowił sam iśc na ksiedza i leczyc tych ludzi tak jak pisze w ewangeli modlł sie nad umierającymi i wiekszośc zostawal a uzdrawiana Jednak ludzie przychodzili do niego tez do spowiedzi wyznawali grzechy on tylko sie modli o uzdrowienie duszy a uzdrawiane było tez ciało . .Jak sam opwiada Bog nie zwarza na grzechy i pomimo slabosci człowieka go uzdrawia jedyna przeszkoda w uzdrwieniu i blogosławieństwie jest nieprzebaczenie blizniemu w swoim sercu a jedyna i najlepszą metoda przypodobania sie Bogu jest pokora Pokornym sercem nie pogardzisz panie . Tylko tym mozna odróznic dobro od zła Czy istnieje Zło Tak to Siła zawsze jest ono krzykliwe bo chce nas przestraszyć i czasmi udaje dobro Dobro jest pokorne ale posiada w porównaniu ze złem moc która nie emancypuje i sie nia nie przechwala dlatego czasami go nie widac Sorry jesli kogos obraziłem Projekcje niestety nie wiem czemu wbrew logice sie sprawdza i działa na spółkach na tych wktóre inwestuje nie wiem z czego to wynika ale trzecia fala powoduje przypływ dobrych informacji dla firmy Nie wynika to z mojej wiary w fale tylko doswiadczeniu . Oczywiscie nie gram w jakies Biomedy bo jak z czystym sumieniem mógłbym to komus to odsprzedac . Inwestuję w spółki które zarabiaja i wzrost kursu buduja przez dobre zarzadzanie sprawdzam je dogłebnie oraz jesli to mozliwe utrzymuje stały kontakt z firma sprzedaje gdy uzanje że to jest tyle warte pomimoże dlej idzie wgóre z czystym sumieniem jakies Biomedy czy inne spekulacje moga nie działeć nie inwestuje w takie spółki wiec nie bede sie wypowiadał . Nic na to nie poradze ze warto inwetowac w trzecia fale .bo inaczej pomimo super wskazników stoimy w miejscu
    Ok, ja ciebie uraziłem to przepraszam.
    Chciałem napisać...

"jak ciebie uraziłem, to przepraszam". Nie było to moją intencją.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.231.196.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Trzecia fala Autor: ~dovado [37.47.108.*]
    Jedyne co mogę ci odpisać aby doświadczyć obecności Boga trzeba tylko chcieć Dobro to nie zło nie wejdzie samo do Twojego serca jak go nie zaprosisz.Jezus uzdrawiał tylko ludzi którzy przyszli do niego Wystarczy krótka modlitwa z serca . Boże jeśli jesteś chcę Cię poznać i doświadczyć Twojej obecności i już ufać Tobie .Kiedy św Faustynie pokazali namalowany obraz biskupi proponowali podpisać obraz Bóg miłosierny ,Jezus miłosierny.
    , Bóg przebacza grzesznikom odpowiedź zawsze była ta sama. Na obrazie może być tylko jeden napis Jezu ufam Tobie bo bez zaufania nie ma miłości wszystko runie nikt by nie poświęcił życia bez miłości i nie byłoby zbawienia .Dlaczego Bóg się nie afiszuje się bo Bóg jest wszystkim we wszystkim i jest cichy i pokornego serca Kiedyś pewien ateista w zakładzie fryzjerskim powiedział nie ma Boga bo nie byłoby tyłu nieszcześć na świecie a ludzie chodziliby tylko uśmiechnięci po ulicach Na to strzegący go fryzjer wyszedł na ulicę wrócił i powiedział Nie ma fryzjerów bo na ulicy pełno jest ludzi nie ostrzyżonych i zarośniętych .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.119.177.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Janko [188.147.104.*]
    Kluczowy wieloletnie opór w granicach 7-8 zl.
  • Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.105.*]
    I po oporze.
    Kluczowa tu jest niestety pisanie prawdy przez BOS dla funduszy które swoje decyzje inwestycyjne opieraja o te rekomendacje .BOS który obsługuje te spólke pomylił sie co do wyniku za 4Q 2020 tylko o 400 % na niekorzyść Marvipolu a do tego twierdzi w rekomendacji że spółka przekaże tylko 400 lokali na 2021 a nie 900 bo 500 lokali z Unikqe Tower nie zostanie zakończone w tym roku

