• Wyjaśnienie Autor: ~ObserwatoR [165.225.206.*]
    Macie poparcie mojej tezy, którą wysnuwałem.

Jest to piękny przykład akumulacji.
    Sprzedaż PKC, aby jak najmniej wywalić, ale żeby kurs spadł maksymalnie, wtedy podłączają się wystraszeni i leci jeszcze bardziej.
    Następnie, przy interesującym nas współczynniku dystrybucji (świetnie to widać na A/D) następuje akumulacja po niższej cenie, ale nie PKC jak to miało miejsce przy spadkach tylko spokojna, aby inni zbytnio się nie zlecieli.

Gdyby ktoś chciał wywalić te akcje, to po takim infie jak ostatnio nie musiałby robić nic, a kurs powędrowałby powyżej złotówki SAM, tzn. bez sternika.

Taki scenariusz, którego mamy potwierdzenie implikuje przeważnie bardzo duży ruch w drugą stronę (podobnie jak na 4MASS po infie o maseczkach kurs spadł z 0.24PLN na 0.17PLN i jeszcze został dobity infem o wywaleniu rzekomo przez zarząd akcji, a następnie nastąpiło wybicie z 0.2PLN na 4PLN, tj. o 2000%).

Pozdrawiam
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~ObserwatoR [165.225.206.*]
    Dodam jeszcze, że skrupulatnie od pewnego czasu analizuję arkusz S/K.
    Arkusz S był mega przeciążony podażą, co też pokazywało, że komuś zależy na zaniżeniu kursu, bo gdyby chciał wywalić papier, to nie pokazywałby tyle akcji w karnecie S, a raczej po prawej stronie poprzez "popychacze".

Dzisiaj z arkusza S "przed wybiciem" zostało zdjęte 25% akcji, tj. 1.5m.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Ta [83.26.169.*]
    To ja ci wyjaśnię ze przez 3 dni sprzedali 600 testów śmiech na sali
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Ta [83.26.169.*]
    I jeszcze dodam ze ilość przypadków nie jest impulsem do wzrostów beka jak tak naganiasz
    A czy ja naganiam na testy?
    Tutaj główną rolę, oprócz podstawowej działalności, które de facto rozszerzają (m.in. Portugalnia) stanowią płyny do dezynfekcji i o nie idzie gra.
    Poza tym oczywiście testy są też ważne, bo stanowią dodatkowy przychód i zysk. Poza tym, zamówili MIN 100k tych testów, więc zakładam, że ktoś wyłożył z firmy 5mPLN albo były takie rezerwy - oba case'y pozytywne.
    No i jeszcze maseczki.
    Widzicie, mogli pójść wyżej swobodnie, to woleli cofnąć do 0.3PLN, zostawić trochę zleceń S i teraz je zdejmują i znowu pewnie pójdzie do góry w celu akumulacji jak największej liczby akcji.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Krzysiek [79.110.205.*]
    Do ilu uważasz że mogą zejść? I jakie wybicie według Ciebie jest możliwe? No i pod co ono niby będzie, tu już chyba wszystko w Espi dali...?
    0.3PLN jest dołkiem i nie powinniśmy zejść niżej.
    Dla mnie target 2PLN.
    Jakie espi? Oczywiście umowy z RZ,MS, Lidl i innymi.
    Poza sklepem oni sprzedają również hurtowo - zapoznaj się z pdf o płynach - sprzedają w różnych jednostkach logistycznych, również na palety, czaisz?
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Xior [31.60.46.*]
    Popieram!

Xior.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Excelencja [31.0.41.*]
    Dobrze gadasz.. Też to zauważyłem....
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Krach [37.248.253.*]
    Ja się nie jest takie że rozpoczął się krach. Lepiej ratujcie majątek odkupić się znacznie taniej.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Sienna [37.248.162.*]
    Ooo kolejna spółka. Generalnie szukam spółek, na których inwestuje ObserwatoR, bo przewaznie jest na nich świetna okazja do zarobku.
    Muszę przyjrzeć się tej spółce, na szybko widzę, że mają płyny, maski i testy czyli to co w pandemii potrzebne. Nie wiem tylko dlaczego kurs tak spadł. Ktoś wie?
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~meks [89.187.226.*]

jak bedzie słaby rynek tak jak było w marcu
    to tutaj po 0.20gr
    nie bedzie chetnych
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Znawik [37.109.33.*]
    20gr. jutro czy mniej?
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~ObserwatoR [89.64.34.*]
    Nie w tę stronę, raczej 0.40PLN.
    0.20gr? Litości.
    Kurs spadł, bo taka zagrywka pod zbieranie. Widziałem taki scenariusz na innych spółkach.
    Teraz kurs sukcesywnie będzie podążał ku górze, ale raczej spokojnie, z korektami, tak, aby zebrać jak najwięcej przed raportem 13/11.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Hathor [83.6.108.*]
    czego spodziewasz się po raporcie?
    Poprawy wyników i to znacznie, bardzo.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~slawku [83.28.208.*]
    to raczej nie w tym raporcie. Choc w sumie nie znamy zysków ze sprzedazy płynów. Ale myslę ze ten raport to raczej bedzie pożywka dla troli:)
    No i mamy potwierdzenie w PB, że q3 super, że zaczynają umowy na środki do walki z pandemią i plany pójścia w tę stronę.
    Stąd było to zaniżanie. Teraz tylko akumulacja po niskich cenach.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Somsiad [83.27.113.*]
    tak rynek sprzedać kupic stracić zrobić
    akumulacja jak na wszystkim przy takich spadkach kupuja na -20 sprzedaja na -10 a wagony tovczą sie dalej...
    od kilkunastu dni widac ze wypychaja papiery na wszystkim co sie da bo przy 1200 na wigu raczej powinno byc taniej ;-)
    ale tak tak tu trwa zanizanie :))))

• Re: Wyjaśnienie Autor: ~Kuba [79.110.205.*]
    Na Protektorze tez misiaczku piszesz o akumulacji od wybicia na 6 PLN, bo wtedy pomoc kupiłeś 30k po 6 PLN
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Kuba [79.110.205.*]
    Ucina Misiaczku, mam nadzieję że tutaj tak nie wtopiles, bo pamiętam jak pisałes jakis czas tu przy bodajże 0.6 że jest promocja, to lrzy 0.6 było? Nie 0.8?
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Kokodżambo [88.123.228.*]
    Tak na 4 mass pisałeś i uciekłeś jak szczur pierwszy
  • Re: Wyjaśnienie Autor: obserwatorobsertwatora [5.173.33.*]
    Witam
    Masz może dalsze przemyślenia co do EXC ? Wisiałem na 0474 dobrałem i mam średnio po 0,4.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.123.228.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.123.228.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
EXCELLENC 2,11% 0,39 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.