• Usługa dla TVP Autor: ~Uka [5.173.241.*]
    Ktoś się orientuje czy oni dalej robią grafikę na żywo dla TVP?

Wczoraj i dzisiaj oglądam relacje z wyborow w USA i te animacje o wiele lepiej wyglądają w TVN.

Nie wiem czy to kwestia gustu, ale gabinet owalny w TVP wyglada jakby ktoś w Paintcie zrobił. Porównajcie sobie na żywo jak wyglada na TVN, czy to kwestia estetyki czy jakości wykonania i renderow?
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~KolegaSawko [185.217.117.*]
    Usługa w TVP, a właściciel lata na strajki kobiet... Cynizm level hard. Trzeba mieć kręgosłup z gumy.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Kosa [109.125.104.*]
    Brawa dla właściciela. Musi być im
    ciezko robić projekt z taka reżimowa telewizja kłamiąca wzdłuż i wszerz jak TVP. Taki polski FOX, chociaż FOX jest bardziej obiektywny. Pełny profesjonalizm spółki. Brawo.
    Choć generalnie wolałbym żeby zerwali wszelkie projekty z TVP. Nieważna powinna być wtedy kasa. Tu masz racje.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~kamil [165.225.207.*]
    Druga sprawa to że z tych ich wizualizacji to się cały internet śmieje... Choćby z wczoraj...
    Może specjalnie odwalają takie bagno jako taka karę dla TVP?:)
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Domino [31.6.167.*]
    To prawda? Robia te gowno animacje dla rezimowej tvp? Az mi sie nie chce wierzyc, bo ich jakosc jest zalosna...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.159.171.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~zxc [83.31.174.*]
    Wrzućcie linki bo nie widziałem.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~fanpli [89.64.78.*]
    wczoraj to oglądałem: holecka była w gabinecie owalnym i było ok: proporcje i cała wizualizacja
    nie ma co szukać kwadratury koła
    chyba, że u prezenterki bo
    danka dużo gorzej się prezentowała niż ta cała animacja
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
    Jest różnica w propagowaniu kłamstw w tv a dostarczaniem rękawic czy innych produktów dla społeczeństwa, ograniczono umysłowo kolego. Można inwestować w etyczne spółki, sa na to nawet wyspecjalizowane ETF, bądź we wszystkie, każdy ma wybór. Mnie przeszkadza projekt z reżimowa TVP, mimo wszystko inwestuje w spółkę, taki mój wybór.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~ZTVP [185.246.208.*]
    Te wybory TVP robiła bez PLI.
    Zarząd może już spokojnie wspierać strajk kobiet :)
    Misiewicz Kurskiego, tzw "Parasol" już nie sypie PLI tak chojnie. TVP sobie poradziła sobie sama z nowymi zabawkami jak widać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.112.*]
    Naucz się czytać ze zrozumieniem. Szkoda mi czasu na pisanie do ciebie. Over.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: bialoczerwony1972 [188.147.112.*]
    To nie pisz. Idź się zalić na fora KODu i innych lewaków. Tu jest forum inwestycyjne!
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Egger [84.17.55.*]
    Skoro o propagandzie mowa, to jak na razie ta spółka współtworzyła wieczory wyborcze, debaty prezydenckie i oprawę Wiadomości i cholera wie co jeszcze. Zobaczymy które odważą się pokazaz w raporcie. Z Wiadomości musieli się spowiadać ze względu na wielkość zlecenia. Zamiast robić Wiedźmina, TVP może zlecać jakieś foto-shopki, multipikacje tłumów, podmianki twarzy lub głosu :) PiS może potrzebować VFX. Płacisz i masz.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.0.197.*]
  • Re: Usługa dla TVP Autor: bialoczerwony1972 [188.147.112.*]
    Przecież drukarz za odmowę wykonania zlecenia dla LGBT trafił przed sad!!! Lewacka moralność Kalego...
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Egger [84.17.55.*]
    Jest chyba różnica między podejmowaniem zlecen publicznych, a nie podejmowaniem klientów, którzy sami się zgłosili.
    Na tworzenie marki Wiadomości musiał być przetarg. Nie każdy musi w nim brać udział.
    Trzeba jednak przyznać,że osoby odpowiedzialne za ten deal muszą, mieć wyjątkowo silne stanowiska w spółce, skoro pracują nad obecnym wizerunkiem TVP, czyli ze środowiskiem, którego nie tolerują właściciele.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~xxl [91.219.115.*]
    biznes to biznes
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Uka [5.173.225.*]
    Ludzie, co to w ogóle za stwierdzenie? My jesteśmy na forum politycznym czy biznesowym?