A fakty jawnie temu przecza bo jeszcze nie ma końca 2021 roku a spółka podaje z wykrzyknikiem na swoim profilu
     Inwestycja Unique Tower prawie gotowa!  
     Marvipol Development
     · 

Inwestycja Unique Tower prawie gotowa! Zapraszamy do obejrzenia najnowszych zdjęć z budowy https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t37/1.5/16/1f3d7.pnghttps://uniquetower.marvipol.pl/
  • Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.105.*]
    lepiej niz zdjecia końcowy postęp prac na Uniqe Tower pokazuje film niby stary bo sprzed dwóch tygodni ale nie mam innych .
    https://youtu.be/cvqQ3IM31Dc 
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Inwestujemy niekoniecznie:
    "Kluczowa tu jest niestety pisanie prawdy przez BOS dla funduszy które swoje decyzje inwestycyjne opieraja o te rekomendacje .BOS który obsługuje te spólke pomylił sie co do wyniku za 4Q 2020 tylko o 400 % na niekorzyść Marvipolu a do tego twierdzi w rekomendacji że spółka przekaże tylko 400 lokali na 2021 a nie 900 bo 500 lokali z Unikqe Tower nie zostanie zakończone w tym roku"

Wystarczy że do funduszy dotrze jaka jest dywidenda w tym roku a to przynajmniej fundusze dywidendowe musza zauważyć 10% to nie jest wartość która może się "zgubić w tłumie" jak znajdą Marvipol to zobaczą ze BoŚ coś pokręcił z rekomendacjami... i będą próbowały wykorzystać szansę ?
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Adwersarz [83.22.76.*]
    Sugerując się rekomendacją banku lub biura maklerskiego, albo któregokolwiek innego większego specjalisty, na ogół należy przyjmować odwrotną postać sugestii, ponieważ zarówno banki, jak i inni więksi gracze, przygotowują je dla siebie. Nikt, szczególnie posiadacz dużej gotówki, nie będzie zdradzał tajemnic związanych z własnymi planami inwestycyjnymi, by utracić możliwość bycia pierwszym. Obecnie banki, pozbawione zysków z powodu niskich stóp procentowych, wiele inwestują w inne instrumenty, w tym przede wszystkim w akcje..
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Filip [83.26.165.*]
    Dnia 2021-01-28 o godz. 19:08 inwestujemypl napisał(a):
    > Prosze pamietac podporzadkowanie jest odwrotne chociaz to logice wbrew . To nie super wyniki i informacje powoduja powstawanie trzeciej fali tylko trzecia fala powoduje że pojawiaja sie superinformacje i wyniki z zasięgiem 12 zł . Po trzeciej fali mamy 4 najbardziej nie luiana przez inwestorów a lubiana przez graczy i dopiero po niej jest 15 zł i to koniec 5 fali i jednoczesnie 1 fali nizszego rzedu dlatego zasieg 15 i znaczna korekta lepiej sprzedać na gorce i po tej korekcie dopiero trzecia fala jeszce wyzszeg rzedu z olbrzymim zasegiem 40 zł rok 2022 .

Kupiłem i czekałem czy to się spełni ,Szkoda tylko że sprzedałem dopiero teraz
    Jak można tak łatwo przewidzieć kurs .Najbardziej niewiarygodne jest to co piszesz że najpierw jest fala a pod nią są wyniki bo to jest już absurd bo oznaczałoby że nic nie zależy od nas czy działań firmy .Czym są te falę że rządzą kursem w ten sposób gospodarką całego świata .

• Re: Trzecia fala Autor: ~Novy [89.64.68.*]
    Skoro spełniła się cześć przepowiedni to czemu ma się nie spełnić dalsza jej cześć?
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Me [5.173.201.*]
    A co sie niby sprawdzilo?
  • Re: Trzecia fala Autor: ~Novy [89.64.68.*]
    dotarcie do 12zł
[x]
MARVIPOL -0,45% 11,15 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.