Te okresowe zawirowania nie powinny wpłynąć na przeobrażanie się Spółki w model tantiemowy ze swoim IP.
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/platige-image-wyniki-finansowe-iii-kwartal-2020-rok
Coś się dzieje w temacie - wskazana cierpliwość.
świat na to czekał zaraz będą następni, precz z covid!!! https://wiadomosci.radiozet.pl/Koronawirus/USA-Jest-skuteczna-szczepionka-na-koronawirusa.-Pfizer-przekazal-ze-zapobiega-90-proc.-infekcji
b-cz szczególnie na covidowych! merator -17% biomed -16% a na mci i pem szału też nie ma... motyw się liczy plus płynność oraz kto zakotwiczył w spółkach odbijają banki paliwowe i detaliczne jak ccc i lpp pomimo zamknięcia galerii i wielomilionowych strat ps> co do najniższego wymiaru kary to zauważ to co Rado - ktoś zbiera, może to nieujawniona strona w transakcjach pakietowych? kto wie? bo, naprawdę nie chodzi tutaj o historyczny już raport, ale o nową strategię spółki (ip)
Heh,e a jak ma być skoro średnia 6 m-c na PEMie to 11,5zł a wezwanie z 30% premią za rogiem? Kto da Ci więcej? NA MCI kurs też trzymany bo zaraz przecież będzie zamiana papierów! Covidowe powiadasz.... Jest szczepionka na virusa to i spadają bo to nie one ja mają. Swig80 +3,23,% Mwig40+3,16% WIG20 +3,8% WIG BANKI +9,7% WIG CHEMIA +7,2%
jedynie WIG LEKI -3,5% no i NC Index 1,03%
Toć nawet ślepy zauważy że cały rynek oszalał.... :)
Popyt... Trzech fanatyków kupuje akcje od czwartego, który ma dość i sypie. Obrót dzienny jak w automacie kondomami ...
90 mln obrotu rocznie , Wiedźmin najczęściej oglądanym serialem na największej platformie online a obrót jak w budzie z zapiekankami.
Zysk nie jedna knajpa ma wyższy kwartalnie niż "sukces" EBITDA poprzedniego kwartału w całej PLI. I to w jakieś sieciowe tylko w jednym punkcie przy nieporównywalnie mniejszym i tańszym zespole.
Jaki rak toczy tą spółkę?!! Ten syf musi mieć jakieś fudnamentalne powody...
Czy ktokolwiek z was poza marudą Huehue ma jakieś recjonane wyjaśnienie czemu tyle lat Platige nie zarabia ?
Kto tam zarządza i podejmuje czynnosci operacyjne? 7 kwartałów temu wybrano nowy zarząd który ponoć coś zmienił. Czyli co konkretnie ?
platige jest spółka serwisową i to jest stara strategia patrząc na czas pandemii i tak sobie spoko radzą w tym roku ciągle są na plusie nowa strategia? to jasne >>> swoje ip w wywiadach prezes o tym mówił uważny obserwator zauważy pewne pozycjonowanie się w tym temacie już od pewnego czasu ot choćby wspomniana współpraca z bloober cierpliwości tyle w temacie...
Fanpi wiesz coś czy tak sobie piszesz znowu ?
Własne IP - czy ty rozumiesz co to znaczy?
Jeśli wiesz coś poza frazesami o uważnych obserwatorach, to napisz proszę jaki konkretnie film, jaka forma dystrybucji i skąd finansowanie,albo przestań wprowadzać znowu inwestorów w błąd.
Dla mnie informacja o robieniu własnego filmu to poważy sygnał do zakupu.
Musi być jasne, że tytuł jest dobry i finansowanie własne,IP w rękach producenta czyli PLI.
Wtedy wsiadłbym z platige na takie ryzyko ponieważ, to jedyna spółka akcyjna w Polsce, która może produkować na rynek filmów światowej jakości filmy.
Dzisiaj zaczęty film, mógłby pojawić się zaraz po zakończeniu ograniczeń covidowych.
Zakładam za jakieś 1.5 roku 2 lata maksymalnie 3 lata.
Weźmy taką produkcję " Klaus" dla Netflixa która robiło hiszpańskie studio.