Oczywiscie, ze biznes to biznes. Dla mnie nie ma znaczenia czy to TVN, TVP, Fox News, CNN czy Russia Today. Wszyscy są siebie warci. Mają swoich sympatyków i przeciwników, bo tak wyglada świat. Jeszcze by tego brakowało, zeby prezes Żbikowski coś tu fisiowal. To by oznaczało, ze jest kompletnym kretynem. Widziałem raport, który nie rozpuszcza, wiec proponowałbym nad tym popracować, a nie bezzasadnie sie ekscytować czymś co nie ma znaczenia.

Wracając do studia i mojego pytania. Widziałem Air Force One w obu studiach i nie było żadnej różnicy.

Co do samego gabinetu owalnego, zwróciłem uwagę, ze w TVN jak emitują jego projekcje to jest na zupełnie innym oświetleniu. Za oknami jest noc, wiec w gabinecie jest delikatniejsze oświetlenie, z kolei w TVP jest dzień i ekspozycja kolorów jest zupełnie mocniejsza. Może stad taka moja ocena estetyczna na niekorzyść TVP
  • Re: Usługa dla TVP Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Dokładnie. Cash is king i tyle. Ci co piszą, że powinni przebierać w zleceniach to niech się pukną w czoło delikatnie mówiąc. Bo w takim razie chyba również powinni pożegnać się z Netflixem bo to co on odp#erdala z polityczną poprawnością to głowa boli.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~ZTVP [84.17.55.*]
    Dnia 2020-11-09 o godz. 10:49 ~Uka napisał(a):
    > > Wracając do studia i mojego pytania. Widziałem Air Force One w obu studiach i nie było żadnej różnicy.
    > >
    > > Co do samego gabinetu owalnego, zwróciłem uwagę, ze w TVN jak emitują jego projekcje to jest na zupełnie innym oświetleniu. Za oknami jest noc, wiec w gabinecie jest delikatniejsze oświetlenie, z kolei w TVP jest dzień i ekspozycja kolorów jest zupełnie mocniejsza. Może stad taka moja ocena estetyczna na niekorzyść TVP

Platige Image nie robił realizacji wyborów USA w TVP Info ani w Wiadomościach. To produkcja w 100% wewnętrzna robiona przez TAI. Ostatni projekt to debaty prezydenckie w Polsce i pogoda dla Wiadomości.
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~Wiadereczko [5.173.249.*]
    Dzisiaj było otwarcie Eurowizji junior i oglądałem bo to wyglądało na robotę platige. Ekrany płaskie jak ostatnio virtual events na platige broadcast pokazali.
    Ogólnie za dużo bajerów było, a przede wszystkim kolorów i ruchomych kamer. I albo mój tv miał problemy z odtwarzaniem albo cyfrowe kodowanie sygnału nie daje rady i deformowało twarz piosenkarki.
    Wygląda na to że cała Eurowizja może być robiona przez platige. Ciekawe jak się zaprezentują.narazie średnio
  • Re: Usługa dla TVP Autor: ~fanpli [89.64.78.*]
    zajawka z kurskim i kręcącymi się kulami...taka sobie
    jakaś rozpraszająca, ale może adresowana bardziej do młodzieży i dzieci?
    nie wiem czy pli eurowizję kids będzie robić?
    >>> pojawiły się zaś kolejne prestiżowe nagrody:
    cyt
    ''Dobry wieczór!
    4 złota, 3 srebra, brąz i ten jeden zaszczytny tytuł – Studio Postprodukcyjne Roku.
    Dziękujemy Klub Twórców Reklamy KTR i gratulujemy wszystkim laureatom!''
[x]
PLATIGE 4,00% 5,20 2026-05-19 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.