Czas: 5 lat (mogło by być 2.5 roku przy sprawnym zarządzaniu produkcji, ale to inna historia) ,
Budżet : 40mln $. W Polsce mogłoby być nieco taniej że względu na koszty pracy niższe (nadal) od Hiszpanii.
Netflix. Gdyby prawa do filmu nie przeszłyby na jedną platofrmę, zyski globalne z dystrybucji, box office i z licencji mogą ponad dwukrotnie przeskoczyć inwestycję przy średnim filmie. Niestety z Netflixem nigdy tak nie będzie, a tak było z Klaus i prawdopodobnie kosztował Netflixa z 50mln$.( Zakładam że IP poszli za 10mln).
Marketing: Niema też sensu robić filmow na światowy zasięg (i poza Netflixem) bez budżetu marketingowego na podobnym poziomie czyli 40mln$.
Czy Platige może pozwolić sobie na marzenie o swoim IP?
Tak: bo ma masę wybitnych specjalistów i gotowe i sprawdzone pipeliny, Bagiński może dowieść duży książkowy tytuł pod adaptacje.
Nie:Zarząd i kierunek operacyjny nie ma żadnych sukcesów w tym kierunku.
Bez pandemii i ze wsparciem Allegro nie udało się zorganizować się na Twardowskiego, klienci mogą odstąpić od umów jak case EA, romans z Kurskim i TAI, budowanie podestów na pustych stadionach dla.UEFY to obecnie perspektywy rozwoju PLI odzwierciedlone w wynikach.
Na tą chwilę, szanse na niezależną produkcję w mojej ocenie dramatycznie spadły, a platige można będzie skupować jeszcze przez kilka miesięcy i obserwować czy skupia się na robieniu filmów czy "wszystkiego innego" niż animacja.
nie ma innej drogi niż IP i w tym kierunku spółka się pozycjonuje cierpliwości huehue - możesz sobie wyliczać i wyciągać całki ze swoich opinii ponieważ jednak nie jesteś moim zdaniem akcjonariuszem tej spółki to nie zamierzam cię przekonywać do swoich racji jak również odnosić się do twoich tez wiem swoje i kropka>. to byłoby zbyt proste i łatwe abym komuś z wątku ,,no name'' cokolwiek pisał o tym co wiem lub uważam że.... po prostu kup i poczekaj a nie powinieneś się rozczarować nie mówimy zresztą o jakimś balonie aby kogoś naganiać druga sprawa to wiarygodność - czy, ty kiedykolwiek odniosłeś się inaczej do moich tez niż do tez jakiegoś oszołoma? mam swoje lata i poważnie traktuję niektóre rzeczy w tym inwestowanie wg mnie to permanentne dezawuowanie przez ciebie potencjału spółki mija się z sensem z drugiej strony starasz się postawić tezy akurat tutaj a więc ponad przeciętnie interesuje cię akurat ta spółka mogę ci tylko podpowiedzieć, że do IP trzeba się przygotować bo zazwyczaj to koszty wpływające na ebitdę w każdym razie tylko ktoś ignorujący fakty lub nieorientujący się w takiej strukturze i branży jak grupa pli nie zauważy i nie połączy pewnych zdarzeń i wypowiedzi sternika aby zrozumieć że tu chodzi o tzw złoty środek > dobrze funkcjonujący serwis plus IP tyle w temacie> warto dodać, że giełda to takie miejsce gdzie się plotkuje, słucha pogłosek i spekulacji werbalnych a, jak się pojawiają komunikaty, informacje czy tzw twarde fakty to.... samemu sobie dopowiedz! ps> moim zdaniem na pewno to zrobią - inna sprawa: czy, to trafią w gusta i da to sowity zysk? znając jednak kompetencje zespołu i ich pomysły wierzę w pozytywny rozwój wypadków w temacie ale, można nie wierzyć - wolna wola kolego, masz kilkaset innych spółek...
Znając kompetencje zarządzających to śmiem wątpić w rentowność przedsięwzięcia. Kosztów nie ograniczyli, marz nie podnieśli. Zarabiają inni. Mam obawy, ze z każdym nowym IP będzie podobnie.
I mam pretensje, bo wiele byłbym w stanie zrozumieć, ale nie pomagają te mikro emisje dla swoich. Spółka i mniejszościowi jak nic nie mieli, tak wciąż nic nie mają. Wszystko wyglada fajnie, tylko spółka wciąż ma problemy z zarabianiem.